Δράση σχετική με πρόληψη παθήσεων σπονδυλικής στήλης στα σχολεία του Δήμου μας

 

Ολοκλήρωση του προγράμματος < Έλεγχος Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης> στους μαθητές των ΣΤ΄τάξεων, των Δημοτικών Σχολείων της Τοπικής Ενότητας Ωραιοκάστρου.

-Την Πέμπτη 31-4-2016 με το 4ο Δημ. Σχ. Ωραιοκάστρου, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ελέγχου παθήσεων Σπονδυλικής στήλης από εθελοντές Ιατρούς του Δήμου μας και σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Τοπικής Ενότητας Ωραιοκάστρου , μετά από επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

-Η απόφαση του Τοπικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη, μετά την πρόταση της Τοπικής Συμβούλου Λύσσα Βασιλικής, η οποία ανέλαβε την οργάνωση, το συντονισμό  και τη διεκπεραίωση του προγράμματος.

-Οι εθελοντές Ιατροί συμμετείχαν μετά από επίσημη πρόσκληση που έγινε από το Συμβούλιο της Τοπικής Ενότητας Ωραιοκάστρου προς όλους τους ορθοπεδικούς του Δήμου.

Οι εθελοντές Ορθοπεδικοί οι οποίοι δέχθηκαν την πρόσκληση και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως, είναι ο κ. Τοψής Δημήτριος και ο κ. Βαλικίδης Αλέξιος. Ο κ. Τοψής εξέτασε τους μαθητές του 1ου,2ου,3ου,4ου  Δημ. Σχ. Ωραιοκάστρου, ενώ ο κ. Βαλικίδης του 1ου και 2ου Δημ. Σχ. Παλαιοκάστρου. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε με την ενυπόγραφη δήλωση των γονέων.

– Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στους γονείς από τον Διευθυντή ή τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής της σχολικής μονάδας. Θα υπάρξει αρχείο με τα στατιστικά των αποτελεσμάτων και θα επιδιώξουμε την επανάληψη της δράσης μελλοντικά.

-Θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε στη γνώση και στην πρόληψη σε θέματα που αφορούν στην ευαίσθητη αυτή ηλικία των μαθητών μας και θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο!!

Με τιμή

Λύσσα Βασιλική

Μέλος του Συμβουλίου της Τοπικής Ενότητας Ωραιοκάστρου,

Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχ. Επιτροπής Δήμου Ωραιοκάστρου

 

Εμφάνιση DSC04450.jpg

Εμφάνιση σκολιωση 1 .jpg

Εμφάνιση Αντίγραφο από IMG_20160421_112645.jpg

Μοίρασε το άρθρο!