ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: «ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ»

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ RealOraiokastro.gr, ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ site ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ο ΗΛΙΑΣ ΠΟΤΟΥΡΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΟ ΓΑΒΟΤΣΗ

Καλωσορίζουμε στη Αυτοδιοικητική μας Παράταξη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ τον συμπολίτη μας από το Πετρωτό Ηλία Ποτούρη, έναν νέο άνθρωπο γεμάτο αισιοδοξία, μια παρουσία που θα είναι δημιουργική  στα κοινά του Δήμου μας. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και δύναμη στην κοινή μας πορεία στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, για να γίνει ο δήμος μας, ένας δήμος νοικοκυρεμένος, καθαρός, φιλόξενος, και κυρίως σύγχρονος, κάτι που το χρωστάμε σε όλους τους νέους.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΤΟΥΡΗ

Η επιλογή μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, προήλθε μετά από ώριμη σκέψη και συζητήσεις με ανθρώπους που ασχολούνται χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ανθρώπους που καθημερινά ζουν και εργάζονται στο δήμο μας.Σαν νέος άνθρωπος, θέλω να συμπορευθώ με τον σημερινό μας δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, Αστέριο Γαβότση, γιατί είναι ένας άνθρωπος που στέκεται δίπλα στους πολίτες, προσπαθώντας να δίνει λύσεις στην καθημερινότητα μας, και κυρίως να μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον αυτού του τόπου με ελπίδα και αισιοδοξία.

5 υποψήφιες γυναίκες της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

  1. ΑΚΑΝΤΖΙΛΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και μένει από το 2010 στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου. Αποφοίτησε από το 6o Λύκειο Σταυρούπολης και στη συνέχεια σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω και από το 1992 ασκεί μάχιμη δικηγορία, με εξειδίκευση στις δημόσιες συμβάσεις. Επιπλέον, για πάνω από 25 χρόνια είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Το 2017 ανέλαβε υπεύθυνη του Τμήματος Προμηθειών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΑΡΣΙΣ. Η κοινωνική της δράση αφορά κυρίως σε τομείς στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Είναι για πρώτη φορά υποψήφια δημοτική σύμβουλος, θέλοντας να συνεισφέρει με τις γνώσεις και την εμπειρία της στην προώθηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης του Δήμου, που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και θα δίνει προοπτική για ένα σύγχρονο και ανθρώπινο Ωραιόκαστρο.

  1. ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι μόνιμη κάτοικος Ωραιοκάστρου από το 1982. Είναι έγγαμη με δύο παιδιά. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει αγγλικά και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σαν προϊσταμένη λογιστηρίου και οικονομική διευθύντρια. Άτομο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές δράσεις της πόλης. Από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου ΤΕΧΝΗΕΣΣΑ που προωθεί την ανακύκλωση ως τρόπο ζωής και καλλιτεχνικής έκφρασης, την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την απόκτηση οικολογικής συνείδησης. Επίσης ιδρυτικό και ενεργό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, ενός σωματείου που καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες και υλοποιεί πλήθος δράσεων για την αντιμετώπιση των τεράστιων δυσκολιών των προσφύγων, των βασικών αναγκών επιβίωσης των ανέργων, των απόρων και γενικά των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.

  1. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ΜΙΧΑΕΛΑ

Γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτοικος Ωραιοκάστρου, όπου και τελείωσε το σχολείο. Στη συνέχεια αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες, την ειδική αγωγή και έχει συμμετάσχει σε λογοτεχνικά συνέδρια. Διαθέτει πτυχία άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας και πιστοποίηση γνώσης και χειρισμού των Η/Υ. Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό προσφέροντας εθελοντική εργασία ως φιλόλογος στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, στο Ωραιόκαστρο.

  1. ΞΕΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Γεννήθηκε το 1965 στη Θεσσαλονίκη. Το 1988 αποφοίτησε από το Ανώτατο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένη, με τρία παιδιά, ενώ από το 1994 εργάζεται ως δασκάλα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαθέτει πτυχίο γνώσης της γαλλικής γλώσσας, καθώς και πιστοποίηση γνώσης και χειρισμού Η/Υ. Έχει επιμορφωθεί σε θέματα σχολικού εκφοβισμού, εκπαιδευτικής ψυχολογίας και μαθησιακών δυσκολιών. Από το 2013 έως και σήμερα συμμετέχει ενεργά σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα Comenius και Erasmus.

  1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Γεννήθηκε στις Συκιές και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1986. Είναι έγγαμη και έχει δύο γιους. Είναι λογίστρια και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και γνωρίζει γαλλικά. Πολιτικά δραστηριοποιήθηκε στην ΚΝΕ επί σειρά ετών. Συμμετέχει σε κινήματα και ενδιαφέρεται για τη βελτίωση της καθημερινότητας στον τόπο μας.

Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΝΟΥ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΟ ΓΑΒΟΤΣΗ

Στη δημοτική μας παράταξη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, εντάσσεται πλέον η Σταυρούλα Πάνου Γερονικολάκη από τον Δρυμό. Μία ιδιαίτερα δραστήρια συμπολίτισσα μας, που με τις γνώσεις και την εμπειρία της, μπορεί να προσφέρει στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για το συλλογικό συμφέρον. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατοί με όραμα, υπευθυνότητα και δημοτικές πολιτικές για έναν ακόμη πιο φιλικό, σύγχρονο, και αποτελεσματικό Δήμο.

Δήλωση της Σταυρούλας Πάνου Γερονικολάκη

Η ανάμιξη νέων ανθρώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Η συμμετοχή μου και η ενασχόληση μου με τα κοινά είναι κάτι που μας αφορά όλους άμεσα, διότι πρόκειται για το μέλλον μας, για τον τόπο που κατοικούμε, εμείς και τα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα και να σταθώ δίπλα στο πλευρό του δημάρχου μας Αστέριου Γαβότση, του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, έναν άνθρωπο που γνωρίζω πολύ καλά, γι αυτό και τον εμπιστεύομαι, για ένα μέλλον όπως το ονειρεύομαι.

Μεταγραφή στους «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη για τον Τραϊανό Μπαρδάκα

Ως μέλος του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη θα δώσει τη μάχη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ο Τραϊανός Μπαρδάκας, εκλεγμένος σήμερα τοπικός σύμβουλος.

Ο Τραϊανός Μπαρδάκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Γιος του Γεώργιου Μπαρδάκα και της Πολυξένης Μισαηλίδου, κατοίκησε για πρώτη φορά στο Ωραιόκαστρο μαζί με την οικογένειά του το 1978, ενώ από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 διαμένει στην περιοχή μόνιμα.

Αφού αποφοίτησε από το 17ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης το 1993, παρακολούθησε μαθήματα στο τμήμα Γραφιστικής – Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εντύπου και Διαφήμισης του δημόσιου ΙΕΚ Ωραιοκάστρου, λαμβάνοντας τον τίτλο σπουδών του το 1997. Παράλληλα, έλαβε μέρος σε σεμινάρια που αφορούσαν το μάνατζμεντ μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Από το 2000 άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2015 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του υπεύθυνου καταστήματος σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών.

Η πρώτη επαφή του με τα κοινά του Ωραιοκάστρου έγινε το 2006, όταν ο Τραϊανός Μπαρδάκας συμμετείχε στην ομάδα διαβούλευσης της πρωτοεμφανιζόμενης τότε παράταξης «Νέα Πορεία», όπου και έγινε η αρχική γνωριμία με τον Παντελή Τσακίρη.

Το 2014 τέθηκε για πρώτη φορά στην κρίση των πολιτών ως υποψήφιος σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου με την παράταξη «Ωραιόκαστρο Τώρα», καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης.

Ο Τραϊανός Μπαρδάκας, ο οποίος κατέχει θέση τοπικού συμβούλου, στις εκλογές του Μαΐου θα είναι υποψήφιος με τους «Πρωταγωνιστές Ξανά», συμπορευόμενος με τον Παντελή Τσακίρη.

Η ΚΑΛΙΟΠΗ [ΠΟΠΗ] ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΟ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” την Καλλιόπη (Πόπη) Κεχαγιά από τον Δρυμό. Η κα. Κεχαγιά είναι ένα δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας στον Δρυμό και μάλιστα είναι ταμίας του τοπικού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η ενασχόληση της με τα κοινά είναι πολύτιμη για την παράταξη μας, ιδιαίτερα στο κρίσιμο πεδίο της παιδείας και της λειτουργίας των σχολικών μονάδων του δήμου μας. 

Η προσθήκη της κας. Κεχαγιά είναι σημαντική και εξασφαλίζει την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης μας στην περιοχή του Δρυμού. “Η ένταξη μου στην “Πολιτεία με Όραμα” αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα, καθώς επιθυμώ να προσφέρω ενεργά στην επίτευξη των στόχων και στην υλοποίηση του προγράμματος της παράταξης, που θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές”, τόνισε σχετικά η Καλλιόπη Κεχαγιά. “Η Καλλιόπη Κεχαγιά αποτελεί μία σημαντική συμμετοχή στην “Πολιτεία με Όραμα”, καθώς έχει αποδείξει πως ενδιαφέρεται για τον Δήμο μας και επιθυμεί να προσφέρει από θέση ευθύνης στην ανάπτυξη του Δρυμού. Της εύχομαι καλή επιτυχία”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

Στο πλευρό του Παντελή Τσακίρη ο τέως κοινοτάρχης Πενταλόφου Γιώργος Τσολάκης

Στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη τίθεται ο τέως κοινοτάρχης Πενταλόφου Γιώργος Τσολάκης, ο οποίος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά».

Ο Γιώργος Τσολάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή του Πενταλόφου, όπου και κατοικεί.

Διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Πενταλόφου από το 1991 μέχρι και το 1998, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος.

Η δράση του στον χώρο τόσο του πολιτισμού όσο και του αθλητισμού υπήρξε έντονη, αφού ο Γιώργος Τσολάκης είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Δόξα Πενταλόφου» όπως επίσης ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου.

Ο Γιώργος Τσολάκης έχει κληθεί να υπηρετήσει πολλές θέσεις ευθύνης, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής των Παιδικών Σταθμών.

Ο ίδιος είναι συνταξιούχος του Δημοσίου, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΟ ΓΑΒΟΤΣΗ

Η παράταξη Πολιτεία με Όραμα καλωσορίζει την Ειρήνη Σωτηρίου. Μια γυναίκα δυναμική από τη Λητή. 

Η κ. Σωτηρίου  σπούδασε Τοπογραφία στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Αθηνών.

Εργάστηκε σε ιδιωτικές εταιρίες ως Τοπογράφος Μηχανικός και στον δημόσιο τομέα, στην Τοπογραφική Υπηρεσία της Νομαρχίας Δράμας και στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Κιλκίς, όπου και εργάζεται έως σήμερα.

Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την Τέχνη και ιδιαίτερα με την ζωγραφική, μαθητευόμενη σε σχολές της Θεσσαλονίκης.

Από το 2005 έως σήμερα, διδάσκει ζωγραφική σε τμήματα παιδιών και ενηλίκων στον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λητής. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη, στην Λητή, στο Κιλκίς και στη Δράμα.

Είναι μητέρα και ενεργό μέλος σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πιστή στις αρχές της συλλογικότητας και της δημιουργικής συνεργασίας

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Επέλεξα να συμπορευτώ στο πλευρό του Αστεριού Γαβότση γιατί έχει αποδείξει έμπρακτα ότι είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τόπο του. Επί θητείας του έχουν γίνει σημαντικά έργα  για τον ευρύτερο δήμο, ενώ πολλά είναι εκείνα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης. Για τα παιδιά μου και τον τόπο μου θέλω ένα καλύτερο αύριο και ο Αστέριος Γαβότσης είναι ο άνθρωπος που μπορώ να εμπιστευτώ.

Δήλωση Στήριξης της Φωτεινής Κίτσιου στον Παντελή Σκαρλάτο

Δήλωση Στήριξης: Φωτεινής Κίτσιου

Αισθητικός – Μακιγιέζ

Ονομάζομαι Φωτεινή Κίτσιου, είμαι μητέρα τριών παιδιών και κατοικώ στο Παλαιόκαστρο από το 2001.

Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ πρώτη φορά με τα κοινά, στηρίζοντας με την υποψηφιότητά μου, τον Παντελή Σκαρλάτο και την «αν.α.σ.α», ως τοπική σύμβουλος δημοτικής ενότητας  Ωραιοκάστρου, καθώς ο τόπος μας έχει ανάγκη από την ενεργοποίηση όλων.

Συμμετέχω στο Δ.Σ του συλλόγου  γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου, όπου διετέλεσα πρόεδρος και παραμένω  εκλεγμένο μέλος στην θέση του αντιπροέδρου και στο Δ.Σ του συλλόγου γονέων του  2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου.  Μέσα από την ενασχόληση μου αυτή, αντιλαμβάνομαι, ότι ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από μεγάλα λόγια αλλά από πράξεις, δεν έχει ανάγκη από κριτική αλλά από συμμετοχή πολιτών που έχουν την διάθεση να προσφέρουν. Η ανιδιοτελής συνεισφορά, με όποιο τρόπο στο κοινωνικό σύνολο, οι σταθερές αξίες και η συλλογικότητα,  είναι  στοιχεία του χαρακτήρα μου, τα οποία με καθιστούν ικανή να ανταπεξέλθω, ως αιρετός  αντιπρόσωπος στις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Παντελής Σκαρλάτος, ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες μου για τον κατάλληλο Δήμαρχο. Είναι τεχνοκράτης, είναι αποτελεσματικός, είναι άμεσος και δημοκρατικός. Γνωρίζει τα θέματα του τόπου και έχει σχέδιο ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Η ομάδα της «αν.α.σ.α.» απαρτίζεται από ικανά στελέχη με πραγματική διάθεση για δουλειά.

Αυτή είναι ι η επιλογή μου!

Φωτεινή Κίτσιου

  • Παντρεμένη με τον Γιώργο Μπέσιο, οικονομολόγο , ιδιωτικό υπάλληλο
  • Σπουδές στην αισθητική και το μακιγιάζ
  • Μητέρα τριών παιδιών

Δήλωση στήριξης του Γιώργου Λευτέρη στον Ανέστη Πολυχρονίδη

3η πεντάδα υποψηφίων ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

AΡΓΥΡΟΥΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Καβάλα και μένει στο Δρυμό από το 2001. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Καμπουρίδη και έχει ένα γιο 15 ετών. Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει αγγλικά και έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, στο χώρο των τροφίμων. Στην παρούσα φάση δεν εργάζεται. Ενδιαφέρεται για τα κοινά και είναι ενεργός πολίτης με συμμετοχές σε κινηματικές δράσεις και συλλογικότητες.

  1. ΓΙΑΓΚΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1979 στην  Θεσσαλονίκη και είναι μόνιμος κάτοικος Ωραιοκάστρου από το 2011. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό το Νικόλα. Είναι απόφοιτος Τ.Ε. του Τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών. Εργάζεται στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) από το Σεπτέμβριο του 2003, στην Διεύθυνση Κίνησης και αργότερα στην Διεύθυνση Συντήρησης του Αμαξοστάσιου Σταυρούπολης. Πολιτικά δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1997 στα φοιτητικά του χρόνια και  η συνδικαλιστική του δράση ξεκίνησε στο επαγγελματικό του χώρο το 2003. Πάντα στο πλευρό της Αριστεράς. Στο παρελθόν έχει εκλεγεί στο διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ΕΚΘ  και σήμερα είναι εκλεγμένος σύμβουλος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών και Συγκοινωνιών Ελλάδος ΟΣΜΕ. Επίσης, είναι ενεργό μέλος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ  και του Ταμείου Αλληλοβοηθείας ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ Νομού Θεσσαλονίκης.

 

  1. ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκε το 1949 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου από το 1976. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Πάτρας, εργάστηκε ως εκπαιδευτικός, κατόπιν ως μελετητής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια στον ΟΤΕ έως τη συνταξιοδότησή του. Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών ΟΤΕ.  Ενεργός πολίτης, ευαισθητοποιημένος με κοινωνικές ομάδες.

  1. ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Γεννήθηκε το 1964, έχει δύο ενήλικα παιδιά και κατοικεί στο Δρυμό από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Περιφέρειας Λαγκαδά. Συγγραφέας βιβλίου για την Α΄ τάξη του Δημοτικού, θεατρικών “Διθύραμβος εξ αμάξης”. Γνωστή για την πολυεπίπεδη συμμετοχή της στους αγώνες των  εκπαιδευτικών για τα θέματα της εκπαίδευσης αλλά και τις κοινωνικές της ευαισθησίες.  

  1. ΤΣΑΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

 Γεννήθηκε το 1958  και κατοικεί στο Παλαιόκαστρο από το 1998. Είναι παντρεμένη και έχει  δύο παιδιά. Κάτοχος πτυχίου της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Α.Β.Σ.Θ.) Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Εργάστηκε ως υπάλληλος στον ΟΑΕΔ επί 30 χρόνια εκ των οποίων τα τελευταία στο ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου και  Διαβατών, όπου διετέλεσε και προϊσταμένη. Δραστηριοποιείται σε κοινωνικούς φορείς, προσφέροντας εθελοντική εργασία.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΟ ΓΑΒΟΤΣΗ

Με το αίσθημα ευθύνης που έδειξα εργαζόμενος για τον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μου, επιθυμώ να συνεχίσω την καθημερινή μου προσπάθεια καταθέτοντας τη γνώση και την εμπειρία μου στην υπηρεσία των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η πρόταση του Δημάρχου κ. Αστέριου Γαβότση να συμμετάσχω στην παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» με τιμά και μου δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσω θεσμικά κάθε τι που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη τον τόπο.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης γεννήθηκε το 1961 στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο Αρρένων.

Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο με την οικογένειά του 18 χρόνια και είναι Διευθυντής στο 1ο Γυμνάσιο.

Είναι Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας, έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Αειφορική Γεωργική Ανάπτυξη, και πτυχίο Γεωπονίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙΘ, Παιδαγωγικό πτυχίο Σ.Ε.ΛΕ.Τ.Ε. και Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στις Γεωργικές Βιομηχανίες & Τυποποίηση Αγροτικών Προϊόντων του Ι.Τ.Ε.

Συμμετείχε ως επιστημονικός υπεύθυνος και εισηγητής στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνέδρια σχετικά με την Αγροτική ανάπτυξη, την Τεχνολογία τροφίμων, το Περιβάλλον, την Επαγγελματική κατάρτιση και τη Διοίκηση.

Εργάστηκε από το 1985 στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης 13 χρόνια ως Εργαστηριακός Συνεργάτης, διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ι.Ε.Κ. Θέρμης 2,5 χρόνια, Διευθυντής Σπουδών σε ΚΕΚ στην Θράκη, δημιούργησε το ταχύρυθμο τμήμα Ανθοκηπουρικής το 1993 στον ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου, δίδαξε σε πολλά Δημόσια ΙΕΚ και στις Σχολές ΠΑΣΤΕΡστον τομέα διατροφής.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δίδαξε στο Λύκειο, Γυμνάσιο και ΤΕΛ. Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τον Ο.Ε.Ε.Κ., σε επιτροπές ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος και αξιολογητής.

Εργάστηκε σαν Επιστημονικός υπεύθυνος και εκπαιδευτής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στον ΟΚΑΝΑ, στον ΕΛΓΟΔΗΜΗΤΡΑ και υλοποίησε περισσότερα από 160 προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων, επιστημόνων, εργαζομένων, ανέργων, αγροτών, Παλιννοστούντων, Ρομά και πρώην χρηστών.

Σαν Γεωτεχνικός προσέφερε υπηρεσίες σε παραγωγούς αγρότες, στην εφαρμογή συστημάτων ποιότητας, και ωςΕμπειρογνώμων στον Πιστοποιητικό Οργανισμό Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ και GM CERT. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στην Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων για την Προτυποποίηση και την Τυποποίηση. Συμμετείχε ως Εθελοντής-Συνεργάτης Διατροφής του Ε.Φ.Ε.Τ. στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004.

Είναι μέλος του Συλλόγου Φίλων της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου Ελπίδα και υποστηρίζει δράσεις σε σωματεία και ιδρύματα κοινής ωφέλειας όπως η Actionaid, η ΕΛΕΠΑΠ, ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με σύνδρομο DOWN, η Στοργή.

Εκλέχθηκε και διετέλεσε Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας στην Ένωση Γονέων, Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου και μέλος στην Επιτροπή Παιδείας και το Σύλλογο Γονέων στο 1ο Λύκειο στο Ωραιόκαστρο.

Υπήρξε μέλος της Φιλόπτωχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Φίλοι του Πρασίνου, της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης ΕΚΑΤΟ, του ΓΕΩΤΕΕ, του Πανελλήνιου Συλλόγου Γεωπόνων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δήλωση στήριξης της Ελπίδας Φωτιάδου στον Ανέστη Πολυχρονίδη

Δήλωση στήριξης του Γεώργιου Χατζηγεωργίου στον Ανέστη Πολυχρονίδη

Στους «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη ο Αναστάσιος Πανιώρης

Τη συμπόρευση του Αναστάσιου Πανιώρη με τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Ο Αναστάσιος Πανιώρης γεννήθηκε το 1977 στη Λητή, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Χατζηκαμάρη, η οποία κατάγεται από τον Δρυμό, και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Ορυχείων και του τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εργαστεί σε τεχνική εταιρία ως υπεύθυνος ελέγχου ποιότητας για τρία χρόνια, ενώ τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια εργάζεται ως εργοδηγός σε λατομείο της περιοχής.

Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Μακεδονικού Λητής και του Μέγα Αλέξανδρου Μελισσοχωρίου. Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ενεργό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του αθλητικού συλλόγου «Μακεδονικός Λητής».

Τρεις νέοι υποψήφιοι με τους «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη

Τρία νέα πρόσωπα εντάσσονται στο δυναμικό του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη.

  1. Ειρήνη Καζάκα

Γεννήθηκε το 1979 στον Δρυμό, όπου και μεγάλωσε. Μέχρι τα 17 της χρόνια εργαζόταν στην επιχείρηση που διατηρούσε η οικογένειά της έως και το 2007 στην περιοχή του Δρυμού. Στη συνέχεια, από το 2008 μέχρι και το 2013, δούλευε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ έκτοτε διατηρεί εμπορική επιχείρηση στον χώρο των καλλυντικών. Από την ηλικία των 8 έως και των 30 ετών ήταν μέλος της ομάδας μπάσκετ Δόξας Δρυμού. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

  1. Δημήτρης Μαπίτσιος

Γεννήθηκε το 1962 στη Νεοχωρούδα, από όπου κατάγονταν η μητέρα του, Όλγα Βασιλείου. Ο πατέρας του, Αλέξανδρος Μαπίτσιος, έλκει την καταγωγή του από τον Δρυμό.

Παντρεμένες με τη Μαρία Μωυσιάδου και πατέρας δύο παιδιών, ο Δημήτρης Μαπίτσιος κατοικεί στο Ωραιόκαστρο τα τελευταία 22 έτη.

Έχει σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στο Marketing (M.B.A.) στο πανεπιστήμιο Lincoln του Missouri των Η.Π.Α.

Είναι ανώτατο στέλεχος διοίκησης επιχειρήσεων και διευθύνων σύμβουλος δύο εταιριών (ΑΝΘΕΜΙΑ Α.Ε./Logistics/Θεσσαλονίκη  και BIOMAΡ Α.Ε./Επεξεργασία–Τυποποίηση και Εμπορία Αγροτικών Προϊόντων / Λάρισα) μεγάλου ελληνικού πολυεθνικού ομίλου στον χώρο των τροφίμων.

Παράλληλα, έχει έντονη κοινωνική προσφορά και παρουσία στα κοινά, αφού υπήρξε μεταξύ άλλων πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου (2015-16), αντιπρόεδρος – γραμματέας του αθλητικού συλλόγου Κεραυνός Ωραιοκάστρου (2016-18), αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου  2016-18) και ιδρυτικό αλλά και νυν  μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος Νεοχωρούδας.

Παράλληλα, διετέλεσε μέλος της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ Βορείου Ελλάδος όπως και διευθυντής προγράμματος σπουδών στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων στον δήμο Νεάπολης.

  1. Πασχάλης Μπογιατζής

Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1974 στον Δρυμό, όπου και κατοικεί μέχρι και σήμερα. Φοίτησε στο Γενικό Λύκειο Δρυμού και από το 1995 έως και το 2014 εργάστηκε στη γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ». Στη συνέχεια, από το 2014 μέχρι και σήμερα, είναι ιδιωτικός υπάλληλος σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Παράλληλα ασχολείται με γεωργικές καλλιέργειες.

Και η γενιά των 20+ μαζί με τον Ανέστη! Δήλωση στήριξης της Φρειδερίκης Παπαϊωάννου στον Ανέστη Πολυχρονίδη

Τους νέους υποψηφίους της ανακοινώνει η «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» Ωραιοκάστρου

Τους νέους υποψηφίους οι οποίοι με ανιδιοτέλεια, μαχητικότητα και στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των επιχειρηματικών και τοπικών χαρακτηριστικών της περιοχής του δήμου Ωραιοκάστρου, ανακοινώνει η παράταξη    «Αλληλεγγύη – Ανατροπή», με επικεφαλής τον Γρηγόρη Εδιρνέλη, ως συνοδοιπόρους και συναγωνιστές στον αγώνα της για ένα καλύτερο μέλλον για τους δημότες και τους επιχειρηματίες που ζουν και εργάζονται στα όρια του δήμου.

Προτεραιότητα στην επιλογή των υποψηφίων της παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» είναι το να αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας του Ωραιοκάστρου, ξεχωριστές προσωπικότητες στον τομέα του πολιτισμού, στις επιστήμες, στην επαγγελματική σταδιοδρομία, στους κοινωνικούς αγώνες, στην ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά.

Οι νέοι υποψήφιοι που θα βαδίσουν παράλληλα και θα αγωνιστούν με την «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» και τον επικεφαλής της, Γρηγόρη Εδιρνέλη, είναι η Βασιλειάδου Σοφία, δασολόγος και κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Πληροφορική, Μπάμπης Καλώνης, υπάλληλος τράπεζας και ενεργόα μέλος αθλητικών σωματείων, Ειρήνη Σαββίδου, Ηλεκτρονικός Μηχανικός και εργάζεται στον ΟΤΕ, Σάκης Σαραμούρτσης, Μηχανολόγος Μηχανικός, και Αφεντούλης Στρατάκης, απόφοιτος τεχνικής σχολής με έντονη συμμετοχή στα κοινά.

Ακολουθούν αναλυτικά βιογραφικά των νέων υποψηφίων.

 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

1

 Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974 και είναι μόνιμος κάτοικος Ωραιοκάστρου από το 2004. Είναι απόφοιτος  του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πληροφορική από το ίδιο Τμήμα. Έχει πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Μιλάει άριστα Αγγλικά και γνωρίζει Ιταλικά. Εργάζεται σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση στη Διαχείριση Έργωv για Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες και συγκεκριμένα σε πρόγραμμα του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο υλοποιείται από το δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ και τους Γιατρούς του Κόσμου. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στο ΑΤΕΙ Θεσ/νίκης και ως σύμβουλος στον Ιδιωτικό τομέα.

ΚΑΛΩΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ (ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ) ΤΟΥ ΠΑΥΛΟY

11

Γεννήθηκε στο Ωραιόκαστρο το 1966, κατοικεί στο Παλαιόκαστρο, είναι παντρεμένος με την Όλγα Γρηγοριάδου και έχει ένα γιο. Είναι τραπεζικός υπάλληλος από το 1990. Μέλος του Δ.Σ. του Κεραυνού Ωραιοκάστρου για μία 3ετία κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος του γυναικείου τμήματος μπάσκετ και των ακαδημιών του, ικανοποιώντας το χρόνιο αίτημα πολλών αθλητριών, ενώ συγχρόνως ενεργοποίησε τις ακαδημίες του ανδρικού τμήματος στην εποχή προ της δημιουργίας του Κονταξοπούλειου γυμναστηρίου. Υπήρξε δραστήριο μέλος της ομάδας δράσης «Αλληλεγγύη για Όλους», ενώ συμμετέχει σε φορείς και συλλογικότητες και παράλληλα δραστηριοποιείται ιδιαίτερα σε κοινωνικές δράσεις.

 

ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

111

Από τις νεότερες υποψηφίους του συνδυασμού. Γεννήθηκε το 1993 στην Τυφλίδα της Γεωργίας και κατοικεί εδώ και χρόνια στη Λητή. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στον ΟΤΕ. Γνωρίζει αγγλικά και ρώσικα. Υπήρξε για χρόνια αθλήτρια του γυναικείου τμήματος της ομάδας Βόλεϊ του Δημόκριτου Μυγδονίας, ενώ σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται σε ομάδα της Νεάπολης.

ΣΑΡΑΜΟΥΡΤΣΗΣ ΣΑΚΗΣ

1111

Γεννήθηκε το 1958 στη Νεοχωρούδα όπου και ζει μόνιμα. Είναι έγγαμος και έχει δύο γιους. Είναι πτυχιούχος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών. Ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα το 1981 στο τμήμα αξιολόγησης και επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας. Από το 1985 μέχρι και σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με την πτηνοτροφία. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρούδας. Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Νεοχωρούδας. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νεοχωρούδας και Πενταλόφου.

 

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ

11111

Γεννήθηκε το 1975 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και κατοικεί στη Φιλαδέλφεια της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας. Είναι παντρεμένος με την Ράνια Ελευθεριάδου και έχει μια κόρη 15 ετών. Είναι απόφοιτος τεχνικής σχολής με ειδικότητα τεχνίτης εργαλειομηχανών, πιστοποιημένος συγκολλητής PE και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Πολλά χρόνια συμμετέχει στα κοινά σαν ενεργός πολίτης, ενώ είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά στο ψηφοδέλτιο της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», ορμώμενος από γνήσιο και ανιδιοτελές ενδιαφέρον για την καθημερινότητα του πολίτη και την ανάδειξη των προβλημάτων του δήμου Ωραιοκάστρου.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΓΚΑΪΔΑΡΤΖΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΓΚΑΪΔΑΡΤΖΗ

Η παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» καλωσορίζει στο δυναμικό της ακόμη μια δραστήρια γυναίκα από τον δήμο Ωραιοκάστρου, την Αναστασία Γκαϊδαρτζή. Η κ. Γκαϊδαρτζή είναι μια ενεργή δημότης, που ζει με την οικογένειά της στη Λητή. Επιθυμία της, να δει να αλλάζει όχι μόνο ο τόπος, όπου ζει αλλά και ο ευρύτερος δήμος.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΓΚΑΪΔΑΡΤΖΗ

Το μεγάλο στοίχημα για μένα είναι να δω μια μέρα τον δήμο Ωραιοκάστρου να γίνεται ένας δήμος – πρότυπο. Ήδη πολλά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και ο Αστέριος Γαβότσης είναι ένας άνθρωπος, που ξέρω ότι μπορώ να εμπιστευθώ γιατί έχει αποδείξει πως αγωνίζεται για τον δήμο μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Η «οικογένεια» της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» καλωσορίζει στο δυναμικό της ακόμη μια δραστήρια γυναίκα του δήμου Ωραιοκάστρου, που θέλει να προσφέρει στα κοινά και στον τόπο της. Πρόκειται για την Αμαλία Παπαδοπούλου, η οποία ζει με την οικογένειά της στον Δρυμό. Μια παρουσία με έντονη δράση και όραμα για έναν τόπο ακόμη καλύτερο, όπως ακριβώς αξίζει τόσο στους δημότες, όσο και στα παιδιά μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Το όραμα μου για έναν δήμο, όπως τον ονειρεύομαι για τα παιδιά μας αλλά για τους δημότες, αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη μου για να κατέβω στον εκλογικό στίβο. Ο Αστέριος Γαβότσης είναι ένας άνθρωπος, που στηρίζω και εμπιστεύομαι γιατί έχει αποδείξει ότι δουλεύει σκληρά και με πολλή αγάπη για τον δήμο Ωραιοκάστρου»

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΟΥΣΙΑΔΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΟΥΣΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Ο Αντώνης Πανουσιάδης, ακόμη ένα δυναμικός πολίτης του δήμου Ωραιοκάστρου προστίθεται στο στελέχη της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα». Είναι ιδιαίτερη τιμή για την παράταξη μας να προσχωρούν στην «οικογένειά μας» και να συντάσσονται στο πλευρό μας δημότες δραστήριοι, που στόχο και όραμά τους έχουν έναν ακόμη καλύτερο δήμο Ωραιοκάστρου. Ο Αντώνης Πανουσιάδης είναι αρχιμάγειρας, έφορος στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδας και ενεργό μέλος στο Δ.Σ σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ωραιόκαστρο, όπου ζει με την οικογένειά του.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΟΥΣΙΑΔΗ

Είναι πολύ σημαντικό μας εμένα να συντάσσομαι στο πλευρό ανθρώπων, που αγωνιούν και προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο, στον τόπο, όπου ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να συμπορευτώ μαζί με ανθρώπους που έχουν και αξίες αλλά και σχέδιο για ένα Ωραιόκαστρο, που στο μέλλον θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλους δήμους.

Δήλωση στήριξης του Στάθη Μαυρομάτη στον Παντελή Σκαρλάτο

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΣΤΑΘΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ 

 BSc. MSc.Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Ασφαλιστικός Πράκτορας

Γεννήθηκα στο Ωραιόκαστρο, και βίωσα την αλλαγή του από ένα μικρό προσφυγικό χωρίο – παραθεριστικό κέντρο – διαμονής, της Θεσσαλονίκης, σε μία πόλη 30.000 και πλέον κατοίκων με σύγχρονα προβλήματα και ανάγκες.

Το επιλέξαμε για τόπο ζωής και διαμονής με την οικογένειά μου γιατί πιστεύουμε στις μικρές ανθρώπινες κοινωνίες, το αίσθημα της κοινότητας που υπάρχει σε αυτές και το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον που κατοικούν.

Είναι για εμένα αυτονόητη υποχρέωση η συμμετοχή μου στα κοινά της πόλης που ζω, ως επακόλουθο της αγάπης μου για αυτήν και καθήκον ως μέλος της να συμβάλω με τις δυνάμεις μου στην ευημερία και την πρόοδο των πολιτών της.

Σήμερα με προβληματίζει έντονα η καθημερινότητά στο Ωραιόκαστρο, οι ευκαιρίες παιδείας που έχουν τα νέα παιδιά και η πορεία του προς το μέλλον.

Θέλω στο μέλλον η πόλη μας να γίνει φορέας καλών ειδήσεων:  παράδειγμα αστικής διαβίωσης, παράδειγμα επένδυσης στην εκπαίδευση ως κινητήριο παράγοντα ανάπτυξης προσωπικής αλλά και κοινοτικής, παράδειγμα διαχείρισης του φυσικού της περιβάλλοντος και σωστής εκμετάλλευσης των πόρων της.

Για όλους του παραπάνω λόγους συντάσσομαι με την ομάδα της “αν.α.σ.α» για το Ωραιόκαστρο.  Στον επικεφαλή της, υποψήφιο Δήμαρχο Παντελή Σκαρλάτο διέκρινα την διάθεση, την ενέργεια και την τεχνογνωσία να δημιουργήσει νέες συνθήκες. 

Διακρίνω την απόσταση από συνηθισμένες νοοτροπίες,  διαπίστωσα ικανότητα για την διαχείριση της ομάδας του με γνώμονα τις δεξιότητες του καθενός, καθώς επίσης, μεγάλη εμπειρία στον επιχειρησιακό στίβο.

Ένωσε ανθρώπους με τους οποίους θέλω να συμπορευτώ.  Ως ομάδα έχουμε στόχους, έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε λύσεις και τους πόρους να τους υποστηρίξουμε.

Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές η ομάδα «αν.α.σ.α.» για το Ωραιόκαστρο με τον Παντελή Σκαρλάτο  έχει τη ευκαιρία να αλλάξει τα δεδομένα.

Δήλωση στήριξης της Μαρία Μενεξέ στον Ανέστη Πολυχρονίδη

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΤΖΕΜΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΤΖΕΜΗ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Η παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» καλωσορίζει στην «οικογένειά» της ακόμη ένα στέλεχος, τη Σοφία Ατζέμη, η οποία διαμένει στο Μελισσοχώρι. Μια γυναίκα δυναμική, που πήρε την απόφαση να κατέβει στον εκλογικό στίβο, προκειμένου να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο, όπου ζει και δραστηριοποιείται.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΤΖΕΜΗ

Κατεβαίνω στην εκλογική μάχη συντασσόμενη στο πλευρό του Αστέριου Γαβότση γιατί, όλα αυτά τα χρόνια της θητείας του,  το Μελισσοχώρι άλλαξε μορφή.  Έγιναν σχολεία, το αποχετευτικό μπήκε σε τροχιά υλοποίησης, όπως και η δημιουργία περιφερειακού δρόμου, ενώ ξεκίνησε και η αλλαγή αμιαντοσωλήνων   του δικτύου ύδρευσης. Είναι πολύ σημαντικό να κοιτάς τον τόπο, που ζεις και μεγαλώνεις τα παιδιά σου,  να βελτιώνεται  μέρα με τη μέρα. Αυτό είναι το όραμά μου αλλά και το μεγάλο στοίχημα, που πιστεύω ότι θα κερδίσουμε στον κοινό αγώνα με τον Αστέριο Γαβότση.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Σ. ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας, «Πολιτεία με όραμα»,  ακόμη έναν δυναμικό και δραστήριο δημότη του δήμου Ωραιοκάστρου, τον Σάββα Φυτόπουλο, από τον οικισμό της Αμφιθέας Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος σπούδασε ηλεκτρονικός, απασχολήθηκε σε επιχειρήσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Εδώ και χρόνια ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματά της αναζητώντας λύσεις και ένα καλύτερο αύριο για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Σ. ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα η ένταξη μου στην “Πολιτεία με Όραμα”. Με αίσθημα ευθύνης συντάσσομαι στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στον δήμο Ωραιοκάστρου, όπως το ονειρευόμαστε και όπως μας αξίζει!».

Υποψήφιος με τον Παντελή Τσακίρη ο Στράτος Μαρνασίδης

Στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη τάσσεται ο Στράτος Μαρνασίδης, ο οποίος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά».

Ο Στράτος Μαρνασίδης γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1973 και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ζει στο Ωραιόκαστρο. Είναι απόφοιτος της τεχνικής σχολής «Αεροτεχνική», κάτοχος πτυχίου ως μηχανοσυνθέτης αεροσκαφών.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα εργάζεται στον όμιλο της «Chipita» ως οδηγός – πωλητής, ενώ τα προηγούμενα δεκαπέντε χρόνια εργαζόταν στην εταιρεία «Linde Hellas ΕΠΕ».

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ υποστηρίζει εθελοντικά αθλητικούς συλλόγους της περιοχής.

H γενιά των 17+ μαζί με τον Ανέστη! Δήλωση στήριξης του Χρήστου Κατσαρώνα στον Ανέστη Πολυχρονίδη

Τρία νέα πρόσωπα στο δυναμικό του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη

Τρεις νέους υποψηφίους που εντάσσονται στον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

  1. Γιώργος Κατσαούνης

Γεννήθηκε το 1986 στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Λογιστικής Σερρών. Το ζωηρό ενδιαφέρον του για προσφορά στον τόπο του από πολύ νεαρή ηλικία καταδεικνύεται από το γεγονός πως έχει διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος Συμβουλίου Νεολαίας στον Δήμο Καλλιθέας. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μ.Α.Σ Δόξα Πενταλόφου. Έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος σε διάφορους χώρους εστίασης και σήμερα εργάζεται στο λογιστήριο γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

  1. Κωνσταντίνος Πέτρου

Γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1991 και μεγάλωσε στη Νεοχωρούδα. Στη συνέχεια μετακόμισε στον Πεντάλοφο, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Τελείωσε με άριστα το 1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργάστηκε από μικρός στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία τροφίμων της περιοχής στο αντικείμενο των σπουδών του. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

  1. Πάτροκλος Σπυρόπουλος

Γεννήθηκε το 1976 στον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί. Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Μάσκα κι έχει αποκτήσει τρεις κόρες. Έχει αποφοιτήσει από τον ΟΑΕΔ στην ειδικότητα του θερμοϋδραυλικού του μηχανολογικού κλάδου. Επιπλέον είναι κάτοχος άδειας βοηθού τεχνικού αερίων καυσίμων. Εργάστηκε στον Δήμο Καλλιθέας για οχτώ χρόνια ως τεχνίτης θερμοϋδραυλικών, ενώ διατηρεί οικογενειακή πτηνοτροφική μονάδα στον Πεντάλοφο. Υπήρξε αθλητής στον αθλητικό σύλλογο της Δόξας Πενταλόφου και διοικητικό μέλος του για τέσσερα χρόνια. Είναι ενεργό μέλος στη διοίκηση του πολιτιστικού συλλόγου Πενταλόφου εδώ και 18 χρόνια και χορευτής τα τελευταία 32. Παράλληλα, συμμετέχει σε σειρά εθελοντικών δράσεων.

Οι πέντε πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή»

Η «Αλληλεγγύη – Ανατροπή», με επικεφαλής τον Γρηγόρη Εδιρνέλη, στον αγώνα της να διεκδικήσει ένα καλύτερο «αύριο» για το δήμο Ωραιοκάστρου, με την καλύτερη δυνατή βελτίωση και αξιοποίηση των επιχειρηματικών και τοπικών χαρακτηριστικών της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και με το βλέμμα στην καινοτομία αξιοποιώντας τα εργαλεία που έχει στα χέρια της η Τοπική Αυτοδιοίκηση, φροντίζει να έχει δίπλα της τους κατάλληλους συνοδοιπόρους και συναγωνιστές.

Οι υποψήφιοι της παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας του Ωραιοκάστρου, ξεχωριστές προσωπικότητες στον τομέα του πολιτισμού, στις επιστήμες, στην επαγγελματική σταδιοδρομία, στους κοινωνικούς αγώνες, στην ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά. Η ανατροπή του σημερινού φθαρμένου μοντέλου διοίκησης του Δήμου, η ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και η ώθηση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δήμου, με προτεραιότητα τον πολίτη, τον άνεργο, τον επιχειρηματία, την κοινωνική συνοχή και την Αλληλεγγύη, απαιτεί την ενεργοποίηση ανθρώπων που έχουν την ικανότητα και την ορμή να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Η παράταξη «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» που θα διεκδικήσει το δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνει τους πρώτους πέντε υποψηφίους οι οποίοι είναι ο Γιάννης – Πέτρος Ευστρατίου, Διευθυντής του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», η Μαρία Παπαδοπούλου, Τομεάρχης Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου, ο Μενέλαος Πειστικός, φοιτητής επί πτυχίω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΑΠΘ και απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, ο Χαράλαμπος Τσαϊρέλης, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, διευθύνων σύμβουλος σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και μέλος της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, και ο Πασχάλης Χατζηευαγγέλου, πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη υπολογιστική δομική μηχανική.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι της παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» θα ανακοινωθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΕΤΡΟΣ

Γεννήθηκε το 1957 στην Αφρική από γονείς μικρασιατικής καταγωγής. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύθηκε στην Παθολογική Ανατομική. Ασχολείται κυρίως με τη διάγνωση όγκων σε βιοψίες και χειρουργικά παρασκευάσματα. Εργάστηκε για 13 χρόνια σε Ινστιτούτα της Γερμανίας και έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ το 1992. Από τα τέλη του 2000 και μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 2007. Είναι μέλος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Είναι παντρεμένος και έχει 3 γιους.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε το 1961 στα Γιαννιτσά και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1991. Είναι παντρεμένη με τον Βασίλη Μιχαηλίδη και μητέρα δύο αγοριών. Εργάζεται ως Τομεάρχης Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Είναι απόφοιτος της Α.Κ.Σ.Α.Ν.Θ. (Ανωτέρα Κρατική Σχολή Αδελφών Νοσοκόμων Θεσσαλονίκης) και κάτοχος μεταπτυχιακού στο Marketing Υπηρεσιών Υγείας. Γνωρίζει αγγλικά και είναι μέλος σε επαγγελματικούς συλλόγους καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου».

Έχει έντονη κοινωνική δράση και συμμετέχει σε διάφορες εθελοντικές προσπάθειες που έχουν στόχο την κοινωνική συνοχή και την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μέσα από την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών έχει βοηθήσει στην αγορά ηλεκτρικού καροτσιού και ορθοπεδικών βοηθημάτων. Συμμετέχει ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές γιατί θέλει να βοηθήσει στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να έχει εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και έγκυρη θεραπευτική άποψη και φροντίδα.

ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Γεννήθηκε το 1995 και είναι από τους νεότερους υποψηφίους. Φοιτητής επί πτυχίω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι συνθέτης και πιανίστας. Έχει πτυχίο Αντίστιξης, Αρμονίας και Πιάνου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και πρόσφατα κέρδισε το 3ο βραβείο (μεταξύ 111 συμμετοχών) στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης «7th Molinari String Quartet Composition Competition», για τέσσερα έγχορδα, που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ ενώ ταυτόχρονα πήρε και το 1ο βραβείο κοινού. Επίσης ως συνθέτης έχει κερδίσει 2ο Βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό σύνθεσης για σόλο πιάνο «4th Opus Dissonus Composition Competition», ενώ συμμετείχε και στο παγκόσμιο Φεστιβάλ Σαξοφώνου 2018 στο Ζάγκρεμπ με κομμάτι του για πιάνο και σαξόφωνο.

ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Γεννήθηκε την 11/1/1966 και κατοικεί στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Έχει σπουδάσει Τηλεπικοινωνίες στο Πολυτεχνείο του Βρότσλαβ, στο Τμήμα Μεταφορών του Πολυτεχνείου Κρακοβίας και Ευρωπαϊκή Ιστορία και Πολιτισμό στο ΕΑΠ. Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Πολωνικά και Ιταλικά. Η επαγγελματική δραστηριότητα και απασχόλησή του εντοπίζεται στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων, ενώ είναι και σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης. Έχει διατελέσει διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, από το 1995. Υπεύθυνος σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης σε δεκάδες εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, σχετικά με την εκπαίδευση την απασχόληση και την τοπική ανάπτυξη. Έχει συνεργαστεί με Δήμους και Περιφέρειες στο πλαίσιο προγραμμάτων, όπως ΤΟΠΣΑ – ΤΟΠΕΚΟ, INTERREG, ERASMUS, LEONARDO κ.α.

Σήμερα είναι μέλος της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του ΕΛΣΕΚΕΚ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΠΑΓΓ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ). έων και Κηδεμόνων αλλά και ενεργό μέλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου.

ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1983 και κατοικεί στο Δρυμό. Είναι παντρεμένος με την Δάφνη Επιμενίδου και έχει ένα γιο. Είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη υπολογιστική δομική μηχανική, έχει εκπαιδευτική επάρκεια ως Πολιτικός Μηχανικός για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Είναι Ενεργειακός Επιθεωρητής και διατηρεί τεχνικό γραφείο στο Δρυμό ως ελεύθερος επαγγελματίας και παράλληλα Εκπαιδευτικός Πολιτικός μηχανικός στην ιδιωτική μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.

Συμμετείχε ως υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, επίσης ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη- Ανατροπή» και ως υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην υποστήριξη ατόμων με κινητικά προβλήματα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” την Γεωργία Μάσκα και την Ειρήνη Μεταξά από την περιοχή του Πεντάλοφου. Η κα. Μάσκα και η κα. Μεταξά αποτελούν δραστήρια μέλη της τοπικής κοινωνίας στον Πεντάλοφο, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες παρεμβάσεις και έργα. Η προσθήκη αμφότερων στην παράταξη μας είναι σημαντική και εξασφαλίζει συνθήκες ανανέωσης και προοπτικής για την περιοχή του Πενταλόφου. 

 

“Η ένταξη μου στην “Πολιτεία με Όραμα” αποτελεί μεγάλη ευθύνη για εμένα, καθώς επιθυμώ να προσφέρω ενεργά στην επίτευξη των στόχων μίας νικηφόρας παράταξης, η οποία στις επόμενες εκλογές θα πάρει και πάλι την εντολή για να διοικήσει τον τόπο μας”, τόνισε σχετικά η Γεωργία Μάσκα. 

 

“Η ένταξη μου στην “Πολιτεία με Όραμα” μου εξασφαλίζει την συμμετοχή μου σε μία παράταξη, που μόνο μέλημα της είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας προς όφελος των πολιτών”, επισήμανε από την πλευρά της η Ειρήνη Μεταξά. 

“Η Γεωργία Μάσκα και η Ειρήνη Μεταξά αποτελούν πολύτιμες προσθήκες στην “Πολιτεία με Όραμα”, καθώς έχουν αποδείξει πως ενδιαφέρονται για τον Δήμο μας και επιθυμούν να προσφέρουν από θέσεις ευθύνης στην ανάπτυξη του Πεντάλοφου και του Δήμου Ωραιοκάστρου. Εύχομαι και στις δύο καλή επιτυχία”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΡΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

 

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΡΤΑ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Ακόμη ένας δυναμικός και ενεργός πολίτης του Ωραιοκάστρου προστίθεται στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα”. Πρόκειται για τον κ. Βαγγέλη Κούρτα, το οποίο καλοσωρίζουμε με ιδιαίτερη χαρά. Ο κ. Κούρτας γεννήθηκε στον Δρυμό Θεσσαλονίκης, όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα με την οικογένειά του. Ένα δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως επιθεωρητής πωλήσεων σε μεγάλη βιομηχανική εταιρία, διετέλεσε στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας, ενώ το 2007 άνοιξε τη δική του επιχείρηση στον Δρυμό. Παράλληλα ενεργή ήταν η δράση του, ως μέλος, και στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής.

«Ο Δρυμός απ όπου κατάγεται ο κ. Κούρτας είναι ένας τόπος, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά έργα, όπως η αποχέτευση Μυγδονίας, οι δυο κόμβοι Λητής – Μεισσοχωρίου, το κλειστό Γυμναστήριο, παιδικές χαρές, ασφαλτοστρώσεις αλλά και έργα αγροτικής οδοποιίας, τα οποία έδωσαν πνοή σε αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι, έχοντας άξιους συμπολίτες μας στο πλευρό μας, να υλοποιήσουμε μια σειρά έργων, που θα αναβαθμίσουν την περιοχή και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης « Πολιτεία με Όραμα», Αστέριος Γαβότσης.

Προχωράμε!
Κάθε μέρα περισσότεροι!
Κάθε μέρα ισχυρότεροι!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΥΡΤΑ

Είναι μεγάλη μου τιμή να συστρατεύομαι στο πλευρό του Αστέριου Γαβότση δίνοντας όλοι μαζί τον κοινό μας αγώνα για έναν δήμο, όπως μας αξίζει. Ήδη βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης η αντικατάσταση αμιαντοοσωλήνων στη Μυγδονία, η δημοπράτηση του Πνευματικού Κέντρου Δρυμού, καθώς και η ύδρευση της περιοχής. Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο και ένα μεγάλο στοίχημα για τον Αστέριο Γαβότση αλλά και για όλους εμάς, που στηρίζουμε τις προσπάθειές του, προκειμένου μια μέρα το όνειρο για τον τόπο μας, να γίνει πραγματικότητα, όχι μέσα από ευχολόγια αλλά με πράξεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΤΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΥ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” τον κ. Θανάση Πρωτόγερο. Η προσθήκη του στην παράταξη μας είναι σημαντική, καθώς αποτελεί ένα ικανό μέλος της τοπικής κοινωνίας του Πενταλόφου. Η δραστηριοποίηση της παράταξης μας στον Πεντάλοφο είναι έντονη και συνεχής, καθώς ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου και δίνει λύσεις. Ο Θανάσης Πρωτόγερος ανανεώνει το δυναμικό της “Πολιτείας με Όραμα” και δημιουργεί νέες προοπτικές για την περιοχή του Πενταλόφου. “Η ένταξη μου στην “Πολιτεία με Όραμα” μου δίνει την δυνατότητα να ενδιαφερθώ ενεργά για τον τόπο μου και να προσφέρω μέσα από μία παράταξη, η οποία έχει αποδείξει ενεργά πως μόνο μέλημα της είναι η ανάπτυξη του Δήμου Ωραιοκάστρου προς όφελος των πολιτών” τόνισε σχετικά ο Θανάσης Πρωτόγερος. “Ο Θανάσης Πρωτόγερος αποτελεί μία πολύτιμη προσθήκη στην “Πολιτεία με Όραμα”, καθώς έχει αποδείξει πως ενδιαφέρεται για τον Δήμο μας και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της παράταξης μας για αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων της περιοχής μας. Εύχομαι στον Θανάση Πρωτόγερο καλή επιτυχία”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

Προχωράμε!
Κάθε μέρα περισσότεροι!
Κάθε μέρα ισχυρότεροι!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΤΕΣΗ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” τον κ. Γιώργο Ατέση από την περιοχή του Πενταλόφου. Ο κ. Ατέσης αποτελεί ένα δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας και της αυτοδιοίκησης, καθώς είναι τοπικός σύμβουλος στον Πεντάλοφο, όπου έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις και έργα στην αποχέτευση, στις ασφαλτοστρώσεις κτλ. Η προσθήκη ενός ικανού μέλους της τοπικής κοινωνίας στην παράταξη μας, είναι πολύτιμη και δημιουργεί προυποθέσεις ανανέωσης και προοπτικής για την περιοχή του Πενταλόφου. “Η ένταξη μου στην “Πολιτεία με Όραμα” αποτελεί μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη για εμένα, προκειμένου να μπορέσω να ανταποκριθώ στις ανάγκες μίας νικηφόρας παράταξης, η οποία και στις επόμενες εκλογές θα πάρει την εντολή για να διοικήσει τον τόπο μας”, τόνισε σχετικά ο κ. Γιώργος Ατέσης. “Ο Γιώργος Ατέσης έρχεται μαζί μας στην “Πολιτεία με Όραμα” και φέρνει στην παράταξη μας τον παλμό των ανθρώπων, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς στις τοπικές κοινωνίες και εν προκειμένω στον Πεντάλοφο. Εύχομαι στον κ. Ατέση καλή επιτυχία”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

Προχωράμε!
Κάθε μέρα περισσότεροι!
Κάθε μέρα ισχυρότεροι!

Τρεις νέοι υποψήφιοι με τους «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη

Στο δυναμικό του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη εντάσσονται τρία νέα πρόσωπα, ο Στράτος Καδόγλου, ο Βασίλης Οικονομίδης και ο Απόστολος Παζάρας.

  1. Στράτος Καδόγλου

Δικηγόρος στο επάγγελμα, γεννήθηκε το 1989 και από το 1994 κατοικεί στο Ωραιόκαστρο, στην περιοχή της Γαλήνης. Οι πρώτες σχολικές αναμνήσεις του ήταν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαλήνης. Εν συνεχεία φοίτησε στο 1ο και στο 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου και στο 1ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου.

Είναι κάτοχος δύο πτυχίων, των Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και των Νομικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Διετέλεσε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιθέας όπως και γραμματέας του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ωραιοκάστρου.

  1. Βασίλης Οικονομίδης

Γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1978. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Το 2001 έλαβε Bachelor in Business Computing από το ICBSKingston University (αντιστοιχία ελληνικού τίτλου σπουδών: Εφαρμοσμένη Πληροφορική, πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και το 2003 έλαβε Diploma in Business Administration επίσης από το ICBS – Kingston University(αντιστοιχία ελληνικού τίτλου σπουδών: Διοίκηση Επιχειρήσεων). Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα είναι στέλεχος πωλήσεων στην Παπαστράτος ΑΒΕΣ για καινοτόμα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Παλαιότερα εργάστηκε μεταξύ άλλων ως σύμβουλος πωλήσεων και οικονομικός διαχειριστής σε αλυσίδα γυμναστηρίων, ως διευθυντής σπουδών σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης καθώς και ως καθηγητής Πληροφορικής και Οικονομικών.

Υπήρξε αθλητής καλαθοσφαίρισης στον «Κεραυνό Ωραιοκάστρου». Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ωραιοκάστρου.

  1. Απόστολος Παζάρας

Γεννήθηκε το 1962 στην Καρδίτσα και από το 1996 κατοικεί μόνιμα στο Ωραιόκαστρο. Είναι δάσκαλος στο επάγγελμα. Διετέλεσε αναπληρωτής συμβούλου εκπαίδευσης στο Αννόβερο της Γερμανίας, συνεργάτης βουλευτών και υπουργών, πρόεδρος και μέλος επί σειρά ετών σε διδασκαλικούς συλλόγους, μέλος της διοικούσας νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, γενικός γραμματέας των εργαζομένων στο δημόσιο-ΕΔΟΘ, μέλος της κεντρικής επιτροπής ΔΑΚΕ ΠΕ Ελλάδος και πρόεδρος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Λάρισας, ενώ σήμερα είναι γραμματέας της Β΄ Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης.

Είναι παντρεμένος με τη δασκάλα Αφροδίτη Καραΐσκου και πατέρας δύο παιδιών, της Βίκυς και του Γιώργου.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

 

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” τον κ. Θεόδωρο Χριστοφορίδη. Ένα δραστήριο στέλεχος της τοπικής κοινωνίας του Μεσαίου, που επιθυμεί να κατέλθει και να διεκδικήσει με την παράταξη μας μία θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το Μεσαίο, από το οποίο κατάγεται, είναι μία περιοχή, στην οποία εκτελούνται σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία επιλύουν χρόνια προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το έργο της αποχέτευσης στο Μεσαίο, το οποίο μαζί με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού στο Μελισσοχώρι, έχει κόστος της τάξης των 5 εκατ. ευρώ. Είναι ένα έργο, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», ενώ ο αποχετευτικός αγωγός που θα δημιουργηθεί, θα ξεκινάει από το Μεσαίο, θα φτάνει μέχρι τον Πεντάλοφο και από εκεί θα καταλήγει στη Σίνδο, στην εγκατάσταση επεξεργασίας των λυμάτων. “Ο Θεόδωρος Χριστοφορίδης εκπροσωπεί μία αναπτυσσόμενη περιοχή του Δήμου μας, το Μεσαίο. Μία περιοχή που ξεπερνάει τα προβλήματα και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και βαδίζει πλέον προς την ανάπτυξη. Εύχομαι στον κ. Χριστοφορίδη καλή επιτυχία”, δηλώνει σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

Προχωράμε!
Κάθε μέρα περισσότεροι!
Κάθε μέρα ισχυρότεροι!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ

Συμμετέχοντας ενεργά στον κοινό αγώνα για το αυριανό μέλλον του δήμου Ωραιοκάστρου, αποφάσισα να συστρατευθώ με τον συνδυασμό ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, συμμετέχοντας ενεργά στον κοινό αγώνα που κάνει ο δήμαρχος μας Αστέριος Γαβότσης και οι συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια, για την τήρηση των υποσχέσεων του με την υλοποίηση των έργων.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΡΙΖΑΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

 

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” τον κ. Χρήστο Χαριζάνη. Έναν νέο άνθρωπο, ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος έχει όρεξη και επιθυμία να προσφέρει στα κοινά και στην τοπική κοινωνία. Ο Χρήστος Χαριζάνης κατάγεται από την Λητή, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις, όπως το έργο της αποχέτευσης. Στο δήμο Ωραιοκάστρου επί της ουσίας κατασκευάζεται ένα δίκτυο αγωγών, που θα εξυπηρετεί όλες τις περιοχές με στόχο τη συλλογή και μεταφορά των παραγόμενων λυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων-Βοθρολυμάτων Θεσσαλονίκης στη Σίνδο. Στο πλαίσιο αυτό, η προσθήκη του κ. Χαριζάνη στην παράταξη μας είναι σημαντική, ενώ το γεγονός ότι αποτελεί έναν νέο άνθρωπο αποτελεί απόδειξη πως η παράταξη μας ανανεώνεται και αποκτά μεγαλύτερη προοπτική. “Ο Χρήστος Χαριζάνης αποτελεί μία πολύτιμη προσθήκη στην “Πολιτεία με Όραμα”, καθώς μεταφέρει στην παράταξη μας τον παλμό των νέων ανθρώπων, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για να αναπτυχθούν και παράλληλα να προσφέρουν στον τόπο τους. Εύχομαι στον κ. Χαριζάνη καλή επιτυχία”, τονίζει σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

Προχωράμε!
Κάθε μέρα περισσότεροι!
Κάθε μέρα ισχυρότεροι!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΡΙΖΑΝΗ

Γνωρίζοντας τον Αστέριο Γαβότση, πιστεύω ότι είναι ένας άνυρωπος με διάθεση προσφοράς, εντιμότητα, καθαρότητα στον λόγο του, που ποτέ δεν διέψευσε την εμπιστοσύνη μου.Για αυτό θέλω να βοηθήσω στην προσπάθεια που κάνει εδώ και πέντε σχεδόν χρόνια για τον δήμο Ωραιοκάστρου, ενός δήμου με όραμα, που προσφέρει πεδίο έκφρασης και δράσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΤΑΓΑΡΑΚΗ-ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΤΑΓΑΡΑΚΗ-ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” την κα Σωτηρία Ταγαράκη-Λαζαρίδου. Ελεύθερος επαγγελματίας από την περιοχή του Μεσαίου με επιθυμία να δραστηριοποιηθεί στα κοινά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο οικισμός του Μεσαίου είναι μία περιοχή όπου σταδιακά επιλύονται τα προβλήματα της, όπως έγινε με το αποχετευτικό δίκτυο, το οποίο ήρθε και έδωσε διέξοδο σε ένα χρόνιο ζήτημα, που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους. Η προσθήκη μίας νέας και δραστήριας γυναίκας, όπως η Σωτηρία Ταγαράκη-Λαζαρίδου στην παράταξη μας, είναι πολύτιμη και δημιουργεί προυποθέσεις ανανέωσης και προοπτικής για την περιοχή του Μεσαίου. “Η Σωτηρία Ταγαράκη-Λαζαρίδου έρχεται μαζί μας στην “Πολιτεία με Όραμα” και φέρνει στην παράταξη μας τον παλμό των ανθρώπων, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για να στηρίξουν την τοπική κοινωνία και να προσφέρουν στον τόπο τους. Εύχομαι στην Σωτηρία Ταγαράκη-Λαζαρίδου καλή επιτυχία”, τονίζει σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

Προχωράμε!
Κάθε μέρα περισσότεροι!
Κάθε μέρα ισχυρότεροι!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΑΓΑΡΑΚΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Οι δύσκολοι αυτοί καιροί απαιτούν την ενεργή συμμετοχή ανθρώπων που θέλουν να παλέψουν για μια νέα εποχή για τον δήμο μας. Χρειάζεται να πάρουμε πρωτοβουλίες και να εργαστούμε με ειλικρίνεια και εντιμότητα, αφήνοντας πίσω ότι μας χωρίζουν. Για τον λόγο αυτό, βλέποντας τις προσπάθειες και τον αγώνα που δίνει καθημερινά ο Αστέριος Γαβότσης, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, δηλώνω και επίσημα την πρόθεση μου να είμαι υποψήφια, στηρίζοντας μια ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ.

Δύο νέοι υποψήφιοι με τους «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη

Ο Χαράλαμπος Κελεπίρης και ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου είναι τα δύο νέα πρόσωπα που εντάσσονται στον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη.

  1. Χαράλαμπος Κελεπίρης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Ωραιοκάστρου και μετέπειτα από το τμήμα Τεχνικών Αερίων Καυσίμων δημόσιου ΙΕΚ. Εργάζεται από το 2002 έως και σήμερα ως υπάλληλος γραφείου με αντικείμενο τη διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων. Είχε ενεργή συμμετοχή για μια διετία στο διοικητικό συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου «Φίλιππος Παλαιοκάστρου». Είναι λάτρης της παράδοσης και επί δέκα συναπτά έτη υπήρξε ενεργό μέλος και χορευτής του Λαογραφικού Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα παντρεύτηκε με την Ελένη Χριστάκογλου.

  1. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

Γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1979 στον Πεντάλοφο, όπου ζει και εργάζεται, από δύο υπέροχους γονείς, τον Χρήστο και την Ιορδάνα. Είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται στην οικογενειακή κτηνοτροφική επιχείρηση. Είναι παντρεμένες με τη Νένα Καρακόλη και πατέρας μίας κόρης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΣΟΠΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

Η παράταξή μας καθημερινά εμπλουτίζεται με νέα  στελέχη, με γνώσεις και διάθεση προσφοράς στα κοινά, που μας δίνουν μια νέα δυναμική. Μετά την είσοδο των νέων στελεχών που πρόσφατα έχουμε ανακοινώσει, καλωσορίζουμε στην παράταξή μας ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ με ιδιαίτερη χαρά την Κυριακή Τσόπκα.

Προχωράμε!
Κάθε μέρα περισσότεροι!
Κάθε μέρα ισχυρότεροι!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΣΟΠΚΑ

Γνωρίζοντας τον άνθρωπο και επιστήμονα γιατρό Αστέριο Γαβότση, εισέπραξα έναν άνθρωπο με γνώση στην αυτοδιοίκηση, με συνέπεια και ήθος. Η απαίτηση του κόσμου, να συνεχίζει να πορεύεται ο τόπος μας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ελπίδες του, με οδήγησαν στην απόφαση να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Αστέριου Γαβότση με την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ.

Όραμα για έναν δήμο, συμπαραστάτη του πολίτη μέσα από έργα, και όχι από ανεύθυνες υποσχέσεις. Η σημερινή διοίκηση ήταν αυτή που υλοποίησε το μεγάλο έργο της αποχέτευσης Πενταλόφου Νεοχωρούδας, που βρίσκετε σε εξέλιξη, ένα έργο που γι όλους μας ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ένα όνειρο, που σήμερα έγινε πραγματικότητα, επίσης την γέφυρα Πενταλόφου, καθώς και πλήθος έργων που αφορούν την καθημερινότητα μας.

Μακριά λοιπόν από αγκυλώσεις, θέλω και εγώ να βάλω ένα λιθαράκι στην συνέχιση αυτής της διοίκησης των έργων και της υπευθυνότητας.

ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΡΙΤΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ ΑΣΤΕΡΙΟ

ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

“ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ”

Διαμένω με την οικογένεια μου στο Μελισσοχώρι από το 2008. Είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιούμαι ως υποψήφιος στο συγκεκριμένο τοπικό διαμέρισμα.

Ως νέος κάτοικος Μελισσοχωρίου , συντάσσομαι με όλες μου τις δυνάμεις με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κον. Γαβότση Αστέριο, διότι πιστεύω ότι έχει πραγματοποιήσει ένα αρκετά σημαντικό έργο, σε έργα υποδομής όπως σχολεία (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο ), αποχέτευση κατά το 1/3 και έπεται η συνέχεια για την ολοκλήρωση του, η προς υλοποίηση αλλαγή των αμίαντο σωλήνων του δικτύου ύδρευσης με κονδύλιο που έχει ήδη εξασφαλιστεί, ανακαίνιση του κοινοτικού καταστήματος Μελισσοχωρίου, αντικατάσταση των μηχανημάτων θέρμανσης του πολιτιστικού συλλόγου λόγω παλαιότητας και αδυναμία λειτουργίας, δημιουργία περιφερειακού δρόμου και άλλα προς εκτέλεση έργα,που θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου, όπως κατασκευή ομβρίων υδάτων, ασφαλτόστρωση δρόμων κ.α.

Στην ολοκλήρωση αυτού του έργου, προχωρά με νέους ανθρώπους που έχουν γνώση, θέληση και όραμα για την τοπική κοινωνία.

Κατεβαίνω λοιπόν με τον συνδυασμό ”Πολιτεία με όραμα ” για να αγωνιστώ με ήθος και δυναμισμό, για τον πολίτη του Μελισσοχωρίου, για τον πολίτη του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Κοιτώ με αισιοδοξία όχι μόνο το παρόν, αλλά και το εγγύς μέλλον που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε, όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά και στα παιδιά μας.

Δήλωση στήριξης του Αριστοτέλη Καδίτση στον Ανέστη Πολυχρονίδη

Υποψήφιος με τους «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη ο οινοποιός Δημήτρης Κιουτσούκης

Την ένταξη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» του χημικού μηχανικού-οινοποιού Δημήτρη Κιουτσούκη ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Ο Δημήτρης Κιουτσούκης γεννήθηκε το 1964 στη Δράμα, όπου τελείωσε το λύκειο. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη αγάπη του για τη φύση ήταν αυτή που οδήγησε τον Δημήτρη Κιουτσούκη στην απόφαση να εγκαταλείψει τη θορυβώδη ζωή στην πόλη και να μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μελισσοχωρίου, όπου και ζει από το 1994.

Στις πλαγιές της Μυγδονίας, σε μια περιοχή φημισμένη από την αρχαιότητα για τα ποιοτικά της κρασιά, ο Δημήτρης Κιουτσούκης φύτεψε με τη βοήθεια της οικογένειάς του 110 στρέμματα αμπελώνα, εκπληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο όνειρό του για τη δημιουργία ενός οινοποιείου.

Έτσι δημιουργήθηκε το κτήμα «Καμάρα», μια καθαρά οικογενειακή επιχείρηση, που ασχολείται αποκλειστικά με τη βιολογική αμπελοκαλλιέργεια. Η επιχείρηση αυτή, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας, έχει κατά βάση εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς το 80% της παραγωγής εξάγεται σε διεθνείς αγορές.

Μάλιστα, για να ασχοληθεί με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιών, λόγω της μεγάλης αγάπης του για τη γη και την οικολογία, ο κ. Κιουτσούκης παραιτήθηκε από τη θέση του καθηγητή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία είχε διοριστεί.

Πριν από τον διορισμό του στη μέση εκπαίδευση, είχε δημιουργήσει τη δική του εταιρεία ιατρικών μηχανημάτων, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου σε εταιρία ζωοτροφών, είχε απασχοληθεί ως καθηγητής σε φροντιστήρια, ενώ είχε διατελέσει και διευθυντής πωλήσεων Βορείου Ελλάδος σε πολυεθνική εταιρεία.

Από το 1989 ο Δημήτρης Κιουτσούκης είμαι παντρεμένος με την Ελευθερία Γιαπανίδου, εκπαιδευτικό, με την οποία κι έχει αποκτήσει πέντε παιδιά, τη Μαρία, τη Σταυρούλα, τον Θανάση, τον Απόστολο και τη Δήμητρα.

Ιορδάνης Χριστοδουλίδης: Βγαίνω μπροστά με τον Παντελή Τσακίρη για τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Δήλωση στήριξης Χριστοδουλίδη Ιορδάνη, 

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας που δεν πρέπει να χαθεί, ώστε “να βγούμε μπροστά” ως πολίτες, ως δημότες, ως κάτοικοι μιας περιοχής που αγαπάμε, νοιαζόμαστε και πονάμε όσο κανείς άλλος. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, οφείλουμε όλοι να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τα έργα & τις υποδομές που χρειάζεται ο τόπος μας για να του δώσουμε ουσιαστική προοπτική ανάπτυξης.

Για αυτό τον λόγο ως νέος άνθρωπος με όρεξη για νέες ιδέες και υψηλότερους στόχους, στηρίζω την υποψηφιότητα ενός νέου και ικανού ανθρώπου του Παντελή Τσακίρη, συμμετέχοντας με χαρά στην παράταξή του ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Δ.Ε. Ωραιοκάστρου για να δώσουμε τη μάχη για ένα Δήμο με μέλλον και προοπτικές. Έναν άνθρωπο που καθημερινά δείχνει πόσο νοιάζεται για τον Δήμο μας και πάνω από όλα για τους συνδημότες του όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις δράσεις του. Έναν άνθρωπο που πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να κερδίσει το στοίχημα, του να κάνει τους πολίτες του Δήμου μας, “Πρωταγωνιστές Ξανά”.

Ιορδάνης Χριστοδουλίδης – Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικώ μέχρι και σήμερα, στις 2 Απριλίου 1995 από δύο υπέροχους γονείς, τον Παρασκευά Χριστοδουλίδη και τη Γαλήνη Σισμανίδου.  Ήταν οι πρώτοι που μου δίδαξαν ότι στη ζωή θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους και καταβάλλουμε συνεχή προσπάθεια, για να επιτύχουμε κάθε όνειρό μας.

Απόφοιτος του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, έχω λάβει τίτλο υψηλής εκπαίδευσης στον τομέα των επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του UCLAN και δίπλωμα στη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού από το πανεπιστήμιο της Minnesota. Την έως σήμερα ακαδημαϊκή μου διαδρομή συμπληρώνουν το πτυχίο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και ο μεταπτυχιακός τίτλος στην Κοινωνική Καινοτομία από το πανεπιστημίου Northampton. Επίσης, ομιλώ την αγγλική, γερμανική και ρώσικη γλώσσα.

Επαγγελματικά, έχω εργαστεί στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου καθώς επίσης ως σερβιτόρος σε κέντρο δεξιώσεων κι ως αντιπρόσωπος σε βιομηχανία μπαχαρικών.

Το 2015 συμμετείχα στο διεθνές επενδυτικό φόρουμ που φιλοξενήθηκε στην πόλη Βατούμ της Γεωργίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΣΙΑΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

Καλωσορίζουμε στη  παράταξη μας ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, τον έμπειρο στο δημόσιο βίο συμπολίτη μας Αθανάσιο Πατσιαλά, έναν άνθρωπο που συνεχίζει με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον την δημιουργική παρουσία του στα κοινά του Δήμο Ωραιοκάστρου, έχοντας την εμπειρία του αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ω.,αλλά και του τοπικού συμβούλου.

Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και δύναμη στην κοινή μας πορεία για την συνέχιση του έργου μας, για ένα δήμο  πρότυπο, ένα δήμο νοικοκυρεμένο, καθαρό, και φιλόξενο.

Δήλωση στήριξης του Αθανάσιου Πατσιαλά

Στηρίζω την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ και τον επικεφαλής της δήμαρχο Αστέριο Γαβότση, γιατί πιστεύω ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να συνεχίσει την καλή πορεία του δήμου Ωραιοκάστρου. Όλοι μαζί, με την εμπειρία των παλιών που με τους νέους ανθρώπους που σίγουρα έχουν και φρέσκιες ιδέες, θα μπορέσουμε να εργαστούμε δίπλα στον Αστέριο Γαβότση, με μοναδικό σκοπό την καλύτερη ακόμα βελτίωση της ζωής μας στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου.

Και η γενιά των 35+ στο πλευρό του Παντελή Τσακίρη

Ακόμη έξι πρόσωπα, αυτή τη φορά από τη γενιά των 35άρηδων, τα οποία θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά», ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

           Χαράλαμπος Καζαντζίδης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Αποφοίτησε από  το Ενιαίο Λύκειο Ωραιοκάστρου και σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός Γεωπληροφορικής.

Έχει διατελέσει ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός με εξειδίκευση στη φωτογραμμετρία και την τελευταία πενταετία είναι πιστοποιημένος χειριστής και υπεύθυνος τμήματος υποστήριξης Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών καθώς και υπεύθυνος τμήματος Συστημάτων Γεωπληροφορικής υψηλής ακρίβειας στην εταιρεία GeoSense.

Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Χρήστος Τσελεπίδης  και μέλος του Δ.Σ από την ίδρυσή του.

  1. Κώστας Καποδίστριας

Γεννήθηκε το 1982 στο Ωραιόκαστρο. Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA από το Πανεπιστήμιο Cardiff της Ουαλίας. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γερμανικά.

Από το 1997 έως το 2001 υπήρξε αθλητής στην ομάδα μπάσκετ «Κεραυνός» Ωραιοκάστρου. Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. των φοιτητών στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Από το 2001 διατηρεί εταιρεία συμβούλων με κύρια δραστηριότητα την εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων σε αναπτυξιακά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και πρωτοβουλίες.

  1. Γιώργος Κασιδερόπουλος

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983 και από το 1996 ζει στο Ωραιόκαστρο. Είναι απόφοιτος Επαγγελματικού Λυκείου με ειδικότητες: α) Στην Ηλεκτρολογία και β) Στην Ηλεκτρονική και στον Αυτοματισμό.

Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη. Το επάγγελμα αυτό ασκεί από το 2000 μέχρι και σήμερα. Από το 2004 έως το 2016 διατηρούσε τη δική του επιχείρηση με ηλεκτρολογικό υλικό με έδρα το Ωραιόκαστρο.

Από τον Μάιο του 2016 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τη σύνδεση, τον χειρισμό και τη συντήρηση του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Από το 2012 είναι παντρεμένος με τη Μαρία – Ευφροσύνη Βλαχάκη, με την οποία απέκτησε δύο υπέροχα παιδιά, την Αλεξάνδρα και τον Κυριάκο.

  1. Δημήτρης Κουλουμπατσάνης

Γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης. Μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνέχισε τις σπουδές του στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι παντρεμένος με την Πασχαλίνα (Λίλα) Ρήγα, μεταφράστρια, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τη Βασιλική και τη Στέλλα, και κατοικεί στον Δρυμό.

Από το 2008 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Δημοτική Ενότητα Μυγδονίας (Δρυμός και Μελισσοχώρι), διατηρώντας ιδιωτική επιχείρηση.

Συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Μορφωτικής Εκπολιτιστικής Κίνησης Νέων Μελισσοχωρίου. Παράλληλα συμμετέχει ενεργά και σε άλλες συλλογικές δράσεις για τον αθλητισμό καθώς και την προστασία των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος. Έχει υπάρξει αθλητής μπάσκετ της ομάδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Μελισσοχωρίου και της Δόξας Δρυμού.

  1. Αβραάμ Νεοφυτίδης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο, όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα από το 2011. Γνωρίζει την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα.

Είναι νομικός σύμβουλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ», όπου προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, συμβάλλοντας στο σημαντικό και αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν η διοίκηση και τα μέλη του σωματείου.

  1. Φίλιππος Μπόγιας

Γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1973 από δύο αξιόλογους γονείς, τον Βασίλειο και την Ευφημία Μπόγια, και είναι κάτοικος Παλαιοκάστρου από το 1985.

Είναι απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου και γνωρίζει τη γερμανική γλώσσα. Είναι παντρεμένος με τη Δήμητρα Αλεξανδρή και πατέρας δύο παιδιών.

Έχει διαγράψει την επαγγελματική του πορεία από το 1993 μέχρι και σήμερα στην οικογενειακή επιχείρηση, που βρίσκεται στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΤΟΥΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” τον Χρήστο Τσιτούκη. Η προσθήκη του στην παράταξη μας είναι πολύ σημαντική, καθώς αποτελεί ένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης με μακρά εμπειρία και προσφορά στα κοινά και στην τοπική κοινωνία. Από τα ιδρυτικά μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Ν. Φιλαδέλφειας και κοντά στην παράταξη “Πολιτεία με Όραμα” όλα αυτά τα χρόνια ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο Χρήστος Τσιτούκης είχε πάντα μία αυθεντική διάθεση προσφοράς στην τοπική κοινωνία.

“Ο Χρήστος Τσιτούκης αποτελεί μία πολύτιμη προσθήκη στην “Πολιτεία με Όραμα”, καθώς έχει αποδείξει πως ενδιαφέρεται για τον Δήμο μας και έχει σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της παράταξης μας για αντιμετώπιση όλων των μεγάλων ζητημάτων της περιοχής μας. Εύχομαι στον κ. Τσιτούκη καλή επιτυχία”, τονίζει σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΤΟΥΚΗ

Αναγνωρίζοντας την έως τώρα προσφορά του Αστέριου Γαβότση, και εμπιστευόμενος την εμπειρία, το ήθος και την εργατικότητα του, θέλω να συμβάλλω και εγώ στην μέχρι τώρα πορεία ενός ανθρώπου που τα λόγια γίνονται πράξεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην ικανοποίηση ενός αιτήματος όλων των συμπολιτών μου, που μόνο επί διοικήσεως του, κατάφερε να ικανοποιηθεί, αυτό της κατασκευής διάβασης Γαλλικού ποταμού στην Τ.Κ. Φιλαδέλφειας, για τις ασφαλτοστρώσεις που γίνανε σε δρόμους που ήταν εγκαταλειμμένοι τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για την αποχέτευση Ν.Φιλαδέλφειας Μεσαίου και του νερού, αφού έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες για την υδροδότηση, ποιοτικά και ποσοτικά, της Δημοτικής ενότητας της Καλλιθέας.

Οι νέοι «Πρωταγωνιστές» του Παντελή Τσακίρη στη μάχη για ένα θετικότερο μέλλον για τον Δήμο Ωραιόκαστρου

Με τη φρεσκάδα των ιδεών τους, τη δημιουργικότητα και τη διάθεσή τους για προσφορά αλλά και με τα πλούσια βιογραφικά στοιχεία τους -παρά το εξαιρετικά νεαρό της ηλικίας τους- έρχονται να πλαισιώσουν ως υποψήφιοι την ομάδα των «Πρωταγωνιστών Ξανά» του Παντελή Τσακίρη τρεις νέοι, ηλικίας από 22 έως 24 ετών.

«Οι νέοι αναδεικνύονται πρωταγωνιστές, συμμετέχουν ενεργητικά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τα θέματα που τους αφορούν, δίνουν τις δικές τους απαντήσεις απέναντι στις προκλήσεις τις οποίες οι ίδιοι αντιμετωπίζουν. Αυτή αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε στη διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν τη νέα γενιά. Η κεντρική μας αυτή θέση εκφράζεται σε αυτή τη φάση μέσα από τη δυναμική συμμετοχή αξιόλογων νέων ανθρώπων στην ομάδα των Πρωταγωνιστών Ξανά», ανέφερε σχετικά ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, κάνοντας γνωστή τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» των 22χρονων Γιώργου Καμπάκη και Ιορδάνη Χασιρτζόγλου καθώς και του 24χρονου Ιορδάνη Χριστοδουλίδη.

  1. Γιώργος Καμπάκης

Γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1997 και είναι κάτοικος της περιοχής του Παλαιοκάστρου.

Είναι απόφοιτος του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου και τελειόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην προπόνηση κλειστού χώρου.

Είναι κάτοχος διπλώματος της σχολής διαιτησίας της ΕΠΣ Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί σε πολυχώρο εκδηλώσεων καθώς και ως γυμναστής στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο Θεσσαλονίκης.

Από το 2017 είναι μέλος της εθελοντικής ομάδας ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου.

 

  1. Ιορδάνης Χασιρτζόγλου

Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1997 από δύο αξιόλογους γονείς, τον Κωνσταντίνο και την Αναστασία Χασιρτζόγλου, και είναι κάτοικος του Ωραιοκάστρου από το 2000.

Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Ωραιοκάστρου και είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μαθηματικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακόμη, είναι πτυχιούχος του UEFA C των αναπτυξιακών ηλικιών και κάτοχος του πιστοποιητικού επιμόρφωσης με τίτλο «Κατάρτιση – επιμόρφωση λαϊκών στελεχών στο διδακτικό και κατηχητικό έργο».

Έχει εργαστεί ως προπονητής ποδοσφαίρου στον Δημοτικό Αθλητικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου (ΔΑΣΩ), ενώ παραδίδει μαθήματα σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στην κατεύθυνση των θετικών επιστημών.

Επί τέσσερα χρόνια προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως εκπαιδευτικός στο κοινωνικό φροντιστήριο.

  1. Ιορδάνης Χριστοδουλίδης

Γεννήθηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου και κατοικεί μέχρι και σήμερα, στις 2 Απριλίου 1995 από δύο υπέροχους γονείς, τον Παρασκευά Χριστοδουλίδη και τη Γαλήνη Σισμανίδου. 

Απόφοιτος του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, έχει λάβει τίτλο υψηλής εκπαίδευσης στον τομέα των επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του UCLAN και δίπλωμα στη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού από το πανεπιστήμιο της Minnesota.

Την έως σήμερα ακαδημαϊκή του διαδρομή συμπληρώνουν το πτυχίο του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και ο μεταπτυχιακός τίτλος στην Κοινωνική Καινοτομία από το πανεπιστημίου Northampton.

Μιλάει την αγγλική, τη γερμανική και τη ρωσική γλώσσα.

Επαγγελματικά, έχει εργαστεί στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου καθώς επίσης σε κέντρο δεξιώσεων κι ως αντιπρόσωπος σε βιομηχανία μπαχαρικών.

Το 2015 συμμετείχε στο διεθνές επενδυτικό φόρουμ που φιλοξενήθηκε στην πόλη Βατούμ της Γεωργίας.

Υποψήφιος με τον Παντελή Τσακίρη ο φυσικός-συγγραφέας Παναγιώτης Ασημεόνογλου

Στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη τάσσεται ο φυσικός – συγγραφέας Παναγιώτης Ασημεόνογλου, ο οποίος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά».
Ο Παναγιώτης Ασημεόνογλου γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη και από το 1989 μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι έκτοτε εργάζεται ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης.
Πέρα από την επιστημονική ιδιότητά του, ο Παναγιώτης Ασημεόνογλου είναι και συγγραφέας. Το πρώτο βιβλίο του ήταν το «Σαν άνθη κερασιάς, σπουδή στο σαμουράι ζεν» (Δαιδάλεος, 2017). Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρωτότυπο σύγγραμμα, το οποίο γνώρισε μεγάλη αποδοχή από το αναγνωστικό κοινό.
Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις το βιβλίο «Ασκήσεις Αναπνοής από τους Σοφούς της Ανατολής». Ο Παναγιώτης Ασημεόνογλου έχει επίσης γράψει το «Το εγχειρίδιο ενός Jedi, πώς το Star Wars μπορεί ν΄αλλάξει τη ζωή σου» (iwrite, 2019), ενώ συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Ευτυχία και πώς να την κατακτήσεις» (iwrite, 2019).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΆΚΗ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ένα από τα ιδρυτικά της μέλη, τον Άκη Μέλιο. Του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον αγώνα μας, για να μπορέσει η σημερινή διοίκηση να συνεχίσει το τόσο σημαντικό έργο της.

Δήλωση του Άκη Μέλιου

Ανταποκρινόμενος στην πρόταση του δημάρχου Ωραιοκάστρου και επικεφαλή της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, για συστράτευση αυτοδιοικητικών δυνάμεων, δίνω το δικό μου παρόν, πιστεύοντας, πως μόνο μέσα από την συμμετοχή μπορούν να καθοριστούν οι προϋποθέσεις  για να συνεχιστεί η πορεία της σημερινής διοίκησης. Ενδεικτικά αναφέρω το μεγάλο έργο της κατασκευής της γέφυρας του Γαλλικού ποταμού στην Ν. Φιλαδέλφεια,  που βρίσκεται πλέον στην ολοκλήρωση του, τα 5 χιλιόμετρα οδικής ασφαλτόστρωσης στην περιοχή, και την αποκατάσταση των όμβριων υδάτων στην τοποθεσία Παναγία. Τέλος έχει εκπονηθεί μελέτη για την επόμενη τετραετία, για την υδροδότηση, ποιοτικά και ποσοτικά, της Δημοτικής ενότητας της Καλλιθέας, και έχουν ήδη υποβληθεί μελέτες 5.000.000 ευρώ, για την αποχέτευση Ν.Φιλαδέλφειας Μεσαίου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πτυχιούχος του ΤΕΙ Λάρισας στο τμήμα Λογιστικής, με επαγγελματική εμπειρία στο λογιστήριο της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ, στη SEMITRON AE, στην εταιρία ΚΑΡΙΝΑ ΑΒΕΕ, και σε άλλα λογιστικά γραφεία. Επί 17 συνεχή χρόνια ήταν μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Φιλαδέλφειας ΕΣΤΙΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΩΝ, επί 16 συνεχή χρόνια στο ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ως αντιπρόεδρος και Γ.Γραμματέας. Στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπήρξε εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος Ν.Φιλαδέλφειας του δήμου Καλλιθέας, την περίοδο 2007 με 2010.

Με τις γυναίκες πρωταγωνίστριες η συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τους «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη

Ισχυρή αναδεικνύεται η γυναικεία συμμετοχή στον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη.

Ακόμη τρεις γυναίκες –πέραν των πρώτων έντεκα που έχουν ήδη ανακοινωθεί- συμπορεύονται με τον Παντελή Τσακίρη, δίνοντας στο πλευρό του, ως υποψήφιες με τους «Πρωταγωνιστές Ξανά», τη μάχη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

  1. Λένα Κανάκη

Γεννήθηκε στο Παλαιόκαστρο, όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου και ιδιωτικής σχολής Λογιστικής. Η επαγγελματική της πορεία στον ιδιωτικό τομέα ξεκινάει από τις αρχές της δεκαείας του ’90. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων σε εταιρείες πληροφορικής και σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, με μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα και σε προγράμματα που απευθύνονται σε ανέργους και σε πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σήμερα εργάζεται σε μεγάλη εμπορική και βιομηχανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών. Το 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ωραιοκάστρου. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

  1. Ζωή Μπέγου Μπάρμπα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σέρρες. Είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Μπάρμπα, εκπαιδευτικό στο 1οΔημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, και μητέρα δύο παιδιών, της Δέσποινας και του Βασίλη. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιείται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Ως θιασώτης της παράδοσης συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου «Ο Φίλιππος».

  1. Παρασκευή Μπερμπεράκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σέρβια της Κοζάνης. Κάτοικος της Γαλήνης

Ωραιοκάστρου, είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Δημήτριο Νέτα και μητέρα του Θάνου και του Γιάννη. Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Ι. Νέτας & Υιοί Α.Ε., συμμετέχοντας και στο διοικητικό της συμβούλιο. Είναι απόφοιτη δημόσιου Ι.Ε.Κ. στον τομέα των Εφαρμογών Πληροφορικής, ενώ σήμερα, παράλληλα με την εργασία της, σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Γνωρίζει αγγλικά και ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και διαλέξεων και είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΙΝΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΤΙΝΑ
Τραπεζικός υπάλληλος
Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 γυρίζουν σελίδα, αλλάζουν την ιστορία της αυτοδιοίκησης. Το σύστημα της απλής αναλογικής ανατρέπει τους σχεδιασμούς και ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο μοντέλο διοίκησης.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας που δεν πρέπει να χαθεί, ώστε να βγούμε μπροστά ως πολίτες, ως δημότες, ως κάτοικοι μιας περιοχής που τη γνωρίζουμε, την αγαπάμε και τη νοιαζόμαστε.
Οφείλουμε να εργαστούμε για μια σύγχρονη αναπτυξιακή και ανθρώπινη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η εξέλιξη και η ανάπτυξη του τόπου χρειάζονται σχέδιο με καινοτόμες πρωτοβουλίες και ανοιχτούς ορίζοντες σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο περιβάλλον.
Η νέα διοίκηση θα πρέπει να διαθέτει χαρακτηριστικά τέτοια που να της επιτρέπουν να βάζει σαφείς στόχους, να θέτει προτεραιότητες και να αντλεί πόρους από νέες πηγές χρηματοδότησης.
Ο απώτερος σκοπός της πρέπει να είναι η ικανοποίηση αλλά και η συμμετοχή του πολίτη στη λειτουργία της πόλης.
Σημαντικά σημεία αποτελούν η θωράκιση και η συνεχής στήριξη των ασθενών κοινωνικά ομάδων, όπως επίσης, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η προώθηση του πολιτισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, κινείται η αυτοδιοικητική παράταξη «αν.α.σ.α.» με υποψήφιο δήμαρχο τον Παντελή Σκαρλάτο που προσέρχεται στην νέα πραγματικότητα με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για ένα νέο ξεκίνημα.
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο και η στήριξη μου στο πρόσωπό του Παντελή Σκαρλάτου, έχει στόχο να υπηρετήσει τον τόπο μας και να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών.
Ήρθε ο καιρός για αλλαγή!
Ντίνας Κωνσταντίνος
Γεννήθηκα στην Δράμα το 1967,  είμαι παντρεμένος , έχω δυο παιδιά και εργάζομαι ως Τραπεζικός Υπάλληλος από το 1992.
Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε με την εκλογή μου στο συμβούλιο αλλοδαπών στο Δήμο Φρανκφούρτης ως γενικός γραμματέας.
Συμμετείχα ενεργά σε διάφορους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και εκλέχτηκα για πρώτη φορά το 2010  ως τοπικός σύμβουλος στο Ωραιόκαστρο

Δήλωση στήριξης της Ζωής Βαλασάκη στο πρόσωπο του Αστέριου Γαβότση

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” την Ζωή Βαλασάκη. Η προσθήκη της στην παράταξη μας είναι πολύ σημαντική, καθώς αποτελεί ένα στέλεχος της αυτοδιοίκησης με μακρά εμπειρία και προσφορά στα κοινά και στην τοπική κοινωνία. Η δραστηριοποίηση της είναι έντονη και συνεχής, καθώς ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου της, δίνει λύσεις, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να επισημάνουμε την συνεισφορά της ενεργά και σε πολλές πολιτιστικές δράσεις. Η διάθεση της για προσφορά στην αυτοδιοίκηση ήταν πάντα γνήσια και ανόθευτη και στο πλαίσιο αυτό στηρίζει και την παράταξη μας. Αξίζει να σημειώσουμε πως στην Νέα Φιλαδέλφεια, από την οποία κατάγεται η Ζωή  Βαλασάκη, ικανοποιήσαμε ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής και του δήμου Ωραιοκάστρου, με το οποίο ουσιαστικά μπαίνει τέλος στην εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στο Γαλλικό ποταμό. Το έργο «Κατασκευή διάβασης Γαλλικού ποταμού στην Τ.Κ. Φιλαδέλφειας» βρίσκεται πλέον στην ολοκλήρωση του, και εντάσσεται στα πλαίσια έργου για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου πρόσβασης στον οικισμό της Φιλαδέλφειας. Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε τα 5 χιλιόμετρα οδικής ασφαλτόστρωσης στην περιοχή, και την αποκατάσταση των όμβριων υδάτων στην τοποθεσία Παναγία, καθώς και ότι έχει εκπονηθεί μελέτη την επόμενη τετραετία, τελειώνοντας το θέμα του νερού της Μυγδονίας, έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες για την υδροδότηση, ποιοτικά και ποσοτικά, της Δημοτικής ενότητας της Καλλιθέας, και έχει ήδη υποβληθεί περιμένοντας την έγκριση από τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ, μελέτες 5.000.000 ευρώ, για την αποχέτευση Ν.Φιλαδέλφειας Μεσαίου

Ευχόμαστε στην Ζωή Βαλασάκη καλή επιτυχία.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΩΤΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” τον κ. Σταμάτη Γώτη. Ο κ. Σταμάτης Γώτης είναι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος στο Ωραιόκαστρο και οδηγός του ΟΑΣΘ. Η μακρόχρονη ενασχόληση του με τα κοινά τόσο στο πεδίο της εργασίας του, όσο και στο τοπικό συμβούλιο του Ωραιοκάστρου, αποτελεί εγγύηση της εμπειρίας του και της διάθεσης του για προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Οι δημότες του Ωραιοκάστρου τον έχουν ήδη τιμήσει με την ψήφο τους, καθώς έχει δώσει “μάχες” για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Εύχομαι στον κ. Γώτη καλή επιτυχία.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΛΓΑΡΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΛΓΑΡΙΝΟΥ

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” τον κ. Γαβριήλ Μαλγαρινό. Ο κ. Γαβριήλ Μαλγαρινός έχει πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η επαγγελματική του δραστηριότητα στο χώρο της εκπαίδευσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την παράταξη μας, η οποία αξιοποιεί δραστήρια και ενεργά μέλη των τοπικών κοινωνιών. Η εκπαίδευση και τα σχολεία στον Δήμο μας αποτελούν έναν από τους κυρίαρχους τομείς της δράσης μας, καθώς τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του τόπου μας. Εύχομαι στον κ. Γαβριήλ Μαλγαρινό καλή επιτυχία.

Με άρωμα γυναίκας η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφιοτήτων για τους «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη


Τις πρώτες έντεκα γυναίκες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά», ως επικεφαλής του οποίου θα διεκδικήσει κατά τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τη δημαρχία στο Ωραιόκαστρο, ανακοίνωσε ο Παντελής Τσακίρης.

«Πρόκειται για γυναίκες που, παρά τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητές τους, έχουν ένα πολύ ισχυρό κοινό γνώρισμα: Είναι γυναίκες που συνδυάζουν πολλαπλές ιδιότητες, που ενσαρκώνουν με τεράστια επιτυχία πολλαπλούς ρόλους και κυρίως που είναι αποφασισμένες να πράξουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να αλλάξουν όσα τους ενοχλούν στον τόπο τους, αντί να παραδοθούν αμαχητί στην έλξη της αδράνειας και της μεμψιμοιρίας», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, εκφράζοντας την πίστη του σε καθεμία από τις υποψήφιες του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά».

«Πιστεύω σε αυτές, πιστεύω στα ταλέντα τους, στον δυναμισμό και στη θέλησή τους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να γίνει ο δήμος Ωραιοκάστρου όπως πραγματικά τον ονειρευόμαστε», τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Ποιες είναι οι πρώτες έντεκα υποψήφιες:

Σωτηρία Αμανατίδου
Γεννήθηκε το 1985 και έλκει την καταγωγή της από το Μεσαίο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Έχει σπουδάσει, επίσης, Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού – Logistics στο ΑΤΕΙ Θηβών. Η μεγαλύτερη αγάπη της είναι το ποδόσφαιρο. Το 2006 τελείωσε τη σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Κιλκίς. Από το 2009 ανήκει στην ΕΠΣ Μακεδονίας, όπου και καταξιώθηκε στις μεγάλες κατηγορίες ως διαιτητής της Δ’ και της Γ’ Εθνικής Ανδρών όπως και της Α’ Εθνικής Γυναικών.

Μαρία Αραμπατζίδου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Management. Έχει υπάρξει καθηγήτρια στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπεύθυνη σύνταξης στο περιοδικό Glow, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά και με τη διοίκηση επιχειρήσεων που εστιάζουν στις εξαγωγές μηχανολογικών προϊόντων.

Ελπίδα Γρηγοριάδη
Γεννήθηκε στο Άλμα – Άτα του Καζακστάν το 1971. Το 1991 μετακόμισε στην Ελλάδα και από το 2001 κατοικεί στο Μεσαίο. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια του ΟΑΕΔ για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ενώ σήμερα φοιτά στο 14ο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο Θεσσαλονίκης στον τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών.

Σοφία Δημητριάδου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Υπήρξε φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όμως εγκατέλειψε τις σπουδές της, καθώς την κέρδισε ο χώρος του επιχειρείν. Σε ηλικία 21 ετών ίδρυσε την πρώτη της εταιρία στον χώρο των κατασκευών, η οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Παράλληλα απέκτησε τίτλο σπουδών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Δημοσίων Σχέσεων.

Ευαγγελία Δρόσου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη σχολή ΦΠΨ με κατεύθυνση ψυχολογία μέχρι το 2004. Το 2006 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην ειδική αγωγή, ενώ παράλληλα εργάστηκε για τρία χρόνια στο υπουργείο Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη. Από το 2007, οπότε επέστρεψε στο Ωραιόκαστρο, μέχρι και σήμερα διευθύνει το Dyslexia Center- Pavlidis Method Ωραιοκάστρου.

Χριστίνα Ζάπρα
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιόκαστρο. Εργάστηκε από νεαρή ηλικία σε οικογενειακή επιχείρηση στον χώρο της ένδυσης. Αξιοποιώντας αυτήν την εμπειρία, ίδρυσε δική της εταιρία με παιδικά ενδύματα, την οποία διατηρεί η οικογένειά της μέχρι και σήμερα. Στο Παλαιόκαστρο είχε δημιουργήσει το δικό της παραδοσιακό παντοπωλείο. Σήμερα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε μεγάλη αλυσίδα τροφίμων.

Δωροθέα Κάτσιου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και από το 2011 κατοικεί στο Ωραιόκαστρο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του ΔΠΘ, γνωρίζει άριστα την αγγλική και την πολωνική ως δεύτερη μητρική γλώσσα. Επίσης γνωρίζει γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Από το 2004 εργάζεται ως δικηγόρος και είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μάγδα Κουσαξίδου
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στη Νεοχωρούδα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο ΑΠΘ και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην εκπαίδευση από το University of East Anglia της Αγγλίας. Εκτός της αγγλικής, είναι εξοικειωμένη με την ιταλική, τη γερμανική και τη ρωσική γλώσσα. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός της αγγλικής σε δημοτικά σχολεία, φροντιστήρια, ΙΕΚ. Επίσης έχει εργαστεί στον ξενοδοχειακό κλάδο, ενώ σήμερα εργάζεται σε μεγάλη εταιρία τροφίμων.

Ματίνα Κύρκου
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983 και είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2011 δημιούργησε με τον σύζυγό της την επιχείρηση «Multisport Indoors Club» -στεγασμένο χώρο πολλαπλών αθλητικών δραστηριοτήτων- στο Ωραιόκαστρο, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Είναι αθλήτρια του βόλεϊ κι έχει υπάρξει προπονήτρια ακαδημιών βόλεϊ.

Ηρώ Πρατίδου
Γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1981 και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1997. Απόφοιτη του 2ου ΤΕΛ Σταυρούπολης, εργάστηκε σε παιδικούς σταθμούς ως βρεφονηπιοκόμος. Σήμερα εργάζεται ως αισθητικός.

Ελένη Χατζίκου
Είναι 26 ετών, με καταγωγή από το Μελισσοχώρι, όπου και κατοικεί. Ακολούθησε σπουδές αισθητικής και ξενοδοχειακού management. Έίναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις βασικές αρχές της αισθητικής και διαθέτει διπλώματα εξειδίκευσης στις σύγχρονες εναλλακτικές θεραπείες. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες. Σήμερα εργάζεται στον χώρο της εκπαίδευσης, σε ιδιωτικό ΙΕΚ, ως σύμβουλος εκπαίδευσης και υπεύθυνη στη διαχείριση ειδικοτήτων αισθητικής και μόδας.

Δήλωση στήριξης Χρήστου Καρατζιά στον Ανέστη Πολυχρονίδη

Δήλωση Στήριξης: Γεωργίου Γκόλια

Δήλωση Στήριξης: Γεωργίου Γκόλια

Απόστρατος Αξιωματικός Στρατού Ξηράς

Διανύουμε ως χώρα την δυσκολότερη περίοδο από τη μεταπολίτευση και έπειτα. Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, ανέδειξε στον μέγιστο βαθμό την πραγματική αιτία της στενωπού: την κρίση θεσμών και αξιών. Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες εθιστήκαμε ως έθνος και ως λαός στο εύκολο και γρήγορο. Ξεχάσαμε ότι για να προκόψεις και σταθείς στα πόδια σου, πρέπει να εργαστείς σκληρά. Από τις δύσκολες καταστάσεις δεν ξεφεύγεις με ευχολόγια και εύκολες υποσχέσεις αλλά με όραμα, πρόγραμμα και θέληση.

Οι κάτοικοι του συνόλου του Δήμου Ωραιοκάστρου, τα προηγούμενα χρόνια γίναμε μάρτυρες ανεκπλήρωτων προεκλογικών υποσχέσεων, όχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Είδαμε πως το εθνικό συμφέρον θυσιάστηκε πολλάκις στο βωμό του εκλέγεσθαι.

Θεωρώντας ως βασικές αρχές, την Διαφάνεια και τον Έλεγχο, την Συνεργασία, την Αποτελεσματικότητα, την Καινοτομία και την τήρηση των νόμων, συντάσσομαι με τον συνδυασμό του Παντελή Σκαρλάτου «Ανάσα» διότι είναι ένας επιτυχημένος οικονομολόγος με βαθειά γνώση στην Διαχείριση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προσόν απαραίτητο στην μετάβαση σε ένα σύγχρονο ευέλικτο και αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου μας. Πιστεύω ακράδαντα πως όλοι αξίζουμε ένα καλύτερο Ωραιόκαστρο και μπορούμε να το πετύχουμε.

Γκόλιας Γεώργιος

Απόστρατος Αξιωματικός Στρατού Ξηράς, κατοικώ στην Γαλήνη Ωραιοκάστρου από το 2004, είμαι παντρεμένος με την Ελπίδα Τζεβελέκη και έχουμε δύο παιδιά. Διετέλεσα πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου κατά τα σχολικά έτη 2017- 2018.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ : Κωνσταντίνου Τζίκα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ : Κωνσταντίνου Τζίκα

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Γεννήθηκα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ως κάτοικος του Πετρωτού από το 1983 της τότε κοινότητας Μεσαίου και νυν δημότης Ωραιοκάστρου θεωρώ οτι ήρθε η ώρα, γνωρίζοντας αρκετά από τα προβλήματα ολόκληρου του ενοποιημένου Δήμου μας, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους συνανθρώπους μου με την αδιαπραγμάτευτη αρχή μου το κοινό καλό και το δίκαιο.

Συνομιλώντας με τον Παντελή Σκαρλάτο, πριν λάβω την απόφαση μου να στηρίξω, βεβαιώθηκα για την αποφασιστικότητά του αλλά και την θέλησή του να εργαστεί για να πάμε τον Δήμο μας ψηλά με γνώμονα το κοινό καλό, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας ξεκινώντας από τα πιο απλά πράγματα αλλά και την βελτίωση των συνθηκών για τους ελεύθερους επαγγελματίες του Δήμου μας οι οποίοι, παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν και διατηρούν τις θέσεις εργασίας που έχουν προσφέρει σε συνδημότες μας και μη.

Για τους λόγους αυτούς Δηλώνω οτι στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Ωραιόκαστρο με την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης “ΑΝ.Α.Σ.Α” του υποψηφίου Δημάρχου Παντελή Σκαρλάτου.

Κωνσταντίνος Μ. Τζίκας

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής Υ.Δ.Δ.Α.Δ.

Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας (Ε.Ο.Α.) και νομικός σύμβουλος της ομάδας Phylatto Method, η οποία μέθοδος έχει ενταχθεί στο εγχειρίδιο εκστρατείας, αυτοάμυνας και σύλληψης (ΕΕ 81-2) του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.).

Εκπαιδευτής GDPR (Προσωπικά Δεδομένα).

Διετέλεσα πρόεδρος σε όλα τα τμήματα του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου

«ΝΙΚΗ Νεοχωρούδας» κατά την περίοδο 2012 – 2014.

Δήλωση στήριξης της ΄Αννας Μιχαλάκη-Νόττα στον Ανέστη Πολυχρονίδη

Με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μου και την επιθυμία βελτίωσης των τρεχουσών συνθηκών διαβίωσης στον Δήμο Ωραιοκάστρου, αποφασίσαμε μαζί με τον σύζυγό μου αλλά και με την παρότρυνση του κ. Πολυχρονίδη, να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά ομαδικά και δραστικά, με την προσωπική μου συμμετοχή στον συνδυασμό «Συνεργασία Τώρα».

Η απόφαση μου να στελεχώσω την δημοτική αυτή παράταξη, οφείλεται αφενός στην εκτίμησή μου προς τον άνθρωπο κ. Πολυχρονίδη, αφετέρου δε, στην πίστη του λόγου του, την υπευθυνότητά του καθώς και στην μέχρι σήμερα ενεργή του δράση.

Ζώντας την καθημερινότητα του Ωραιοκάστρου τα τελευταία 27 χρόνια, καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Μυγδονίας -όπου εδρεύει η εταιρεία μας «ΒΙΟΝΟΤ», έχω προσωπικά πολύπλευρα βιώματα των εκάστοτε προβλημάτων με τα οποία οι κάτοικοι έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι.

Στόχος προσωπικός αλλά και συλλογικός, είναι η ουσιώδης και σταδιακή βελτίωση όλων των δομών του Δήμου Ωραιοκάστρου, ούτως ώστε να παρέχεται σε όλους τους κατοίκους καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά τους.

Βιογραφικό Άννας Μιχαλάκη – Νόττα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην κοινότητα της Αμμουδιάς, στην περιοχή των Σερρών. Μετά την αποφοίτησή της από το 1ο Λύκειο Ηράκλειας Σερρών και σε ηλικία 19 ετών, μετακομίζει για να σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στην Θεσσαλονίκη, τομέα πάνω στον οποίο εργάστηκε για μερικά χρόνια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Παντρεύεται τον Νόττα Ηλία και αποκτούν 2 κόρες, την Κατερίνα και τη Νάσια, τα ΄΄σπουδαιότερα επιτεύγματά μας΄΄λέει χαρακτηριστικά!

Το 1992 μετακομίζουν στο Ωραιόκαστρο και αφοσιώνεται εξολοκλήρου στην οικογένειά και την ανατροφή των παιδιών τους ενώ ο σύζυγός της επιδόθηκε απερίσπαστος στην ανάπτυξη και εξέλιξη της επιχείρησης «ΒΙΟΝΟΤ», δραστηριότητα της οποίας είναι η κατασκευή μηχανημάτων επεξεργασίας ξηρών καρπών.

Λίγα χρόνια αργότερα το 1997 -όντας άνθρωπος δραστήριος και ανήσυχο πνεύμα, ξαναμπαίνει στον στίβο εργασίας και ασχολείται ενεργά πλέον μέχρι σήμερα με τον τομέα των Οικονομικών της εταιρείας «ΒΙΟΝΟΤ», όπου είναι ομόρρυθμο μέλος μαζί με τον σύζυγό της. Με την πάροδο των ετών και με διαρκή προσήλωση στην επίτευξη νέων στόχων, η εταιρεία αναπτύχθηκε, απαριθμεί συνολικό ανθρώπινο δυναμικό 30 ατόμων και σήμερα η δραστηριότητά της έχει επεκταθεί και στο χονδρικό εμπόριο καρπών.

Αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση που έχει συμβάλει και αυτή στην εξέλιξη της οικογενειακής εταιρείας.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗ

Δικηγόρος

      Καθώς με βασανιστική αργοπορία παρέρχεται σταδιακά η τραυματική για όλους μας οικονομική κρίση που στιγμάτισε, κυρίως, όσους την αντιμετωπίσαμε στην πλέον παραγωγική περίοδο της ζωής μας, νομίζω ότι ένα κυρίως πρόταγμα συμπυκνώνει την αξία της εμπειρίας που αποκτήσαμε με εξαιρετικά μεγάλο κόστος:

«Δεν θα επιτρέψω ποτέ ξανά ο εφησυχασμός, η ανοχή και η άκριτη εμπιστοσύνη σε πρόσωπα και σχήματα, να οδηγήσουν εμένα και τους ανθρώπους που αγαπώ σε παρόμοια κατάσταση».

Με αυτές τις σκέψεις οδηγούμαι να δηλώσω, πλέον απερίφραστα,  ότι η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί, σήμερα περισσότερο από ποτέ υποχρέωση, καθώς σημασιοδοτεί την ιδιότητα του «πολίτη» με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου, προϋποθέτοντας τις αρετές της παραγωγικής σύμπραξης και της έλλογης συνευθύνης για κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας, αρκεί να μην γίνεται αυτοσκοπός και εμμονή για την διατήρηση θέσεων.

Προσφορότερο πεδίο ανάδειξης της σημασίας της συμμετοχής με παράλληλη εμπέδωση της ουσιαστικής δημοκρατίας, από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης,  θεωρώ ότι δύσκολα θα μπορούσε να βρεθεί.

Με την ευκαιρία των επόμενων εκλογών για την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών θεσμών, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να λειτουργήσουν σε εντελώς καινοφανές νομοθετικό καθεστώς, που προϋποθέτει την συνεργασία γύρω από κοινούς στόχους και ευρύτερα αποδεκτές αποφάσεις, καθιστώντας την αυτοδυναμία του ενός και μόνο συνδυασμού ανέφικτο στόχο, είναι η κατάλληλη στιγμή να αποφασίσουμε εάν είμαστε ικανοποιημένοι από την καθημερινότητά μας και κατά πόσο αυτή θα μπορούσε με την συμμετοχή όλων μας να βελτιωθεί. 

Ο τόπος που επιλέξαμε να ζούμε διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και περιβάλλεται από φυσικό περιβάλλον αδιαμφισβήτητου κάλλους, έχει όμως πολλές δυνατότητες και περιθώρια να γίνει ποιοτικότερος και πολύ ποιο ευχάριστος, διασφαλίζοντας βελτιωμένη ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας, με την δημιουργία και λειτουργία καλύτερων δομών για την υγεία, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την απασχόληση, αλλά και την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, με την αξιοποίηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας, αλλά και τη δημιουργία υποδομών για την εναρμονισμένη στα σύγχρονα δεδομένα, λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας προς εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.  

Για να γίνει αυτό χρειάζεται Δημοτική Αρχή αποτελεσματική, στελεχωμένη από ανθρώπους γνώστες και ικανούς να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των αντικειμένων ευθύνης τους, δημιουργικούς, με διάθεση διεκδίκησης πόρων και όχι μόνο, με αποφασιστικότητα, επιμονή και ευελιξία στο χειρισμό υποθέσεων, πάνω από όλα όμως με διάθεση να λειτουργήσουν ως Ομάδα προς όφελος του Δήμου, μπροστά από τα γεγονότα και όχι πίσω από αυτά, με θάρρος, αυταπάρνηση και πρόθεση εθελοντικής στράτευσης για την επίλυση προβλημάτων, χωρίς προσωπικές βλέψεις διαιώνισης της φυσικής παρουσίας οιουδήποτε και δεύτερες σκέψεις, που μοιραία και προς αποφυγή του λεγόμενου «πολιτικού κόστους» οδηγούν στην στασιμότητα, προάγοντας την αναξιοκρατία, την φαυλότητα, τον νεποτισμό και συχνά την διαφθορά.

Έχοντας λοιπόν έντονα προβληματιστεί  για τα παραπάνω, αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέτοντας υποψηφιότητα με το  συνδυασμό ΑΝ.Α.Σ.Α. με επικεφαλής τον Παντελή Σκαρλάτο ως υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, που πιστεύω ότι ως σχήμα με καθαρά αυτοδιοικητικούς στόχους έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά και με την ουσιαστική συμμετοχή όλων όσων μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς μπορεί να δώσει νέα πνοή, νέα προοπτική στο Δήμο μας! 

Ελένη Βαβουλιώτη

Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον Τομέα Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Παντρεμένη με τον επίσης δικηγόρο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Ηλιόπουλο, με τον οποίο είμαστε γονείς τριών ανήλικων τέκνων

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σκόπελο και κατοικώ στο Ωραιόκαστρο από το 2002

Ασχολήθηκα με τα κοινά και την εκπροσώπηση των φυσικών χώρων παρουσίας και δράσης μου κάθε φορά, ως μαθήτρια, ως φοιτήτρια, ως νέα δικηγόρος και τα τελευταία χρόνια ως μητέρα, με τη συμμετοχή μου στα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων φοίτησης των παιδιών μου στο Ωραιόκαστρο και μάλιστα για τέσσερα συνεχή χρόνια ως Πρόεδρος, όπως και στο Δ.Σ. της Ενωσης Γονέων του Δήμου Ωραιοκάστρου.   

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

“Με τιμά πολύ το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου  Αστέριος Γαβότσης και η παράταξη του “Πολιτεία με Όραμα” μου πρότειναν να στελεχώσω τις τάξεις του εκλογικού συνδυασμού τους. Η παράταξη “Πολιτεία με Όραμα” είναι μία παράταξη νίκης στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση το 2019. Η σίγουρη επιτυχία της βασίζεται στην πολλή και συστηματική δουλειά, που έχει συντελεστεί, για κρίσιμα θέματα του Δήμου Ωραιοκάστρου, τα οποία δεν είχαν τύχει καμίας ιδιαίτερης προσοχής παλαιότερα. Με σχέδιο, επιμονή και αποτελεσματικότητα, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου έχει θέσει τις βάσεις και προχωρεί με γοργά βήματα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός σύγχρονου Δήμου με σεβασμό στον πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό, η ένταξη μου στην παράταξη με επιφορτίζει με μία μεγάλη ευθύνη, να μπορέσω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης που επιδεικνύεται στο πρόσωπο μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει τόσο προσωπικά στον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, όσο και στην παράταξη “Πολιτεία με Όραμα”. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, Αστέριος Γαβότσης δήλωσε: Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” την Άννα Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου. Η Άννα ήταν μέλος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου, αλλά και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονολόφου. Η προσφορά της στα κοινά και η σχετική εμπειρία της αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για την παράταξη μας, η οποία αξιοποιεί δραστήρια και ενεργά μέλη των τοπικών κοινωνιών. Μόνο με την ανάμειξη στα κοινά ανθρώπων όπως η Παπαδοπούλου-Συμεωνίδου, ο Δήμος μας μπορεί να βαδίσει προς μία νέα εποχή με ρεαλιστικό όραμα και υλοποιήσιμο σχέδιο. Της εύχομαι καλή επιτυχία.

Δήλωση Στήριξης Θεόδωρου Ματσουκατίδη

Δυναμική ανατροπή στα κακώς κείμενα του Δήμου μας, με επικεφαλής τον Παντελή Σκαρλάτο

Ο τόπος που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας έχει την ανάγκη της συμμετοχής όλων μας.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου ασφυκτιά, χρειάζεται να πάρει μια ανάσα, να συνδεθεί με το μέλλον. Η παρούσα δημοτική αρχή απέτυχε. Στάθηκε αδύναμη να υπερασπιστεί την ποιότητα της ζωής μας, να φροντίσει τους συμπολίτες μας, να βελτιώσει την καθημερινότητα μας.

Απέδειξε πως της λείπουν οι ικανότητες να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός δήμου όπως είναι ο δικός μας.

Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να ανατρέψουμε μια κατάσταση που το μόνο που εγγυάται είναι η στασιμότητα και η αδράνεια.

Στο πρόσωπο του Παντελή Σκαρλάτου βρήκα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας Δήμαρχος για να διαχειριστεί μία τέτοια κατάσταση γιατί το Ωραιόκαστρο χρειάζεται τους ανθρώπους της Πράξης και των Λύσεων.

Για αυτό, δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Παντελή Σκαρλάτο, με την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης «αν.α.σ.α».

Όλοι μαζί , κερδίζουμε το μέλλον μας!

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ε. ΛΑΣΘΙΩΤΑΚΗ

Η «αν.α.σ.α» «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης», με επικεφαλής τον Παντελή Σκαρλάτο στηρίζεται από ανθρώπους δυναμικούς που με την γνώση και την εμπειρία τους συμβάλουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ρεαλιστικού προγράμματος «πραγματικής» ανάπτυξης για τον τόπο μας!

Δήλωση Υποψηφιότητας Γεωργίου Ε. Λασθιωτάκη

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Yποψήφιος Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών

Ζώντας επί 20ετία στον Δήμο Ωραιοκάστρου και διαπιστώνοντας να εναλλάσσονται στα αξιώματα της δημοτικής αρχής «κουρασμένες» ομάδες ανθρώπων με σκοπό τη διαιώνιση τους σ’ αυτά, χωρίς να καταφέρνουν – και το χειρότερο – χωρίς να παρουσιάσουν διάθεση να βελτιώσουν τον τόπο που ζούμε, στην θέση που του αξίζει, αποφάσισα να στηρίξω την υποψηφιότητα του Παντελή Σκαρλάτου, στον Δημαρχιακό θώκο του Δήμου μας.

Η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης», της οποίας είναι επικεφαλής ο Παντελής Σκαρλάτος, καταθέτει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές δημοτικές εκλογές μία πολιτική πρόταση που πλαισιώνεται από νέους ανθρώπους χωρίς εξαρτήσεις, με όραμα, διάθεση δουλειάς και προσφοράς, από επιτυχημένους επαγγελματίες, οι οποίοι επιζητούν να προτάξουν την πρωτοβουλία και το εσωτερικό δυναμικό τους σε υλοποιήσιμο σχέδιο «πραγματικής» ανάπτυξης του τόπου μας.

Οι καινοτόμες μας προτάσεις, το ρεαλιστικό και αποφασιστικά εφαρμοστέο πρόγραμμα δράσεων και πολιτικών μας θα βοηθήσει την έξοδο από το τέλμα που έχουν βυθίσει τον τόπο μας οι προηγούμενες διοικήσεις.

Η βελτίωση της καθημερινότητας μας, η αύξηση τους αισθήματος ασφάλειας, η μέριμνα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, η προστασία και ανάπτυξη του οικιστικού, φυσικού και πολιτιστικού μας περιβάλλοντος, η υποστήριξη και ανάδειξη του εμπορικού μας κέντρου και εν γένει προβολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας του τόπου μας, οι υπηρεσίες του δήμου μας δίπλα στον κάτοικο και δημότη με άμεση ανταπόκριση, αποτελούν ορισμένους από τους πρωταρχικούς στόχους μας.

Αυτή την πρόταση στηρίζω, συντασσόμενος στην κοινή προσπάθεια ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παντελή Σκαρλάτο, υιοθετώντας τις αρχές της εντιμότητας, της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας ως βασικούς και απαράβατους πυλώνες ατομικής και συλλογικής δράσης.

Είμαι κάτοικος Ωραιοκάστρου, παντρεμένος με την Ιωάννα Κυριακίδου, γονέας δύο παιδιών του Εμμανουήλ και της Ηρώς. Είμαι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, κάτοχος LLM Δημοσίου Δικαίου και υ. Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών. Διατηρώ δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά επί 25ετία σε υποθέσεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο Δίκαιο.

Μιλάω την Αγγλική, τη Γαλλική και την Ιταλική γλώσσα. Είμαι ιδρυτικό μέλος του σωματείου της Ένωσης Δωρητών Οργάνων Σώματος Ανθρώπου (ΕΔΟΣΑ), ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ του σωματείου της Ελληνικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης» (ΕΕΕΓΑ), μέλος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης και της Β΄/θμιας Πειθαρχικής Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 2016-2017, αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Καλλιθέας, ειδικός Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Δήλωση Στήριξης: Ιερόθεου (Θέμη) Χατζηχαραλαμπίδη

Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης “αν.α.σ.α.”, συνεχίζει την πορεία προς την νίκη συμπεριλαμβάνοντας στο δυναμικό της ανθρώπους αξιόλογους, ικανούς και πρόθυμους να συμμετέχουν με πράξεις, στην αναβάθμιση του τόπου μας! Γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι και με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε την αλλαγή για το Ωραιόκαστρο!

Δήλωση Στήριξης: Ιερόθεου (Θέμη) Χατζηχαραλαμπίδη

Τεχνολόγος – Γεωπόνος

“Ως νέος άνθρωπος που πιστεύει στην ανάγκη αλλαγής και εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφάσισα να στηρίξω με την υποψηφιότητα μου τον Παντελή Σκαρλάτο για δήμαρχο του Δήμου Ωραιοκάστρου, επειδή θεωρώ πως είναι ο πλέον κατάλληλος για την θέση αυτή.

Έχω την πεποίθηση ότι ένας Δήμος πάει καλά όταν οι νέοι βγαίνουν μπροστά. Για να συμβεί αυτό πρέπει  η διοίκηση του δήμου να μη φοβάται τη νέα γενιά και να την εμπιστεύεται. Πρέπει να είναι μια διοίκηση με όραμα για την τοπική ανάπτυξη. Αυτό  το στοιχείο σήμερα λείπει από το δήμο μας . Είναι αυτό, που με κινητοποιεί να συστρατευθώ με την υποψηφιότητα του Παντελή Σκαρλάτου και με την κίνηση “ΑΝ.Α.Σ.Α.”.

Επειδή ζω στο Ωραιόκαστρο επί τρεις δεκαετίες περίπου, βλέπω τα προβλήματα και τις αλλεπάλληλες χαμένες ευκαιρίες , ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα και στις αγροδιατροφικές δραστηριότητες που αποτελούν σημαντική οικονομική παράμετρο για τον τόπο μας. Ως τεχνολόγος γεωπόνος και κάτοχος εταιρίας Υγειονομικών εφαρμογών στο Ωραιόκαστρο  είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στα ζητήματα ανάπτυξης.  Επιδιώκω να υπάρχει  ισορροπία των οικονομικών δραστηριοτήτων με το Περιβάλλον και με το γενικότερο δημόσιο συμφέρον. Θέλω όλοι οι συντελεστές της αγροτικής παραγωγής να συνεργάζονται αποτελεσματικά και αποδοτικά. Γνωρίζω ότι όσοι δουλεύουν με τη γη και με την παραγωγή στον αγροδιατροφικό τομέα έχουν αφεθεί αβοήθητοι και χωρίς υποστήριξη – πασχίζουν χωρίς ανάσα. Φιλοδοξώ  να τους δώσουμε , με τη νέα δημοτική αρχή του Παντελή Σκαρλάτου, μια βαθιά και λυτρωτική ανάσα.

Αυτός είναι ο στόχος μου : να συνεισφέρω με τις γνώσεις μου στην αναβάθμιση των συνθηκών της δημόσιας υγείας , στην  ενίσχυση της  γεωργίας με σύγχρονες μεθόδους και στη ριζική βελτίωση στον τομέα του πρασίνου.

Έχοντας οικογένεια με  2 παιδιά, θέλω να τους προσφέρω δικαίωμα στο μέλλον. Μαζί με τη γενιά μου βγαίνουμε μπροστά, συμπράττουμε με τον Παντελή Σκαρλάτο και την “ΑΝ.Α.Σ.Α. Για το Ωραιόκαστρο”.

Δήλωση στήριξης του Χάρη Χαραβόπουλου στο πρόσωπο του Αστέριου Γαβότση

Καλωσορίζουμε στην παράταξη μας “Πολιτεία με Όραμα” έναν νέο άνθρωπο, τον Χάρη Χαραβόπουλο. Οι νέοι και η δραστηριοποίηση τους στην αυτοδιοίκηση αποτελούν το μέλλον για τον τόπο μας. Η παράταξη μας ανανεώνεται, εμπλουτίζεται και παραμένει το ίδιο δυναμική και αποφασισμένη να επιλύει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας προς όφελος της καθημερινότητας του πολίτη. Δεν βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο και για αυτό προχωρούμε στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής και παρεμβάσεων που χρόνιζαν. Εύχομαι στον Χάρη Χαραβόπουλο καλή επιτυχία.

Δήλωση στήριξης του Χάρη Χαραβόπουλου στο πρόσωπο του Αστέριου Γαβότση.

Ως πολίτης του Δήμου Ωραιοκάστρου αποφάσισα σαν νέος άνθρωπος να θέσω τον εαυτό μου στην πρώτη γραμμή και να στηρίξω την παράταξη “Πολιτεία με Όραμα” με επικεφαλής τον δήμαρχο μας Αστέριο Γαβότση, στο έργο του για την ανοικοδόμηση μιας σωστής κοινωνίας, της δικής μας κοινωνίας. Με μοναδικό γνώμονα την διάθεση μου για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στόχος μου είναι να αγωνιστώ και να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην συνέχιση του έργου της σημερινής διοίκησης του δήμου μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΡΑΜΟΥΡΤΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΡΑΜΟΥΡΤΣΗ

Αγαπητέ συνδημότη, αγαπητή συνδημότισσα,

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, δε θα έχουν καμία σχέση με αυτά που όλοι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου δεν έχει περιθώριο να χάσει άλλες ευκαιρίες, πολλώ μάλλον ακόμα τέσσερα χρόνια· πρέπει να γυρίσει ανάποδα και να αλλάξει σελίδα.

Ο τόπος μας σίγουρα αξίζει μια καλύτερη πορεία και ο τρόπος για να την πετύχει, είναι ένας και μοναδικός: κοστολογημένο πρόγραμμα με επιχειρησιακό σχέδιο, στόχους και επαγγελματισμό, έτοιμο προς εφαρμογή από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προσπαθούμε να φέρουμε στα κοινά του τόπου μας, μια νέα φιλοσοφία. Μια καινούρια ματιά, μια νεανική ορμή – μακριά από ηλικιακά στερεότυπα- που με τις ιδέες, τη διάθεση και κυρίως την τεχνογνωσία του καθενός από εμάς, θα προσπαθήσει να αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα του τόπου μας, και θα βάλει γερές βάσεις για το αύριο.

Καλούμε τον Δημότη της Καλλιθέας, της Μυγδονίας και του Ωραιοκάστρου, να γίνει ο κύριος ρυθμιστής του προγράμματος μας. Εγώ προσωπικά θέλω τη βοήθεια και τη συμβολή σας. Χρειάζομαι την έμπνευσή σας και την καθοδήγησή σας, αλλά κυρίως την ειλικρίνεια, την αυστηρότητα και την κριτική σας. Σκοπεύουμε να περπατήσουμε όλον τον Δήμο, για να δούμε από πρώτο χέρι, τα πραγματικά προβλήματα και τις αρρυθμίες που αντιμετωπίζει ο πολίτης. Μαζί θα δώσουμε τη λύση για την επόμενη μέρα.

Δηλώνω με αμέριστο σεβασμό την στήριξη μου στο πρόσωπο του Παντελή Σκαρλάτου, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι θα κάνει στο Ωραιόκαστρο το ηλεκτροσόκ το οποίο έχει ανάγκη· το ηλεκτροσόκ για να ξαναπάρει ο τόπος μας ανάσα.

Νικόλας Σαραμούρτσης,

Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. Νεοχωρούδας

Γεννήθηκα στις 22 Απριλίου του 1995 στη Νεοχωρούδα, όπου και μεγάλωσα. Τα τελευταία τρία χρόνια κατοικώ στο Παλαιόκαστρο. Είμαι φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Proficiency στα Αγγλικά από το City&Guilds. Ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία τον Μάιο του 2015, κι έκτοτε εργάζομαι σε τμήματα πωλήσεων επιχειρήσεων, με τρέχουσα, μεγάλη πολυεθνική εταιρεία στον χώρο της παραγωγής και εμπορίας μπίρας και αναψυκτικών.

Έχω ταξιδέψει σε διάφορες χώρες της Ευρώπης στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νεολαίας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού. Είμαι εθελοντής αιμοδότης για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος».

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, σε ηλικία 19 ετών, εκλέχτηκα Τοπικός Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρούδας με την παράταξη «ΩραιόκαστροΤΩΡΑ».

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

Δήλωση για Δαμιανό Ιωσηφίδη

«Καλωσορίζουμε τον Δαμιανό Ιωσηφίδη στην μεγάλη οικογένεια της παράταξης «Πολιτείας με Όραμα». Είναι σημαντική η προσθήκη  στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ενός ανθρώπου νέου, μορφωμένου, οικογενειάρχη, που προέρχεται από μια αυτοδιοικητική οικογένεια με εμπειρίες ετών και που τον χαρακτηρίζει η διάθεση για προσφορά στα κοινά, καθώς και στην ανάπτυξη του Δήμου μας. Η «Πολιτεία με Όραμα» δίνει καθημερινά την μάχη της αυτοδιοίκησης και της επίλυσης των προβλημάτων της κοινωνίας μας  και πρωτοβουλίες, όπως η συμπόρευση μαζί μας του Δαμιανού Ιωσηφίδη, μας καθιστούν πιο ισχυρούς. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία». 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δημάρχου Αστέριου Γαβότση για συστράτευση των νέων ανθρώπων με την παράταξη “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ” στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο Δήμο Ωραιοκάστρου, θέτω την υποψηφιότητα μου στην κρίση των συμπολιτών μας και τους ζητώ να με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους προκειμένου να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Ως νέος επιστήμονας και πατέρας, μόνη φιλοδοξία έχω να προσθέσω κι εγώ ένα λιθαράκι στον κοινό αγώνα της Πολιτείας Με Όραμα για έναν Δήμο ανοιχτό, σύγχρονο και λειτουργικό, ο οποίος  έχει ως πρώτη προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινής ζωής του δημότη.

Δήλωση στήριξης Α. Μέρμηγκα

ΔΗΛΩΣΗ: ΑΣΗΜΙΝΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου & Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

Ο τόπος που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας έχει την ανάγκη της συμμετοχής όλων μας.

Μέσα από την ενασχόλησή μου με συλλογικούς φορείς για την παιδεία και τον πολιτισμό, διαπίστωσα με θλίψη, την αδυναμία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να συνεργαστεί προκειμένου να διευκολύνει τη λειτουργία τους.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή στάθηκε μακριά από τους συλλόγους και έδειξε αδιαφορία για όλους εμάς που προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να μεταδώσουμε την παράδοση του τόπου μας, για όλους εμάς που παράγουμε πολιτισμό.

Επιπλέον, απέτυχε παταγωδώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες τον δομών παιδείας, είτε τακτικές είτε έκτακτες.

Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να ανατρέψουμε μια κατάσταση που το μόνο που εγγυάται είναι η αδυναμία, η αδιαφορία και η ανικανότητα.

Χρειαζόμαστε ανοιχτή την πόρτα για διάλογο, μέσα από τον οποίο θα βρίσκονται λύσεις. Χρειαζόμαστε ανθρώπους πρόθυμους και ικανούς.

Για τους παραπάνω λόγους, δηλώνω ότι στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Παντελή Σκαρλάτο, με την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης «αν.α.σ.α».

Για το δικό μας καλό και το καλό των παιδιών μας!

Βιογραφικό

Είναι κάτοικος Νεοχωρούδας από το 2003, έχοντας ενεργό ρόλο στα κοινά της Κοινότητας. Διετέλεσε πρόεδρος στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Καλλιθέας από το 2007 – έως το 2013 και ταμίας της ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας. Είναι Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραικάστρου.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Πρώην Αντιδήμαρχος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου

Με γνώση και Εμπειρία

Τα χρόνια ενασχόλησης μου με τα δημοτικά πράγματα του τόπου μας και η εμπειρία που αποκόμισα εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας στο δημοτικό συμβούλιο, αποτελούν τον οδηγό μου για τις επιλογές μου, με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας.

Διαπίστωσα τη μεγάλη δυναμική που έχει ο Δήμος Ωραιοκάστρου αλλά και την αδυναμία της δημοτικής αρχής να την αξιοποιήσει κατάλληλα. Η κακοδιοίκηση και η αναποτελεσματικότητα μας στοιχίζουν. Και θα μας κοστίσουν ακόμη περισσότερο εάν συντηρηθεί μια κατάσταση να βαδίζει ο Δήμος στα τυφλά, χωρίς σχέδιο και στόχους, με ερασιτεχνισμούς που μόνο αδιέξοδα δημιουργούν.

Πιστεύω πως ήρθε η στιγμή να βγούμε από το τέλμα. Να πάρει ο τόπος μας ανάσα. Να δει επιτέλους Πράξεις και Λύσεις. Να συνδυάσουμε τη γνώση των τοπικών θεμάτων με την ορμή των νέων ανθρώπων, την ικανότητα πρότασης και λύσης με την κοινωνική ευαισθησία.

Για αυτό, δηλώνω τη συμπόρευση μου με τον Παντελή Σκαρλάτο, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου με την Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης «αν.α.σ.α».

Το Ωραιόκαστρο αλλάζει!

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Λαζαρίδης διατέλεσε την περίοδο 2004-2008 Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας, επίσης τα έτη 2010-2014 διατέλεσε Αντιδήμαρχος Δημοτικής ενότητας Καλλιθέας και Αντιδήμαρχος καθαριότητος του Δήμου Ωραιοκάστρου. Είναι εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος από τους πλέον έμπειρους στα αυτοδιοικητικά θέματα του Δήμου Ωραιοκάστρου και ασχολείται με τα δημοτικά πράγματα από το 1998.

Δελτίο τύπου του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ηρακλή Τσακαλίδη

Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα αλλά τι μπορείς εσύ να κάνεις για τη χώρα σου, είχε πει ο μεγάλος Αμερικανός ηγέτης Τζων Φ. Κέννεντυ. Κι αυτό το απόφθεγμά του μου έχει γίνει οδηγός στη ζωή μου και στην ενασχόλησή μου με τα κοινά κάθε μορφής ( σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων στα σχολεία των παιδιών μου, στον πολιτιστικό σύλλογο, στην ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων, στην τοπική αυτοδιοίκηση).
     Οι εκλογές της 26ης Μαίου 2019 αποτελούν ένα ορόσημο για τον δήμο Ωραιοκάστρου, δίνοντάς του την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα με άλμα προς την πρόοδο και την ανάπτυξη,  με σφυρηλάτηση της κοινωνικής συνοχής, με τους πολίτες σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία που αυτοί θα επιλέξουν με την ψήφο τους.
     Απαιτείται μια οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα σ αυτές τις ομάδες που θα πρέπει να συμπορευτούν με συνεργασία για την κατάκτηση του αντικειμενικού στόχου που δεν μπορεί να είναι άλλος από την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.
     Οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους ένα μεγάλο όπλο, την ψήφο τους, την οποία θα εμπιστευτούν στους αποδεδειγμένα ικανούς. Αδήριτη ανάγκη επομένως απ την πλευρά των διεκδικητών της ψήφου να γνωρίζουν τα τοπικά προβλήματα, να είναι ικανοί, ηθικοί, εργατικοί και πάνω απ όλα να έχουν τη δυνατότητα αλλά και την θέληση να αφιερώσουν όλο τον χρόνο τους αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, 24 ώρες το 24ωρο!
  
     Στο πρόσωπο του Ανέστη Πολυχρονίδη  όλα αυτά τα προαπαιτούμενα βρίσκουν τον απόλυτο εκφραστή τους. Αυτός είναι ο λόγος που, χωρίς δεύτερη σκέψη κι εντελώς αβίαστα, θέτω από σήμερα τον εαυτό μου συνοδοιπόρο του. Θα στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου το εγχείρημά του ώστε το ξεφτισμένο όραμα της προόδου και της προκοπής του δήμου Ωραιοκάστρου να βγει απ το τέλμα της στασιμότητας με Συνεργασία Τώρα. Και για να θυμηθώ τον Οδυσσέα Ελύτη: Μέσα στην θλίψη της απέραντης μετριότητας που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.
                                                                                                                           ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
                                                                                                                            ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ    
                                                                                        Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου  Ωραιοκάστρου                               

Δήλωση στήριξης του π.Δημάρχου Καλλιθέας Χρήστου Τερζή στον Δήμαρχο Αστέριο Γαβότση

Συνδημότες και συνδημότισσες

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά πηγάζει από την αγωνία μου για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό αποτελούσε και αποτελεί για μένα το μοναδικό κριτήριο και γι αυτό θα αγωνίζομαι.

Ο Δήμος όμως, δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου αλλά ομαδική προσπάθεια και συλλογική δουλειά. Χρειάζεται συμπόρευση με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αγωνίες και στόχους. Ανθρώπους που βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ. Χαρακτηριστικά που αναγνώρισα στη σημερινή διοίκηση του Αστέριου Γαβότση.

Έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, τον προγραμματισμό και την εκτέλεση έργων που επιλύουν χρόνια προβλήματα του Δήμου μας. Συγκεκριμένα στην Δ.Ε.Καλλιθέας επί των ημερών μου δρομολογήθηκαν έργα τα οποία μετά από στασιμότητα ετών, υλοποιούνται από την σημερινή διοίκηση. Αναφέρω συγκεκριμένα την μελέτη και το έργο της γέφυρας Νεοχωρούδας – Πενταλόφου, την κατασκευή της γέφυρας της Ν.Φιλαδέλφειας, την κτηματογράφηση – πολεοδόμηση δημοτικού διαμερίσματος Πενταλόφου & Νεοχωρούδας, το γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, την αποχέτευση που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα έργα για την Καλλιθέα. Επίσης εξίσου σημαντικά έργα για τον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη και προσδιορίζουν την ανάπτυξη του δήμου μας, κάτι που για μένα αποτελεί σημαντικό κίνητρο.

Για τους ανωτέρω λόγους δηλώνω ότι στις εκλογές του Μαϊου θα συμμετέχω ενεργά, και θα στηρίξω με την υποψηφιότητά μου την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ και τον Δήμαρχο Αστέριο Γαβότση.

Χρήστος Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωραιοκάστρου

Πρώην Δήμαρχος Καλλιθέας

Δήλωση στήριξης του Τάσου Λαζαρίδη στο πρόσωπο του Δημάρχου Αστέριου Γαβότση

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχα σήμερα με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Γαβότση Αστέριο δηλώνω τα εξής:

«Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2019 θα είμαι υποψήφιος μέσα από τα ψηφοδέλτια της διοικούσας παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ.

Η επανεκλογή του κ. Γαβότση Αστέριου στο αξίωμα του Δημάρχου αποτελεί τη μόνη εγγύηση για τη συνέχιση των έργων στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας ενώ ταυτόχρονα η ισχυρή του παρουσία διασφαλίζει τη μετεξέλιξη του Δήμου μας, σε ένα Δήμο με σύγχρονες υποδομές και αναβαθμισμένες ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες».

 Με τιμή

Τάσος Λαζαρίδης

Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου (Μεσαίο-Πετρωτό-Μονόλοφος)

Μοίρασε το άρθρο!