ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ»

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ RealOraiokastro.gr, ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ site ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Δεν βρισκόμαστε εδώ για να δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις ούτε για να κάνουμε εμπόριο ελπίδα

Ο υποψήφιος του συνδυασμού αν.α.σ.α. έχει υποσχεθεί σε φυλλάδιο του την ίδρυση Κέντρου γυναικών για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο Ωραιόκαστρο.

Θέλοντας να αναδείξουμε την άγνοια του συνδυασμού και του επικεφαλής του στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέλοντας να καταδείξουμε ότι πίσω από το περιτύλιγμα των θέσεων της «σπάταλης» καμπάνιας του κρύβεται η επιστροφή του Δήμου στην τετραετία του μέντορα του (2010-2014) η παράταξη μας «Πολιτεία με Όραμα εξέδωσε δελτίο τύπου δες εδώ.

Απαντήσαμε πως δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου η στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Μακάρι να ήταν. Αλλά δεν είναι. Και ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου δεν μπορούμε να το κάνουμε. Και ότι δεν μπορούμε να κάνουμε δεν το υποσχόμαστε.

Απαντήσαμε ότι ο Δήμος από το 2010 δεν μπορεί να ιδρύσει νέα νομικά πρόσωπα εκτός αν προβλεφθεί κατά περίπτωση από ειδική διάταξη. Ο Δήμος , όχι μόνο ο δικός μας, δεν μπορεί να ιδρύσει σήμερα Κέντρο γυναικών για την στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Και αν δεν μπορεί να ιδρύσεις κάτι, δεν το υπόσχεσαι.

Απαντήσαμε ότι ακόμη και αν ξεπερνούσαμε το νόμο η συγκεκριμένη πρόταση είναι ανέφικτη οικονομικά , σπάταλη και τέλος παρουσιάσαμε το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου μας με τους φορείς που η χώρα μας έχει επιλέξει να στηρίζουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα, άρα με νόμιμο τρόπο.

Ο συνδυασμός αν.α.σ.α. ανταπάντησε (;) με δελτίο τύπου ( δες εδώ) στα συγκεκριμένα επιχειρήματα μας με πολλές λέξεις χωρίς να γράψει κάτι για την ταμπακιέρα. Ανταπάντησε (;) για τους γυναικείους συνεταιρισμούς (συνεταιρισμοί οι οποίοι έχουν την αμέριστη υποστήριξη της διοίκησης Γαβότση) , για την προώθηση των γυναικών στην απασχόληση (άλλο όμως η προώθηση στην απασχόληση άλλο η πρόταση ίδρυσης κέντρου γυναικών) , για ευρωπαϊκά προγράμματα που υπάρχουν και δεν τα γνωρίζουμε (την πρόταση για τα open mallβέβαια η διοίκηση Γαβότση σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο κατέθεσε), για δίκτυα ευρωπαϊκά , για κοινωνική στήριξη . Στην ουσία ανταπάντησε αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.

To μόνο σημείο της απάντησης που αξίζει να ασχοληθούμε είναι αυτό περί της σημαντικής αρμοδιότητας του δήμου στα θέματα ισότιμης προώθηση των γυναικών στην αγορά εργασίας και υποστήριξη της απασχόλησης τους. Αλλά συγνώμη αυτό δεν το έχει αρνηθεί κανείς .

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ωραιοκάστρου λειτουργεί χρόνια τώρα προγράμματα όπως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και πρόσφατα το Κέντρο Κοινότητας . Προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και βοηθούν τις γυναίκες στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Τα θέματα της ανεργίας, και γυναικείες της απασχόλησης δεν προσφέρονται για έριδες. Δεν βρισκόμαστε όμως εδώ για να δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις ούτε για να κάνουμε εμπόριο ελπίδας.

Απάντηση στο δελτίο της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα»

Απάντηση στο δελτίο της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» με επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο Ωραιοκάστρου, στο οποίο αναφέρεται ότι οι προτάσεις της «αν.α.σ.α» στερούνται σοβαρότητας δίνει με δελτίο τύπου η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική συμμαχία και ο επικεφαλής της, Παντελής Σκαρλάτος.

Ο κ. Σκαρλάτος σε πρόσφατο προεκλογικό του φυλλάδιο αναφερόταν στις προτάσεις του για την καταπολέμηση της ανεργίας και δη των γυναικών όπως για παράδειγμα την ίδρυση «Κέντρου Γυναικών για την προώθηση της γυναικείας απασχόλησης και την στήριξη της επιχειρηματικότητας». Πρόταση η οποία χλευάστηκε από την παράταξη του δημάρχου αναδεικνύοντας, κατά τη γνώμη του, όλα όσα… εμποδίζουν να προχωρήσει μια τέτοια πρόταση.

Η «αν.α.σ.α» απαντά σε όλους τους έωλους ισχυρισμούς του κ. Γαβότση και μελών της παράταξής του τονίζοντας ότι «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει… δέκα μέρες κοσκινίζει». Μάλιστα ενημερώνει τον δήμαρχο ότι:

1. Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί είναι μια διεθνής καλή πρακτική που έχει επιφέρει βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, μείωση της φτώχειας και αύξηση του τοπικού εισοδήματος (όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα σε διεθνείς έρευνες και μέσα στο ΕΣΠΑ, καθώς η ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι μέρος αυτού).

2. Προφανώς και είναι εφικτή η πρόταση κ. δήμαρχε, που μάλλον ασχολείστε με τις γυναίκες μόνο μέσα από την επαγγελματική σας ιδιότητα… καθώς υπήρχε και υπάρχει πλήθος χρηματοδοτικών εργαλείων από το υπουργείο Εργασίας, τα οποία δεν γνωρίζατε και ούτε φροντίσατε να μάθετε για να τα εκμεταλλευτείτε.

3. Μέγα λάθος ο ισχυρισμός σας ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του δήμου, η ισότιμη μεταχείριση των γυναικών και η προώθηση στην απασχόληση αντιθέτως πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα ενός δήμου. Τα ΚΔΑΠ, οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ, ήταν πιλοτικοί μηχανισμοί της δεκαετίας του ’90 με σκοπό την απεμπλοκή της μητέρας, ώστε να διευκολύνεται η κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Αλλά όπως φαίνεται εκεί και μείνατε στο 1990 γιατί υπήρχαν σχετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ τα οποία ούτε γνωρίζατε, ούτε φροντίσατε ποτέ να τα μάθετε, τίποτα καινούριο… τίποτα καλό…

4. Ο κώδικας άρθρο 75 του ν.3463/2006, αναφέρει ρητά την υποχρέωση των δήμων να στηρίζουν την απασχόληση σε όλα τα επίπεδα και ο νόμος του Καλλικράτη έχει ως βασική αρχή τη δημιουργία συνεργασιών σε επίπεδο προγραμματικό και εκτελεστικό νέων,

ανέργων. Ο δήμος δεν μπορεί να δημιουργήσει Νέα Νομικά Πρόσωπα αλλά μπορεί να συμμετέχει σε δίκτυα φορέων τα οποία χρηματοδοτούνται μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα για την προώθηση της Κοινωνικής Ισότητας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης , με απώτερο στόχο τη μείωση της ανεργίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργες γυναίκες.

5. Υπάρχει η Δημοτική Επιχείρηση Ωραιοκάστρου όπου όλα τα παραπάνω αναγράφονται στο καταστατικό της για την κοινωνική στήριξη των πολιτών … αλλά ποιός να το ξέρει; Μήπως να ρωτούσαμε κάποιον δήμαρχο που ξέρει καλά τη δουλειά του;

6. Για αυτό λοιπόν ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία δικτύων, αυτό ευτυχώς το μάθατε , και για αυτό υπάρχουν τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία. Όσο για την κατάστρωση μνημονίων … απλά δηλώνετε ότι αποδέχεστε την πρότασή μας…

Καταλήγοντας, ο κ. Σκαρλάτος και οι συνεργάτες του τονίζουν ότι: «Εμείς κ. Γαβότση λέμε κάλλιο αργά παρά αργότερα… ή και ποτέ! Εμείς θέλουμε, γνωρίζουμε, μπορούμε να στηρίξουμε τις γυναίκες του Ωραιοκάστρου, και όχι μόνο, θα στηρίξουμε όλους τους ανέργους του Δήμου μας, και θα το κάνουμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας! Εσείς;».

Συνέντευξη του δημάρχου Αστέριου Γαβότση στον ARENA 89.4 fm

Η ενασχόλησή μου με τον Δήμο είναι ολικής απασχόλησης!»  επειδή συνεχίζω μετά από 13 χρόνια στη θέση του Δημάρχου ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αστέριος Γαβότσης -νυν Δήμαρχος του Ωραιοκάστρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Μανώλη Ευστρατιάδη και την Ελένη Μπαρμπάκου στο στούντιο του ARENA 89.4 fm.

 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οριστική λύση στο ζήτημα ύδρευσης της Μυγδονίας-Προχωρά ένα από τα μεγαλύτερα έργα των τελευταίων ετών για τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων ετών για τον Δήμο Ωραιοκάστρου, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της Μυγδονίας, υλοποιείται πλέον χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Οι Δημοτικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μυγδονίας θα μπορούν μέσω της υπογραφής σύμβασης μεταξύ του δήμου Ωραιοκάστρου και αναδόχου εταιρίας, να έχουν βελτίωση της ποιότητας, αλλά και της ποσότητας του νερού.

Σήμερα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ω. Νικόλαος Παπαδόπουλος και ο εκπρόσωπος της εταιρίας, που ανέλαβε την κατασκευή του έργου συνυπέγραψαν σύμβαση για την «Ενοποίηση – Επέκταση του υφιστάμενου υδρευτικού δικτύου της Τ.Κ Μελισσοχωρίου με τα υδρευτικά δίκτυα της Δ.Κ. Λητής και της Δ.Κ. Δρυμού για τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας πόσιμου νερού στις δημοτικές κοινότητες της Δ.Ε. Μυγδονίας του δήμου Ωραιοκάστρου».

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η απόφαση ένταξης του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014 -2020» ελήφθη από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο η Διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ευχαριστεί θερμά.

Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 14 μήνες, με αφετηρία την υπογραφή της σύμβασης.

Με την ολοκλήρωση του έργου επιλύονται οριστικά τα προβλήματα ύδρευσης των κατοίκων της Μυγδονίας και δίνεται αίσιο τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Κοντά στους νέους αγρότες ο Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του σε γειτονιές του δήμου Ωραιοκάστρου

Κοντά στους αγρότες βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης δηλώνοντας τη στήριξή του στους νέους οι οποίοι επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στη γεωργία ή στην κτηνοτροφία, δυο τομείς που καταγράφουν ιδιαίτερη δυναμική σε κοινότητες του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Συγκεκριμένα, με την ευκαιρία του πρόσφατου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας της Γης (20 Μαρτίου) –η οποία είναι αφιερωμένη στο θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη – ο κ. Πολυχρονίδης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δρυμού, Κωνσταντίνο Χατζηπαραδείση με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και κυρίως τους νέους αγρότες. Στο επίκεντρο της συζήτησαν βρέθηκαν οι προσδοκίες των αγροτών από τη νέα δημοτική αρχή, καθώς και οι γενικότερες αναπτυξιακές προοπτικές και δυνατότητες που έχει ο δήμος Ωραιοκάστρου. Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, καθώς ο κ. Πολυχρονίδης προέρχεται από αγροτική οικογένεια και στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια βοηθούσε τους γονείς του σε όλες τις αγροτικές εργασίες. «Έχοντας περάσει σχεδόν από όλες τις αγροτικές εργασίες και έχοντας γονείς και παππούδες αγρότες, καταλαβαίνω τον μόχθο και τις αγωνίες των γεωργών και των κτηνοτρόφων οι οποίοι, σημειωτέον, συμβάλλουν στην παραγωγή πλούτου και στην αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ. Ο πρωτογενής τομέας και τα αγροτικά προϊόντα αποτελούν το ισχυρό εξαγωγικό ‘’χαρτί’’ για τη χώρα μας και ειδικότερα για το Ωραιόκαστρο», είπε ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ως δήμαρχος θα έχει στις προτεραιότητές του τη στήριξη των αγροτών και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. 

Κατά τη νέα περιοδεία του στον Δρυμό ο κ. Πολυχρονίδης – συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ΔΕ Μυγδονίας του δήμου Ωραιαιοκάστρου με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα», Γιώργο Χατζηαγόρου- συναντήθηκε και με μέλη του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου. Στη διάρκεια της συνάντησης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του συλλόγου και υπογράμμισε πως ως δήμαρχος θα δώσει έμφαση στον πολιτισμό και θα στηρίξει τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Επίσης ο κ. Πολυχρονίδης πραγματοποίησε περιοδεία στη Νεοχωρούδα όπου επισκέφθηκε το τοπικό ιατρείο για να δει από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας του, ενώ συνέχισε τις συναντήσεις με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό, συναντήθηκε με τη διευθύντρια του Λυκείου Καλλιθέας, με τον διευθυντή του Γυμνασίου Καλλιθέας, καθώς και με διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου και συζήτησαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων αλλά και του δήμου γενικότερα.

Να σημειωθεί ότι η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» συνεχίζεται και οι πολίτες  μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.comγια να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Για ένα Σύγχρονο και Ανθρώπινο Ωραιόκαστρο

Μήνυμα του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Στη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου αναφέρεται στο μήνυμά του για τη σημερινή μέρα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο κ. Πολυχρονίδης σημειώνει τα εξής:

«Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί ημέρα μνήμης και δόξας για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Είναι μέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξαν οι πρόγονοί μας, οι οποίοι πρέπει -στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας- να αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι το δικό μας χρέος προς τα παιδιά μας. Άλλωστε λαός χωρίς μνήμη, ιδανικά και στόχους δεν έχει μέλλον.

Και εδώ, στη Μακεδονία, έχουμε αποδείξει, πως και μνήμη έχουμε και σεβόμαστε και τιμούμε τους αγώνες των ηρώων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Χρέος μας είναι να μην πάνε χαμένοι αυτοί οι αγώνες. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την Ελλάδα της προόδου, της ευημερίας, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας».

Α. Πολυχρονίδης: Μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

«Μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία αλλά και για τον Ελληνισμό αποτελεί ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου». Αυτό επισήμανε σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος παρακολούθησε σήμερα τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου.

«Η Εκκλησία μας γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της Θείας Ενσάρκωσης», τόνισε ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη θέση που έχει για τον ελληνισμό η Παναγία με τα δεκάδες προσωνύμια. Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε ο κ. Πολυχρονίδης, που οι αρχηγοί της ελληνικής επανάστασης του 1821 επέλεξαν την 25η Μαρτίου για το μεγάλο αυτό γεγονός, θέλοντας να ταυτίσουν την ευχάριστη είδηση του Αγγέλου προς τη Θεοτόκο με τον Ευαγγελισμό του Έθνους, δηλαδή με την ελευθερία του.

«Και βέβαια, μην ξεχνάμε πως η Μεγαλόχαρη, κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στις προσευχές των Ποντίων οι οποίοι τιμούν πάντα -και όχι μόνο την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου- την Παναγία Σουμελά η οποία αποτελεί το ισχυρό θρησκευτικό και πνευματικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού», επισήμανε ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος την περασμένη Παρασκευή παρέστη στην υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Περπατούσας στον Ιερό ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Μελισσοχωρίου.

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερωθήκαμε μέσω του ηλεκτρονικού τύπου τις αιτιάσεις του Δημάρχου κ. Γαβότση σχετικά με την έλλειψη κατάλληλων χώρων για την υλοποίηση του προγράμματος της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα δημόσια νηπιαγωγεία. Προβάλλει ο κ. Δήμαρχος ως επιχείρημα την έλλειψη χώρων και συγκεκριμένα αναφέρει ότι απαιτείται η παραχώρηση ενός οικίσκου στην Παιδόπολη και ενός χώρου στις κατασκηνώσεις Μελισσοχωρίου. Στη συνέχεια αναλύει ότι κάτι τέτοιο είναι χρονοβόρο καθώς και ότι απαραίτητα θα χρειαστούν κονδύλια για την επισκευή αυτών των χώρων.

Ας δούμε όμως την κατάσταση διεξοδικά και με στοιχεία

1) Γνωρίζει ο Δήμος ποιος είναι ο αριθμός των παιδιών που πρέπει να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά;

2) Δεν βαίνει μειούμενος ο αριθμός των νηπίων εδώ και τρία περίπου χρόνια λόγω του περιορισμού των γεννήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης;

3) Γιατί δεν συμμετείχε πέρυσι ο Δήμος μας στο σχετικό πρόγραμμα, παρότι το Υπουργείο Παιδείας ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕ στους ενδιαφερόμενους Δήμους προκατασκευασμένες αίθουσες, πρόγραμμα από το οποίο ωφελήθηκαν δεκάδες Δήμοι στη χώρα; Γιατί λοιπόν δεν αιτήθηκε την παραχώρηση τέτοιων αιθουσών από το Υπουργείο Παιδείας ΕΑΝ όντως υπήρχε πρόβλημα έλλειψης χώρων;

4) Είχαμε πράγματι ως Δήμος πρόβλημα έλλειψης χώρων πέρυσι; Αν ναι, τότε πως εξηγείται ότι φέτος καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έμειναν ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕΣ μια αίθουσα στο 1ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου εμβαδού 44 τμ που χωρά βάσει νόμου 18 νήπια, αλλά και μια αίθουσα στο 6ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου εμβαδού 55 τμ που χωρά 22 νήπια;

5) Στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου και στο 5ο Ωραιοκάστρου (συγκρότημα Σκάρα) υπάρχουν χώροι (ονομαζόμενοι βοηθητικοί στο σύστημα του ΥΠΠΕΘ) που μπορούν να αξιοποιηθούν. Φέτος, το Δημοτικό Μελισσοχωρίου λειτούργησε ως 12 θέσιο αναπτύσσοντας τμήμα με 26 παιδιά.

6) Γνωρίζει η διοίκηση ότι εάν υπάρξει στον Μονόλοφο το σύνολο νηπίων-προνηπίων είναι περισσότερα από πέντε (5) που προβλέπει ο νόμος, τότε μπορεί να επαναλειτουργήσει το νηπιαγωγείο Μονολόφου;

Όλα τα παραπάνω καταρρίπτουν την επιχειρηματολογία του κ. Δημάρχου για έλλειψη αιθουσών και απλώς φανερώνουν τις άστοχες κινήσεις της Διοίκησης απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στην ανοργανωσιά που την διακρίνει.

Τελικό αποτέλεσμα: Έλλειψη συντονισμού και κακοδιαχείριση που την πληρώνουν σε τελική ανάλυση οι νέοι γονείς του Δήμου μας που αναγκάζονται να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία προσχολικής εκπαίδευσης ενώ τους παρέχεται πλέον η δυνατότητα της δημόσιας δωρεάν. Γιατί οι λοιποί υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν παίρνουν θέση στο φλέγον αυτό θέμα; Αγνοούν τα προαναφερθέντα ή συντάσσονται με τις απόψεις του κ. Γαβότση;

Ξεκινούν εργασίες νέας ασφαλτόστρωσης στον διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου

Εργασίες ασφαλτόστρωσης ξεκινούν εντός είκοσι (20) ημερών στον διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ευάγγελου Καραστερίου και του εκπρόσωπου της κατασκευαστικής εταιρίας, που θα αναλάβει το έργο, υπέγραψε σύμβαση για τη «Συντήρηση Οδικού Δικτύου του Δήμου Ωραιοκάστρου έτους 2018-2019».

Συγκεκριμένα το έργο θα περιλαμβάνει αποκατάσταση και συντήρηση φθαρμένων τμημάτων του συνολικού οδικού δικτύου του διευρυμένου Δήμου, με παρεμβάσεις στις επιμέρους Δημοτικές Ενότητες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 350.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Επισημαίνεται ότι η Διοίκηση του Δήμου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για τη στήριξη στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

«Κάνουμε πράξη ό,τι έχουμε υποσχεθεί. Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση ποιότητας της καθημερινότητας των δημοτών μας και γι αυτό αγωνιζόμαστε. Η ασφαλτόστρωση είναι ένα σημαντικό έργο. Οι δρόμοι στον διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου όχι μόνο βελτιώνονται αλλά γίνονται και πιο ασφαλείς. Οι πολίτες στον Δήμο μας θα πρέπει να ξέρουν ότι κάθε μέρα αγωνιζόμαστε σκληρά για ικανοποιήσουμε όλα όσα έχουμε υποσχεθεί και να προσφέρουμε στον τόπο μας το καλύτερο», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευάγγελος Καραστερίου από την πλευρά του ανέφερε: «Για εμάς κάθε μέρα είναι ακόμη μια πρόκληση για ένα βήμα μπροστά. Να επισημάνω ότι είναι η τρίτη εργολαβία βελτίωσης των ασφαλτικών στον διευρυμένο Δήμο Ωραιοκάστρου και θα συνεχίσουμε γιατί προέχει η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη μας αλλά και η ασφάλεια του. Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 18 μήνες, ωστόσο πρόθεσή μας είναι η ολοκλήρωσή του εντός του τρέχοντος έτους».

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Πεντάλοφο

Στις 24 Μαρτίου κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο  Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Άγγελο Θεμελή επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα Πενταλόφου, όπου συνομίλησε με  κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής και παρουσίασε τις θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού σε ένα σύνολο ζητημάτων που τέθηκαν. Ο Άγγελος Θεμελής συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ανέδειξε ότι και αυτά αποτελούν κρίκο στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, ότι η Περιφερειακή Αρχή και οι Δήμοι έχουν ευθύνες για τη συγκάλυψη των ελλείψεων τόσο στην πολιτική προστασία, όσο και στην Υγεία, ενώ έχουν ευθύνες και στη διαχείριση της φτώχειας.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να κάνουν κριτήριο ψήφου τη ζωή τους αλλά και τη στάση του ΚΚΕ μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα, σημειώνοντας πως με ισχυρό ΚΚΕ παντού, μπορεί ο λαός να κάνει τη διαφορά!

Περιοδεία σε γειτονιές, ιατρεία, ΚΑΠΗ και αγορές σε Μελισσοχώρι, Ν. Φιλαδέλφεια και Πεντάλοφο πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης

Στις γειτονιές τους κάλεσαν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου, της Ν. Φιλαφέλφειας και του Πενταλόφου για να αναδείξουν επί τόπου τα προβλήματά τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την επίλυσή τους. Και στις τρεις κοινότητες ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη και οι συζητήσεις ήταν ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές. Ο κ. Πολυχρονίδης άκουσε με προσοχή τους κατοίκους και τους διαβεβαίωσε πως η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας βρίσκονται στην «κορυφή» της ατζέντας των θεμάτων που θα αντιμετωπίσει ως δήμαρχος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολυχρονίδης επισκέφθηκε τα τοπικά ιατρεία –εν ώρα λειτουργίας τους- και στις τρεις κοινότητες του δήμου Ωραιοκάστρου, προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν προβλήματα που υπάρχουν. Εκεί συζήτησε με τους ασθενείς, αλλά και με τους δημότες οι οποίοι μετέβησαν στα ιατρεία για συνταγογράφηση και ζήτησε την άποψή τους σχετικά με τον βαθμό ικανοποίησής τους όσον αφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τα τοπικά ιατρεία.

Επίσης, επισκέφθηκε τα ΚΑΠΗ και των τριών κοινοτήτων, καθώς και τις τοπικές αγορές σε Μελισσοχώρι και Ν. Φιλαδέλφεια όπου συζήτησε με τους επαγγελματίες τα θέματα που τους απασχολούν, ενώ άκουσε τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και για την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια ο κ. Πολυχρονίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της ΔΕ Καλλιθέας με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» Γιώργο Τσαλίδη, συναντήθηκε, και με τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το σημείο –«καρμανιόλα» στο οποίο είχαν αναφερθεί οι κάτοικοι στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της δράσης «Μιλήστε με τον Ανέστη». Όπως τονίστηκε τότε, αλλά και στη νέα συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, οι κάτοικοι του χωριού και, κυρίως, τα παιδιά βρίσκονται στο έλεος των ασυνείδητων οδηγών οι οποίοι διέρχονται με υψηλές ταχύτητες μέσα από τη Ν. Φιλαδέλφεια. Μάλιστα οι μικροί μαθητές δεν μπορούν να διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο με ασφάλεια ούτε να παίξουν αμέριμνα ακόμη και στην πλατεία του χωριού.

Τέλος, κατά την περιοδεία του στον Πεντάλοφο ο κ. Πολυχρονίδης, ο οποίος είναι χωροτάκτης μηχανικός, πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο της αποχέτευσης που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον υπεύθυνο εργολάβο και τους μηχανικούς και ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία του έργου.

Να σημειωθεί ότι η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» συνεχίζεται και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Χωρίς το οξυγόνο νομιμότητας και σοβαρότητας οι προτάσεις της α.ν.α.σ.α.;

Ανάπτυξη με προοπτική υπόσχεται υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού α.ν.α.σ.α.  σε προεκλογικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Με σειρά σχολίων θα δείξουμε ότι οι προτάσεις του, ούτε ανάπτυξη ούτε προοπτική προσφέρουν  στο Ωραιόκαστρο και στους πολίτες του , καθώς στερούνται σοβαρότητας.

Στο πρώτο σχόλιο μας θα επικεντρωθούμε στην πρότασή του για Ίδρυση «κέντρου γυναικών για την προώθηση της γυναικείας απασχόλησης και την στήριξη της επιχειρηματικότητας» , όπως η Ίδρυση Γυναικείων Συνεταιρισμών.

Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση από μόνη της φαντάζει ωραία.

Είναι όμως εφικτή; Είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου; Είναι συμφέρουσα; Είναι αποτελεσματική; Δεν υπάρχει κάτι πιο εύστοχο να κάνουμε για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα των γυναικών  στο Δήμο μας;

Η πρόταση δεν είναι εφικτή! Κύρια διότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου η ίδρυση κέντρου γυναικών για την προώθηση της γυναικείας απασχόλησης και την στήριξη της επιχειρηματικότητας . Και τέλος δεν είναι και συμφέρουσα. Και ως εκ τούτου μη αποτελεσματική.
Δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου (άρθρο 75 του ν.3463/2006 «Δημοτικός Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» ως ισχύει) να συστήνει γραφεία γυναικείας επιχειρηματικότητας; Αν διάβαζε πράξεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα το μάθαινε . Και ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου δεν μπορεί αυτός να το υλοποιήσει.

Αλλά ακόμη και αν ήταν στις αρμοδιότητες του Δήμου να σημειώσουμε ότι ο Δήμος δεν έχει στα χέρια του τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να την υλοποιήσει γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να δημιουργεί νέα νομικά πρόσωπα.

Γιατί τι  νομική μορφή θα έχει λογικά  το Κέντρο Γυναικών; Αστική μη κερδοσκοπική; Δημοτική Επιχείρηση; Δεν γνωρίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος  της α.ν.α.σ.α. ότι απαγορεύεται οι Δήμοι από το 2010  να ιδρύουν νέα νομικά πρόσωπα; Μόνο αν ειδική διάταξη του νόμου το επιτρέψει μπορούν να ιδρύουν  και έως σήμερα τέτοια ειδική διάταξη δεν υπάρχει. Κακές υπηρεσίες προσφέρει στο ξεκίνημα της προεκλογικής μάχης. Είναι άσχημο να υπόσχεσαι κάτι το οποίο δεν μπορείς να υλοποιήσεις γιατί τότε ακόμη και αν οι προθέσεις σου είναι αγαθές οι πολίτες εισπράττουν διάψευση.

Ενημερωτικά οι Δήμοι στη χώρα μας στους οποίους λειτουργούν αντίστοιχα  κέντρα , όπως το Κέντρο Εργάνη (www.ergani.gr)  του παλαιού Δήμου Συκεών,  τα δημιούργησαν πριν το 2006.

Μα δεν μπορεί να είναι υπηρεσία του Δήμου ; Όχι γιατί δεν προβλέπεται στον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του. Να το  ονομάσουμε γραφείο υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας; Για χάρη της συζήτησης  ας δεχτούμε πως ξεπερνούσαμε τους σκοπέλους της νομοθεσίας και της νομιμότητας.

Πως θα το στελεχώσει το γραφείο; Δεν γνωρίζει ότι το προσωπικό του Δήμου δεν προλαβαίνει να διαχειριστεί αυτά που έχει; Επιπρόσθετα δεν έχει και την κατάλληλη τεχνογνωσία -γνώσεις φορολογίας επιχειρήσεων, μάρκετινγκ, εξαγωγών οι οποίες απαιτούνται; Θα προσλάβουμε νέο προσωπικό; Μα δεν μπορούμε. Μα και αν μπορούσαμε ποιο είναι το κόστος λειτουργίας ενός τέτοιου γραφείου; Μήπως θα το αναθέσουμε σε εξωτερικό συνεργάτη; Πως; με απευθείας ανάθεση .

Αλλά ας σοβαρευτούμε.

Το θέμα της υποστήριξης και της διευκόλυνσης  της γυναικείας επιχειρηματικότητας , μέγα θέμα ισότιμης πρόσβασης των γυναικών στην αγορά εργασίας , αφορά φορείς όπως ενδεικτικά τα Επιμελητήρια της χώρας, το Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (kethi.gr), το KΕΠΑ (kepa-anem.gr), ή πιο εξειδικευμένα το Εθνικό Κέντρο Ερευνών  www.ekt.gr/el/news/21349.

Με αυτούς τους φορείς ο Δήμος Ωραιοκάστρου βρίσκεται  στην κατάστρωση μνημονίων συνεργασίας (με ενημερωτικές εκδηλώσεις , συνεργασία συμμετοχής σε ευρωπαϊκά  προγράμματα). Επιπρόσθετα η πρότασή μας στα Open Mall (πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020) περιέχει και τη λειτουργία υποστήριξης των γυναικείων επιχειρήσεων. Υπηρεσία όμως που θα προσφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου (www.esoraiokastro.gr)

Σε αυτόν τόπο χρειάζεται ο καθένας να κάνει σωστά τη δουλειά του. Δουλειά όμως που πριν απ΄όλα πρέπει να την ξέρει. Δουλειά την οποία ο νόμος μας επιτρέπει να την κάνουμε .

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Κίνητρα για την αναστροφή του brain drain στο επίκεντρο της πολιτικής του Παντελή Τσακίρη για τη νέα γενιά

Απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη για τους νέους επιχειρηματίες, δημιουργία Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Δικτύωσης αλλά και υποστήριξη των νέων φοιτητών στα πρώτα ακαδημαϊκά βήματά τους μέσα από την παροχή φορητών υπολογιστών τύπου τάμπλετ περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» για τη νέα γενιά, το οποίο παρουσίασε χτες βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Σε μια εκδήλωση (στο sports café El Ninio) γεμάτη από τον παλμό των πάνω από 200 νέων που έδωσαν δυναμικά το «παρών» τους αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης τους προς το πρόσωπο του Παντελή Τσακίρη, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου παρουσίασε τους έξι βασικούς πυλώνες επάνω στους οποίους στηρίζεται το προγραμματικό πλαίσιο για τους νέους, το οποίο έχει στο επίκεντρό του την ανάπτυξη πολιτικών για την αναστροφή του φαινομένου του brain drain.

«Η χώρα, μέσα από την παρατεταμένη κρίση της, έχει στερηθεί τα καλύτερα και πιο ταλαντούχα μυαλά της. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο και στη γειτονιά, στον ιδιαίτερο τόπο μας, στον δήμο Ωραιοκάστρου. Είμαι 35 χρονών και είναι προσωπικό μου στοίχημα άνθρωποι της γενιάς μου να μπορούν να μείνουν, να εργαστούν και να σχεδιάσουν τη ζωή τους στον τόπο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παντελής Τσακίρης.

Οι έξι άξονες της πολιτικής για τους νέους

Οι πρώτες έξι δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε ο Παντελής Τσακίρης, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» για τη νέα γενιά είναι οι εξής:

  1. Παροχή ενός φορητού υπολογιστή τύπου τάμπλετ σε όλους τους μαθητές που επιτυγχάνουν την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο, με στόχο αφενός την υποστήριξη των ίδιων στα πρώτα ακαδημαϊκά βήματά τους και αφετέρου την ελάφρυνση των οικογενειών τους από μια διόλου ευκαταφρόνητη δαπάνη.

  2. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη κατά τα πρώτα τρία χρόνια λειτουργίας της επιχείρησής του για κάθε νέο επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει στην περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου.

  3. Επέκταση του μέτρου της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη και σε κάθε νέο αγρότη ή κτηνοτρόφο που επιθυμεί να επενδύσει σε μια μονάδα παραγωγής ή και μεταποίησης εντός των ορίων του δήμου Ωραιοκάστρου.

  4. Συγκρότηση Ειδικής Υπηρεσίας Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής πάνω σε ζητήματα αγροτικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας καθώς και σε ζητήματα χρηματοδοτικών εργαλείων από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα.

  5. Δημιουργία Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Δικτύωσης, με σκοπό να αποκτήσει ο δήμος Ωραιοκάστρου έναν τοπο-θεσμό, στον οποίο επιχειρηματίες όλων των κλάδων θα συναντώνται, για να γνωριστούν, να συζητήσουν και να σφυρηλατήσουν νέες προοπτικές συνεργασίας προς αμοιβαίο όφελος, δικό τους και της ευρύτερης περιοχής.

  6. Ενίσχυση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και προσφοράς κινήτρων της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, της ίδρυσης δηλαδή επιχειρήσεων με απτό κοινωνικό όφελος για ολόκληρο τον δήμο Ωραιοκάστρου.

ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συνεχής, έντονη και δημιουργική υπήρξε η παρουσία των μελών της Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και του επικεφαλής της ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΔΙΡΝΕΛΗ τις πρώτες ημέρες του Μάρτη. Συγκεκριμένα, στις 4 του μήνα επισκέφτηκαν και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό τμήμα του Ωραιοκάστρου, το Σάββατο 9 Μαρτίου επισκέφθηκαν το Μελισσοχώρι και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και τους κατοίκουςτου για τα προβλήματα του χωριού, την Τετάρτη 13 Μαρτίουσυμμετείχαν σε συνέδριο στην Αθήνα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα με θέμα«έξυπνες πόλεις»  (smartcities) από όπου και αποκόμισαν χρήσιμες γνώσεις και υλικό, την Κυριακή στις 17 του μήνα  συμμετείχαν στα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστροτην οποία και θα ενισχύσουν με βιβλία και την Δευτέρα στις 18 Μαρτίου επισκέφθηκαν το Ίδρυμα «Άγιος Παντελεήμων» όπου και συζήτησαν με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ  υπήρξε αρωγός όλων των δημοτών τα πέντε σχεδόν χρόνια της παρουσίας της στο δημοτικό συμβούλιο, στήριξε κάθε θετικό μέτρο, καυτηρίασε και κατήγγειλε  ό,τι ήταν αντίθετο στα συμφέροντα του Δήμου,  στάθηκε αγωνιστικά δίπλα στο πλευρό των δημοτών και δίνει καθημερινά μάχες για την προώθηση του κοινωνικού προσώπου του Δήμου και την προστασία του περιβάλλοντος.

 Έδωσε και κέρδισε μάχες για να ανατραπεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρησηδανειοθαλάμου αδρανών υλικών στο Δρυμό και είναι αληθινό στήριγμα στον αγώνα των κατοίκων της Καλλιθέας και του Ωραιοκάστρου για τα νέα λατομεία δίνοντας βροντερό παρών σε όλες τις συνελεύσεις των κατοίκων και των συλλόγων για να μην λειτουργήσουν τα δύο νέα λατομεία στην περιοχή.

Ο αγώνας της παράταξης μας για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας συνεχίζεται.  Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό των πολιτών, οι οποίοι θα ενισχύσουν στις επερχόμενες εκλογές την ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ Ωραιόκαστρο.

Η συνέντευξη τύπου του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ»

Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη Βεργίνα TV με τη Χριστίνα Τσόμπα.

Στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης στο «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» ο Ανέστης Πολυχρονίδης

Στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών και Εφήβων σε κίνδυνο «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» παραβρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη δομή για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης –την οποία διοργάνωσαν η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Το Ράφι της Αγάπης»- συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη, παιδικός ρουχισμός, τρόφιμα μακράς διάρκειας και παιχνίδια που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών, αλλά και βιβλία, δεδομένου ότι στόχος των διοργανωτών είναι η λειτουργία της βιβλιοθήκης ως δανειστικής, σε άμεση συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

«Στηρίζουμε τον εθελοντισμό και βρισκόμαστε στο πλευρό των εθελοντικών οργανώσεων που επιτελούν σημαντικό έργο στον δήμο μας», επισήμανε ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως όταν εκλεγεί δήμαρχος θα έχει στις προτεραιότητές του την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Ξενώνας. Τα προβλήματα έχουν σχέση, κυρίως, με την ασφάλεια και την προσβασιμότητα, όπως ο ελλιπής φωτισμός στον δρόμο, τα αδέσποτα, αλλά και η κατάσταση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στον χώρο της Παιδόπολης τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για παραβατικά άτομα.

Στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη συνόδευαν στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα ο Ηρακλής Τσακαλίδης, η Κατερίνα Καλαντίδου, η Μαρία Μενεξέ, η Κατερίνα Μυλωνά, η Φρειδερίκη Παπαϊωάννου, η Γεωργία Πετρίδου και η Ελπίδα Φωτιάδου.

Να σημειωθεί ότι βασικός στόχος του ξενώνα είναι η φιλοξενία και η φροντίδα παιδιών που είναι θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εμπορίας και διακίνησης ή που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας δυσμενών οικογενειακών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών.

Με το νέο ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και όχι μόνο είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης με τα μέλη του νέου ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε, μεταξύ άλλων, το μείζον ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών από και προς τα σχολεία και συγκεκριμένα από και προς το μεγάλο σχολικό συγκρότημα του Ωραιοκάστρου, όπου λειτουργούν το 1ο και το 2ο Λύκειο, καθώς και το 1ο Γυμνάσιο. Η αδυναμία του ΟΑΣΘ να ανταποκριθεί με ευελιξία στις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών κατά τις ώρες έναρξης και λήξης των σχολικών μαθημάτων δημιουργεί καθημερινά τεράστια προβλήματα. Όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους της Ένωσης, τα δρομολόγια δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο μέσα στα λεωφορεία κατά τις ώρες αιχμής, ενώ πολλές φορές τα λεωφορεία γεμίζουν ασφυκτικά καθιστώντας αδύνατη την επιβίβαση αρκετών παιδιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή μετακίνησή τους.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της προσχολικής εκπαίδευσης και η αδυναμία της απερχόμενης δημοτικής αρχής να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες οι οποίες είναι διπλάσιες σε σχέση με τις υφιστάμενες δομές που λειτουργούν στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Ακόμη, στη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας ενός Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στο Ωραιόκαστρο, ενώ στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των κονδυλίων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς και για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, των εργαστηρίων και των χώρων υγιεινής. Επίσης συζητήθηκε και μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως η ανακύκλωση και η προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης υπογράμμισε πως η Παιδεία και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων αποτελούν για τον ίδιο ζητήματα πρώτης προτεραιότητας. Διαβεβαίωσε δε πως θα αξιοποιήσει ως δήμαρχος όλες τις δυνατότητες και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχει στη διάθεσή του τόσο για τη δημιουργία νέων σχολείων όσο και για την κτιριακή βελτίωση των υφιστάμενων σχολείων. Επίσης, τόνισε πως είναι στις προτεραιότητές του η στήριξη όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας: των δασκάλων, των καθηγητών, των παιδιών και των γονέων τους. Διαβεβαίωσε ακόμη πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ευρώ από εγκεκριμένα προγράμματα και δήλωσε πως θα είναι αρωγός στο έργο και στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.

Τέλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» υποσχέθηκε στα μέλη της Ένωσης πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχει μαζί τους λίγες μέρες πριν τις εκλογές θα καταθέσει τις απόψεις του και στη θεματολογία την οποία έχει ήδη ορίσει η Ένωση με τη μορφή εύστοχων ερωτήσεων σε κρίσιμα ζητήματα για την εκπαίδευση και για άλλα θέματα της καθημερινότητας.

Στον Δρυμό μετά από πρόσκληση των κατοίκων του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης

Στον Δρυμό μετά από πρόσκληση των κατοίκων του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης –Σε εξέλιξη η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Σε γειτονιές του δήμου Ωραιοκάστρου μεταβαίνει καθημερινά, μετά από πρόσκληση των κατοίκων τους, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πρόκειται για τη δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» στο πλαίσιο της οποίας ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» προσκλήθηκε τη Δευτέρα (18/3) στον Δρυμό όπου το σύστημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπολειτουργεί ταλαιπωρώντας τους δημότες, κυρίως δε τα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Πολυχρονίδη να πραγματοποιήσει «αυτοψία» στο τοπικό ιατρείο για να διαπιστώσει και ο ίδιος τα φαινόμενα δυσλειτουργίας τα οποία υπάρχουν και να παρέμβει προς τους αρμόδιους εκπροσώπους της Πολιτείας ώστε αυτά να λυθούν. «Διαπιστώσαμε ότι, πράγματι, σε περιπτώσεις άδειας του τοπικού γιατρού δεν υπάρχει αναπληρωτής του, με αποτέλεσμα να μένουν οι κάτοικοι για πολλές μέρες χωρίς ιατρική φροντίδα και χωρίς τη δυνατότητα συνταγογράφησης. Όπως μας είπαν οι κάτοικοι τις τελευταίες δυο βδομάδες ο γιατρός ήρθε στον Δρυμό μόνο δυο φορές», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και πρόσθεσε: «Πρέπει να γίνει άμεσα παρέμβαση και να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο θέμα».

Στη συνέχεια, ο Ανέστης Πολυχρονίδης, επισκέφθηκε, τα νηπιαγωγεία και το δημοτικό σχολείο όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον διευθυντή του, Χρήστο Ασπρίδη σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Επίσης συναντήθηκε με δημότες της τρίτης ηλικίας, ενώ πραγματοποίησε και «αυτοψία» σε αγροτικό δρόμο τον οποίο έκλεισε ξαφνικά με περίφραξη ένας ιδιώτης. Η σχετική καταγγελία είχε γίνει στο πλαίσιο της συνάντησης «Μιλήστε με τον Ανέστη στον Δρυμό» και ο κ. Πολυχρονίδης μετέβη επί τόπου στο σημείο για να δει την περίφραξη. «Όπως μας είπαν οι κάτοικοι ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν πάντα αγροτικός γι’ αυτό θα προχωρήσουμε στην έρευνα της υπόθεσης», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος επισκέφθηκε τον Δρυμό συνοδευόμενος από τον τοπικό σύμβουλο Ωραιοκάστρου, Γιώργο Λαμπρόπουλο και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ΔΕ Μυγδονίας του Δήμου Ωραιοκάστρου με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα, Χρήστο Καρατζιά.

Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» συνεχίζεται και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ο Δρυμός ψηφίζει «Πολιτεία με Όραμα» και Αστέριο Γαβότση

Σύνθημα νίκης και ανανέωσης της θητείας της νυν δημοτικής αρχής του Ωραιοκάστρου έδωσε ο Δρυμός με μία μεγάλη συγκέντρωση, στην οποία μίλησε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου παρουσίασε ό,τι έχει ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή του Δρυμού, αλλά και ό,τι έχει δρομολογηθεί και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ενδιαφέρον και η αγάπη του για την περιοχή ώθησε τον ίδιο προσωπικά αλλά και τους ανθρώπους της διοίκησης, να επωμιστούν το βαρύ καθήκον να αναμετρηθούν με το παρελθόν,και με όσους προσπάθησαν να βάλουν“βαρίδια” και να κρατήσουν τον δήμο στο“βυθό”, όπως τον είχε παραλάβει ο ίδιος, με τελική σκοπιμότητα την οπισθοδρόμηση.
”Εμείς αυτά τα πέντε χρόνια που διοικούμε καταφέραμε να αναστρέψουμε αυτή την πορεία και μαζί θα συνεχίσουμε να κάνουμε τον τόπο μας ακόμα καλύτερο.

Και για όσους έχουν αμφιβολίες να υπενθυμίσω, ότι στον Δρυμό μεταξύ άλλων έγιναν πράξη:

Τρεις νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, προσπάθειες για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου οι οποίες έχουν ευοδωθεί, και υπάρχει δέσμευση της ΕΔΑΘΕΣ, για την ένταξη στο πρόγραμμα 2019 2023. Συνεχείς συναντήσεις με την διοίκηση του ΟΑΣΘ, για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών με την απευθείας σύνδεση της Μυγδονίας με το κέντρο, αλλαγή κάδων απορριμμάτων και παρεμβάσεις στον εξοπλισμό καθαριότητας, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας (ενδεικτικά έγινε η προμήθεια υπερσύγχρονου θρυματιστή κλαδιών), έργα ασφαλτόστρωσης που θα έχουν και συνέχεια, συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δρυμού, κατασκευή Κυκλικού Κόμβου Λητής-Δρυμού και Δρυμού Μελισσοχωρίου. Σε εξέλιξη  για την έναρξη της κατασκευής 1.500.000 ευρώ, του πνευματικού κέντρου, εγκρίθηκε επίσης και χρηματοδοτήθηκε έργο 3,18 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού στην Μυγδονία, καθαρίστηκαν και εξυγιάνθηκαν 6 γεωτρήσεις στην Μυγδονία και στην Καλλιθέα. Δέσμευση του διευθυντή υγείας κ.Κύρκου, για δεύτερο γιατρό, μεγάλες παρεμβάσεις που  πραγματοποιήθηκαν στο Λύκειο, στο Γυμνάσιο, στο Δημοτικό Σχολείο και στους Παιδικούς Σταθμούς της περιοχής, καθώς έγιναν εκτεταμένες συντηρήσεις, επιδιορθώσεις, προμήθειες εποπτικού εξοπλισμού, αγορά υπερσύχρονων προτζέκτορων και φωτοτυπικών, αντικατάσταση σωμάτων καλοριφέρ, βάψιμο κτιρίων και των αιθουσών, διαμόρφωση των αύλειων χώρων,κα. Ειδικά για τους παιδικούς σταθμούς, τρεις παιδικοί σταθμοί στην Μυγδονία είναι πλέον πλήρως ανανεωμένοι, τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

Ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης κατέληξε λέγοντας πως ο Δήμος Ωραιοκάστρου διαθέτει έναν ρεαλιστικό και πλεονασματικό προϋπολογισμό για το 2019 και δύναται πλέον να εξετάσει μειώσεις των δημοτικών τελών και να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του δημότη  ενισχύοντας τις κοινωνικές μας δομές, ακόμη περισσότερο.

Άγγελος Θεμαλής: Όλες οι “αντιπολιτευόμενες” παρατάξεις λίγο πολύ έχουν ίδιες θέσεις και στόχους, αναμασούν φράσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17/03 η σύσκεψη της λαϊκής συσπείρωσης στο Ωραιόκαστρο. Την συζήτηση άνοιξε ο υποψήφιος στην Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Ιγνατιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στη συμφωνία των αστικών κομμάτων πάνω στα βασικά ζητήματα που είναι η στήριξη με κάθε τρόπο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, τις αναθέσεις έργων και τις επιχορηγήσεις. Πρόσθεσε ότι από τους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας απουσιάζουν οι παρεμβάσεις σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, όπως είναι ο αντισεισμικός έλεγχος και θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντιπυρική προστασία, ενώ προωθούνται υποδομές που στηρίζουν διάφορα επιχειρηματικά σχέδια.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης της Ν.Δ. πανηγυρίζει μεν για την επιτυχία της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αποσιωπά δε ότι αυτά βασικά εξυπηρέτησαν μεγάλες επιχειρήσεις, μπάλωσαν ορισμένες τρύπες και ελάχιστα δόθηκαν για την ενίσχυση της φτώχειας που δημιουργεί η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Επισήμανε ότι η μετατροπή της Κεντρικής Μακεδονίας σε τουριστικό – διαμετακομιστικό κέντρο και τόπο διέλευσης αγωγών φυσικού αερίου, δεν βελτίωσε την απασχόληση και τους μισθούς.

Οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που στηρίζονται από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Χ.Α. κλπ στήριξαν όλους τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τη χρήση του λιμανιού, μέχρι την απόκρυψη της πραγματικής σημασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κάλεσε σε ενίσχυση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ώστε να δοθεί νέα δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή, με έργα και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

–          Για την προστασία του περιβάλλοντος, την ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών ύδρευσης, αποχετευτικού δικτύου, συνδυασμένη διαχείριση των απορριμμάτων και ολική ανακύκλωση.

–          Για ολοκληρωμένο σχέδιο και πρόγραμμα πολιτικής προστασίας.

–          Για άμεση βελτίωση της κατάστασης στις αστικές συγκοινωνίες.

–          Για αναβάθμιση των υποδομών παιδείας και υγείας με κρατική ευθύνη. 

–      Για χώρους πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής χωρίς ανταποδοτικότητα, που να μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Άγγελος Θεμελής. Αναφέρθηκε στη πολιτική σημασία των τοπικών εκλογών επισημαίνοντας ότι όλοι οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοί τους είναι ενταγμένοι σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Κύριος συνδετικός κρίκος στα προγράμματα όλων των άλλων παρατάξεων είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με τα χρήματα των δημοτών.

Έθεσε ζητήματα διαχείρισης του δήμου που αφορούν τη λειτουργία των υπηρεσιών του, τις δημοτικές επιχειρήσεις, την ανακύκλωση, τις δαπάνες για μελέτες που δεν μετατρέπονται σε έργα, την αναβάθμιση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ο Άγγελος Θεμελής στάθηκε στο γεγονός ότι οι δημοτικοί Προϋπολογισμοί είναι πλασματικοί και στην πραγματικότητα δεν εκτελούνται. Για παράδειγμα, ο Προϋπολογισμός του 2017 ύψους 26 εκ. εκτελέστηκε 69,3% στα έσοδα και 48,2% στα έξοδα. Του 2018, ύψους 37 εκ., εκτελέστηκε 68% στα έσοδα και 48,2% στα έξοδα. Σημείωσε ότι η υπερβολική αύξηση των δημοτικών τελών κράτησε τα έσοδα σε κάποιο ύψος, ωστόσο η εξέλιξη των εξόδων απόδειξε την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί ο δήμος και την ανυπαρξία έργων.

Όλες οι “αντιπολιτευόμενες” παρατάξεις λίγο πολύ έχουν ίδιες θέσεις και στόχους, αναμασούν φράσεις όπως «καθαρή πόλη», «χρηστή διαχείριση», «έξυπνη πόλη», «καινοτομία» κλπ. Όλοι μαζί όμως στο όνομα της “οικονομικής αυτοτέλειας” του δήμου, αποδέχθηκαν τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων και τη μετατροπή του δήμου σε φορομπηχτικό μηχανισμό. Οι παρατάξεις αυτές έχουν επικεφαλείς επιχειρηματίες που δοκιμάστηκαν σε προηγούμενες διοικήσεις του δήμου ενώ οι πιο πρόσφατοι ήταν παντελώς αδιάφοροι για τα δημοτικά και τα γενικότερα προβλήματα.

Ο δε απερχόμενος δήμαρχος ενώ απουσίαζε όλη την 5ετία από τις γειτονιές τα προβλήματα και τις όποιες διεκδικήσεις έγιναν, ανέχθηκε σε πολλές περιπτώσεις ακροδεξιές αθλιότητες.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα σημαντικά ζητήματα ακολούθησε τη πολιτική του κόμματός της, όπως για τον έλεγχο των ταμειακών διαθέσιμων, την δέσμευση 62 δημοτικών ακινήτων από το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αδιαφόρησε για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις απολύσεις συμβασιούχων.

Όλες οι παρατάξεις είναι υπέρ της μεταφοράς κρατικών αρμοδιοτήτων και ευθυνών στη Τοπική Διοίκηση, με αποτέλεσμα τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα τους, την υποβάθμιση των υπηρεσιών και την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης.

Τόνισε ότι οι ακροδεξιοί δεν συγκρότησαν μεν ψηφοδέλτιο, υπάρχουν όμως διάσπαρτοι σε κάποιους συνδυασμούς και κάλεσε τους εργαζόμενους να τους απομονώσουν με την ψήφο τους. Δεν έχουν καμία θέση ούτε στο δήμο ούτε πουθενά ρατσιστικές αντιλήψεις όπως εκφράστηκαν με το προσφυγόπουλα και πρόσφατα με την παρέμβασή τους ώστε να εμποδίσουν την κατασκευή παιδικής χαράς για ΑμΕΑ στο Ωραιόκαστρο.

Στο κλείσιμο των ομιλιών τους οι υποψήφιοι απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους τους νέους τους συνταξιούχους του Ωραιοκάστρου να στηρίξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή δίνοντας δύναμη στην δύναμή τους. Να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, περιφέρειας και δήμων, να περάσουν στην αντεπίθεση να διεκδικήσουν την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών.

Στις γειτονιές τους κάλεσαν οι κάτοικοι του Νεόκαστρου τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη

Στις γειτονιές τους κάλεσαν οι κάτοικοι του Νεόκαστρου τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη –Σε εξέλιξη η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Επί τόπου στις γειτονιές των δημοτών οι οποίοι τον καλούν μεταβαίνει καθημερινά ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης για να καταγράψει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο πλαίσιο της δράσης «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» προσκλήθηκε και στη γειτονιά του οικισμού των Ελληνοποντίων, στο «Νεόκαστρο» του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο κακός οδοφωτισμός και η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου αναδείχτηκαν από τους κατοίκους του οικισμού ως πρώτα στη λίστα των προβλημάτων που τους απασχολούν. Επισήμαναν ακόμη την ανάγκη κατασκευής κυκλικού κόμβου στη θέση «Βερόπουλος» για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, ενώ έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητά τους.

Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από την απερχόμενη διοίκηση και από άλλους υποψηφίους δημάρχους οι οποίοι, όπως είπαν, «τους θυμούνται μόνο λίγες μέρες πριν τις εκλογές». Αντίθετα αναγνώρισαν πως ο Ανέστης Πολυχρονίδης ήταν πάντα παρών στην περιοχή από τη θέση τόσο του συμβούλου της αντιπολίτευσης όσο και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-2014, επιδιώκοντας λύσεις στα προβλήματά τους.

Κατά την «αυτοψία» που πραγματοποίησε στις γειτονιές του Νεόκαστρου ο Ανέστης Πολυχρονίδης επισήμανε πως η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων σε όλο τον δήμο είναι στις προτεραιότητές του και δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχει μαζί τους θα ανακοινώσει τις λύσεις που επεξεργάζεται και θα υλοποιήσει ως δήμαρχος για το Νεόκαστρο, ενώ θα δεσμευτεί για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους.

Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» συνεχίζεται και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Η στήριξη της τοπικής αγοράς στις προτεραιότητες του υποψηφίου δημάρχου, Ανέστη Πολυχρονίδη

Η στήριξη της τοπικής αγοράς στις προτεραιότητες του υποψηφίου δημάρχου, Ανέστη Πολυχρονίδη –Τι συζήτησε με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου

Θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του Ωραιοκάστρου συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον πρόεδρο και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου (ΕΣΩ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΣΩ μετά από αίτημα του κ. Πολυχρονίδη ο οποίος επισκέπτεται φορείς και συλλόγους του δήμου για να καταγράψει τα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και τις προτάσεις τους για την επίλυσή τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν το σχέδιο ανάπλασης της αγοράς μέσω της δημιουργίας ενός Open Mall (Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου) το οποίο, εφόσον εγκριθεί, θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την αγορά. Θετικό «αποτύπωμα» στο επιχειρείν θα έχουν ακόμη, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, η ίδρυση και λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας που θα «ενώσει» όλες τις κοινότητες του δήμου, η διοργάνωση εκδηλώσεων με εξωστρεφή χαρακτήρα, η βελτίωση της προσβασιμότητας στο κέντρο και η καθαριότητα της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΩ, Βασίλης Ιακωβίδης αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των δημοτικών τελών που επιβαρύνουν τον εμπορικό κόσμο σε μια δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία, στην έλλειψη θέσεων στάθμευσης και στο κυκλοφοριακό ζητώντας, μεταξύ άλλων, την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας. Επίσης, τόνισε την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας του Εμπορικού Συλλόγου με τον Δήμο όσον αφορά στις εκδηλώσεις που πρέπει να γίνονται από κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Η στήριξη της τοπικής αγοράς, η προσέλκυση νέων επιχειρήσεων στο Ωραιόκαστρο, αλλά και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων αποτελούν βασικό πυλώνα του προγράμματός μας», δήλωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος επισκέφθηκε τον ΕΣΩ συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ,ε τη «Συνεργασία Τώρα», Ηρακλή Τσακαλίδη και Ελπίδα Φωτιάδου. Ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε για την υλοποίηση ενός πλέγματος δράσεων που θα έχει στόχο τη διαμόρφωση ενός ισχυρού brand name για το Ωραιόκαστρο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για την ανάπτυξη του δήμου και για την τόνωση της αγοράς του η αξιοποίηση του ορεινού όγκου και των ιστορικής σημασίας οχυρωματικών έργων του Δήμου. Επισήμανε ακόμη πως ως δήμαρχος θα επιδιώξει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, αλλά και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μέσα από κοινές συνέργειες με τον Εμπορικό Σύλλογο, όπως η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων με εξωστρεφή χαρακτήρα και ποιοτικό περιεχόμενο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε, επίσης, πως στον σχεδιασμό του εντάσσεται και η δημιουργία –σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο- Κάρτας Κατοίκου που θα έχει θετικό πρόσημο για την τοπική αγορά. Επίσης, ο κ. Πολυχρονίδης αναφέρθηκε σε δράσεις που μπορούν να δώσουν «ζωή» και ευχάριστο «τόνο» στην αγορά, όπως η καθιέρωση της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο» στο κέντρο του δήμου προτείνοντας μάλιστα για τη συγκεκριμένη δράση την ημέρα κατά την οποία διοργανώνεται στο Ωραιόκαστρο ο Μαραθώνιος της «Ελπίδας».

Ο κ. Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα ανακοινώσει αναλυτικά το πρόγραμμά του για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στην οποία, όπως είπε, θα έχει θετικό αντίκτυπο η σχεδιαζόμενη –από τη «Συνεργασία Τώρα»- ενδοδημοτική συγκοινωνία. «Εμείς έχουμε όραμα και σχέδιο ώστε να κάνουμε όλο το Ωραιόκαστρο πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Να το βάλουμε στον τουριστικό ‘’χάρτη’’ και στο καλεντάρι αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και να το καθιερώσουμε ως τόπο αναψυχής, διασκέδασης και προσέλκυσης νέων επιχειρήσεων. Αρκεί να αξιοποιήσουμε τα δυνατά ‘’χαρτιά’’ μας: τον ορεινό όγκο, τη λίμνη μας, τους πανέμορφους οικισμούς μας, τα αγνά παραδοσιακά προϊόντα της γης μας, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την εγκατάσταση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων με την εγγύτητα στο πολεοδομικό συγκρότημα, στο λιμάνι και στους οδικούς άξονες», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 17 Μάρτη η σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Ωραιοκάστρου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Άγγελος  Θεμελής  και ο υποψήφιος στην περιφέρεια Θ. Ιγνατιάδης  παρουσίασαν τις θέσης της και κάλεσαν σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων ποτ στηρίζει το ΚΚΕ παντού!

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης .

 Αγωνιστές στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαου όπου και θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα.    

ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝΕΡΓΗ
ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΝΗ ΛΕΜΟΝΙΑ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΦΡΑΙΝΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΖΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΓΕΛΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΝΤΟΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ/ ΣΥΝΘΕΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ, ΠΡ. ΣΥΛ  ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΥΝΗΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ. ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΤΟΥΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΒΑΤΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
ΒΑΡΒΕΡΗ  ΣΤΕΛΙΑΝΑ (ΣΤΕΛΑ ΑΝΝΑ) ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΘΩΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΑΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΖΑΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΥΠ. ΟΑΣΘ
ΜΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

Στις γειτονιές τους κάλεσαν οι κάτοικοι του Πετρωτού τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη

Στις γειτονιές τους κάλεσαν οι κάτοικοι του Πετρωτού τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη –Σε εξέλιξη η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

«Αυτοψία» στις γειτονιές όλων των κοινοτήτων του δήμου Ωραιοκάστρου, για να καταγράψει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης. Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» επισκέφθηκε το Πετρωτό ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκληση των κατοίκων του.

Ειδικότερα, η συνάντηση στο Πετρωτό πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ανοιχτής συζήτησης «Μιλήστε με τον Ανέστη» που διοργανώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι κάτοικοι κάλεσαν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου προκειμένου να μιλήσουν επί τόπου για τα ζητήματα που του είχαν επισημάνει στην πρόσφατη συνάντησή τους. Στην «αυτοψία» που έκανε ο κ. Πολυχρονίδης στις γειτονιές του Πετρωτού κατέγραψε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ενός αντιπλημμυρικού έργου στην περιοχή, αλλά και του καθαρισμού μιας παρόχθιας έκτασης του Γαλλικού ποταμού που έχει μετατραπεί σε χωματερή. Επίσης είδε από κοντά μια επικίνδυνη κακοτεχνία σε σημείο του οδικού δικτύου που, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς.

Στα προβλήματα που επισήμαναν οι κάτοικοι του Πετρωτού περιλαμβάνονται, ακόμη, η κακή ποιότητα φωτισμού των δρόμων και οι υψηλές ταχύτητες τις οποίες αναπτύσσουν οι οδηγοί οι οποίοι διέρχονται με τα αυτοκίνητά τους από το χωριό. Επίσης, ζήτησαν βελτιώσεις στον δρόμο που οδηγεί προς το μοναστήρι του Μεσαίου.

Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» συνεχίζεται και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκαστρου για την επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο

Η επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο, κρυφοί και φανεροί ρόλοι.

Οι ευθύνες για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί με την επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο, βαρύνουν τη δημοτική αρχή και την περιφέρεια καθώς και τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν.

Ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας δεν προέβη σε σχετικό αποχαρακτηρισμό της περιοχής, ενώ είχε όλο το χρόνο και τη νομική δυνατότητα να το πράξει. Η δική μας δημοτική αρχή, δεν τον πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον και από τους δύο, δεν έγινε αντιληπτή η ανάρτηση στο διαδίκτυο της έγκρισης της αποκεντρωμένης διοίκησης για το λατομικό χώρο, με αποτέλεσμα να χαθεί η δυνατότητα της δικαστικής προσφυγής.

Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσαίο παραβρέθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι και φορείς, ενώ απουσίαζαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής “αντιπολίτευσης” καθώς και δύο από τους πολλούς υποψήφιους δημάρχους της τελευταίας. Ο εκπρόσωπος δε του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο, προσπάθησε, να χρονοτριβήσει ώστε να καθυστερήσει η παρουσίαση των θέσεων του Κ.Κ.Ε από τον βουλευτή Σάκη Βαρδαλή.

Οι τοπικοί παράγοντες του δήμου μας, τηρούν σιγή ιχθύος για τις συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες. Ιδιαίτερα τονίζουν τις τάχα περιβαλλοντικές και οικολογικές ευαισθησίες της κυβέρνησης και του ευαίσθητου “Μακεδονομάχου” και ακόλουθου του αμερικανού πρεσβευτή σε όλα τα στρατηγικά σημεία της περιοχής, περιφερειάρχη.

Οι περισσότεροι των τοπικών “εκπρόσωπων”, στην ουσία δεν αντιτάσσονται στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, που κρύβονται πίσω από την “επένδυση”. Τα οποιαδήποτε δικονομικά ή άλλης φύσης τερτίπια τους δεν μπορούν να κρύψουν την ευρεία συναίνεσή τους στην πράξη.

Από την άλλη, έχουμε την κεντρική πολιτική των προηγούμενων, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, που παραδίδει στους επιχειρηματικούς ομίλους, την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, που τους διασφαλίζει τον κατάλληλο χωροταξικό σχεδιασμό, τους αναπτυξιακούς νόμους με κίνητρα και επιδοτήσεις, τη νομιμοποίηση καπιταλιστικών επενδύσεων ακόμα και σε δασικά οικοσυστήματα. Σ’ αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε και η διάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ουσιαστικά να μην μπαίνει κανένα εμπόδιο στην εκμετάλλευση της γης από ιδιώτες, να μην γίνεται κανένας έλεγχος, καμία κρατική παρέμβαση στην ποσότητα και τον τρόπο εξόρυξης. Ταυτόχρονα έχουμε την πλήρη έλλειψη από πλευράς της δημοτικής αρχής ενός προγράμματος κοινωνικής – περιβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής με έργα και υποδομές, που δεν θα καταστρέφουν, αλλά θα εμπλουτίζουν το φυσικό περιβάλλον (λ.χ. δασικές ζώνες, ανάδειξη ορεινού όγκου) και θα αναδεικνύουν τα ιστορικά στοιχεία και μνημεία της περιοχής.

Μόνη ελπίδα, η αντίσταση με οργανωμένο και μαζικό αγώνα ενάντια στο επιχειρούμενο νέο έγκλημα στην περιοχή μας. Καμία επανάπαυση στην ολιγόχρονη αναβολή λόγω των ασφαλιστικών μέτρων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να παλέψουν ενάντια σ’ αυτά τα αντιλαϊκά σχέδια. Αυτές οι διαπιστώσεις, πρέπει να λειτουργήσουν σαν ένα ακόμα ασφαλές κριτήριο μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με τη ψήφο στη “Λαϊκή Συσπείρωση”, να σταλεί το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε να μπαίνουν στο ζύγι της κερδοφορίας του κεφαλαίου οι ζωτικές μας ανάγκες. Για μια ανάπτυξη με βάση τα λαϊκά συμφέροντα, που θα βάλει στο προσκήνιο την ολόπλευρη προστασία του λαού. Ο ορυκτός πλούτος να γίνει πραγματικά λαϊκή περιουσία και η αξιοποίησή του να βάζει μπροστά κυρίως τις ανάγκες μας.

Θεμελής Άγγελος

Υποψήφιος δήμαρχος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Στο 2ο Λύκειο του Ωραιοκάστρου ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης

Επίσκεψη στο 2ο Λύκειο Ωραιοκάστρου πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στα σχολεία του δήμου με σκοπό να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τη διευθύντρια του 2ου Λυκείου Κωνσταντίνα Σαρανταυγά με την οποία είχε μια εποικοδομητική συζήτηση που επικεντρώθηκε, κυρίως, στην ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας ενός ΕΠΑΛ (Επαγγελματικό Λύκειο) στο Ωραιόκαστρο προκειμένου να φοιτήσουν σε αυτό τα παιδιά του δήμου που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον δρόμο της τεχνικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης. Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρονίδη, το ΕΠΑΛ θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης και για μαθητές της ευρύτερης περιοχής εφόσον θα στεγάζεται σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις και θα διαθέτει ειδικότητες οι οποίες θα συμβαδίζουν με τις ανάγκες όχι μόνο της αγοράς εργασίας αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης θα συνεχίσει την περιοδεία του και στα υπόλοιπα σχολεία –όλων των βαθμίδων- σε όλες τις κοινότητες του δήμου προκειμένου να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής όσο και σε ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, ο κ. Πολυχρονίδης καταγράφει τις προτάσεις των εκπαιδευτικών τις οποίες θα επεξεργαστεί στο πλαίσιο επικαιροποίησης του προγράμματός του για την Παιδεία που θα εφαρμόσει όταν εκλεγεί δήμαρχος, ενώ ανάλογες συναντήσεις –με τον ίδιο σκοπό- θα έχει και με εκπροσώπους των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων.

Ήδη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» έχει επισκεφθεί το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Παλαιοκάστρου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου στη Γαλήνη και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.

«Η εκπαίδευση των παιδιών μας σε όλες τις βαθμίδες είναι για μας ζήτημα προτεραιότητας και δεν χωρά περικοπές και ‘’εκπτώσεις’’. Ως αυριανή διοίκηση του δήμου θα έχουμε στην ‘’πρώτη γραμμή’’ την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις σχολικές υποδομές με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη στήριξη του έργου των εκπαιδευτικών. Θέλουμε, όμως, και οι γονείς να είναι σίγουροι πως στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία ασφαλή, καθαρά και λειτουργικά όπου επιτελείται απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό έργο», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης και πρόσθεσε: «Βήμα- βήμα θα προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων όπου απαιτείται και στη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων για στις περιοχές που το έχουν ανάγκη».

Μήνυμα δύναμης κι ενότητας από τις… Πρωταγωνίστριες του Παντελή Τσακίρη

Το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ισχυρής γυναικείας εκπροσώπησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έστειλαν οι γυναίκες που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη. Οι γυναίκες…  Πρωταγωνίστριες πραγματοπόιησαν συνάντηση με την ευκαιρία

 του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συναντήθηκε ο Παντελής Τσακίρης

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά», Παντελής Τσακίρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο κ. Τσακίρης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο ζητήματα που αφορούν την ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Εκκλησία κατά προτεραιότητα στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Ο κ. Τσακίρης, άλλωστε, εξήρε όχι μόνον το πνευματικό, αλλά πρωτίστως το πλούσιο ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας ιδιαίτερα κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Πρόσκληση ανοιχτής συγκέντρωσης Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ωραιοκάστρου . Θα γίνει και η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων

Πρόσκληση ανοιχτής συγκέντρωσης Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ωραιοκάστρου . Θα γίνει και η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων.

Α. Πολυχρονίδης: Παρών στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλο τον δήμο Ωραιοκάστρου την Καθαρά Δευτέρα

Το «παρών» σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα σε όλο τον δήμο Ωραιοκάστρου έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, Ανέστης Πολυχρονίδης. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα», συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, επισκέφθηκε όλες τις κοινότητες του δήμου στις οποίες διοργανώθηκαν εκδηλώσεις για τα Κούλουμα και αντάλλαξε με τους κατοίκους ευχές για Καλή Σαρακοστή.

Οι εκδηλώσεις του κόσμου ήταν ιδιαίτερα θερμές, καθώς ο Ανέστης Πολυχρονίδης είναι πάντα κοντά στους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.    

«Σήμερα βρεθήκαμε σε όλες τις κοινότητες του δήμου μας και συνομιλήσαμε με τους συνδημότες μας οι οποίοι γιόρτασαν τα Κούλουμα πετώντας χαρταετό, τρώγοντας παραδοσιακά εδέσματα και απολαμβάνοντας τον καλό καιρό. Ήταν μια ευκαιρία για όλους να ξεφύγουν από τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές με την οικογένειά τους. Ευχόμαστε σε όλους καλή Σαρακοστή και χρόνια πολλά!», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης.

Αστέριος Γαβότσης: «Με την ανέγερση του 4ου Γυμνασίου κερδίζουμε ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα για το Ωραιόκαστρο»

 

Ένα νέο έργο πνοής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης τις επόμενες ημέρες στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευάγγελος Καραστερίου προχώρησαν στην υπογραφή σύμβασης, με την ανάδοχο εταιρία, για την ανέγερση του 4ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.170.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση».

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, αναφερόμενος στην υπογραφή της σύμβασης τόνισε: « Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς το Ωραιόκαστρο, όπως και άλλοι δήμοι, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης σχολικών κτιριακών υποδομών. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή, που αναπτύσσεται συνεχώς, αυξάνεται πληθυσμιακά και η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων είναι απαραίτητη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που μετά από πολύ κόπο και αγώνα, καταφέραμε τελικά να ικανοποιήσουμε ακόμη ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών μας. Ήταν ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα που κερδίσαμε! Γιατί η προσφορά στο χώρο της Παιδείας είναι από τις μεγαλύτερες «επενδύσεις» στο αύριο αυτού του τόπου. Γιατί τα παιδιά αξίζουν το καλύτερο και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους»

«Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τις προσπάθειες χρόνων να υλοποιούνται. Και η ανέγερση ενός σχολικού κτιρίου ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα για εμάς, που τελικά καταφέραμε να κερδίσουμε. Κάθε προσφορά μας στη νέα γενιά είναι ένα μεγάλο βήμα στο μέλλον. Και ο τόπος μας το χρειάζεται», ανέφερε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελος Καραστερίου.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης τιμά τις γυναίκες

Τις γυναίκες των ΚΑΠΗ Πενταλόφου, Παλαιοκάστρου, Μεσαίου και Μονολόφου δεξιώθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου εκδηλώσεων Rose Garden, με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Περισσότερες από 200 γυναίκες παρευρέθηκαν και γλέντησαν υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Στον χαιρετισμό του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωταγωνιστές Ξανά” Παντελής Τσακίρης ευχαρίστησε τις γυναίκες για τον σπουδαίο ρόλο που επιτελούν σήμερα στην κοινωνία ως εργαζόμενες, νοικοκυρές, σύζυγοι, μητέρες.

Ευχαρίστησε προσωπικά την μητέρα του Ειρήνη, η οποία αποτελεί τον σημαντικότερο άνθρωπο στη ζωή του.

Κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης

Κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Με τους διευθυντές και υποδιευθυντές δημοτικών σχολείων του Ωραιοκάστρου συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχολικές τους μονάδες τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής όσο και σε ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» επισκέφθηκε το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Παλαιοκάστρου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου στη Γαλήνη και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου όπου κατέγραψε όλα τα ζητήματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς και μαθητές στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του προγράμματός του για την Παιδεία.

«Ο δήμος οφείλει να συνεισφέρει τα μέγιστα στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών μας σε όλες τις βαθμίδες. Οι δράσεις στήριξης της Παιδείας πρέπει να είναι πολυδιάστατες με κυριότερη τη διασφάλιση – για μαθητές και εκπαιδευτικούς- αξιοπρεπών συνθηκών στέγασης που αποτελούν μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την επίτευξη του σκοπού τους», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος επέλεξε την 6η Μαρτίου -Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού- για να βρεθεί σε σχολικό περιβάλλον και να ανταλλάξει απόψεις και για το συγκεκριμένο φαινόμενο που δεν αποτελεί μόνο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα.

«Με χαρά άκουσα τους διευθυντές των σχολείων που επισκέφθηκα να δηλώνουν πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα bullying μεταξύ των μαθητών», επισήμανε ο κ. Πολυχρονίδης προσθέτοντας πως πρέπει να εξαλειφθεί ο σχολικός εκφοβισμός, όπου υπάρχει και με όποια μορφή εμφανίζεται, καθώς όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε ένα σχολείο ασφαλές, το οποίο θα διασφαλίζει ίσους όρους για όλους, χωρίς βία και με σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας.

«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Παράλληλα με τις επισκέψεις σε δομές του δήμου και τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και δημοσίων οργανισμών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί συναντήσεις με τους κατοίκους όλου του διευρυμένου δήμου στις γειτονιές τους. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες –ανάμεσά τους και οι νέοι γονείς- μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Σχόλιο από τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά»

Από τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή τα διαρκώς εντεινόμενα φαινόμενα διακίνησης δελτίων Τύπου με παραταξιακό και προεκλογικό περιεχόμενο μέσω του επίσημου γραφείου Τύπου του δήμου Ωραιοκάστρου:

Ο δήμος δεν είναι το τσιφλίκι κανενός

Ας το αντιληφθεί επιτέλους ο δήμαρχος. Οι υποδομές και οι υπηρεσίες του δήμου, που στηρίζονται στα χρήματα των δημοτών, δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Είναι ντροπιαστικό και άκρως προκλητικό το δημαρχείο να χρησιμοποιείται από τον δήμαρχο, για να ασκεί ο ίδιος κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους, αντί οι δημοτικές υπηρεσίες να αξιοποιούνται για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Είναι διπλά προκλητικό, όταν ένας δήμαρχος –ελλείψει, προφανώς, δημοτικού έργου να επιδείξει- φτάνει στο σημείο να χρησιμοποιεί το επίσημο γραφείο Τύπου του δήμου, για να διακινεί ανακοινώσεις που εξόφθαλμα αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράταξή του και τις προεκλογικές διαφωνίες του με υποψηφίους άλλων συνδυασμών.

Τέτοιου τύπου πρακτικές μάς γυρίζουν πίσω πολλές δεκαετίες. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Α. Πολυχρονίδης: «Ουδείς λόγος από τον απερχόμενο δήμαρχο για την… «ταμπακιέρα»

Α. Πολυχρονίδης: «Ουδείς λόγος από τον απερχόμενο δήμαρχο για την… «ταμπακιέρα»- Υπαρκτό το πρόβλημα και ο κίνδυνος ανάφλεξης από τα ξερά κλαδιά της χωματερής του κ. Γαβότση ανάμεσα στη Γαλήνη και στο Ωραιόκαστρο – Εγκληματική η αδιαφορία της απερχόμενης διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου

«Με μετάθεση ευθυνών και χωρίς να απαντά επί της ουσίας ο απερχόμενος δήμαρχος επιχειρεί να καλύψει την εγκληματική αδιαφορία του για τη δημιουργία και λειτουργία της χωματερής –‘’ωρολογιακής βόμβας’’ σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του δήμου μας». Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση –δια του Γραφείου Τύπου του δήμου- με αφορμή τo δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» για τον σκουπιδότοπο που έχει δημιουργηθεί σε απόσταση αναπνοής από σπίτια της Γαλήνης και του Ωραιοκάστρου.

«Ουδείς λόγος γίνεται από τον απερχόμενο δήμαρχο για την… ‘’ταμπακιέρα’’. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και με την άνοδο της θερμοκρασίας ελλοχεύει ο κίνδυνος ανάφλεξης από τα ξερά κλαδιά της χωματερής του κ. Γαβότση η οποία βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό του δήμου μας», σημειώνει ο κ. Πολυχρονίδης ο οποίος καλεί τον απερχόμενο δήμαρχο να αφήσει τα δελτία Τύπου και να ασχοληθεί με την ουσία του προβλήματος: «Αφήστε τις ανακοινώσεις και προχωρήστε στην άμεση απομάκρυνση των ξερών κλαδιών προτού συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε: Μια πυρκαγιά. Πρέπει να τα απομακρύνετε όχι τώρα, αλλά χτες!». Σχολιάζοντας μάλιστα τη δήλωση που αναφέρεται στο δελτίο Τύπου πως «δεν πρόκειται για αδιαφορία», ο κ. Πολυχρονίδης απαντά: «Πράγματι η πράξη αυτή δεν συνιστά απλή, αλλά, εγκληματική αδιαφορία».

«Όσον αφορά δε στις χωματερές που -όπως ισχυρίζεται ο απερχόμενος δήμαρχος- παρέλαβε η σημερινή διοίκηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, την απάντηση την έδωσε μέσω δημοσιευμάτων ο προκάτοχος του σημερινού δημάρχου, αποκαλύπτοντας μάλιστα και έγγραφη εντολή του σημερινού αρμόδιου αντιδημάρχου προς τα συνεργεία του δήμου να ξεφορτώνουν μπάζα και απορρίμματα σε αυτοσχέδια χωματερή σε μια άλλη περιοχή και συγκεκριμένα στη Νεοχωρούδα», προσθέτει ο κ. Πολυχρονίδης.

Τέλος, όσον αφορά στην… επίκληση του οράματος για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης απαντά: «Αν το όραμα του κ. Γαβότση για το περιβάλλον περιορίζεται στην προμήθεια –μέσα σε μια πενταετία- ενός και μόνο σπαστήρα για τα κλαδιά, εμείς απλώς θα το προσπεράσουμε και θα του επισημάνουμε πως οι πολίτες έχουν γνώση και κρίνουν».

Σύσκεψη με τον αστυνομικό διευθυντή του ΑΤ Ωραιοκάστρου

Θέματα που αφορούν στην προεκλογική δράση των δημοτικών παρατάξεων αλλά και την ομαλή διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε στο δημαρχείο ο αστυνομικός διευθυντής Ωραιοκάστρου Παύλος Παπαδόπουλος. Στη σύσκεψη ήταν παρών ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος άκουσε με προσοχή τα όσα ανακοίνωσε ο διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος όσον αφορά στις διατάξεις του εκλογικού νόμου και συμφώνησε με την προτροπή του κ. Παπαδόπουλου για ένα ήπιο προεκλογικό κλίμα χωρίς ακρότητες δηλώνοντας παράλληλα τον απόλυτο σεβασμό της νομοθεσίας από τον συνδυασμό «Συνεργασία Τώρα».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το πρόβλημα του Kibo που τοποθετήθηκε πριν από μερικούς μήνες στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του ΑΤ Ωραιοκάστρου προκειμένου να στεγάσει γραφεία αστυνομικών και αίθουσα αναμονής για τους πολίτες, αλλά παραμένει αναξιοποίητο, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως είναι σήμερα. Το Kiboαποτελεί «δωρεά» του δήμου Ωραιοκάστρου προς το τοπικό ΑΤ και μεταφέρθηκε στον συγκεκριμένο χώρο από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Σίνδο χωρίς προηγουμένως να έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις (καθαριότητα, ρεύμα κλπ). Έτσι, σήμερα, αρκετούς μήνες μετά τη μεταφορά του, όχι μόνο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αστυνομικούς και τους πολίτες που τόσο το έχουν ανάγκη αλλά παραμένει εστία βρωμιάς.

«Όπως μας είπε ο αστυνομικός διευθυντής, αλλά και όπως διαπιστώνουμε και εμείς και οι συνδημότες μας, οι κτιριακές ελλείψεις στο ΑΤ είναι δραματικές. Οι αστυνομικοί είναι στοιβαγμένοι ο ένας επάνω στον άλλο σε στενούς χώρους, καθώς το κτίριο έχει υποδομές κατοικίας και κάθε άλλο παρά μπορεί να εξυπηρετεί μια υπηρεσία όπως η αστυνομία. Μάλιστα οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και για τους πολίτες οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στην αυλή –με κρύο, βροχή ή καύσωνα- όταν μεταβαίνουν στο ΑΤ για την έκδοση ταυτότητας ή για άλλες υποθέσεις», είπε ο κ. Πολυχρονίδης προσθέτοντας πως ο αστυνομικός διευθυντής επισήμανε στη συνάντηση πως είναι αναγκαία όχι μόνο η λειτουργία του επίμαχου Kibo, αλλά και η τοποθέτηση και ενός δεύτερου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του τμήματος Ασφαλείας.

«Ο δήμος μπορεί με το προσωπικό που διαθέτει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο Kibo, ώστε να το κάνει λειτουργικό, συμβάλλοντας έτσι και στην εξυπηρέτηση των πολιτών του Ωραιοκάστρου», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως όταν ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-2014, συνέδραμε πάντα στις ανάγκες που προέκυπταν στο αστυνομικό τμήμα. «Βοηθούσαμε με παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ κάναμε ό,τι μπορούσαμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, και για τη συντήρηση των περιπολικών. Οι αστυνομικοί πρέπει να ασχολούνται με τα κρούσματα παραβατικότητας και την ασφάλεια των συμπολιτών μας και όχι με θέματα –όπως η στέγασή τους και η λειτουργία των γραφείων- που θα έπρεπε να είναι λυμένα ως αυτονόητα. Και αν δεν είναι λυμένα, διότι το κράτος λόγω της οικονομικής στενότητας διαθέτει για τα αστυνομικά τμήματα περιορισμένα κονδύλια, ο δήμος πρέπει –και μπορεί- να συνεισφέρει και να δίνει λύσεις σε τέτοια προβλήματα», σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και πρόσθεσε: «Ας μην κρύβεται η απερχόμενη διοίκηση του δήμου πίσω από δικαιολογίες περί αδυναμίας παρέμβασης διότι -όπως λέει- τοKibo δεν είναι περιουσιακό στοιχείο του δήμου. Δεν μπορεί να παρέμβει διότι δεν υπάρχει εκ μέρους της πολιτική βούληση για να το κάνει. Αντί, λοιπόν, να στέλνει εργάτες να φυτεύουν… προεκλογικές πικροδάφνες για ‘’τα μάτια του κόσμου’’, ας στείλει κάποιους να καθαρίσουν το kibo, να το κάνουν ‘’λαμπίκο’’ και λειτουργικό και να δοθεί επιτέλους σε χρήση».

Η διοίκηση του δήμου εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της για τον «αγώνα» παραπληροφόρησης, που δίνει υποψήφιος δήμαρχος

Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή
της για τον «αγώνα» παραπληροφόρησης, που δίνει υποψήφιος δήμαρχος,
στοχεύοντας στον δημαρχιακό θώκο.
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία Τώρα» Ανέστης
Πολυχρονίδης σε δελτίο τύπου έστειλε στα ΜΜΕ – μεταξύ άλλων – αναφέρει
ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή δημιούργησε –κατά την προσφιλή της
τακτική- ακόμη μια νέα αυτοσχέδια χωματερή, σε απόσταση αναπνοής
από τον αστικό ιστό. Επισημαίνει επίσης ότι πρόκειται για μια νέα
χωματερή με ξερά κλαδιά και μπάζα, ανάμεσα στο Ωραιόκαστρο και στη
Γαλήνη.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, ως διοίκηση του δήμου
Ωραιοκάστρου, τονίζουμε ότι τέσσερα χρόνια πριν παραλάβαμε από την
προηγούμενη διοίκηση και αυτοσχέδιες χωματερές! Άρα εσείς τις
δημιουργήσατε και εμείς όλα τα χρόνια που διοικούμε εργαστήκαμε και
εργαζόμαστε σκληρά, προκειμένου να τις εξαλείψουμε. Η «παρακαταθήκη»
(ανεξέλεγκτες χωματερές) που μας αφήσατε όμως ήταν μεγάλη γι΄αυτό
οφείλετε να σέβεστε το έργο που κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε για
την απάλειψή τους και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Επειδή έχετε 
προηγούμενη εμπειρία και γνώση θα έπρεπε να αντιλαμβάνεστε το δύσκολο
του εγχειρήματος. Δεν πρόκειται συνεπώς για αδιαφορία!
Αντιθέτως τον Ιανουάριο του 2016 μετατρέψαμε σε χώρο πνοής τη χωματερή
του Δρυμού που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση. Να
υπενθυμίσουμε ότι η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου ανέλαβε τον
καθαρισμό της και προχώρησε σε δενδροφύτευση με τη βοήθεια μαθητών
από το Γυμνάσιο του Δρυμού. Επειδή η λήθη είναι κακός σύμβουλος
παραθέτουμε φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη χωματερή πριν και
μετά.

Επίσης ο θρυμματιστής κλαδιών λειτουργεί και αποδίδει καρπούς και στην
καθαριότητα και στην προστασία του περιβάλλοντος, άλλωστε γι αυτό και
αγοράστηκε. Λυπούμαστε που σας απογοητεύουμε με το έργο μας αλλά ως
διοίκηση έχουμε όραμα γι’ αυτόν τον τόπο και βλέπουμε μέχρι και το 2023.
Συνεπώς οι μικροπολιτικές τακτικές υποψηφίων, που δεν ξέρουν αν αύριο θα
υπάρχουν στις λίστες ψηφοδελτίων, καλό θα ήταν να περιοριστούν. Αυτό που
χρειάζεται σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι όραμα, πολλή δουλειά και
δύναμη γιατί οι καιροί κ. Πολυχρονίδη, είναι χαλεποί. Και η κριτική απ΄έξω
εύκολη, ανέξοδη και χωρίς κόστος.

Πολίτες – «φαντάσματα» σε καλέσματα «πυροτεχνήματα» για το θέμα των λατομείων στο Μεσαίο

Απάντηση του δήμου Ωραιοκάστρου σε καλέσματα «πυροτεχνήματα» για το θέμα των λατομείων στο Μεσαίο

Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου στοχεύοντας στον περιορισμό της λατομικής δραστηριότητας στην περιοχή του Μεσαίου με αποχαρακτηρισμό των δυο λατομικών ζωνών αναμένεται, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να υποβάλλει σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, σε όσους έχουν «κοντή» μνήμη ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου πέτυχε, στα τέλη Φεβρουαρίου του 2019, κατόπιν υποβολής Αίτησης Αναστολής Εκτελέσεως, την έκδοση προσωρινής δικαστικής διαταγής, με την οποία διατάσσεται η μη υπογραφή μισθωτικών συμβάσεων για τα λατομεία, τόσο με τον συνεταιρισμό ΝΙΚΗ, όσο και με τον συνεταιρισμό ΚΥΨΕΛΗ. Η προσωρινή αποτροπή σύναψης συμβάσεων μίσθωσης των λατομείων αποτελεί μόνο ένα πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες για την οριστική αποτροπή της σύναψης συμβάσεων μίσθωσης με τους παραπάνω συνεταιρισμούς. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε έγκριτο δικηγόρο, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή καθηγητή περιβαλλοντολογίας, προκειμένου να τεκμηριωθεί η ζημία που προκαλείται στο περιβάλλον από τη λειτουργία των λατομείων με σκοπό τον αποχαρακτηρισμό των λατομικών ζωνών.

Συνεπώς καλέσματα – «πυροτεχνήματα» για προσφυγή στη Δικαιοσύνη από δήθεν ενεργούς πολίτες – «φαντάσματα» του Ωραιοκάστρου τα θεωρούμε αίολα, ανυπόστατα, μας αφήνουν αδιάφορους και μας προκαλούν θλίψη για την αντιμετώπιση ορισμένων απέναντι σ΄ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Μεσαίου.

Αν πρόκειται για κίνηση άγνοιας σας καλούμε να ενημερωθείτε, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, και αν πρόκειται για ενέργεια που υποκρύπτει δόλο, σας καλούμε να σοβαρευτείτε και να μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη πολιτών, που ταλαιπωρούνται και αγωνιούν για το αύριο του τόπου τους και των παιδιών τους

Άγνοια από τον κ.Παπακωνσταντίνου για το πως διοικείται ένας δήμος

Άγνοια για το πως διοικείται ένας δήμος και σκοπιμότητα που μόνο εκείνος μπορεί να εξηγήσει στην κοινωνία του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι τα μόνα που μπορεί να καταλογίσει κάποιος στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και στην παράταξη του αναφορικά με το ζήτημα του Kibo έξω από το αστυνομικό τμήμα του Ωραιοκάστρου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σπεύδει να υπερασπιστεί το παραπλανητικό δημοσίευμα του http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/7161-doilies-tou-podariou-astunomiko-tmima-oraiokastro-polites-oraiokastrou.html και αποδεικνύει έτσι για μία ακόμη φορά πόση αδιαφορία και έλλειψη γνώσης έχει για τα δημοτικά πράγματα.

Καλά θα κάνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, εάν θέλει να γίνει Δήμαρχος κάποια στιγμή στην ζωή του, να γνωρίσει τις υποχρεώσεις του Δήμου και κυρίως τις όποιες θεσμικές και νομικές δεσμεύσεις υφίστανται, προκειμένου να μην βρεθεί μπλεγμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Η παράταξη του δεν ασκεί κριτική για το καλό του τόπου, αλλά μόνο για να σπιλώσει το έργο της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, ακόμη και εάν αυτό αφορά στην παραχώρηση ενός Kibo στο Α.Τ. Ωραιοκάστρου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Συνάντηση με τοπικά μέσα ενημέρωσης του δήμου Ωραιοκάστρου είχε χθες το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της “αν.α.σ.α.”, Παντελής Σκαρλάτος σε γνωστό εστιατόριο του δήμου.

Ο κ. Σκαρλάτος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των sites, blogs και τοπικών εφημερίδων για την απόφασή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Ωραιοκάστρου ενώ τους ανέλυσε το όραμά του για έναν δήμο, όπως είπε, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Ο επικεφαλής της “αν.α.σ.α.” δέχθηκε ερωτήσεις αναφορικά με τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού αλλά και τις προτάσεις του για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων του δήμου, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια παρουσιάζει μια στασιμότητα.

Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Νέα αυτοσχέδια χωματερή σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό δημιουργεί ο δήμος Ωραιοκάστρου

Μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί η πρόσφατη ανακοίνωση-πρόσκληση του δήμου Ωραιοκάστρου προς τους πολίτες «να ‘’συμπράξουν’’ για ένα καθαρό περιβάλλον» και «να μεταφέρουν τα υπολείμματα των κλαδεύσεων (μόνο κλαδιά και φύλλα) σε περιοχή στο Παλαιόκαστρο» με σκοπό «τη διασφάλιση της καθαριότητας σε δρόμους και πεζοδρόμια».

«Εκεί θα τοποθετούνται απευθείας στον ειδικό θρυμματιστή και στην συνέχεια τα υπολείμματα θα χρησιμοποιούνται ως εδαφοβελτιωτικό υλικό», έγραφε η ανακοίνωση του δήμου και κατέληγε: «Ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των δημοτών μας για την καθαριότητα της περιοχής μας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι η ίδια η απερχόμενη δημοτική αρχή δημιούργησε –κατά την προσφιλή της τακτική- ακόμη μια νέα αυτοσχέδια χωματερή, σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό. Όπως αποκάλυψε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης κατά την πρόσφατη ανοιχτή συζήτησή του με τους κατοίκους, στις 28 Φεβρουαρίου, στο Παλαιόκαστρο, η νέα χωματερή με ξερά κλαδιά και μπάζα έχει στηθεί από τον δήμο στο ωραιότερο σημείο της πόλης, ανάμεσα στο Ωραιόκαστρο και στη Γαλήνη. Αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες που αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που έκανε στον χώρο ο κ. Πολυχρονίδης μετά από πρόσκληση κατοίκων. Η νέα χωματερή, είπε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, πέραν της περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκαλεί, εγκυμονεί κινδύνους, καθώς με την επικείμενη άνοδο της θερμοκρασίας μια σπίθα θα είναι αρκετή για να οδηγήσει σε μια πυρκαγιά απειλώντας ανθρώπους και περιουσίες.

«Καλές οι προτροπές προς τους πολίτες να μεταφέρουν τα κλαδιά σε ένα σημείο που προβλέπει ο δήμος, αλλά δεν μπορεί ο ίδιος ο δήμος να μεταφέρει τα δικά του κλαδιά σε άλλο σημείο και να θέτει σε κίνδυνο μια ολόκληρη περιοχή. Καλούμε άμεσα τη διοίκηση να απομακρύνει τους όγκους ξερών κλαδιών και όχι μόνο, προτού συμβεί αυτό που όλοι απευχόμαστε, μια πυρκαγιά η οποία θα είναι καταστροφική λόγω της μορφολογίας του εδάφους, της φοράς των ανέμων και της γειτνίασης της νέας ‘’χωματερής’’ με σπίτια του Ωραιοκάστρου και της Γαλήνης», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης.

Να σημειωθεί ότι ακριβώς κάτω από το ύψωμα της αυτοσχέδιας χωματερής της Γαλήνης είναι ο κεντρικός δρόμος όπου ο δήμος σήμερα  προχωρά σε… προεκλογικού χαρακτήρα φύτευση δενδρυλλίων. Πρόκειται για την είσοδο του Ωραιοκάστρου η οποία πέντε χρόνια τώρα είχε εγκαταλειφθεί πλήρως από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Μόνο που οι νέες πικροδάφνες που φυτεύονται σήμερα δίνουν αξία στη «βιτρίνα» και όχι στην ουσία. Και όπως λέει ο λαός μας: «Από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα»!

«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Οι κάτοικοι όλου του διευρυμένου δήμου μπορούν να επικοινωνούν για τα προβλήματά τους με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ

Συνάντηση με γυναίκες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Νεοχωρούδα είχε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της «αν.α.σ.α.», Παντελής Σκαρλάτος.

Οι γυναίκες οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου συζήτησαν με τον κ. Σκαρλάτο θέματα που της απασχολούν κυρίως στην καθημερινότητά τους, μεταξύ των οποίων η έλλειψη καθαριότητας, η μη φωταγώγηση δρόμων όπως για παράδειγμα της επαρχιακής οδού Νεοχωρούδας- Παλαιοκάστρου κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε επίσης το θέμα του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, η μη αξιοποίηση του πάρκου και η έλλειψη παιδικών χαρών.

Από την πλευρά του ο κ. Σκαρλάτος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς των γυναικών και αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του όπως τη δημιουργία κέντρου γυναικών και παρατηρητηρίου ανεργίας, προτάσεις τις οποίες οι γυναίκες χαρακτήρισαν ιδιαίτερα αξιόλογες.

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη στον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ

Οι αγωνίες και τα προβλήματα των νέων γονέων οι οποίοι ζουν στο Ωραιόκαστρο βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» και του επικεφαλής της, Ανέστη Πολυχρονίδη.

Το ενδιαφέρον και η ευαισθητοποίηση του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου για τις ανησυχίες των νέων γονέων όσον αφορά, κυρίως, στην ασφάλεια και στην εκπαίδευση των παιδιών τους είναι διαρκές όλα αυτά τα χρόνια που ο ίδιος υπηρετεί τον Δήμο είτε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου είτε από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-2014.

Στο πλαίσιο αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης επισκέφθηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις ελλείψεις που τυχόν υπάρχουν, αλλά και για να επιθεωρήσει τα νέα μαγειρεία που λειτουργούν εκεί από τις 14 Ιανουαρίου 2019.

«Επισκεφθήκαμε τον χώρο για να δούμε εάν ο νέος εξοπλισμός και οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην παρασκευή και στη διανομή του φαγητού ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τηρούν τις προδιαγραφές και τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, καθώς μας ενδιαφέρει η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. Είναι η επόμενη γενιά στην οποία πρέπει να επενδύσουμε γιατί είναι το μέλλον της πόλης μας αλλά και της χώρας μας. Επιπρόσθετα θέλουμε να γνωρίζουν οι νέοι γονείς πως τα παιδιά τους είναι ασφαλή στις δομές του δήμου μας», δήλωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΩ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου), υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» και νέο γονέα, Μπάμπη Παπακώστα.

«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Παράλληλα με τις επισκέψεις σε δομές του δήμου και τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και δημοσίων οργανισμών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί συναντήσεις με τους κατοίκους όλου του διευρυμένου δήμου στις γειτονιές τους. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

ΦωτοΡεπορτάζ από την επίσκεψη στην περιοχή των λατομείων του Μεσαίου

Με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Σύλλογου Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος “Περπατώ και γνωρίζω”, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Μεσαίου η διαδρομή στα δύο νέα λατομεία στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου, που στόχο είχε να γίνει η ενημέρωση, και συγχρόνως να συζητηθούν οι μορφές αντίδρασης, αφού ο απώτερος στόχος είναι να αποτραπεί η περαιτέρω ενεργοποίηση νέων λατομείων στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου, αλλά και εν γένει στην περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο περιορισμός της λατομικής δραστηριότητας με τον αποχαρακτηρισμό των μη ενεργών ζωνών, το οποίο αποτελεί και πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου και των δημοτών του.

Σε αυτή την προσπάθεια και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων, που ελήφθησαν στο δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσαίο, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, κάλεσε προτρέποντας πολίτες και φορείς της περιοχής και του δήμου, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας λατομείων στο Μεσαίο, που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός σύλλογος Ωραιοκάστρου.

Δυστυχώς όμως εκτός του ελάχιστου κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, και των μελών του συλλόγου, οι μοναδικοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος της Ββάθμιας εκπαίδευσης Παντελής Πορφυριάδης, και οι πρόεδροι του Μεσαίου Τάσος Λαζαρίδης, της Λητής Τόλης Χατζηαντωνίου, και Μελισσοχωρίου Σάκης Γκάτσης.

Απάντηση από τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά»

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμά σας με τίτλο «’Αιδώς Αργείοι’ για τους ‘άφαντους’ υποψηφίους Δημάρχους», στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και σε καταγγελίες της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», από τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι! Αυτοί που επί της δημαρχίας τους και υπό τον δικό τους βαθύ λήθαργο επέτρεψαν τη συνέχιση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος, αυτοί που το αφτί τους δεν ίδρωσε επί πέντε ολόκληρα χρόνια τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο. Οι κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή απόντες μιλάνε για απουσία. Λίγη ντροπή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Στον πανικό και στη σύγχυσή τους εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε

“Αιδώς Αργείοι” για τους “άφαντους” υποψήφιους Δημάρχους

 

Υποκρισία και έλλειψη γνήσιου ενδιαφέροντος είναι το μόνο που μπορεί να καταλογίσει κανείς σε όλους όσους έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ωραιοκάστρου και απουσίαζαν από το σημερινό κάλεσμα στο Μεσαίο, το οποίο απηύθυνε ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τα λατομεία και τις μορφές αντίδρασης ενάντια στην λατομική δραστηριότητα.

Οι μοναδικοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης,  ο οποίος και έθεσε ανοιχτά την μοναδική προτεραιότητα του ιδίου και της Δημοτικής Αρχής, που δεν είναι άλλη από το “Stop στα λατομεία στο Μεσαίο”, και ο υποψήφιος δήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης, καθώς και ο πρόεδρος της Ββάθμιας εκπαίδευσης Παντελής Πορφυριάδης, και οι πρόεδροι του Μεσαίου Τάσος Λαζαρίδης, της Λητής Τόλης Χατζηαντωνίου, και Μελισσοχωρίου Σάκης Γκάτσης.

Η παράταξη “Πολιτεία με Όραμα” αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλλει όσους κόπτονται για την διακοπή της προώθησης της λατομικής δραστηριότητας, αλλά στην πράξη είναι “εξαφανισμένοι” από τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες, τις οποίες διοργανώνει η ίδια η κοινωνία του Δήμου μας και εν προκειμένω ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου.

“Αιδώς Αργείοι” για όλους όσους μόνο βγάζουν γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις για τα λατομεία, αλλά “λάμπουν δια της απουσίας τους” από εκεί που χτυπάει ο παλμός της κοινωνίας.

Επιστολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου προς ΕΔΑ ΘΕΣΣ για επέκταση του φυσικού αερίου

 

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, μετά τη συνάντηση που είχε, στα τέλη Οκτωβρίου του 2018, με τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδα Μπακούρα απέστειλε σήμερα (1 Μαρτίου), μετά το δελτίο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, επιστολή προς τη διοίκηση της Εταιρίας, με την οποία ζητεί επέκταση του φυσικού αερίου και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Η ένταξη Λητής, Νεοχωρούδας και Πενταλόφου στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2019 – 2023 εκτιμάται ως μια θετική εξέλιξη, ωστόσο υπάρχουν περιοχές που παραμένουν εκτός διανομής φυσικού αερίου.

Ως δήμος επιθυμούμε την επέκταση του φυσικού αερίου και στα υπόλοιπα τοπικά διαμερίσματα της Καλλιθέας, στο Μελισσοχώρι και στον Δρυμό. Την ίδια ώρα επισημαίνεται ότι υπάρχουν περιοχές, όπως το Ωραιόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και η Γαλήνη, που τροφοδοτούνται εν μέρει.

Ευελπιστούμε στη θετική έκβαση του αιτήματός μας, στο άμεσο μέλλον, καθώς ως δήμος έχουμε δεχθεί εκατοντάδες μηνύματα πολιτών μας για επέκταση του φυσικού αερίου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με Δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση, πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταφέρθηκε από τον κ. Γαβότση το αίτημα των πολιτών για τη σύνδεση των περιοχών της Μυγδονίας και της Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου με το δίκτυο φυσικού αερίου. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι η επέκταση του δικτύου θα επιφέρει σημαντική μείωση στο ενεργειακό κόστος των οικιακών καταναλωτών και θα ενισχύσει την ευρύτερη τοπική ανάπτυξη του Δήμου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας ανέφερε ότι, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το Δ.Σ. Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας 2019 – 2023, εντάχθηκε η τροφοδότηση της Λητής και των περιοχών της Νεοχωρούδας και τουΠενταλόφου. Ήδη σήμερα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο το Ωραιόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και η Γαλήνη.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Εταιρεία ενεργεί με σεβασμό στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, τηρώντας απαρέγκλιτα το Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της, και με στόχο την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, την οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων και την ασφαλή και αδιάληπτη λειτουργία του δικτύου διανομής.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Κοντά στις εργαζόμενες γυναίκες ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης

 

Κοντά σε εργαζόμενες γυναίκες βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πελοχρονίδης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Μαζί με τη σύζυγό του, τη γνωστή σεφ Γιώτα Μήτσιου -Πολυχρονίδου, επισκέφθηκε μεγάλη εξαγωγική μονάδα παραγωγής αυγών και δημητριακών που έχει την έδρα της στη Νεοχωρούδα και απασχολεί σημαντικό αριθμό γυναικών.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τις εργαζόμενες ο κ. Πολυχρονίδης συζήτησε μαζί τους για θέματα που τις απασχολούν και ζήτησε τις ιδέες τους σχετικά με δομές που πρέπει να δημιουργηθούν στον δήμο και θα έχουν στο επίκεντρο τους τις ανάγκες των γυναικών. Επίσης, δήλωσε τη στήριξή του στις τοπικές επιχειρήσεις –όπως η πρότυπη μονάδα παραγωγής αυγών και δημητριακών που έκανε «διάσημη» τη Νεοχωρούδα σε όλο τον κόσμο μέσω των εξαγωγών- οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην απασχόληση και την παραγωγή πλούτου για τον τόπο και τη χώρα.

Οι εργαζόμενες είχαν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν με την κυρία Γιώτα Πολυχρονίδου για τη μαγειρική, έναν τομέα στον οποίο διαπρέπουν οι γυναίκες. Μάλιστα συζήτησαν για συνταγές με βάση το αυγό, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά εξαγωγικά «όπλα» του δήμου Ωραιοκάστρου.

«Η σημερινή μέρα είναι μια μέρα μνήμης και τιμής για τις εργάτριες οι οποίες νίκησαν τον φόβο τους και τόλμησαν να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα. Είναι όμως και μια μέρα αφιερωμένη στην Ελληνίδα γυναίκα που –μέσα από τον πολυδιάστατο ρόλο της ως μάνας, εργαζόμενης, νοικοκυράς ή γιαγιάς- προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας στηρίζοντας όλη την οικογένεια», δήλωσε ο κ. Πολυχρονίδης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση για την ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας και τη στήριξή της σε όλα τα επίπεδα.

«Με την ανάληψη της διοίκησης του δήμου θα δημιουργήσουμε προγράμματα στήριξης της άνεργης γυναίκας και θα έχουμε στο επίκεντρο της δράσης μας παρεμβάσεις για τη μάνα που εργάζεται. Και βέβαια, επιδιώκουμε την αναβάθμιση της συμμετοχής των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες να δραστηριοποιηθούν μέσα στα όργανα του Δήμου Ωραιοκάστρου και να βάλουν τη δική τους ‘’πινελιά’’ στο σχέδιό μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας στον δήμο μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ανέστης Πολυχρονίδης.

«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Παράλληλα με τις επισκέψεις σε δομές του δήμου και επιχειρήσεις και τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και δημοσίων οργανισμών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί συναντήσεις με τους κατοίκους όλου του διευρυμένου δήμου στις γειτονιές τους. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα που τους απασχολούν.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ

Συνάντηση με γυναίκες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Νεοχωρούδα είχε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της «αν.α.σ.α.», Παντελής Σκαρλάτος.

Οι γυναίκες οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου συζήτησαν με τον κ. Σκαρλάτο θέματα που της απασχολούν κυρίως στην καθημερινότητά τους, μεταξύ των οποίων η έλλειψη καθαριότητας, η μη φωταγώγηση δρόμων όπως για παράδειγμα της επαρχιακής οδού Νεοχωρούδας- Παλαιοκάστρου κ.α.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε επίσης το θέμα του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, η μη αξιοποίηση του πάρκου και η έλλειψη παιδικών χαρών.

Από την πλευρά του ο κ. Σκαρλάτος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς των γυναικών και αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του όπως τη δημιουργία κέντρου γυναικών και παρατηρητηρίου ανεργίας, προτάσεις τις οποίες οι γυναίκες χαρακτήρισαν ιδιαίτερα αξιόλογες.

Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη στον βρεφονηπιακό σταθμό του ΟΑΕΔ

 

Οι αγωνίες και τα προβλήματα των νέων γονέων οι οποίοι ζουν στο Ωραιόκαστρο βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» και του επικεφαλής της, Ανέστη Πολυχρονίδη.

Το ενδιαφέρον και η ευαισθητοποίηση του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου για τις ανησυχίες των νέων γονέων όσον αφορά, κυρίως, στην ασφάλεια και στην εκπαίδευση των παιδιών τους είναι διαρκές όλα αυτά τα χρόνια που ο ίδιος υπηρετεί τον Δήμο είτε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου είτε από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων την περίοδο 2011-2014.

Στο πλαίσιο αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης επισκέφθηκε τον βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις ελλείψεις που τυχόν υπάρχουν, αλλά και για να επιθεωρήσει τα νέα μαγειρεία που λειτουργούν εκεί από τις 14 Ιανουαρίου 2019.

«Επισκεφθήκαμε τον χώρο για να δούμε εάν ο νέος εξοπλισμός και οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην παρασκευή και στη διανομή του φαγητού ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τηρούν τις προδιαγραφές και τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, καθώς μας ενδιαφέρει η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. Είναι η επόμενη γενιά στην οποία πρέπει να επενδύσουμε γιατί είναι το μέλλον της πόλης μας αλλά και της χώρας μας. Επιπρόσθετα θέλουμε να γνωρίζουν οι νέοι γονείς πως τα παιδιά τους είναι ασφαλή στις δομές του δήμου μας», δήλωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΩ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου), υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» και νέο γονέα, Μπάμπη Παπακώστα.

«Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»

Παράλληλα με τις επισκέψεις σε δομές του δήμου και τις συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και δημοσίων οργανισμών, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί συναντήσεις με τους κατοίκους όλου του διευρυμένου δήμου στις γειτονιές τους. Η δράση «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές» είναι σε εξέλιξη και οι πολίτες μπορούν να καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου στέλνοντας email στο sinergasiatora@gmail.com για να συζητήσουν επί τόπου τα προβλήματα και τις προτάσεις τους.

ΦωτοΡεπορτάζ από την επίσκεψη στην περιοχή των λατομείων του Μεσαίου

 

Με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Σύλλογου Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος “Περπατώ και γνωρίζω”, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Μεσαίου η διαδρομή στα δύο νέα λατομεία στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου, που στόχο είχε να γίνει η ενημέρωση, και συγχρόνως να συζητηθούν οι μορφές αντίδρασης, αφού ο απώτερος στόχος είναι να αποτραπεί η περαιτέρω ενεργοποίηση νέων λατομείων στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου, αλλά και εν γένει στην περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο περιορισμός της λατομικής δραστηριότητας με τον αποχαρακτηρισμό των μη ενεργών ζωνών, το οποίο αποτελεί και πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου και των δημοτών του.

Σε αυτή την προσπάθεια και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων, που ελήφθησαν στο δημοτικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσαίο, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, κάλεσε προτρέποντας πολίτες και φορείς της περιοχής και του δήμου, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας λατομείων στο Μεσαίο, που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός σύλλογος Ωραιοκάστρου.

Δυστυχώς όμως εκτός του ελάχιστου κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, και των μελών του συλλόγου, οι μοναδικοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος της Ββάθμιας εκπαίδευσης Παντελής Πορφυριάδης, και οι πρόεδροι του Μεσαίου Τάσος Λαζαρίδης, της Λητής Τόλης Χατζηαντωνίου, και Μελισσοχωρίου Σάκης Γκάτσης.

Απάντηση από τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά»

 

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμά σας με τίτλο «’Αιδώς Αργείοι’ για τους ‘άφαντους’ υποψηφίους Δημάρχους», στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και σε καταγγελίες της παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», από τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι! Αυτοί που επί της δημαρχίας τους και υπό τον δικό τους βαθύ λήθαργο επέτρεψαν τη συνέχιση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος, αυτοί που το αφτί τους δεν ίδρωσε επί πέντε ολόκληρα χρόνια τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο. Οι κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή απόντες μιλάνε για απουσία. Λίγη ντροπή δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Στον πανικό και στη σύγχυσή τους εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε

“Αιδώς Αργείοι” για τους “άφαντους” υποψήφιους Δημάρχους

 

Υποκρισία και έλλειψη γνήσιου ενδιαφέροντος είναι το μόνο που μπορεί να καταλογίσει κανείς σε όλους όσους έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Ωραιοκάστρου και απουσίαζαν από το σημερινό κάλεσμα στο Μεσαίο, το οποίο απηύθυνε ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τα λατομεία και τις μορφές αντίδρασης ενάντια στην λατομική δραστηριότητα.

Οι μοναδικοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης,  ο οποίος και έθεσε ανοιχτά την μοναδική προτεραιότητα του ιδίου και της Δημοτικής Αρχής, που δεν είναι άλλη από το “Stop στα λατομεία στο Μεσαίο”, και ο υποψήφιος δήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης, καθώς και ο πρόεδρος της Ββάθμιας εκπαίδευσης Παντελής Πορφυριάδης, και οι πρόεδροι του Μεσαίου Τάσος Λαζαρίδης, της Λητής Τόλης Χατζηαντωνίου, και Μελισσοχωρίου Σάκης Γκάτσης.

Η παράταξη “Πολιτεία με Όραμα” αισθάνεται την ανάγκη να καταγγείλλει όσους κόπτονται για την διακοπή της προώθησης της λατομικής δραστηριότητας, αλλά στην πράξη είναι “εξαφανισμένοι” από τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες, τις οποίες διοργανώνει η ίδια η κοινωνία του Δήμου μας και εν προκειμένω ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου.

“Αιδώς Αργείοι” για όλους όσους μόνο βγάζουν γραπτές και προφορικές ανακοινώσεις για τα λατομεία, αλλά “λάμπουν δια της απουσίας τους” από εκεί που χτυπάει ο παλμός της κοινωνίας.

Επιστολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου προς ΕΔΑ ΘΕΣΣ για επέκταση του φυσικού αερίου

 

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, μετά τη συνάντηση που είχε, στα τέλη Οκτωβρίου του 2018, με τον Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδα Μπακούρα απέστειλε σήμερα (1 Μαρτίου), μετά το δελτίο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, επιστολή προς τη διοίκηση της Εταιρίας, με την οποία ζητεί επέκταση του φυσικού αερίου και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Η ένταξη Λητής, Νεοχωρούδας και Πενταλόφου στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2019 – 2023 εκτιμάται ως μια θετική εξέλιξη, ωστόσο υπάρχουν περιοχές που παραμένουν εκτός διανομής φυσικού αερίου.

Ως δήμος επιθυμούμε την επέκταση του φυσικού αερίου και στα υπόλοιπα τοπικά διαμερίσματα της Καλλιθέας, στο Μελισσοχώρι και στον Δρυμό. Την ίδια ώρα επισημαίνεται ότι υπάρχουν περιοχές, όπως το Ωραιόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και η Γαλήνη, που τροφοδοτούνται εν μέρει.

Ευελπιστούμε στη θετική έκβαση του αιτήματός μας, στο άμεσο μέλλον, καθώς ως δήμος έχουμε δεχθεί εκατοντάδες μηνύματα πολιτών μας για επέκταση του φυσικού αερίου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση ΕΔΑ ΘΕΣΣ με Δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση, πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταφέρθηκε από τον κ. Γαβότση το αίτημα των πολιτών για τη σύνδεση των περιοχών της Μυγδονίας και της Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου με το δίκτυο φυσικού αερίου. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι η επέκταση του δικτύου θα επιφέρει σημαντική μείωση στο ενεργειακό κόστος των οικιακών καταναλωτών και θα ενισχύσει την ευρύτερη τοπική ανάπτυξη του Δήμου.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρας ανέφερε ότι, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το Δ.Σ. Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας 2019 – 2023, εντάχθηκε η τροφοδότηση της Λητής και των περιοχών της Νεοχωρούδας και τουΠενταλόφου. Ήδη σήμερα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο το Ωραιόκαστρο, το Παλαιόκαστρο και η Γαλήνη.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Εταιρεία ενεργεί με σεβασμό στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, τηρώντας απαρέγκλιτα το Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της, και με στόχο την περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου, την οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων και την ασφαλή και αδιάληπτη λειτουργία του δικτύου διανομής.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

H κοινή γνώμη του Ωραιοκάστρου γνωρίζει πως η εφημερίδα και το site είναι δημιουργήματα ακριβώς από το ίδιο «γενετικό υλικό»

 

Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου έλαβε απάντηση από την εφημερίδα Πολίτης News για το δελτίο τύπου του Δήμου όσον αφορά δημοσίευμα με τίτλο «Το kibo στο Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου και οι «μισές» δουλειές της διοίκησης του Δήμου».

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει πως εκ παραδρομής το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό δημοσίευμα αποδόθηκε στην εφημερίδα Πολίτης News, ενώ η δημοσίευση του έχει γίνει από το site politesoraiokastrou.gr 

http://www.politesoraiokastrou.gr/oraiokastro/item/7161-doilies-tou-podariou-astunomiko-tmima-oraiokastro-polites-oraiokastrou.html

Ωστόσο η κοινή γνώμη του Ωραιοκάστρου γνωρίζει πως η εφημερίδα Πολίτης News και το site politesoraiokastrou.gr είναι δημιουργήματα ακριβώς από το ίδιο «γενετικό υλικό».

Απορίας άξιον είναι βέβαια ποια ειδησεογραφική αναγκαιότητα «γέννησε» εδώ και πέντε μήνες τον «μικρότερο αδελφό», Πολίτης News, που σε κάθε ευκαιρία διαστρεβλώνει και αποκρύπτει το έργο της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Τα fake news που μεταδίδονται από το συγκεκριμένο δημοσίευμα χρεώνονται βέβαια αποκλειστικά και μόνο στο politesoraiokastrou.gr  και στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου επιφυλάσσεται και εκείνη με την σειρά της παντός νομίμου δικαιώματος της, προκειμένου να μπορέσει να αποκαταστήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της, που έχουν τρωθεί βάναυσα από αυτό το δημοσίευμα.

Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε διαστρέβλωση της αλήθειας, όπως αυτή που επιχειρείται με συνέπεια από το politesoraiokastrou.gr  το οποίο για λόγους και αιτίες που μόνο οι ιδιοκτήτες του γνωρίζουν, προσπαθεί αναίτια και αδικαιολόγητα να σπιλώσει την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» και όποιος τολμάει ας απαντήσει και για την «ταμπακιέρα», που δεν είναι άλλη από την ουσία του ανυπόστατου δημοσιεύματος του politesoraiokastrou.gr 

Παρέμβαση Τσακίρη για την επέκταση του φυσικού αερίου σε Καλλιθέα και Μυγδονία

 

Παρέμβαση προς την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. με αίτημα την άμεση επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις περιοχές της Καλλιθέας και της Μυγδονίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» Παντελής Τσακίρης, αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Α.Ε. Λεωνίδα Μπακούρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Γενικέ,

Παρακολουθώντας τα στοιχεία που δώσατε στη δημοσιότητα σχετικά με το επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. για την περίοδο 2019 – 2023, με θλίψη διαπιστώσαμε ότι στον σχεδιασμό σας για το τρέχον έτος δεν περιλαμβάνεται η επέκταση του φυσικού αερίου στις δημοτικές ενότητες Καλλιθέας και Μυγδονίας του δήμου Ωραιοκάστρου.

Η αναγκαιότητα να προσφερθεί η δυνατότητα σύνδεσης με το φυσικό αέριο στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις τόσο της Καλλιθέας όσο και της Μυγδονίας είναι προφανής αφενός για περιβαλλοντικούς αφετέρου δε για οικονομικούς λόγους, αφού οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των περιοχών αυτών –και μάλιστα σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης- είναι αναγκασμένοι να δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θέρμανση.

Θα σας παρακαλούσαμε, λοιπόν, θερμά να επανεξετάσετε τις σχετικές αποφάσεις σας, εκκινώντας άμεσα τις διαδικασίες για την επέκταση του φυσικού αερίου στις δημοτικές ενότητες της Καλλιθέας και της Μυγδονίας το ταχύτερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση πριν από την εκπνοή του τρέχοντος έτους.

Με τη βεβαιότητα ότι θα εγκύψετε με τη δέουσα προσοχή στο μείζον αυτό ζήτημα, σας δηλώνουμε ότι κι εμείς από την πλευρά μας είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιθυμητή συνεργασία».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΒΙΑΣΥΝΗ του κ. ΓΑΒΟΤΣΗ

Ο πανικός ποτέ δεν υπήρξε καλός σύμβουλος, η δε βιασύνη ο χειρότερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων.  Έτσι και η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου υπό την καθοδήγηση του κ. Γαβότση υπέπεσε σε νέο τεράστιο ατόπημα παραβλέποντας ότι τα δελτία τύπου της Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ ήταν πάντοτε μετρημένα (σε αντίθεση με την ίδια) και τεκμηριωμένα.

«Λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του». Επιτίθεται λοιπόν στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ότι δήθεν εκτοξεύει προεκλογικά πυροτεχνήματα στο θέμα του δεύτερου γιατρού στη Μυγδονία, ενώ ο ίδιος τα έχει λύσει αυτά από τις 6-2-2019 (!!!!) και για του λόγου το αληθές παραθέτει σειρά τηλεφωνημάτων από δημοτικούς του συνεργάτες στην Γ! ΥΠΕ.

Μόνο που λησμόνησε ότι τα τηλεφωνήματα, οι αιτήσεις  και οι παρακλήσεις δεν λύνουν τα προβλήματα. Και για του λόγου το αληθές, την επομένη (7-2-2019)  ο αντιδήμαρχος κ. Καραστερίου (την μαρτυρία του οποίου επικαλείται ο κ. δήμαρχος) άθελα του τον αδειάζει κυριολεκτικά, δηλώνοντας επί λέξει σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ σε εκπομπή της δημοσιογράφου κ. Αναστασίας Καρυπίδου  ότι: «κάνω έκκληση να λυθεί το πρόβλημα του δεύτερου γιατρού στο Δρυμό και Μελισσοχώρι…» λησμονώντας ότι ο κ. Γαβότσης το είχε λύσει από την προηγούμενη.  (εδώ γελάνε). Δυστυχώς για τον κ. δήμαρχο οι δημότες του Ωραιοκάστρου έχουν χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις και δεν μπορούν να καταπιούν νέες.

Όσο για το εύλογο ερώτημα του κ. Δημάρχου, «πως είναι δυνατόν να ενημερώνεται ο επικεφαλής μιας παράταξης από τη Γ! ΥΠΕ χωρίς να έχει ενημερωθεί πρωτίστως ο Δήμος που έχει κινήσει διαδικασίες» (!!!!) τον ενημερώνουμε πως αν απευθύνονταν κι αυτός όπως και η παράταξη μας στην Υγειονομική μας Περιφέρειας θα είχε την ίδια πληροφόρηση που πήραμε.

Αλλά εδώ δυστυχώς ο κ. δήμαρχος δεν πήρε χαμπάρι τις δύο Α.Ε.Π.Ο των λατομείων του Μεσαίου από τους συνεταιρισμούς ΝΙΚΗ και ΚΥΨΕΛΗ που αναρτήθηκαν σε Διαύγεια και τον ιστότοπο του ypeka, την τοποθέτηση του δεύτερου γιατρού σε Δρυμό και Μελισσοχώρι θα έπαιρνε; Φαίνεται μάλλον ότι στη διοίκηση του Δήμου περιμένουν να πέσουν τα πάντα στα χέρια τους αλλά δυστυχώς το μάνα εξ ουρανού έπεσε μόνο μία φορά.

‘Όσο για τον αποχαρακτηρισμό της λατομικής περιοχής του Μεσαίου και τον νομικό τρόπο που πρέπει να ακολουθηθεί, τον ανέλυσε λεπτομερώς ο επικεφαλής της παράταξης μας πάμπολλες φορές τόσο με άρθρο του στον τύπο όσο και στα δημοτικά συμβούλια.

Μάλλον όμως η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου έχει εμφανές πρόβλημα να κατονομάσει τον μόνο αρμόδιο και υπεύθυνο του αποχαρακτηρισμού της λατομικής περιοχήςπου έχει όνομα και ιδιότητα. Είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, πρόσωπο ή υπηρεσία.

Περιμένουμε λοιπόν από τον κ. δήμαρχο να ξεκινήσει την αγωνιστική του δράση κατά της περιφέρειας και του κ. Τζιτζικώστα για να αποδείξει ότι το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον και τους κατοίκους του Μεσαίου δεν είναι προσχηματικό και δεν περιορίζεται ΜΟΝΟ  σε αμυντικού τύπου πρόσκαιρες νομικές κινήσεις κι ας αφήσει έξω την Δ.Κ.Π.Ω  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ που έχει δώσει πάμπολλα δείγματα γραφής αγωνιστικότητας, συνέπειας και προσφοράς στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Το γραφείο τύπου της Δ.Κ.Π.Ω  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Fake news συνιστά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ News»

 

Fake news συνιστά το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ News», στο οποίο ο συντάκτης αβασάνιστα και χωρίς να διασταυρώσει με την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, όπως οφείλει, αναφέρεται στο Κibo του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου και στις δήθεν «μισές» δουλειές της διοίκησης του Δήμου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας απαιτείται να διευκρινισθούν τα ακόλουθα:

  • Ο Δήμος Ωραιοκάστρου διεκδίκησε επιτυχώς το συγκεκριμένο Kibo από την δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Σίνδο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δωρεά από τον Δήμο του Kibo προς το Α.Τ. Ωραιοκάστρου.
  • Οι δαπάνες διαμόρφωσης, συντήρησης, λειτουργίας, έκδοσης πολεοδομικών ή άλλων αδειών και λοιπά, που έχουν σχέση με το Kiboβαρύνουν τον φορέα προς τον οποίο γίνεται η παραχώρηση (σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που απευθύνεται στον Δήμο Ωραιοκάστρου με Αρ. Πρωτ: 1055 και ημερομηνία 12/02/19).
  • Ανάλογη γνωμοδότηση για το θέμα της συντήρησης κινητών και ακινήτων εκτός χρήσης από το Δήμο Ωραιοκάστρου έδωσε και η Διεύθυνση Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Στην σχετική γνωμοδότηση επισημαίνεται πως «κανένα ποσό δεν μπορεί να διατεθεί για συντήρηση ενός κινητού ή ακινήτου εάν αυτό δεν ανήκει στην περιουσία του Δήμου ή εάν δεν έχει παραχωρηθεί σε χρήση στο Δήμο», και σε σχετικό έγγραφο του δημάρχου τον Σεπτέμβριο του 2018, αναφέρει ότι το κόστος της επισκευής του εν λόγω kibo, θα το αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα.

Από τα παραπάνω γίνεται κατανοητό πως το δημοσίευμα της «Πολίτης News» είναι παραπλανητικό, καθώς κάνει λόγο στον τίτλο του για «Μισές δουλειές της διοίκησης του Δήμου», κάτι το οποίο δεν ευσταθεί.

Τουλάχιστον το δημοσίευμα αναγνωρίζει πως η δωρεά του Kibo από τον Δήμο προς το Α.Τ. Ωραιοκάστρου είναι αδιαμφισβήτητα καλή…

Προεκλογικά “πυροτεχνήματα” της αντιπολίτευσης για τους γιατρούς σε Δρυμό και Μελισσοχώρι

 

Η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου έχει κατ΄ επανάληψη αποδείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών και δίνει αγώνα, προκειμένου να ικανοποιούνται άμεσα τα αιτήματα τους. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ωστόσο ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι καταφεύγουν σε άσκοπα «πυροτεχνήματα» και καπηλεύονται έργα της Διοίκησης που ήδη έχει γίνει.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ανταποκρινόμενος στη διαμαρτυρία των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού για την απουσία γιατρού στην περιοχή, απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Κίρκο (στις 10-12-2018). Ο κ. Γαβότσης μετέφερε τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής (Δρυμού και Μελισσοχωρίου)και ζήτησε τη συνδρομή της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα που προέκυψε. (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ).

Η απάντηση από την Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ήρθε στις 6-2-2019. Σ΄αυτή αναφέρονταν ότι μετά από έρευνα που διεξήχθη δεν επιβεβαιώνονται πλήρως τα καταγγελλόμενα, ωστόσο πρόθεση της Διοίκησης είναι να εξετάσει την πιθανότητα μιας επιπλέον επίσκεψης(δεύτερου γιατρού). (ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΟ). Άρα το πρόβλημα είχε λυθεί από τις 6/2/2019, με ενέργειες της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου!

Στο διάστημα που μεσολάβησε, μέχρι να απαντήσει η Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά και ο ίδιος με τον κ. Κίρκο. Παράλληλα και αντιδήμαρχος Μυγδονίας Ευάγγελος Καραστερίου και ο πρόεδρος του Δρυμού Κωνσταντίνος Πατσιαλάς είχαν τον κ. Κίρκο προκειμένου να τον ενημερώσουν για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Κι ενώ το θέμα έχει τακτοποιηθεί και έχουν κινηθεί όλες οι ενέργειες για την παρουσία και δεύτερου γιατρού στη Δημοτική Κοινότητα Δρυμού ο επικεφαλής της Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ Γρηγόρης Εδιρνέλης ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι μετά από πιέσεις του ιδίου και της παράταξης του στην αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια θα διατεθεί τελικά και δεύτερος γιατρός για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών σε Δρυμό και Μελισσοχώρι.

Και εδώ προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν να ενημερώνεται ο επικεφαλής μιας παράταξης από την Γ΄ Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης χωρίς πρωτίστως να έχει ενημερωθεί ο ίδιος ο δήμος, που έχει κινήσει ήδη διαδικασίες και αποδεικνύεται μέσω εγγράφων;

Καλό θα ήταν ανάλογη ευαισθησία να υπάρχει από τον κ. Εδιρνέλη και σε άλλα εξίσου σημαντικά θέματα που απασχολούν τον δήμο, όπως ο αποχαρακτηρισμός της λατομικής ζώνης στο Μεσαίο, μιας και είναι στέλεχος μιας παράταξης, που βρίσκεται ήδη στην κυβέρνηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ωραιόκαστρο 10-12-2018

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αρ. Πρωτ.: 22115

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ταχ.Δ/νση : Κομνηνών 76

Πληροφορίες : Τσουκαλά Κυριακή ΠΡΟΣ

Τηλ. : 2310304002 Τον Διοικητή της Γ’

Fax : 2310697897 Υγειονομικής Περιφέρειας

E-mail : dimarxos@oraiokastro.gr Θεσσαλονίκης

Κ. Γεώργιο Κίρκο

Κύριε Διοικητά,

Με την παρούσα μου επιστολή θέλω να σας εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια τόσο των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού αλλά και της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, για την συχνή απουσία του Αγροτικού Ιατρού της περιοχής και για την μη σωστή παροχή των υπηρεσιών του.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ

Κοινοποίηση:

Πρόεδρο της Δημ. Κοιν. Δρυμού

κ. Κ. Πατσαλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Η Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ανακοινώνει ότι μετά από δικές της προσπάθειες και πίεση στην 3ηΥγειονομική Περιφέρεια ο διοικητής αυτής κ. Κύρκος αποφάσισε να διαθέσει και δεύτερο γιατρό για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών του Δρυμού και Μελισσοχωρίου που αντιμετώπιζαν μέχρι σήμερα άμεσο και υπαρκτό  πρόβλημα στην περιοχή από τον ένα  και μόνο υπηρετούντα γιατρό.

Η Δ.Κ.Π.Ω ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πολιτών του Δήμου μας χωρίς τυμπανοκρουσίες και πυροτεχνήματα αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ουσιαστική και αθόρυβη στήριξη της στα προβλήματα των δημοτών και την επίλυση τους.

                                               Το γραφείο τύπου

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη»

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ανοιχτών συζητήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη»- Και τώρα… «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές»!

Οι κάτοικοι της Γαλήνης, του Παλαιοκάστρου και του Ωραιοκάστρου,  μίλησαν με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη ο οποίος ανακοίνωσε και τη μη εμπλοκή της παράταξής του στις επτά κοινοτικές εκλογές εκτός της Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου

Την ανυπαρξία έργου κατά την πενταετία που πέρασε, την εγκατάλειψη ολόκληρων περιοχών και την αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής για τα προβλήματα της καθημερινότητας που βασανίζουν τους κατοίκους του Παλαιοκάστρου, της Γαλήνης και του Ωραιοκάστρου, ανέδειξαν οι ίδιοι οι πολίτες στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το βράδυ της Τετάρτης (27/2) με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη.

Ήταν η δέκατη ανοιχτή συζήτηση με την οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων «Μιλήστε με τον Ανέστη» που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο, οι κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους, τις εύστοχες επισημάνσεις τους, τις ιδέες αλλά και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της ασφάλειας, της καθαριότητας, του φωτισμού, της κινητικότητας των πεζών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μίλησαν ακόμη «με τον Ανέστη» για τις ελλείψεις που διαπιστώνουν στο «μέτωπο» των σχολικών, πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών.

«Και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές του διευρυμένου δήμου μας, δεν έγινε ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο την τελευταία πενταετία», υπογράμμισε ο Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος έδωσε μια γεύση για τον τρόπο με τον οποίο θα διοικήσει ως δήμαρχος. «Με τη συνεργασία και στηριζόμενοι στο ανθρώπινο δυναμικό του Ωραιοκάστρου μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να δώσουμε στον τόπο μας τη θέση που του αξίζει. Ζούμε στην ομορφότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με πλεονεκτική γεωγραφική θέση η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτη. Εμείς έχουμε όραμα και σχέδιο ώστε να κάνουμε όλο το Ωραιόκαστρο πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο και να προσελκύσουμε πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που θα τονώσουν την τοπική αγορά, θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα και τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και θα αλλάξουν την εικόνα για τον δήμο μας», σημείωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης.

Ο Ανέστης στις γειτονιές

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε πως τις ανοιχτές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους κατοίκους όλων των κοινοτήτων σε κλειστούς χώρους διαδέχονται οι συναντήσεις στις γειτονιές. «Μιλήστε με τον Ανέστη στις γειτονιές», είναι το επόμενο «βήμα» συνάντησης του υποψηφίου δημάρχου με όλους τους πολίτες, σε όλες τις «γωνιές» του δήμου. «Καλέστε μας στη γειτονιά σας για να συζητήσουμε επί τόπου τα προβλήματα και τις προτάσεις σας», επισήμανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα», διαβεβαιώνοντας πως οι ανοιχτές συζητήσεις θα συνεχιστούν και όταν θα εκλεγεί δήμαρχος, καθώς θα ενημερώνει για την πορεία των θεμάτων που αφορούν κάθε περιοχή του Ωραιοκάστρου. «Πιστεύω στη συνεργασία και στη διαρκή επικοινωνία του δημάρχου και των συνεργατών του με τους πολίτες, τους φορείς και τους συλλόγους», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης γνωστοποίησε πως ένα μήνα πριν τις εκλογές θα πραγματοποιηθεί μια δεύτερη συνάντηση με τους κατοίκους του Ωραιοκάστρου (όπως και με τους κατοίκους των άλλων κοινοτήτων) όπου ο ίδιος –αφού μελετήσει τις εφικτές λύσεις- θα δεσμευτεί γι’ αυτές με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης για την επίλυση των προβλημάτων που ήδη τέθηκαν υπόψη του κατά τον πρώτο γύρο των ανοιχτών συζητήσεων.

Μη εμπλοκή στις κοινοτικές εκλογές ανάδειξης τοπικών συμβούλων εκτός ΔΕ Ωραιοκάστρου

Στην ομιλία του ο Ανέστης Πολυχρονίδης επισήμανε ακόμη ότι «ο σεβασμός μας προς τις τοπικές κοινωνίες δεν εξαντλείται στη δράση ‘’Μιλήστε με τον Ανέστη’’». Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την απόφαση της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» να μην προχωρήσει στην κατάρτιση παραταξιακών ψηφοδελτίων στις τοπικές εκλογές για τα κοινοτικά συμβούλια στις ημιαστικές/ημιαγροτικές περιοχές του δήμου, δηλαδή στις 7 κοινότητες. Η «Συνεργασία Τώρα» θα έχει δικό της ψηφοδέλτιο στις τοπικές εκλογές μόνο για τη Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου.

«Δεν θέλουμε να διχάσουμε τις τοπικές κοινωνίες, καθώς τα προβλήματα των κοινοτήτων δεν έχουν παραταξιακό χρώμα. Είναι τουλάχιστον παράδοξο να ‘’κατεβαίνουν’’ επτά συνδυασμοί σε ένα μικρό εκλογικό σώμα, όπως αυτό των κοινοτήτων, όπου εκτός από την κάλπη για εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβούλων, θα στηθεί και δεύτερη κάλπη για την ανάδειξη αποκλειστικά των τοπικών κοινοτικών συμβούλων», δήλωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης και πρόσθεσε: «Θα αφήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν ελεύθερα και χωρίς χειραγώγηση, ως κοινοτικούς άρχοντες τους καταλληλότερους, τους πιο ικανούς και τους πιο αγαπητούς. Και δεσμεύομαι ότι ως δήμαρχος, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς σε ‘’δικούς μας’’ και σε ‘’άλλους’’, θα συνεργαστώ άριστα μαζί τους. Θα δώσουμε όλοι μαζί τη δύσκολη μάχη της καταπολέμησης των προβλημάτων».

STOP στα Λατομεία του Μεσαίου από τον Δήμο Ωραιοκάστρου

 

Η πρώτη από μία σειρά νομικών ενεργειών που έπονται, προκειμένου τελικά να φτάσει να αποχαρακτηριστεί η λατομική έκταση στο Μεσαίο, υλοποιήθηκε με επιτυχία έπειτα από σχετική πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, κατόπιν υποβολής από τον Δήμο Ωραιοκάστρου Αίτησης Αναστολής Εκτελέσεως, επιτεύχθηκε η έκδοση προσωρινής δικαστικής διαταγής, με την οποία διατάσσεται η μη υπογραφή μισθωτικών συμβάσεων για τα λατομεία, τόσο με τον συνεταιρισμό ΝΙΚΗ, όσο και με τον συνεταιρισμό ΚΥΨΕΛΗ.

Η προσωρινή αποτροπή σύναψης συμβάσεων μίσθωσης των λατομείων αποτελεί μόνο ένα πρώτο βήμα και θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες για την οριστική αποτροπή της σύναψης συμβάσεων μίσθωσης με τους παραπάνω συνεταιρισμούς.

Ο απώτερος στόχος είναι να αποτραπεί η περαιτέρω ενεργοποίηση νέων λατομείων στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου, αλλά και εν γένει στην περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο περιορισμός της λατομικής δραστηριότητας με τον αποχαρακτηρισμό των μη ενεργών ζωνών, το οποίο αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του Δήμου Ωραιοκάστρου και των δημοτών του.

Η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο Δήμαρχος κ. Αστέριος Γαβότσης, εφαρμόζουν στο ακέραιο με τις παραπάνω ενέργειες τους τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την 5η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου με τη μορφή ανοιχτής συνεδρίασης στο Δημοτικό Κατάστημα Μεσαίου.

Με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης

 

Με τα ευαίσθητα ζητήματα της ασφάλειας του πολίτη να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας για τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά», ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Φώτη Δομζαρίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά θέματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση αλλά πρωτίστως με την πρόληψη της παραβατικότητας, ενώ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν ανάμεσα στον δήμο και στην Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και την ανάπτυξη κοινών δράσεων, που ως στόχο τους θα έχουν την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.

Ο κ. Τσακίρης συνεχάρη τον Φώτη Δομζαρίδη για τη διατήρησή του στη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, εκφράζοντάς του παράλληλα τις ευχαριστίες του για την παραχώρηση ενός περιπολικού στο Α.Τ. Ωραιοκάστρου.

Τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” και τις προτάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου Ωραιοκάστρου παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου

 

Τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” και τις προτάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου Ωραιοκάστρου παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη διάρκεια της εκδήλωσης “Μαζί να φτιάξουμε το νέο Ωραιόκαστρο” που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο.

“Ο δήμος μας όχι απλά δεν πάει μπροστά, αλλά απειλείται. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία αλλαγή, καμία πρόοδος στη ζωή των πολιτών. Εμείς θέλουμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας και να δούμε τον τόπο μας να προχωράει”, τόνισε ο κ.Παπακωνσταντίνου ασκώντας κριτική στη διοίκηση Γαβότση για το θέμα της εκχώρησης των δύο νέων λατομείων.

“Όλοι ψάχναμε να βρούμε τι έργο θα αφήσει φεύγοντας η διοίκηση Γαβότση. Ποιο έργο ξεκίνησε, δρομολόγησε και υλοποίησε. Και δεν βρίσκαμε κανένα. Την προηγούμενη εβδομάδα όμως μας προέκυψε. Και είναι η λειτουργία δύο νέων λατομείων. Αυτό είναι το έργο της διοίκησης Γαβότση. Το έργο που θα αφήσει πίσω και θα μας στοιχειώνει. Κι εμείς δεσμευόμαστε να το πολεμήσουμε μέχρι τέλους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπακωνσταντίνου.

Κάλεσε τους δημότες Ωραιοκάστρου να στηρίξουν την προσφυγή που θα καταθέσει η παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας”κατά της ‘Εγκρισης Περιβαλλοντικών ‘Ορων, υπογράφοντας την ώστε να ισχυροποιηθεί η “φωνή” των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

Επιγραμματικά οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν:

1.Ιστορικό Κέντρο

-Στάθμευση (Ηλεκτρονικό Σύστημα THESIS – Υπέργειοι και υπόγειοι χώροι). Προσπελασιμότητα ΑΜΕΑ, μαθητών και πεζών με απομάκρυνση εμποδίων, κολώνων της ΔΕΗ. Πεζοδρομήσεις, πλακοστρώσεις οδών, αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού, πρόγραμμα αστικής ανάπλασης, θεσμοθέτηση εκδηλώσεων για την τόνωση της αγοράς.

 2.Κτιριακές Υποδομές

-Πολυχώρος Γαλήνης, Ανοιχτό Θέατρο στο Νταμάρι Ωραιοκάστρου, νέα Εκκλησία Παλαιοκάστρου, ανάδειξη Παλαιού Λατομείου Παλαιοκάστρου, αξιοποίηση οικοπέδου Αγροτικού Συνεταιρισμού και κατασκευή Κινηματογράφου – Θεάτρου – Λαογραφικού Μουσείου – Βιβλιοθήκης. Κατασκευή αναψυκτηρίου στη λίμνη Παν.Ισχνόπουλου, νέο Δημαρχιακό Μέγαρο

 3.Αθλητικές Υποδομές

-Κατασκευή κλειστού γηπέδου στον πολυχώρο της Γαλήνης. Κατασκευή σκεπάστρων στο κλειστό κολυμβητήριο και στο γήπεδο ποδοσφαίρου για τους θεατές μαζί με επέκταση κερκίδων και ανακατασκευή αποδυτηρίων. Δημιουργία γηπέδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις στο παλαιό λατομείο Παλαιοκάστρου. Συντήρηση και διαμόρφωση νέων ποδηλατικών διαδρομών στον ορεινό όγκο. Ανακατασκευή όλων των παιδικών χαρών και δημιουργία τριών νέων.

 4.Δρόμοι και Επέκταση Σχεδίου Πόλης

-Ολοκλήρωση κεντρικού δρόμου Ωραιοκάστρου – Γαλήνης. Είσοδοι – έξοδοι στην Εγνατία Οδό και διεκδίκηση κόστους ανακατασκευής Συμμαχικής Οδού από την Εγνατία Οδό. Διαπλάτυνση οδού προς Νεοχωρούδα. Κατασκευή πεζοδρόμων σύνδεσης Ωραιοκάστρου – Γαλήνης και Ωραιοκάστρου – Παλαιοκάστρου. Κατασκευή αγροτικών οδών, σύνδεση Ωραιοκάστρου – Λητής, Ωραιοκάστρου – Μεσαίου και κάθετοι δρόμοι προς Μονόλοφο, Πετρωτό, Πεντάλοφο και Νεοχωρούδα, συντήρηση οδικού δικτύου, και διαπλάτυνση δρόμων.

 5.Υφιστάμενα Κτίρια

-Αναβάθμιση των κτιρίων. Εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση λειτουργικών δαπανών. Δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Κτιριακών Υποδομών και Εγκαταστάσεων.

 6.Επέκταση Σχεδίου Πόλης

-Ολοκλήρωση Γ’ φάσης. Ολοκλήρωση πολεοδόμησης – έργα υποδομής. Απομάκρυνση πυλών και αξιοποίηση των εκτάσεων. Δημιουργία τοπικών ρυμοτομικών.

 7.Πολιτική Προστασία

-Επανασχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας. Καθαρισμός ρεμάτων, ανάληψη πρωτοβουλίας για δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού.

 8.Υγεία – Πρόνοια

-Επανασύσταση Ιατρείου ΙΚΑ. Αγορά ασθενοφόρου, λειτουργία εφημερεύοντος φαρμακείου, Κοινωνικό Ιατρείο και ενίσχυση Κοινωνικού Παντοπωλείου.

 9.Ασφάλεια

-Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος με μέσα (οχήματα, ατομικός εξοπλισμός ασφαλείας όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη κ.α.) και συντήρηση των υποδομών του.

 10.Παιδεία

-Κατασκευή Δημοτικών Σχολείων σε Παλαιόκαστρο και Ωραιόκαστρο, Γυμνασίων – Λυκείων σε Γαλήνη και Παλαιόκαστρο. Νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί σε Παλαιόκαστρο, Ωραιόκαστρο, Γαλήνη.

 11.Καθαριότητα

-Οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, ατομικοί κάδοι κομποστοποίησης, διαλογής χαρτιού, γυαλιού και μετάλλων, επεξεργασία κλαδιών και αδρανή υλικά.

 12.Δάσος

-Ανάδειξη των διαδρομών. Προστασία το καλοκαίρι με αποκλεισμούς δρόμων, ανάπτυξη δασοπυρόσβεσης, εθελοντισμός και επανασύσταση της εθελοντικής ομάδας πρασίνου.

13.ΟΑΣΘ

-Ενέργειες για αύξηση των δρομολογίων, σχεδιασμός διασύνδεσης της δυτικής επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης με υπέργεια γραμμή με το Ωραιόκαστρο.

 14.Νεόκαστρο, Οικισμοί Παλιννοστούντων

-‘Αμεση σύνδεση με αποχετευτικό δίκτυο, δημιουργία συνθηκών ασφαλούς οδικής πρόσβασης.

15.Κοιμητήρια

-‘Αμεσες ενέργειες νομιμοποίησης και επέκτασης των Κοιμητηρίων, ανάδειξη και συντήρηση τους.

16.Αδέσποτα

-Επιθετικές στειρώσεις άμεσα, συνεργασία με τους κτηνιάτρους και αξιοποίηση των υποδομών τους, κίνητρα για υιοθεσίες.

Επίσης, ο κ.Παπακωνσταντίνου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους πολίτες με μεγάλη λεπτομέρεια.

Στο τέλoς της εκδήλωσης πλαισιώθηκε στο βήμα από τους παρευρισκόμενους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους: Ελισάβετ Μαθιού, Κατερίνα Φρονίμου, Βαγγέλη Κανταρτζή, Μαρίνα Σεβαστίδου, Ευαγγελία Καλογήρου, Στέλλα Λυμπέρη, Ευαγγελία Νικολαϊδου, Στέφανο Αρουτίδη, Γιώργο Καλλιντζή, Σπύρο Γιαννάκη, Γιώργο Τσιτσικλή, Γιώργο Παραπανίσιο, Αντώνη Λιακόπουλο, Γιάννη Ιωαννίδη, Ανδρέα Μαστοράκη, Στέλλα Γεωργιάδου, Ελένη Τζάτσου, Μαρία Παπαδοπούλου, Άγγελο Πανούση, Παναγιώτη Κοτίδη, Δάκη Μανουσάκη, Δημήτρη Στοϊλα, Σάββα Κουγιουμτζίδη, Μιχάλη Λείβανο, Νίκο Μαυρόπουλο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΜΕ

 

Συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους της πόλης είχε σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α» (Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης), Παντελής Σκαρλάτος.

Ο κ. Σκαρλάτος αναφέρθηκε στην απόφασή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο Ωραιοκάστρου, στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου του καθώς και στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Θα επιδιώξουμε αλλαγή κουλτούρας στον δήμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκαρλάτος. Αυτό που εξετάζουμε είναι από πού θα δημιουργήσουμε νέα έσοδα, γιατί οι ανάγκες του δήμου είναι τεράστιες και θέλουμε σε μια τετραετία να καλύψουμε τις ανάγκες των δημοτών μας. Δεν θα αρκεστούμε στις υποσχέσεις και για το λόγο αυτό το πρόγραμμά μας θα είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της «αν.α.σ.α».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου αναφερόμενος στις προτεραιότητες του υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από την καθημερινότητα των συμπολιτών του. Μεταξύ αυτών ανέφερε την καθαριότητα, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα αλλά και τα έργα πνοής που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη ο δήμος. «Ο δήμος μας έχει μείνει πίσω σε πολλά θέματα σε σχέση με άλλους δήμους σε όλη την επικράτεια. Είναι ο τελευταίος δήμος σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα ανάπτυξης και επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών», είπε ο κ. Σκαρλάτος τονίζοντας παράλληλα ότι πυλώνας του είναι η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. «Στόχος μας είναι ένας εξωστρεφής δήμος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη στελέχωση του συνδυασμού του ο κ. Σκαρλάτος υποστήριξε ότι ήδη έχει κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου του, το οποίο απαρτίζουν στην πλειοψηφία τους νέα πρόσωπα. «Δεν εξετάζουμε την κομματική προέλευση των υποψηφίων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το θέμα της δημιουργίας νέου λατομείου ο κ. Σκαρλάτος επέρριψε ευθύνες στη σημερινή διοίκηση του δήμου υποστηρίζοντας ότι όφειλε να γνωρίζει το ζήτημα. «Εμείς ως παράταξη αναλάβαμε πρωτοβουλίες και ενημερώσαμε τους πολίτες του δήμου μας καθώς και όλους τους βουλευτές της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ετοιμαζόμαστε να προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες, ώστε να αποτρέψουμε αυτή την οικολογική καταστροφή που ετοιμάζεται να γίνει στο δήμο μας», τόνισε.

ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ

 

Δεν υπάρχει χώρος για κούφιες υποσχέσεις και παροχολογίες «πυροτεχνήματα»!

Ο χρόνος για τις εκλογές μετρά αντίστροφα και ορισμένοι ξαφνικά «ανακαλύπτουν την Αμερική»! Η Αμερική όμως έχει ανακαλυφθεί, έχει κατοικηθεί και έχει αναπτυχθεί. Γι αυτό το λόγο θα ήθελα να μοιραστώA μαζί σας ορισμένες σκέψεις μου…

Το 20% από αυτά που προτείνεις αν κάνεις θα σε ψηφίσω λέγαμε ως πολίτες σε όσους ζητούσαν την ψήφο μας. Καταλαβαίναμε τις προεκλογικές υπερβολές των υποψηφίων, την ανάγκης τους να πλειοδοτήσουν σε υποσχέσεις. Το να τάξεις άλλωστε είναι δωρεάν!

Τα χρόνια όμως αλλάζουν και όλοι σε αυτόν τον τόπο έχουμε μάθει μια και μεγάλη αλήθεια! Ποια είναι αυτή; Απλά ότι οι τεχνοκράτες θα πρέπει να έχουν μελετήσει όσα προτείνουν οι υποψήφιοι και όχι να τους βάζουν να αναλώνονται σε ανέξοδες και ψεύτικες υποσχέσεις .

Και επειδή ο κόσμος έχει κουραστεί από την παροχολογία θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα!

Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιήσω τις προτάσεις υποψηφίου Δημάρχου και νυν Δημοτικού Συμβούλου για τον πολιτισμό στο Ωραιόκαστρο. Θα μπορούσα να είχα χρησιμοποιήσει τις προτάσεις και άλλων υποψηφίων στο Δήμο μας αλλά επιφυλάσσομαι για το άμεσο μέλλον!

Ο εν λόγο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου στην όγδοη και τελευταία πρόταση του για τον Πολιτισμό στο Ωραιόκαστρο αναφέρει:

«8.Ολοκλήρωση του Πολυχώρου της Γαλήνης και του κλειστού Θεάτρου σε αυτό, αναστήλωση και ανακατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου (παλαιού σχολείου) στη Νεοχωρούδα, κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου στο χώρο του παλαιού λατομείου Ωραιοκάστρου, κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου στο χώρο του παλαιού λατομείου Νεοχωρούδας, διεκδίκηση για άμεση καταβολή της χορηγίας του Τιτάνα για τη δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού στο Δρυμό, επισκευή και συντήρηση των παρασκηνίων και αποδυτηρίων του Ανοιχτού Θεάτρου στις Τσούκες, συντήρηση και στατική αποκατάσταση του κλειστού Θεάτρου Μονολόφου κ.α.»

Σκέφτομαι :

  1. Η ολοκλήρωση του Πολυχώρου της Γαλήνης και του κλειστού Θεάτρου σε αυτό στο επίπεδο των μελετών έχει τελειώσει. Το κόστος είναι 2.800.000,00 ευρώ
  2. Η ανακατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου (παλαιού σχολείου) στη Νεοχωρούδα ήδη έχει δημοπρατηθεί από τη διοίκηση μου και εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί. Δεν το γνώριζε ως όφειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος ως νυν δημοτικός σύμβουλος;
  3. Η κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου στο χώρο του παλαιού λατομείου Ωραιοκάστρου είναι ένα έργο που όποιος επισκεφθεί μία μέρα για ενημέρωση την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα καταλάβει τα απροσπέραστα προβλήματα του
  4. Η δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού στο Δρυμό είναι ένα έργο που είναι άμεσα προς δημοπράτηση με χορηγία εταιρείας. Και αυτό δεν το γνώριζε ο υποψήφιος Δήμαρχος ως νυν δημοτικός σύμβουλος;
  5. Η στατική αποκατάσταση του κλειστού Θεάτρου Μονολόφου έχει ολοκληρωθεί

Και καλά όλα αυτά δεν τα γνώριζε . Εκείνο που με προβληματίζει περισσότερο είναι το εξής:

Το 2019 θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις χωρίς προϋπολογισμό κόστους; Δεν θα αναφέρουμε πόσο κοστίζουν οι προτάσεις μας; Και πως θα βρεθούν τα χρήματα αυτά ; Από το ΕΣΠΑ θα έλεγε κάποιος με ευκολία; Μα το νέο ΕΣΠΑ θα ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2023 χρονιά, δηλαδή, κατά την οποία θα έχουμε τις επόμενες δημοτικές εκλογές; Αφήστε δε που και στο ΕΣΠΑ τομεακό πρόγραμμα Πολιτισμού δεν υπάρχει πλέον!

Όταν καταθέτουμε προτάσεις οι υποψήφιοι δήμαρχοι καλό είναι αποφεύγουμε τα ευχολόγια και το μόνο σχέδιο μας να είναι η ελπίδα. 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος επίσης δεν καταγράφει προτεραιότητες στον κατάλογο αυτό.
Θα τα κάνει όλα μαζί τα έργα ; Επίσης δεν αναφέρει πόσο χρόνο θα χρειαστούν τα έργα, τα οποία προτείνει. Ποιος θα κάνει τις μελέτες εκεί που δεν υπάρχουν, πόσο θα κοστίσουν, ποιος θα πληρώσει; Και αλήθεια ποιος θα τα συντηρήσει τα έργα αυτά; Γνωρίζει ποιο είναι το κόστος συντήρησης των έργων αυτών;

Αλλά δεν είναι μόνο ανεπαρκώς κοστολογημένα όσα προτείνει ο υποψήφιος Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος . Είναι γραμμένα για την προηγούμενη δεκαετία! Δυστυχώς… Καμία έμπνευση! Όσα προτείνει προφέρουν απλά μια περιχαράκωση και αφήνουν το Ωραιόκαστρο πίσω σε σχέση με τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων. Και φαίνεται να αγνοεί τις λέξεις θερμοκοιτίδα πολιτισμού , κόμβος Δημιουργικότητας (Creative Hub) , ψηφιακές Τέχνες, Gaming, Virtual Reality, Augmented Reality, 3D Animation.

Ζούμε στο 2019 και μπροστά μας είναι η ψηφιακή ζωή!

Αγαπητές φίλες/οι

Κατεβαίνω στις εκλογές πιο δυνατός , έχω την σημαντική εμπειρία της διοίκησης ενός Καλλικρατικού Δήμου, διόρθωσα τα λάθη μου, τα χρόνια που πέρασαν ωρίμασα πολλά έργα – ο απολογισμός είναι καθρέπτης όλων όσων υποστηρίζω- , εγω και οι συνεργάτες μου έχουμε σαφείς στόχους για το σύγχρονο Ωραιόκαστρο. Ο Δήμος δεν πατάει πλέον στο κενό. Δεν χρειάζεται να χτίσουμε τίποτα από την αρχή πια γιατί έχουμε την κατάλληλη δικτύωση, έχουμε μελέτες έτοιμες για δημοπράτηση, έχουμε ιεράρχηση των έργων, ξέρουμε ποιες πόρτες να χτυπήσουμε, έχουμε τους ανθρώπους να τρέξουν τα πράγματα!

Πηγαίνοντας στις εκλογές θα σας παρουσιάσω το πρόγραμμα μου. Κοστολογημένο, με προτεραιότητες και προσανατολισμένο στην ατζέντα 2030 του ΟΗΕ. Σκεφτόμαστε παγκόσμια-δρούμε τοπικά. Εσείς θα αποφασίσετε αν θα δώσετε δύναμη στην απειρία και την προχειρότητα ή θα επιβραβεύσετε την εμπειρία και το ρεαλιστικό σχεδιασμό, εσείς θα αποφασίσετε ποιόν θα εμπιστευθείτε για δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

Ανέστης Πολυχρονίδης: Κανένα ολοκληρωμένο έργο στη Λητή από την απερχόμενη διοίκηση -Αρνητικό το ισοζύγιο έργων στη Νεοχωρούδα

 

Την άμεση αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης ζήτησαν, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι της Λητής οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» για ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» το πρωί της Κυριακής (24/2).

«Αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», είπαν, μεταξύ άλλων, και έθεσαν μια σειρά προβλημάτων της καθημερινότητας όπως η αστική συγκοινωνία, τα αδέσποτα, η έλλειψη πεζοδρομίων, αλλά και η κακή οδοποιία στον οικισμό με έμφαση στα προβλήματα πρόσβασης σε απομακρυσμένα σπίτια ή επιχειρήσεις. «Πρέπει –και θα το κάνουμε- να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως πού μένουν. Όλοι πληρώνουν δημοτικά τέλη και είναι αυτονόητο πως πρέπει να έχουν δρόμους και να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του δήμου», διαβεβαίωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος υπογράμμισε πως «την τελευταία πενταετία δεν έγινε ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο στη Λητή». Επισήμανε δε πως ο ίδιος, ως δήμαρχος, θα δώσει έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και των βασικών υποδομών σε δρόμους, σχολική στέγη, πολιτισμό και αθλητισμό.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» που είχαν το απόγευμα της ίδιας μέρας οι κάτοικοι της Νεοχωρούδας με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως στη συγκεκριμένη ενότητα η απερχόμενη δημοτική αρχή όχι μόνο δεν πραγματοποίησε ένα ολοκληρωμένο έργο –όπως και στις υπόλοιπες ενότητες- αλλά το ισοζύγιο  έργων που έχει να επιδείξει είναι αρνητικό, καθώς όπως είπε ο Ανέστης Πολυχρονίδης «η σημερινή διοίκηση παρέλαβε τη Νεοχωρούδα με ένα Πολιτιστικό Κέντρο και την παραδίδει χωρίς αυτό. Τρία χρόνια μετά την πυρκαγιά και το ‘’κόσμημα’’ της Νεοχωρούδας παραμένει γιαπί στερώντας από τους κατοίκους και από τους συλλόγους μια σημαντική πολιτιστική δομή».

Επίσης, οι κάτοικοι της Νεοχωρούδας περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη σχολική στέγη κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη αιθουσών στο δημοτικό σχολείο και όχι μόνο. Έθεσαν ακόμη τα θέματα της έλλειψης χώρων άθλησης, καθώς και της εγκατάλειψης του πάρκου, το οποίο στο παρελθόν ήταν πόλος έλξης για τους κατοίκους του χωριού αλλά και της Θεσσαλονίκης, κυρίως, τα καλοκαίρια.

Όχι άλλες αυτοσχέδιες χωματερές

Ακόμη, οι κάτοικοι ζήτησαν παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο τόσο προς τη Θεσσαλονίκη όσο και προς το Ωραιόκαστρο, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί η σημερινή δημοτική αρχή στο θέμα της διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων και των κλαδιών. «Σε όλη τη Νεοχωρούδα ‘’φυτρώνουν’’ –με εντολή της δημοτικής αρχής- αυτοσχέδιες χωματερές οι οποίες αποτελούν εστίες μόλυνσης του περιβάλλοντος αλλά και πυρκαγιών», είπαν χαρακτηριστικά.

«Πέντε χρόνια τώρα, η απερχόμενη διοίκηση δεν προχώρησε ούτε σε μια μελέτη για τη διαχείριση των ογκωδών», απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων χωματερών το αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές του διευρυμένου δήμου.  

Κατά τη διάρκεια των δυο ανοιχτών συζητήσεων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» ανακοίνωσε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχει τόσο με τους κατοίκους της Λητής όσο και με τους κατοίκους της Νεοχωρούδας θα παρουσιάσει κοστολογημένες τις λύσεις τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος στα προβλήματα που ήδη άκουσε, τις πηγές χρηματοδότησής τους αλλά και τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσής τους.

Την Τετάρτη «Μιλήστε με τον Ανέστη» στο Παλαιόκαστρο

Ο κύκλος των ανοιχτών συζητήσεων «Με τον Ανέστη» θα κλείσει με τη συνάντηση που θα αφορά στην πόλη του Ωραιοκάστρου. Η δέκατη  ανοιχτή συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο κτίριο Παύλου Μελά, στο Παλαιόκαστρο.

Ανέστης Πολυχρονίδης: Η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας στην «πρώτη γραμμή» του προγράμματός μας

 

Ανέστης Πολυχρονίδης: Η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας στην «πρώτη γραμμή» του προγράμματός μας

Σήμερα (24/2) στις 6.30 μμ «Μιλήστε με τον Ανέστη» στη Νεοχωρούδα

Τα προβλήματα του Πενταλόφου ανέδειξαν οι κάτοικοί του στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής (22/2) με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη στην αίθουσα του αγροτικού συνεταιρισμού. Ήταν η έβδομη από τη σειρά των ανοιχτών συζητήσεων «Με τον Ανέστη» που έχουν σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων, αλλά και των προτάσεων των τοπικών κοινωνιών, των φορέων και των συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε όλες τις περιοχές του διευρυμένου δήμου.

Η ακαταλληλότητα του νερού -«το νερό μας δεν πίνεται», είπαν χαρακτηριστικά και οι κάτοικοι του Πενταλόφου-, το προβληματικό δίκτυο ύδρευσης με τον τεράστιο όγκο νερού που χάνεται λόγω των διαρροών, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, η έλλειψη ενός πολιτιστικού κέντρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητες όλων των τοπικών συλλόγων, οι ελλείψεις στις αθλητικές υποδομές και η μη συντήρηση των υφιστάμενων ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που τέθηκαν στην άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση των κατοίκων με τον Ανέστη Πολυχρονίδη τον οποίο συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Συνεργασία Τώρα» Κυριάκος Δούμπαλας και Μαρία Μενεξέ από τον Πεντάλοφο.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συζήτησης, την τελευταία πενταετία δεν έγινε ούτε ένα ολοκληρωμένο έργο στην περιοχή, ενώ εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου και ο δρόμος Νεοχωρούδας –Πενταλόφου που έγινε την περίοδο 2011-2014, όταν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στον δήμο Ωραιοκάστρου ήταν ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Ανέστης Πολυχρονίδης. «Οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι, θυμωμένοι και αγανακτισμένοι», σημείωσε ένας από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στην αδυναμία των κτηνοτρόφων και των αγροτών να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους και στους στάβλους όταν βρέχει ή χιονίζει.

Τους κατοίκους του Πενταλόφου απασχολούν και άλλα προβλήματα καθημερινότητας όπως η καθαριότητα και η έλλειψη δημοτικής συγκοινωνίας που θα συνδέει τον Πεντάλοφο με το κέντρο του Ωραιοκάστρου.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης απάντησε σε όλα τα ζητήματα που αναφέρθηκαν από τους συνδημότες του, υπογραμμίζοντας ότι στις προτεραιότητές του είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η ολοκλήρωση των έργων που αφορούν στις βασικές υποδομές του Πενταλόφου και όλου του διευρυμένου δήμου. Επίσης δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που πραγματοποιηθεί πριν από τις εκλογές θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Και διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από εγκεκριμένα έργα ή μελέτες.

Σήμερα «Μιλήστε με τον Ανέστη» στη Νεοχωρούδα

Η επόμενη –η ένατη- συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα,Κυριακή (24/2), στις 6.30 το απόγευμα, στη Νεοχωρούδα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δίπλα στον Ι.Ν.Αγ. Νικολάου.

O κύκλος «Μιλήστε με τον Ανέστη» θα κλείσει με την ανοιχτή συζήτηση στο Παλαιόκαστρο (κτίριο Παύλος Μελάς), την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

Ανέστης Πολυχρονίδης: «Να κινηθούμε ενωμένοι και δυναμικά για να ‘’τραβήξουμε χειρόφρενο’’ στη λατομική δραστηριότητα στο Ωραιόκαστρο

 

Ανέστης Πολυχρονίδης: «Να κινηθούμε ενωμένοι και δυναμικά για να ‘’τραβήξουμε χειρόφρενο’’ στη λατομική δραστηριότητα στο Ωραιόκαστρο

Η αδειοδότηση των νέων λατομείων στο επίκεντρο της συνάντησης των κατοίκων του Μονόλοφου «Με τον Ανέστη»

Σήμερα (22/2) «Μιλήστε με τον Ανέστη» στον Πεντάλοφο (αίθουσα Αγροτικού Συνεταιρισμού) στις 8 μμ και αύριο (23/2) στο Παλαιόκαστρο (κτίριο Παύλος Μελάς) στις 6 μμ

«Πρέπει επιτέλους να ‘’τραβήξουμε χειρόφρενο’’ στη συνέχιση της λατομικής δραστηριότητας στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου. Δεν μπορούμε να δεχτούμε μοιρολατρικά τις πρόσφατες αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για τα δύο νέα λατομεία. Φτάνει πια. Ήδη έχουμε δυο ενεργά λατομεία στον δήμο μας και δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσουν άλλα δύο επειδή έτσι ‘’βολεύει’’ κάποιους. Θα πρέπει η λατομική δραστηριότητα να μοιραστεί αναλογικά ανά περιφερειακό δήμο, ανατολικά και δυτικά. Αν δεν το παλέψουμε η υποβάθμιση της περιοχής μας θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μια εικοσαετία ακόμη, ενώ ήδη μετράμε 30 χρόνια συνεχών εξορύξεων και αλλοίωσης του περιβάλλοντος». Αυτό επισήμανε, άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης (21 Φεβρουαρίου) συναντήθηκε με τους κατοίκους του Μονόλοφου στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου ανοιχτών συζητήσεων «Με τον Ανέστη» που διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα».

«Στο θέμα της ανατροπής των ΑΕΠΟ για τα δυο νέα λατομεία στο Μεσαίο πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Δεν χωρούν μικροπολιτικές και παραταξιακές σκοπιμότητες. Πρέπει να κινηθούμε δυναμικά για να σταματήσουμε την περαιτέρω υποβάθμιση διότι οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της λατομικής ζώνης έχουν αλλάξει ριζικά. Οι τρεις πρώην δήμοι με τις κοινότητές τους περιμετρικά του ορεινού όγκου έγιναν ένας και σε όλους τους οικισμούς υπάρχουν εγκεκριμένες πολεοδομικές μελέτες επέκτασης δίνοντας έμφαση στον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής. Στο κέντρο του νέου δήμου βρίσκεται το βουνό μας ως ‘’καρδιά’’ του δήμου μας, σε απόσταση αναπνοής από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη μπήκαν οι βάσεις για την προσέλκυση σε καθημερινή βάση επισκεπτών, φίλων του ποδηλάτου, περιπατητών και αθλητών», είπε ο Ανέστης Πολυχρονίδης στη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης όπου ένα από τα θέματα που κυριάρχησε ήταν τα νέα αλλά και τα παλιά λατομεία.

Οι κάτοικοι του Μονόλοφου έθεσαν, επίσης, και μια σειρά άλλων ζητημάτων που τους απασχολούν όπως η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, η κακή ποιότητα του νερού (το οποίο, όπως είπαν, είναι ακατάλληλο λόγω της δυναμίτιδας που χρησιμοποιείται στα λατομεία), η δραματική κατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου, τα αδέσποτα αλλά και ο ελλιπής φωτισμός των δρόμων.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης υπογράμμισε ότι στις προτεραιότητές του είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η ολοκλήρωση των έργων που αφορούν στις βασικές υποδομές του Μονόλοφου και όλου του διευρυμένου δήμου. Επίσης δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχει στον Μονόλοφο θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Σήμερα «Μιλήστε με τον Ανέστη» στον Πεντάλοφο- Αύριο στο Παλαιόκαστρο και την Κυριακή σε Λητή και Νεοχωρούδα

Η επόμενη –η έβδομη- συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, στον Πεντάλοφο (στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού), στις 8 το βράδυ. Θα ακολουθήσουν οι ανοιχτές συζητήσεις στο Ωραιόκαστρο (κτίριο Παύλου Μελά στο Παλαιόκαστρο) το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα, στη Λητή την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στο π. Δημαρχείο και την ίδια μέρα (Κυριακή 24/2) στη Νεοχωρούδα στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δίπλα στον Ι.Ν.ΑΓ. Νικολάου.

Οκτώ προτάσεις για τον Πολιτισμό από τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Γ.Παπακωνσταντίνου

 

Οκτώ προτάσεις για ανάδειξη, ενίσχυση, αξιοποίηση και προβολή του πολιτιστικού δυναμικού του Δήμου Ωραιοκάστρου παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας”, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια θεματικής εκδήλωσης με θέμα “Πολιτισμός” που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου, στην τοποθέτηση του, διαπίστωσε τη διαχρονική απουσία σχεδίου πολιτιστικής ανάπτυξης από την πλευρά της διοίκησης και ανέλυσε το πλάνο της παράταξης του για μία νέα πολιτιστική πολιτική.

“Για εμάς πολιτισμός είναι το εμείς και η θυσία του εγώ. Το πρόγραμμα μας βασίζεται στη συμμετοχή και τη συλλογικότητα. Ως παράταξη έχουμε ένα πλάνο, ένα σχέδιο για τον συγκεκριμένο τομέα και είμαστε αποφασισμένοι να το πραγματοποιήσουμε. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε κοντά σας”, είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των πολιτιστικών Συλλόγων που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Πιο αναλυτικά οι οκτώ προτάσεις που παρουσιάστηκαν από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου στη διάρκεια της θεματικής για τον πολιτισμό είναι οι εξής:

1.Θεσμοθέτηση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτιστικών Συλλόγων με αρμοδιότητες την ετήσια οργάνωση προγράμματος εκδηλώσεων από τον Σεπτέμβριο για το επόμενο έτος, έτσι ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις, ανταγωνισμός μεταξύ των συλλόγων αλλά και της τοπικής αγοράς.

2.Ενίσχυση των Συλλόγων με εκχώριση σε αυτούς υλικοτεχνικής υποδομής, όπως τραπεζοκαθίσματα, μικροφωνικές, χώρους στέγασης και αποθήκευσης κ.α. Αυτή η παροχή θα βοηθήσει την αυτονομία των Συλλόγων και τη συνεργασία μεταξύ τους.

3.Οργάνωση ετήσιου Πολιτιστικού Φεστιβάλ με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων του Δήμου και από άλλες περιοχές ή χώρες.

4.Οργάνωση ετήσιου διαγωνιστικού Φεστιβάλ Τεχνών Ενηλίκων στους τομείς της Ποίησης, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής, της Ζωγραφικής, της Γλυπτικής, του Θεάτρου και του Χορού.

5.Οργάνωση ετήσιου διαγωνιστικού Σχολικού Φεστιβάλ Τεχνών με την ονομασία “ΛΥΚΑΙΑ” και τη συμμετοχή όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου με βράβευση (υποτροφίες, χρηματικά έπαθλα) τόσο της αριστείας, όσο και της προσπάθειας των μαθητών, των καθηγητών και των Σχολικών Μονάδων στους τομείς της Ποίησης, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής, του Στίχου, της Ζωγραφικής, της Γλυπτικής, του Θεάτρου, του Χορού και του Graffiti.

6.Ανάδειξη των ιστορικών μνημείων (Νεοτέρων, Βυζαντινών και Κλασικών) του δήμου Ωραιοκάστρου, όπως η παλαιά γέφυρα του ΟΣΕ στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα Φυλάκια και τα Πυροβολεία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στον ορεινό όγκο, οι Εκκλησίες του Αγίου Αθανασίου στο Παλαιόκαστρο και τη Λητή, η Εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στη Λητή και άλλοι ναοί, οι Αρχαιολογικές Τούμπες (Πενταλόφου, Ωραιοκάστρου, Λητής κλπ), η Ρωμαϊκή Επαυλη Παλαιοκάστρου κ.α.

7.Επιστημονική καταγραφή της ιστορίας του Δήμου Ωραιοκάστρου, επαναλειτουργία του Μουσείου Πολιτισμού και Παράδοσης και ψηφιοποίηση των εκθεμάτων του, εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων Βιβλιοθηκών με τη δημιουργία Ψηφιακής Βιβλιοθήκης και Κινητής Μονάδας.

8.Ολοκλήρωση του Πολυχώρου της Γαλήνης και του κλειστού Θεάτρου σε αυτό, αναστήλωση και ανακατασκευή του ΠΟλιτιστικού Κέντρου (παλαιού σχολείου) στη Νεοχωρούδα, κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου στο χώρο του παλαιού λατομείου Ωραιοκάστρου, κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου στο χώρο του παλαιού λατομείου Νεοχωρούδας, διεκδίκηση για άμεση καταβολή της χορηγίας του Τιτάνα για τη δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού στο Δρυμό, επισκευή και συντήρηση των παρασκηνίων και αποδυτηρίων του Ανοιχτού Θεάτρου στις Τσούκες, συντήρσηη και στατική αποκατάσταση του κλειστού Θεάτρου Μονολόφου κ.α.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση ο κ.Παπακωνσταντίνου συμπλήρωσε με νόημα ότι “Πολιτισμός για εμάς είναι η προσβασιμότητα και η ελευθερία κίνησης παντού των Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες, οι ίσες ευκαιρίες σε όλους, ο σεβασμός στο περιβάλλον, τη φύση, τον ορεινό όγκο, την πανίδα και τα αδέσποτα, ο σεβασμός στη συμπεριφορά του Δήμου απέναντι στον πολίτη, ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία, η και η ανάδειξη των Εκκλησιών”.

Στην εκδήλωση, που διήρκησε περίπου δύο ώρες και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα, παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτιστικών και θεατρικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης επισκέφθηκε τον ξενώνα της ΑΡΣΙΣ

 

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης επισκέφθηκε τον ξενώνα της ΑΡΣΙΣ

Την Πέμπτη (21/2) «Μιλήστε με τον Ανέστη» στον Μονόλοφο και την Παρασκευή (22/2) στον Πεντάλοφο

Με επίσκεψη σε μια δομή στην οποία επιτελείται ιδιαίτερα αξιόλογο κοινωνικό έργο ο υποψήφιος δήμαρχος, Ωραιοκάστρου Ανέστης Πολυχρονίδης τίμησε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης (20/2), επισκέφθηκε τον ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας παιδιών και εφήβων σε κίνδυνο της «ΑΡΣΙΣ» στο Ωραιόκαστρο συνοδευόμενος από τρεις υποψήφιες δημοτικές συμβούλους με τη «Συνεργασία Τώρα», τη Βάσω Μαντά, την Άννα Μιχαλάκη –Νόττα και τη Φρειδερίκη Παπαϊωάννου,   

Στο «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» ο Ανέστης Πολυχρονίδης συναντήθηκε με την υπεύθυνη, Μαριάννα Κολοβού η οποία ενημέρωσε για τη λειτουργία της δομής και για τα προβλήματα που υπάρχουν όπως ο ελλιπής φωτισμός στον δρόμο, τα αδέσποτα  αλλά και η κατάσταση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στον χώρο της Παιδόπολης τα οποία έχουν υποστεί καθίζηση και αποτελούν πόλο έλξης για παραβατικά άτομα που δεν θα έπρεπε να έρχονται σε επαφή με τα μικρά και ευάλωτα παιδιά και όχι μόνο.

Η κυρία Κολοβού επισήμανε ακόμη ότι το έργο της δομής είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, ωστόσο, μέσω του Ανέστη Πολυχρονίδη, ευχαρίστησε τους συλλόγους, τους καταστηματάρχες και τους πολίτες του Ωραιοκάστρου οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δείχνουν την αλληλεγγύη τους και στηρίζουν το έργο της δομής.

«Η κοινωνική πολιτική είναι στον ‘’πυρήνα’’ του προγράμματός μας», επισήμανε ο Ανέστης Πολυχρονίδης προσθέτοντας πως «πιστοί στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης –που είναι προϋπόθεση για την ισότητα των πολιτών- θα είμαστε κοντά στις ευάλωτες ομάδες του τόπου μας. Μέλημά μας θα είναι τα προβλήματα όλων χωρίς αποκλεισμούς και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη μείωση των επιπτώσεων της ανεργίας και της φτώχειας που έχουν χτυπήσει την πόρτα χιλιάδων οικογενειών λόγω της κρίσης».

«Μιλήστε με τον Ανέστη» σε Μονόλοφο και Πεντάλοφο

Επίσης, με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε» ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» συνεχίζουν τις ανοιχτές συζητήσεις σε όλες τις κοινότητες και σε όλους τους οικισμούς του διευρυμένου δήμου.

Οι επόμενες ανοιχτές συζητήσεις «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθούν στον Μονόλοφο (Πνευματικό Κέντρο), την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα και στον Πεντάλοφο (αίθουσα Αγροτικού Συνεταιρισμού), την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 8 το βράδυ.

Οι πολίτες του Μονόλοφου και του Πενταλόφου θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Οι απόψεις και οι προτάσεις τους, θα αποτελέσουν τη βάση στο πρόγραμμα δράσης –master plan «Δ. Ωραιοκάστρου 2019-2023» της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» η οποία, με επικεφαλής τον Ανέστη Πολυχρονίδη, διεκδικεί την ψήφο των δημοτών στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019.

Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος συναντήσεων όπου ο Ανέστης Πολυχρονίδης θα δεσμευτεί με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης για την επίλυση των προβλημάτων που θα έχουν ήδη τεθεί υπόψη του από τους δημότες.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στον κατήφορο των μικροσκοπιμοτήτων που εξυπηρετεί

 

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και την παράταξη του στον κατήφορο της μικροπολιτικής και των μικροσκοπιμοτήτων που εξυπηρετεί.

Η στάση του για το θέμα των λατομείων, για τα οποία εμφανίζεται να αγνοεί επιδεικτικά την αλήθεια, είναι απολύτως ενδεικτική του ενδιαφέροντός του για την κοινωνία και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν λαμβάνει υπόψη του ούτε όσα αποτυπώνονται για το θέμα των λατομείων ακόμη και από μη φιλικά διακείμενους προς την σημερινή διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.

Παραδίδουμε την ανεύθυνη στάση του κ. Παπακωνσταντίνου και της παράταξης του, που δήθεν κόπτονται για το θέμα των λατομείων, αλλά το μόνο που πράττουν είναι φθηνή αντιπολίτευση, στην κρίση των πολιτών του δήμου μας.

Από την στιγμή που ο κ. Παπακωνσταντίνου τηρεί τέτοια επιζήμια και επιβλαβής στάση για το ζήτημα των λατομείων, ίσως είναι προτιμότερο να μην παραστεί καθόλου στην αυριανή σχετική συγκέντρωση με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης. 

Δείτε τις ομιλίες του Δημάρχου Αστ.Γαβότση και του δικηγόρου κ.Κυριακόπουλου για το λατομείο του Μεσαίου

 

Δύο video με τις ομιλίες του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση και του δικηγόρου που έχει αναλάβει και διαχειρίζεται την υπόθεση εδώ και χρόνια κ.Κυριακόπουλος, από το Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεσαίο! Κεντρικό και μείζον θέμα για το δήμο Ωραιοκάστρου και τους κατοίκους της περιοχής,  η περιβαλλοντική αδειοδότηση δύο νέων λατομείων, «ΝΙΚΗΣ» και «ΚΥΨΕΛΗΣ».

 

Π. Σκαρλάτος: «Ως δημοτική αρχή θα δώσουμε στο δήμο μας και πάλι τη χαμένη του αίγλη»

 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στην εκδήλωση της κοπής πίτας του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης- αν.α.σ.α.» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Σκαρλάτο. Περισσότεροι από 700 δημότες και κάτοικοι από όλο τον δήμο Ωραιοκάστρου ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση και έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση στέλνοντας μήνυμα νίκης.

Η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου «Nouvelle» αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τη θέληση των συμπολιτών μας να δηλώσουν τη στήριξή τους στην προσπάθεια του Παντελή Σκαρλάτου και των μελών της παράταξής του να αλλάξουν το Ωραιόκαστρο, το οποίο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται, κατά κοινή ομολογία, σε τέλμα.

Στην ομιλία του ο κ. Σκαρλάτος αναφέρθηκε στο όραμά του για έναν νέο δήμο Ωραιοκάστρου. «Εμείς δουλεύουμε καθημερινά και πιστεύουμε πως θα είμαστε εμείς που, ως δημοτική αρχή, θα δώσουμε μια ανάσα στο δήμο μας και θα του δώσουμε και πάλι τη χαμένη του αίγλη», είπε χαρακτηριστικά. «Παρουσιάζουμε, εδώ και καιρό, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο. Σκοπός μας δεν είναι να πλειοδοτήσουμε σε υποσχέσεις, να εκφράσουμε επιθυμίες για αυτά που θα θέλαμε να κάνουμε», τόνισε υποψήφιος δήμαρχος, δίνοντας το στίγμα για το πώς θα κινηθεί η «αν.α.σ.α».

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου το πλάνο δράσης του καταρτίζεται σε δυο βασικούς άξονες. «Πρώτον, δίνουμε άμεσα λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα που συσσωρεύτηκαν και υποβαθμίζουν τη ζωή μας και δεύτερον, μετατρέπουμε τον δήμο μας σε στρατηγείο ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Σκαρλάτος. «Αλλάζουμε την ατζέντα προτεραιοτήτων, νοικοκυρεύουμε τις δαπάνες και αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα», εξήγησε.

Αναφερόμενος στη σημερινή διοίκηση ο κ. Σκαρλάτος τόνισε ότι «ο δήμος Ωραιοκάστρου έχει φτάσει σε αυτό το χάλι – και ομιλώ για όλες τις περιοχές που τον απαρτίζουν – διότι η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται. Χρειαζόμαστε έναν δήμαρχο που να ενδιαφέρεται για τον τόπο του». «Στο Ωραιόκαστρο όμως δεν πάσχουμε μόνο από έλλειμμα  διοίκησης. Πάσχουμε και από έλλειψη αντιπολίτευσης. Έχουμε παρατάξεις κατ’ όνομα αντιπολιτευόμενες», συμπλήρωσε.

«Βρισκόμαστε 100 μέρες πριν τις εκλογές και αν εξαιρέσει κανείς τη δική μας προσπάθεια, κανείς άλλος δεν παρουσιάζει εναλλακτικό πρόγραμμα. θα μου πείτε ότι είναι νωρίς… Όχι φυσικά θα απαντήσω εγώ γιατί όλοι αυτοί που επαγγέλλονται όψιμοι δημοτικοί άρχοντες βρίσκονται με τον έναν ή άλλο τρόπο στη  διαχείριση του δήμου πάνω από 20 χρόνια…», είπε και συνέχισε: «Ο δήμαρχος ίσως πιστεύει ότι θα συνεχίσει με την ίδια «επιτυχημένη» -κατ’ αυτόν- συνταγή,  διαπίστωση όμως που δεν ασπάζονται κατά πλειοψηφία οι δημότες και οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου. Συνυποψήφιοι δήμαρχοι απλά δήλωσαν και ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους αλλά μέχρι τώρα απλά με δημόσιες σχέσεις ή με πυροτεχνήματα προσπαθούν να πείσουν για τις προθέσεις. Ο δήμος όμως αλλάζει μόνο με σχέδιο και πρόγραμμα. Σχέδιο δεσμευτικό με σαφείς ιεραρχήσεις. Με προτεραιότητες και κοστολογήσεις. Εμείς το κάνουμε».

Ο κ. Σκαρλάτος έστειλε ένα μήνυμα ενότητας τονίζοντας ότι «όλοι εμείς μαζί, όλοι όσοι είμαστε σήμερα εδώ πρέπει να κινητοποιηθούμε. Να στείλουμε από στόμα σε στόμα το μήνυμα ότι μπορούμε να πάρουμε πραγματική ανάσα ζωής και να αλλάξουμε τα πράγματα. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, θα κάνουμε τα πάντα, θα οργώσουμε όλες τις περιοχές του δήμου».

«Λέμε λοιπόν πως φέτος το Ωραιόκαστρο αλλάζει! Κι αυτό δεν είναι ευχή αλλά στόχος δράσης! Μαζί αλλάζουμε το Ωραιόκαστρο, μαζί δίνουμε ΑΝΑΣΑ στον τόπο μας», κατέληξε καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους ο κ. Σκαρλάτος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σκαρλάτος αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της δημιουργίας νέου λατομείου και στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου για το εν λόγω θέμα. Ο κ. Σκαρλάτος, παρευρέθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης του δ.σ., ωστόσο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω της προγραμματισμένης εκδήλωσης, που ήταν αδύνατον να ακυρωθεί. Ο υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να αναγνωσθεί μια επιστολή με τις θέσεις της «αν.α.σ.α» στο θέμα αυτό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι 33 πρώτοι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της «αν.α.σ.α». Πρόκειται για ικανά στελέχη, όλων των ηλικιών, από την Καλλιθέα, τη Μυγδονία και το Ωραιόκαστρο. Άνθρωποι επαγγελματίες, τεχνοκράτες, με όρεξη για δουλειά και προσφορά στον τόπο μας.

Α. Πολυχρονίδης: Περιβαλλοντικό έγκλημα οι νέες άδειες για λατομεία στο Μεσαίο

 

Η αδειοδότηση των νέων λατομείων στο επίκεντρο της συνάντησης κατοίκων του Μεσαίου «Με τον Ανέστη» -Τι είπαν στον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη

«Δεν θέλουμε άλλα λατομεία που υποβαθμίζουν τον τόπο μας και την ποιότητα της ζωής μας». Αυτό τόνισαν εμφατικά οι κάτοικοι του Μεσαίου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν –το απόγευμα του Σαββάτου (16/2)- στο κάλεσμα που απηύθυνε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» για συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη.

Η ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη για σήμερα, Κυριακή, έκτακτη συνεδρίαση που δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου που συγκαλείται στο Μεσαίο με μοναδικό θέμα την πρόσφατη αδειοδότηση δυο νέων λατομείων στην περιοχή, «Νίκης» και «Κυψέλης». «Πρέπει να κλείσουν και όσα λατομεία ήδη λειτουργούν», είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, ενώ υπογράμμισαν την παντελή έλλειψη αποκατάστασης των παλιών λατομείων που υπάρχουν στην περιοχή.

«Έχουμε έναν πανέμορφο ορεινό όγκο σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη που δεν πρέπει να καταστραφεί, κάτι που θα συμβεί εάν λειτουργήσουν τα νέα λατομεία», απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης επισημαίνοντας πως «με τις δυο νέες αδειοδοτήσεις συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας». Επίσης, επέρριψε ευθύνες στην απερχόμενη δημοτική αρχή για την κωλυσιεργία και τους ατυχείς χειρισμούς που επέδειξε μέχρι σήμερα στο θέμα, ωστόσο επισήμανε πως πλέον είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της αδειοδότησης των νέων λατομείων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους κατοίκους του Μεσαίου και στην κακή ποιότητα νερού, επισημαίνοντας πως παρά τις διαβεβαιώσεις που τους παρέχονται περί της καταλληλότητάς του «κανείς από εμάς δεν το πίνει». Στα προβλήματα που τους απασχολούν παρέθεσαν ακόμη την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και της αστικής συγκοινωνίας, καθώς την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου. Επίσης, τόνισαν την ανάγκη ανάπλασης της πλατείας, της διαμόρφωσης την κοίτης του Γαλλικού ποταμού και της ασφαλτόστρωσης του χωματόδρομου προς το Ωραιόκαστρο που θα φέρει το Μεσαίο πιο κοντά στο κέντρο του δήμου στον οποίο ανήκει.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχει στο Μεσαίο θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Επίσης διαβεβαίωσε πως θα ασκήσει πιέσεις προς την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να υλοποιηθούν έργα που δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά επηρεάζουν τα μέγιστα την καθημερινότητα των πολιτών του σε όλους τους οικισμούς.

Οι κάτοικοι του Δρυμού μίλησαν «με τον Ανέστη» -Τι ζήτησαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη

 

Οι κάτοικοι του Δρυμού μίλησαν «με τον Ανέστη» -Τι ζήτησαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη ο οποίος σήμερα (16/2) στις 5μμ θα βρίσκεται στο Μεσαίο

Το ακατάλληλο νερό που τρέχει στις βρύσες του Δρυμού ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής (15 Φεβρουαρίου) οι κάτοικοι του χωριού οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» για συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη.

Ήταν η τέταρτη ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ και στη διάρκειά της αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, η ανακολουθία λόγων και έργων της απερχόμενης διοίκησης η οποία, παρότι υποσχέθηκε λύση στο πρόβλημα της ποιότητας νερού από τον πρώτο χρόνο της θητείας της, δεν προχώρησε την τελευταία πενταετία ούτε σε ένα ολοκληρωμένο έργο που θα έδινε λύση σε ένα θέμα που αφορά την υγεία των κατοίκων.

Οι κάτοικοι μίλησαν ακόμη για την ανυπαρξία βασικών έργων υποδομής -όπως η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου- που θα αναβάθμιζαν την ποιότητα ζωής στον Δρυμό ο οποίος, όπως είπαν, «έχει εγκαταλειφθεί». Επισήμαναν ακόμη μια σειρά άλλων ζητημάτων όπως αυτό της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της δραματικής κατάστασης στο «μέτωπο» της αστικής συγκοινωνίας (τόσο όσον αφορά στη σύνδεση με το Ωραιόκαστρο όσο και με τη Θεσσαλονίκη). Αναφορά έγινε επίσης στην «επιλεκτική σύνδεση κατοικιών με το υφιστάμενο αποχετευτικό δίκτυο», στην κακή οδοποιία, στο θέμα των λατομείων, αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης των πολιτιστικών δομών με την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου και τη συντήρηση του θεάτρου που υπάρχει στον Δρυμό και το οποίο ρημάζει λόγω της αδιαφορίας της σημερινής δημοτικής αρχής.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης άκουσε όλες τις απόψεις και τις προτάσεις των κατοίκων του Δρυμού και δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Διαβεβαίωσε πάντως πως ένας βασικός πυλώνας στον οποίο θα στηρίζεται το πρόγραμμα δράσης της δημοτικής του παράταξης–master plan «Δ. Ωραιοκάστρου 2019-2023»- θα είναι η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Επίσης, υπογράμμισε με έμφαση πως θα διεκδικήσει την ένταξη μεγάλων και μικρών έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις.

Σήμερα (16/2) στο Μεσαίο

Η επόμενη –η πέμπτη- συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στο Μεσαίο (στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου), στις 5 το απόγευμα.

Τι ζήτησαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη οι κάτοικοι της Ν.Φιλαδέλφειας

 

H έλλειψη οδικής ασφάλειας «καίει» τους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας- Τι ζήτησαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη ο οποίος σήμερα (15/2) το απόγευμα θα βρίσκεται στον Δρυμό

Στο έλεος των ασυνείδητων οδηγών οι οποίοι διέρχονται με υψηλές ταχύτητες μέσα από τη Ν. Φιλαδέλφεια βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού και, κυρίως, τα παιδιά που δεν μπορούν να διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο με ασφάλεια ούτε να παίξουν αμέριμνα στην πλατεία του χωριού. Το θέμα αυτό «καίει» τους κατοίκους οι οποίοι το ιεράρχησαν στην πρώτη θέση μεταξύ των προβλημάτων που τους απασχολούν στη συνάντηση που είχαν με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη, το απόγευμα της Πέμπτης (14 Φεβρουαρίου)  

Ήταν η τρίτη ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» στη διάρκεια της οποίας πολλοί κάτοικοι του Ν. Φιλαδέλφειας έθεσαν υπόψη του Ανέστη Πολυχρονίδη και μια σειρά άλλων ζητημάτων όπως η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου και ο ελλιπής φωτισμός. Όπως είπαν χρειάζεται συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για να πηγαίνουν στα χωράφια τους ή στη λίμνη, ενώ όσον αφορά στον  φωτισμό, παρότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του εξοπλισμού αυτός δεν λειτούργησε ποτέ διότι επιτήδειοι έκλεψαν τα καλώδια! Μίλησαν ακόμη για το πρόβλημα της αστικής συγκοινωνίας (τόσο όσον αφορά στη σύνδεση με το κέντρο του δήμου όσο και με τη Θεσσαλονίκη), ενώ έθεσαν και άλλα θέματα της καθημερινότητας όπως η πρόσφατη αντικατάσταση -με την οποία διαφωνούν- των κάδων απορριμμάτων με μεγαλύτερους. «Το καλοκαίρι θα μας φάνε τα σκουλήκια», είπαν χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως οι μικροί κάδοι πλένονταν από τους ίδιους τους κατοίκους κάτι που δεν θα μπορεί να γίνεται πλέον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθαριότητά τους, κυρίως, σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» άκουσε όλες τις απόψεις και τις προτάσεις των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας και δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν πριν τις δημοτικές εκλογές θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Δεσμεύτηκε επίσης να προχωρήσει άμεσα –ως μηχανικός Χωροταξίας- μαζί με τους συνεργάτες του σε αυτοψία στον κεντρικό δρόμο και στην πλατεία προκειμένου να διαμορφώσει την πιο εφικτή λύση για την ασφάλεια των πεζών. Και αυτή η πρόταση θα περιληφθεί στο πρόγραμμα δράσης που θα ανακοινώσει ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Σήμερα (15/2) στον Δρυμό και αύριο στο Μεσαίο

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε» ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» συνεχίζουν αυτές τις μέρες τις ανοιχτές συζητήσεις σε όλες τις κοινότητες και σε όλους τους οικισμούς του διευρυμένου δήμου.

Η επόμενη –τέταρτη- ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί στον Δρυμό, σήμερα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο ΚΑΠΗ, και η πέμπτη συζήτηση αύριο, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Μεσαίο (στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου), στις 5 το απόγευμα.

Ο Δ. Ωραιοκάστρου  ανάμεσα στους πρωτοπόρους με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

 

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου για ακόμη μια φορά βρίσκεται ανάμεσα στους πρωτοπόρους δήμους, που καινοτομούν αναζητώντας λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του.

Υπό αυτή τη σκέψη ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου,  προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με τις διαγωνιστικές διαδικασίες να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Η σχετική σύμβαση χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και της εικόνας του Δήμου.

Επισημαίνεται ότι το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι ένα εργαλείο διαδικασιών σχεδιασμού στον τομέα των μεταφορών και αναμένεται να λειτουργήσει ως «ομπρέλα» για τις δράσεις που ήδη προωθούνται από τη διοίκηση όπως για παράδειγμα: το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, οι αναπλάσεις κ.α.

Στο επίκεντρο της δημοτικής αρχής μπαίνει ο πολίτης και η βελτίωση της καθημερινότητάς του σε μια περιοχή, που πλέον αλλάζει μορφή και τείνει να προσεγγίσει στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Δεν πρόκειται για μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά για ένα ολοκληρωμένο έργο σύμφωνα με της αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης για την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των δημοτών.

Θέματα όπως η μείωση χρήσης αυτοκινήτου, οι εφαρμογές car pooling , η Τηλεματική , ο σχεδιασμός δημοτικής ή  συμμετοχικής συγκοινωνίας, τα έξυπνα λεωφορεία θα τεθούν σε διαβούλευση και θα αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης.

Στελέχη του Δήμου Ωραιοκάστρου και της εταιρείας που ανέλαβε το έργο της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης του Δήμου, θα συνεργαστούν τους επόμενους έξι μήνες ώστε να εκπονήσουν το σχέδιο σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της διοίκησης.

Ο δήμος καλεί, τις επόμενες μέρες, όλους τους δημότες του να συμμετέχουν ενεργά την πορεία εκπόνησης του ΣΒΑΚ μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Ωραιοκάστρου (http://oraiokastro.gr)

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης αναφερόμενους στην υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας τόνισε ότι πρόκειται ακόμη ένα μεγάλο έργο, που εκπονείται στον δήμο. «Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο, που αναμένεται να υλοποιηθεί με τη συμμετοχή και των δημοτών μας. Στόχος μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά έτσι όπως επιθυμούν εκείνοι. Θέλουμε στο έργο, ουσιαστικά και τη δική τους «υπογραφή» γιατί το όραμα για ένα καλύτερο Ωραιόκαστρο είναι κοινό. Και εμείς θέλουμε τους δημότες μας συνοδοιπόρους», επεσήμανε ο Αστέριος Γαβότσης.

Απολογισμός πεπραγμένων 2017–2018–Αστ. Γαβότσης: «Αγωνιστήκαμε με στρατηγικό σχεδιασμό και καταφέραμε να εξυγιάνουμε απολύτως τα οικονομικά του δήμου Ωραιοκάστρου»

 

Τον απολογισμό πεπραγμένων παρουσίασε η διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου επισημαίνοντας ότι μετά από σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια κατάφερε να κερδίσει το «στοίχημα» δράσεων και πρωτοβουλιών σε καιρό βαθιάς οικονομικής ύφεσης.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, στον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε περήφανοι γιατί τα τελευταία 4 χρόνια αγωνιστήκαμε με στρατηγικό σχεδιασμό μακράς πνοής και τελικά καταφέραμε να εξυγιάνουμε απολύτως τα οικονομικά του δήμου μας, σε ένα δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της ευρύτερης περιοχή Ωραιοκάστρου».

Ο κ. Γαβότσης έκανε λόγο για ένα δύσκολο έργο, που στηρίχθηκε αρχικά στο κοινό όραμα της διοίκησης για ένα καλύτερο αύριο, και μετέπειτα στον αυστηρό προγραμματισμό, στη συνέπεια και στη σκληρή δουλειά όλων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «χωρίς τυμπανοκρουσίες οδηγούμε το Δήμο σε μια νέα εποχή με υγιέστατα οικονομικά και μια διαχείριση η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψουμε μέσα από έργα και παρεμβάσεις ένα αναπτυξιακό μέρισμα στον δημότη. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε και την προοπτική της ορθολογικής μείωσης των δημοτικών τελών. Ολοκληρώνοντας σχεδόν 5 έτη στο τιμόνι της διοίκησης του δήμου μπορώ να σταθώ απέναντι στους πολίτες με αίσθημα ευθύνης και να τους πω ότι ο δήμος μας πλέον δεν έχει μόνο προοπτικές, αλλά και δυνατότητες. Ανταποκριθήκαμε με επιτυχία σε μια μεγάλη δέσμευση και γι’ αυτό θα ήθελα σ’ αυτό το σημείο, να ευχαριστήσω από καρδιάς, το σύνολο της Διοικητικής μας oμάδας».

Ο Δ. Ωραιοκάστρου κερδίζει ακόμη ένα μεγάλο στοίχημα. «Πράσινο φως» για το αποχετευτικό σε Μεσαίο και Ν. Φιλαδέλφεια

 

Ακόμη ένα έργο πνοής για τον δήμο Ωραιοκάστρου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ένταξη των έργων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Φιλαδέλφειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και την κατασκευή εξωτερικού συλλεκτήριου αγωγού, ο οποίος θα συνδέεται με τον συλλεκτήρα των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας. Τα λύματα θα οδηγούνται στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης αναφερόμενος στο έργο επεσήμανε: «Για τη δημοτική αρχή και για μένα προσωπικά η κατασκευή αποχετευτικού συστήματος στις συγκεκριμένες περιοχές, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Ένα σημαντικό έργο υλοποιείται, όπως είχαμε υποσχεθεί στους κατοίκους. Ας μην ξεχνάμε ότι το αποχετευτικό σύστημα είναι δείγμα πολιτισμού και προόδου μιας κοινωνίας».

Οι κάτοικοι του Πετρωτού μίλησαν «με τον Ανέστη» – Τι ζήτησαν από τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Ανέστη Πολυχρονίδη

 

Για τα προβλήματα που τους απασχολούν μίλησαν «με τον Ανέστη» οι κάτοικοι του Πετρωτού οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» για συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη, το απόγευμα της Δευτέρας (11 Φεβρουαρίου)

Ήταν η δεύτερη ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» στη διάρκεια της οποίας πολλοί κάτοικοι του Πετρωτού έθεσαν υπόψη του Ανέστη Πολυχρονίδη μια σειρά ζητημάτων που τους αφορούν όπως η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, ο ελλιπής φωτισμός των δρόμων και η έλλειψη ενός χώρου συνάθροισης για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και για τους νέους. Τόνισαν ακόμη την ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων που έχουν μετατραπεί σε χώρους εναπόθεσης μπαζών και σκουπιδιών, καθώς και τοποθέτησης φωτεινού σήματος μέτρησης της ταχύτητας των οχημάτων τα οποία σήμερα διέρχονται από τον κεντρικό δρόμο με υψηλές ταχύτητες. «Δεν έγινε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Ούτε ένα πλακάκι δεν μπήκε», είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι αναφερόμενοι στην τραγική κατάσταση των δρόμων του χωριού αλλά και της κεντρικής οδού. Στα προβλήματα που επίσης τους απασχολούν ανέφεραν την έλλειψη γιατρού, τα αδέσποτα, την αστική συγκοινωνία (τόσο όσον αφορά στη σύνδεση με το κέντρο του δήμου όσο και με τη Θεσσαλονίκη), καθώς και άλλα θέματα της καθημερινότητας για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος άκουσε όλες τις απόψεις και τις προτάσεις των κατοίκων του Πετρωτού και δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν πριν από τις δημοτικές εκλογές θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Την Πέμπτη στη Ν. Φιλαδέλφεια

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε» ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» θα πραγματοποιήσουν ανοιχτές συζητήσεις σε όλες τις κοινότητες και σε όλους τους οικισμούς του διευρυμένου δήμου.

Η επόμενη –τρίτη- ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί στη Ν. Φιλαδέλφεια, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Κελεσόγλειου Πνευματικού Κέντρου.

Ενορχηστρωμένη «επίθεση» που «ναυαγεί» η υπόθεση του λατομείου στο Μεσαίο

 

Ενορχηστρωμένη «επίθεση» που «ναυαγεί» η υπόθεση του λατομείου στο Μεσαίο

Ενορχηστρωμένη «επίθεση» που πλέον «ναυαγεί» και εκθέτει ανεπανόρθωτα τους δημιουργούς και υποστηρικτές της είναι τα όσα αστήρικτα και αναιτιολόγητα μεταδίδονται τα τελευταία 24ωρα για το λατομείο Μεσαίου και τις ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Επειδή «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας πως ουδέποτε έλαβε αρμοδίως η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το λατομείο του Μεσαίου, προκειμένου να υπάρξει προσφυγή εντός 30 ημερών.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου δεν έλαβε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, όχι από δική του παράλειψη, αλλά επειδή ο αποστολέας (η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης) δεν έπραξε ως όφειλε. Για τα έγγραφα, που αποδεικνύουν μέχρι κεραίας, το προηγούμενο, συστήνουμε υπομονή μέχρι το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεσαίο την ερχόμενη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι εκτός από τον Δήμο Ωραιοκάστρου, ούτε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έλαβε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (υπάρχει το αντίστοιχο αποδεικτικό έγγραφο).

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο οποίος εκλέγεται στην Β΄ Θεσσαλονίκης, και έχει γνώση του όλου θέματος των λατομείων του Μεσαίου, δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερωθεί από τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου πριν προβεί στις τελευταίες, βεβιασμένες του δηλώσεις επί του θέματος.

Συστήνεται στους όψιμους ενδιαφερόμενους για το λατομείο του Μεσαίου, πολλοί εκ των οποίων διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου, να μάθουν πρώτα πού βρίσκεται το λατομείο και έπειτα, όπως έχει πράξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, να ταχθούν κατά της συγκεκριμένης επένδυσης.

Να επισημάνουμε, για όσους δεν γνωρίζουν, ότι για να εκτελεστούν οι αυτοδιοικητικές λειτουργίες στο ζήτημα, δηλαδή να υπάρξει προσφυγή επί της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για το λατομείο Μεσαίου, χρειάζεται πρώτα η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου να έχει ενημερωθεί αρμοδίως και όχι από «παπαγαλάκια», αλλά και να μην πέφτει θύμα της ανήμπορης και παράλυτης λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι διαχρονικά και από το έτος 2000 και έπειτα όλοι οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής μας έχουν ξεκάθαρα λάβει αποφάσεις κατά της επένδυσης των λατομείων του Μεσαίου. Μάλιστα η σημερινή διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου έχει πολλές φορές και σε όλα τα επίπεδα (θεσμικά και πολιτικά) ταχθεί κατά της συγκεκριμένης επένδυσης.

Ήδη από την πρώτη στιγμή που έγινε ξεκάθαρο πως οι παραλείψεις της κεντρικής διοίκησης οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση γύρω από την επένδυση στα λατομεία, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Αστέριος Γαβότσης, έδωσε εντολή στις νομικές υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να πράξουν τα δέοντα για να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Τα σχετικά έγγραφα και όλο το χρονικό των ενεργειών, που συνθέτουν τα παραπάνω, θα αποκαλυφθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο στο Μεσαίο.

Δικαίωση 53 συμβασιούχων

 

Σε τεράστια οικονομική βλάβη οδηγούν το δήμο Ωραιοκάστρου οι άστοχες ενέργειες και οι λάθος χειρισμοί του Αστέριου Γαβότση μετά την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης να δικαιώσει τους 53 συμβασιούχους που η διοίκηση είχε απολύσει παράτυπα, υποχρεώνοντας το δήμο να καταβάλει 450.000 ευρώ στους δικαιωθέντες, στους οποίους έχει ήδη καταβάλει για δεδουλευμένα τριών μηνών 160.000 ευρώ, ένα οικονομικό μέγεθος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολύ αποτελεσματικά για τη βελτίωση υποδομών και συνθηκών διαβίωσης των δημοτών στην περιοχή.

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου «Αλληλεγγύη – Ανατροπή» είχε επισημάνει πολύ πριν από την προσφυγή των συμβασιούχων στη Δικαιοσύνη, τον κίνδυνο να εκτεθεί οικονομικά και πολιτικά ο δήμος, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι της Καθαριότητας προσλήφθηκαν νόμιμα μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Ωστόσο η πρωτοφανής ενέργεια της διοίκησης να τους απολύσει παράτυπα, αποδεικνύει την επιπολαιότητα διαχείρισης τόσο σοβαρών θεμάτων από τον Αστέριο Γαβότση και τους συνυπευθύνους του και την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα θέματα οικονομικής διαχείρισης των υπηρεσιών του δήμου.

Συγκεκριμένα, προχθές το Εφετείο Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθμ. 256/2019 τελεσίδικη απόφασή του επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και απέρριψε την έφεση του δήμου Ωραιοκάστρου. Δηλαδή το ταμείο του δήμου Ωραιοκάστρου επιβαρύνεται, ξεκάθαρα από επιπολαιότητα ή άλλους αδιευκρίνιστους σκοπούς της διοίκησης, με συνολικά με 610.000 ευρώ.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, οι δικαιωθέντες συμβασιούχοι έχουν δικαίωμα να προβούν άμεσα σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου, γεγονός που θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία του των υπηρεσιών του δήμου.

Ωστόσο, παρόλο που ήταν γνωστή η πρόθεση της κυβέρνησης να δοθεί παράταση στους υφιστάμενους συμβασιούχους, ο κ. Γαβότσης προκήρυξε διαγωνισμό για 63 θέσεις.

Αν προσθέσουμε και το χρέος των 228 χιλιάδων ευρώ με το οποίο επιβαρύνθηκε ο δήμος από παλαιότερη υπόθεση, όταν ο κ. Γαβότσης είχε κριθεί ένοχος ως ηθικός αυτουργός για την καταστροφή οικήματος στα όρια του δήμου Μυγδονίας, του οποίου τότε ήταν δήμαρχος, όπου θα δημιουργούνταν παράρτημα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αποδεικνύεται ότι για ακόμη μια φορά από επιπολαιότητα και κακή διαχείριση τα ταμεία του δήμου Ωραιοκάστρου κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα.

Π. Σκαρλάτος: «Δικαιώθηκαν οι 53 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Ωραιοκάστρου και οι οικογένειές τους»

 

Αρνητική ήταν σήμερα η απόφαση του Εφετείου, όπου προσέφυγε η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωνε οικονομικά και ηθικά τους 53 συμβασιούχους εργαζόμενους στο τμήμα Καθαριότητας, οι οποίοι προσελήφθησαν κανονικά, με διαδικασία ΑΣΕΠ, στην εκπνοή του 2015 και τρεις μήνες μετά ο δήμος προχώρησε στις καταγγελίες των συμβάσεών τους πριν αυτές λήξουν.

Οι εργαζόμενοι είχαν διεκδικήσει δικαστικά την επαναπρόσλήψή τους αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η απόφαση στις αρχές Δεκέμβρη του 2016 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης της ομαδικής αγωγής που κατέθεσαν οι 53 συμβασιούχοι, τους επιδίκαζε αποζημίωση απόλυσης 4.000 ευρώ στον καθένα συν τα επιδόματα αδείας και χορήγησης γάλακτος.

Μετά και τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου μπαίνει τέλος στην ομηρία των 53 εργαζομένων και των οικογενειών τους και αναγκάζει τη δημοτική αρχή να καταβάλει στον καθένα εργαζόμενο τα δεδουλευμένα 3 μηνών και αποζημίωση 4.000 ευρώ που μεταφράζεται σε περίπου 800.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών). 

Ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συμμαχίας Ανάπτυξης- αν.α.σ.α για το Ωραιόκαστρο», Παντελής Σκαρλάτος τόνισε ότι: «Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή θα πρέπει να μας ενημερώσουν πως θα καλύψουν την οικονομική βλάβη που υπέστη ο δήμος από τους λάθος και αστοχείς χειρισμούς τους στην υπόθεση αυτή. Και δεν είναι η μοναδική αστοχία του δημάρχου, καθώς επανειλημμένα έχει εκτεθεί και έχει εκθέσει τον δήμο». Όπως είπε ο κ. Σκαρλάτος: «Ήρθε λοιπόν η ώρα να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους και ο κ. Γαβότσης να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των συνανθρώπων του».

Ουσιώδης ο Αστέριος Γαβότσης ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το έργο της διοίκησής του

 

Η πιο σημαντική συνεδρίαση ενός δημοτικού συμβουλίου, πιστεύουμε ότι είναι ο απολογισμός μιας διοίκησης ενός δήμου. Κατά την  συνεδρίαση  λοιπόν η οποία κράτησε πολλές ώρες, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ήταν ουσιώδης και ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια το έργο της διοίκησής του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι μια ξεχωριστή, μία ιδιαίτερη στιγμή για τον ίδιο, να επικοινωνήσει με τους πολίτες, καταθέτοντας την φιλοδοξία του να αναμετρηθεί όλα αυτά τα χρόνια με τα δύσκολα,για τις πολλές δράσεις με έργα μεγάλα, μεσαία και μικρότερα, τα οποία με συλλογική, οργανωμένη και επίπονη προσπάθεια, κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του,να σχεδιάσει,να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τα περισσότερα.

Δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στην καθημερινότητα, στις συντηρήσεις (αποχέτευση, γέφυρες, ηλεκτροφωτισμός, άσφαλτοι, αγροτική οδοποιία, καθαριότητα, προστασία πρασίνου, αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κλπ), αλλά και στην κοινωνική συμπαράσταση- βοήθεια, σε όλους τους ανθρώπους που χτύπησε η οικονομική κρίση. Όλα αυτά παρουσιάστηκαν συνοδευόμενα με φωτογραφίες, καταγραμμένα και τεκτμηριωμένα κατά τον χρόνο που υλοποιούνταν. 

Δημοπράτηση του έργου της συντήρησης της Συμμαχικής οδού, που εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του δημάρχου, πρωτοπορία του δήμου με προώθηση προγραμμάτων ανακύκλωσης,προμήθεια καινούργιου απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, για προμήθεια από δωρεά 300 καινούργιων κάδων ανακύκλωσης, καθώς και οι 950 κάδοι απορριμμάτων που αντικατέστησαν τους παλιούς, ένταξη στο πράσινο ταμείο και λειτουργίας του πρώτου κέντρου διαλογής, 18 πιστοποιημένες παιδικές χαρές και για άλλες 8 που ετοιμάζονται, ανάθεση μελετών του κυκλικού κόμβου Γαλήνης, οι θετικές παρεμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω και της ΔΗ.Κ.Ε.Ω, που και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι από αρνητικό οικονομικό πρόσημα, κατάφεραν μετά από πολύ αγώνα να έχουν θετικό, κάτι που συνέβη και στην Αβάθμια και στη Ββάθμια, πέρα από τις μεγάλες παρεμβάσεις που γίνανε σε όλα τα σχολεία του δήμου.

Τέλος θα πρέπει να σταθούμε και να επισημάνουμε για τα οικονομικά του δήμου, κάτι που αναφέρθηκε ο δήμαρχος στην αρχή της ομιλίας του, κατάφερε η διοίκηση τα τελευταία δύο χρόνια να υπάρχει ενδυνάμωση του ισολογισμού και αύξηση των συνολικών εσόδων, παρά το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, κάτι πολύ σημαντικό για την θετική πορεία του δήμου.

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ – ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ του Γρηγόρη Εδιρνέλη

 

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ – ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

του Γρηγόρη Εδιρνέλη*

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα νέα λατομεία της περιοχής Μεσαίου – Πετρωτού – Μονολόφου και επειδή πρέπει κάποια στιγμή να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους και όχι να διαδίδονται θολές και σκόπιμα διαστρεβλωμένες θέσεις που συνοδεύονται από προεκλογικές εμφανίσεις υποψηφίων προς άγρα ψηφοφόρων θέλουμε να πληροφορήσουμε τους συνδημότες μας για τα παρακάτω και αυτοί να βγάλουν τα συμπεράσματα τους:

Α) Η συγκεκριμένη περιοχή του Μεσαίου καθορίστηκε ως ΛΑΤΟΜΙΚΗ με την υπ’ αριθμ.782/03-02-1992 Απόφαση του Ευγένιου Χαίτίδη, τέως βουλευτή της ΝΔ.

Β) Το επίμαχο έργο αφορά σε λατομείο αδρανών υλικών έκτασης 250,381 τ.μ. εντός τηςκαθορισμένης λατομικής περιοχής Μεσαίου – Πετρωτού – Μονολόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου, της Π.Ε. Θεσ/νίκης με συντεταγμένες ΕΓΣΑ ‘ 87

Γ) Κατά την συνεδρίαση της επιτροπής της Μητροπολιτικής Ενότητας της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης την 29-12-2017 η αρμόδια υπάλληλος της υπηρεσίας (Περιφέρειας) κ. Μινοπούλου ενημέρωσε την επιτροπή για την με αρ. πρωτ.: 288881/6850/16-11-2017 θετική εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας της Δ/νσης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Ενημέρωσε λοιπόν τα μέλη της επιτροπής ότι η αρχική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) είχε υποβληθεί το 2003, ωστόσο η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης πάγωσε λόγω κατάθεσης προσφυγών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τώρα έχει ξεκαθαρίσει πλέον το τοπίο, η λατομική περιοχή ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και ο φορέας της δραστηριότητας (εταιρία ΝΙΚΗ Σ.Π.Ε) επανέρχεται με επικαιροποιημένη ΜελέτηΠεριβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.).

Αναφέρθηκε επίσης στη δραστηριότητα, στο πλαίσιο των χρήσεων γης που διέπει την περιοχή του έργου, στις αρνητικές αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με την έγκριση της Μ.Π.Ε., λόγω της επιβάρυνσης του ορεινού όγκου της περιοχής και ενημέρωσε τα μέλη σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων η υπηρεσία της Περιφέρειας γνωμοδοτεί θετικά.

Στην συνεδρίαση αυτή του γνωμοδοτικού οργάνου της Περιφέρειας παρέστησαν μεταξύ των άλλων, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Γαβότσης, ο αντιδήμαρχος κ. Καραστερίου και ο κ. Λαζαρίδης από την τοπική κοινότητα Μεσαίου οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθετη άποψη τους και μετέφεραν τις αρνητικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου, της Τοπικής Κοινότητας του Μεσαίου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Σύμφωνα με την υποβληθείσα Μ.Π.Ε., η ετήσια παραγωγή του λατομείου προβλέπεται να είναι μέχρι 500.000 τόνους ενώ η ημερήσια παραγωγή θα ανέρχεται σε 2.000 τόνους.

——————

Ο λατομικός νόμος 4512/2018 είναι η κωδικοποίηση των νόμων 4442/2016, 669/77, 1428/1984. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Άρθρο 19

Διοικητικά και ένδικα βοηθήματα

1. ……..

2. Κατά των αποφάσεων του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που εκδίδονται κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου και αφορούν σε έγκρισησύναψης σύμβασης στο πλαίσιο της μίσθωσης δια πλειοδοτικής δημοπρασίας ή παράτασης της συναφθείσας δια πλειοδοτικής δημοπρασίας σύμβασης μίσθωσης καθώς και σε λύση συναφθείσας σύμβασης μίσθωσης μπορεί να ασκηθεί ενδικοφανής προσφυγήενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα ημερών από την κοινοποίηση τους.

Και εδώ τίθεται το εξής εύλογο και βασανιστικό ερώτημα που χρήζει άμεσης και σαφούς απάντησης:

ΕΚΑΝΕ ο Δήμος Ωραιοκάστρου ή η Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης την προβλεπόμενη από τον νόμο ενδικοφανή προσφυγή ούτως ώστε να οδηγηθεί η προσβαλλόμενη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που κατατέθηκε προς έγκριση την 12-9-2018) στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να ζητούν την ακύρωση της όπως έγινε σε παρόμοια περίπτωση στο Δήμο Θέρμης που παρόμοια ΜΠΕ ακυρώθηκε;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ !!!!!

Έτσι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την 4-2-2019 με την με αριθμ. πρωτ. 6943 απόφαση της, ενέκρινε την εισήγηση της υπηρεσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την μίσθωση της συγκεκριμένης έκτασης ως λατομείου στην εταιρία ΝΙΚΗ Σ.Π.Ε.

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΕΣ (από άγνοια ή με προφανή δόλο) ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

———————-

Πέρα όμως από τα παραπάνω ακούγονται φωνές από συνυποψήφιους μου, γιααποχαρακτηρισμό της συγκεκριμένης έκτασης από λατομική σε μη. Μάλιστα κατατέθηκε για προφανείς προεκλογικούς λόγους από βουλευτή της Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και ερώτηση – πυροτέχνημα στη Βουλή για το αν μπορεί να αποχαρακτηριστεί από λατομική η συγκεκριμένη έκταση ενώ το ίδιο ακριβώς ερώτημα καταθέτει σε δελτία τύπου και ο υποψήφιος της συγγενούς δημοτικής παράταξης.

Στους συγκεκριμένους κυρίους λοιπόν απαντούμε ως εξής: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί αφού όπως προανέφερα τον χαρακτηρισμό της έκτασης ως λατομικής, την έκανε το 1992 ο εκλεκτός και ομογάλακτος του κόμματος τους κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης (όπως αναφέρω παραπάνω) και δεύτερον όφειλαν να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί πως αρμόδιος για τον αποχαρακτηρισμό μιας έκτασης ως λατομικής είναι αποκλειστικά ο Περιφερειάρχης. Για του λόγου το αληθές παραθέτω παρακάτω τα άρθρα του νόμου4512/2018 που αφορούν τον αποχαρακτηρισμό μιας έκτασης και τα συμπεράσματα στην κρίση των πολιτών.

ΠΩΣ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Άρθρο 6: Χωροθέτηση, τροποποίηση και αποχαρακτηρισμός λατομικών περιοχών

1….

6. Μη ενεργοποιημένες λατομικές περιοχές μπορούν να αποχαρακτηρίζονται, ολικά ή μερικά με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, μετά από εισηγητική έκθεση της επιτροπής της παρ.1 του άρθρου 5, για λόγους που τυχόν δεν ελήφθησαν υπόψη κατά τον καθορισμό τους ή για λόγους που προέκυψαν μετά τον καθορισμό τους και επιβάλλουν τον αποχαρακτηρισμό τους.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον για τις περιοχές αυτές, εντός πενταετίας από το χαρακτηρισμό τους, δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενεργοποίησής τους, αυτές αποχαρακτηρίζονται με απόφαση του οικείου περιφερειάρχη που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το χρονικό διάστημα της πενταετίας δύναται να παραταθεί για μία ακόμα διετία μεαπόφαση του συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατόπιν αιτιολογημένης πρότασης του Οικείου Περιφερειάρχη. Έναρξη της διαδικασίας ενεργοποίησης μίας λατομικής περιοχής αποτελεί η διενέργεια τουλάχιστον ενός επιτυχούς διαγωνισμού εκμίσθωσης………………..
7. Λατομικές περιοχές που ενεργοποιήθηκαν στο παρελθόν και έχουν περιέλθει σε αδράνεια πλέον της δεκαετίας αποχαρακτηρίζονται, ολικά ή μερικά με απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη εφόσον κριθεί ότι δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης τους.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και τον δίκαιο επιμερισμό των ευθυνών όσων εμπλέκονται στην βασανισμένη αυτή υπόθεση του λατομείου του Μεσαίου και της γύρω περιοχής.

Οι εκλογές είναι κοντά και οι πολίτες θα κρίνουν με βάση την πραγματικότητα και την αλήθεια και όχι με παραπλανητικά προεκλογικά τεχνάσματα υφαρπαγής της ψήφου τους που τους σερβίρονται αφειδώς.

Θα στηρίξουν μαζικά την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ γιατί είναι η δημοτική παράταξη που πάντοτε στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό των δημοτών με γνώμονα αποκλειστικά το καλό του τόπου και μακριά από κούφια μικροπολιτικά παιγνίδια εντυπώσεων.

Με την υποσημείωση της προτροπής στον κ. δήμαρχο Ωραιοκάστρου να υποβάλλει ενώπιον του ΣτΕ άμεσα (πριν παρέλθει άπρακτη και αυτή η προθεσμία) ασφαλιστικά μέτρα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας για την εκμίσθωση των δύο νέων λατομείων και παράλληλα αίτηση ακύρωσης για προφανείς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΔΙΡΝΕΛΗΣ είναι δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με την ΔΚΠΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ενημερωτικές συναντήσεις με την τοπική κοινωνία ξεκινά ο Π. Σκαρλάτος για το θέμα της λειτουργίας νέου λατομείου στον δήμο Ωραιοκάστρου

 

Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων στα χωριά Μονόλοφο, Μεσαίο και Μελισσοχώρι ξεκινά η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης- αν.α.σ.α για το Ωραιόκαστρο» και ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Παντελής Σκαρλάτος προκειμένου να συζητήσουν με την τοπική κοινωνία το φλέγον θέμα: «Λειτουργία νέου λατομείου στον δήμο Ωραιοκάστρου».

Παρουσία ειδικού επιστήμονα, αυτοδιοικητικών στελεχών και των έγκριτων νομικών της δημοτικής παράταξης την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στον Μονόλοφο στο «Καφέ Ψητοπωλείο» στην πλατεία Μονολόφου,  στις 18.30 το απόγευμα όπου θα αναπτυχθεί αναλυτικά και θα συζητηθούν όλες οι πτυχές του θέματος: «Έγκριση μίσθωσης για εκμετάλλευση δημόσιας λατομικής έκτασης αδρανών υλικών εμβαδού 250,381 στρ. στη λατομική περιοχή της τοπικής κοινότητας Μεσαίου του δήμου Ωραιοκάστρου».  Θα ακολουθήσει την Τρίτη 12.02.19 στις 18.30 στο Μεσαίο Πέμπτη 14.02.19 στις 18.30 στο Μελισσοχώρι.

Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της «αν.α.σ.α» και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Σκαρλάτος συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Λαζαρίδη και στελέχη της παράταξης πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο όπου αναμένεται να λειτουργήσει το νέο λατομείο μεταξύ των χωριών Μεσαίο, Μονόλοφο και Μελισσοχώρι. Ο κ. Σκαρλάτος και τα μέλη της «αν.α.σ.α» που επισκέφθηκαν το σημείο έκαναν λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα τονίζοντας την τεράστια υποβάθμιση του ορεινού όγκου που θα προκαλέσει η λειτουργία του λατομείου. Μάλιστα, υποστήριξαν ότι πρόκειται για μια καταπράσινη περιοχή πλησίον των οικισμών που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταστραφεί με τη δημιουργία ενός ακόμη λατομικού χώρου.

Ο κ. Σκαρλάτος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη σημερινή διοίκηση υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να επιδείξει την ανάλογη ολιγωρία που επέδειξε σε προηγούμενη απόφαση λειτουργίας λατομείου στην ευρύτερη περιοχή. «Η δημοτική αρχή θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αίτηση ακυρώσεως της εν λόγω απόφασης. Από τη στιγμή που η απόφαση εκδόθηκε στις 04.02.19, έχει περιθώριο 30 ημερών» είπε ο κ. Σκαρλάτος και συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση ο τόπος μας να μετατραπεί σε ένα απέραντο λατομείο. Τις επόμενες ημέρες θα βρεθούμε κοντά στους πολίτες που εδώ και χρόνια βιώνουν όλες τις επιπτώσεις από τη λειτουργία λατομείου στον τόπο τους. Θα συζητήσουμε μαζί τους και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε λύση. Όλοι μαζί θα ασκήσουμε πίεση στη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την ακύρωση της εν λόγω απόφασης πριν να είναι αργά για τον τόπο και τα παιδιά μας».

Οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου μίλησαν «με τον Ανέστη» ανοίγοντας τον πρώτο κύκλο των ανοιχτών συζητήσεων που οργανώνει η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα»

 

Οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου μίλησαν «με τον Ανέστη» ανοίγοντας τον πρώτο κύκλο των ανοιχτών συζητήσεων που οργανώνει η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση είχαν το απόγευμα της Παρασκευής (8 Φεβρουαρίου) οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απηύθυνε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα» για συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Ανέστη Πολυχρονίδη.

Ήταν η πρώτη ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» που πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στο παλιό σχολείο. Στη διάρκεια της συνάντησης, περισσότεροι από 10 εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων αλλά και κάτοικοι του Μελισσοχωρίου έθεσαν μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της έλλειψης βασικών υποδομών αλλά και της καθημερινότητας από τα οποία η απουσία της απερχόμενης διοίκησης του δήμου είναι «εκκωφαντική».

Η παλαιότητα των σωλήνων ύδρευσης, η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού, το πρόβλημα της αστικής συγκοινωνίας και της σύνδεσης του Μελισσοχωρίου με το κέντρο του Ωραιοκάστρου, η αδυναμία των πολιτιστικών συλλόγων να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και της αδιαφορίας της σημερινής δημοτικής αρχής να στηρίξει το έργο τους ήταν πρώτα στη λίστα των προβλημάτων στα οποία αναφέρθηκαν οι περισσότεροι κάτοικοι οι οποίοι μίλησαν στη συνάντηση.

«Δεν έγινε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Πληρώνουμε 80% φόρο για νερό ακατάλληλο το οποίο δεν μπορούμε να πιούμε, ενώ πολλές φορές δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ούτε για να λουστούμε. Από τις βρύσες μας τρέχει λάσπη», είπε κάτοικος του Μελισσοχωρίου, ενώ ένας άλλος έδειξε μια φωτογραφία από το κατάμαυρο, λασπωμένο φίλτρο νερού το οποίο ο ίδιος αλλάζει κάθε μήνα και πολλές φορές ανά δεκαπενθήμερο!

Επίσης, έγινε αναφορά στα τεράστια προβλήματα που βίωσαν πρόσφατα οι κάτοικοι λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού. Υπογράμμισαν ιδιαίτερα την αδιαφορία του δήμου να κάνει τους δρόμους προσβάσιμους για πεζούς και οχήματα.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομάδας Μελισσοχωρίου αναφέρθηκε στην εμπλοκή που προέκυψε με την αδυναμία επιχορήγησης της ομάδας, καθώς το γήπεδο εμφανίζεται αγνώστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, ανάλογα προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες δημοτικές κτιριακές εγκαταστάσεις και εκτάσεις με ευθύνη της δημοτικής αρχής η οποία αδιαφορεί και καθυστερεί να προχωρήσει στη νομιμοποίησή τους.

Οι κάτοικοι του Μελισσοχωρίου επισήμαναν ακόμη την απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όπως είπαν, πολλές φορές και για μεγάλα χρονικά διαστήματα μένουν χωρίς γιατρό και τόνισαν την ανάγκη να δημιουργηθούν άλλες δυο οργανικές θέσεις γιατρών, καθώς οι τοπικές μονάδες υγείας σήμερα υπολειτουργούν.

Η ανάγκη για ευταξία, καθαριότητα και ανακύκλωση, η έλλειψη διαγράμμισης και σήμανσης στους δρόμους, η έλλειψη πεζοδρομίων, η απουσία αντιπλημμυρικών έργων, ο μη καθαρισμός των ρεμάτων, τα αδέσποτα, η έλλειψη φωτισμού, αλλά και η ανάγκη κατασκευής νέου κοιμητηρίου ήταν επίσης στην ατζέντα των ζητημάτων που έθεσαν οι κάτοικοι στον Ανέστη Πολυχρονίδη. Οι ίδιοι επισήμαναν ακόμη πως έχουν κουραστεί από τις παροχολόγίες και αναγνώρισαν το συνεχές ενδιαφέρον του επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Τώρα» και υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου για το Μελισσοχώρι αλλά και για όλες τις ενότητες του δήμου.

Ο Ανέστης Πολυχρονίδης άκουσε όλες τις απόψεις και τις προτάσεις των κατοίκων του Μελισσοχωρίου και δεσμεύτηκε πως στην επόμενη συνάντηση που θα έχουν θα ανακοινώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης τις οποίες θα υλοποιήσει ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Ωστόσο, έδωσε μια πρώτη γεύση του αξόνων στους οποίους θα κινηθεί το πρόγραμμα δράσης της δημοτικής του παράταξης–master plan «Δ. Ωραιοκάστρου 2019-2023» υπογραμμίζοντας πως η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας θα είναι στην «πρώτη γραμμή» δράσης του. Επίσης, διαβεβαίωσε πως θα διεκδικήσει την ένταξη μεγάλων και μικρών έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πως δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ευρώ από εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις. Επίσης, συμφώνησε με την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων ανάλογα με τη δυναμική τους σε ετήσια βάση όπως ξεκίνησε και εφαρμόστηκε μόνο την περίοδο 2011-2014.

Τη Δευτέρα στο Πετρωτό

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε» ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» θα πραγματοποιήσουν ανοιχτές συζητήσεις σε όλες τις κοινότητες και σε όλους τους οικισμούς του διευρυμένου δήμου.

Η επόμενη ανοιχτή συζήτηση «Με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί στο Πετρωτό (στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου), τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα.

Ανέστης Πολυχρονίδης προς Α. Γαβότση: Το δημαρχείο είναι θεσμός και όχι προεκλογικό γραφείο–Η απόφαση για το λατομείο

 

Δριμεία κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο Αστέριο Γαβότση για την απαράδεκτη πρακτική του να μετατρέψει το γραφείο δημάρχου σε προεκλογικό του κέντρο άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου και δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Πολυχρονίδης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς ο κ. Γαβότσης επιμένει –παρά τις συστάσεις που του απηύθυνε προ μηνός ο Ανέστης Πολυχρονίδης- να φωτογραφίζεται στο γραφείο Δημάρχου με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

«Απευθύνουμε αυστηρή προειδοποίηση προς τον κ. Γαβότση να μη χρησιμοποιεί ούτε τις κτιριακές και τηλεφωνικές υποδομές του Δήμου ούτε το ανθρώπινο δυναμικό των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος της προεκλογικής του εκστρατείας και την προσωπική προβολή της απερχόμενης διοίκησης και του επικεφαλής της. Το δημαρχείο είναι θεσμός και όχι ‘’μαγαζάκι’’ του απερχόμενου δημάρχου και της παράταξής του», δήλωσε ο Ανέστης Πολυχρονίδης και διεμήνυσε: «Είμαστε αποφασισμένοι –τουλάχιστον εμείς- ως δημοτική παράταξη να προστατέψουμε το δικαίωμα των πολιτών ώστε ανεμπόδιστα και ανόθευτα να εκφραστούν στην κάλπη».

Η απόφαση για το λατομείο

Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Πολυχρονίδης αναφέρθηκε στο μείζον περιβαλλοντικό θέμα που δημιουργείται με την απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με την έγκριση μίσθωσης για εκμετάλλευση δημόσιας λατομικής έκτασης αδρανών υλικών εμβαδού 250,381 στρ. στη λατομική περιοχή της τοπικής κοινότητας Μεσαίου του δήμου Ωραιοκάστρου. Με τη συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία λατομείου για διάστημα 20 ετών, με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Πολυχρονίδης επισήμανε την ανάγκη να κινηθεί ταχύτατα ο δήμος για την ανατροπή της απόφασης και να συζητηθεί το θέμα σε ευρεία συνάντηση όπου θα κληθούν να τοποθετηθούν για το ζήτημα οι βουλευτές του νομού, αλλά και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος θα πρέπει να εξηγήσει για ποιον λόγο η κυβέρνηση, μέσω της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, προχωρά στη σύμβαση για το λατομείο αδιαφορώντας τόσο για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινότητας, του δήμου και της Περιφέρειας όσο και για τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή της απόφασης στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Μεσαίου, Μονολόφου και Μελισσοχωρίου. Μιας περιοχής ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους στην οποία ο Ανέστης Πολυχρονίδης, στη διάρκεια της θητείας του ως αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του δήμου Ωραιοκάστρου, είχε προχωρήσει το έργο της σήμανσης ποδηλατικών και περιπατητικών διαδρομών με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το Μεσαίο ζητάει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

 

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου με αποκλειστικό θέμα τη νέα άδεια λειτουργίας του λατομείου στην περιοχή Μεσαίο, παρουσία των πολιτών, όλων των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, των περιφερειακών συμβούλων, των βουλευτών και των πολιτευτών της Β’ Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» και Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση του Αστέριου Γαβότση, στη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας την αποκλειστικά υπεύθυνη για την καταστροφική εξέλιξη της έκδοσης άδειας λειτουργίας λατομείου στον ορεινό όγκο του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Φτάσαμε σε μία καταστροφική απόφαση  για τη φύση και το βουνό μας που οφείλεται στις παραλείψεις και τα λάθη της διοίκησης Γαβότση. Μετά από 4,5 χρόνια ερχόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη. Και βέβαια ο κ. Γαβότσης μπορεί να μην είναι δήμαρχος μετά τις επόμενες εκλογές, αλλά το κακό έχει γίνει. Αφήνει μία βαριά κληρονομιά », τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου θυμίζοντας ότι η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» είχε προειδοποιήσει για το θέμα από το 2015 και είχε ζητήσει τον άμεσο αποχαρακτηρισμό της λατομικής ζώνης.

Όπως ανέφερε ο Υποψήφιος Δήμαρχος, «αυτή η απόφαση συνεπάγεται οικονομική καταστροφή για όλο το δήμο και τις περιουσίες των κατοίκων και κυρίως για το Μελισσοχώρι, το Μεσαίο, το  Μονόλοφο και το Πετρωτό. Πρόκειται για μία τεράστια υποβάθμιση του ορεινού όγκου. Το συγκεκριμένο λατομείο παίρνει άδεια λειτουργίας για τα επόμενα 30 χρόνια συν όποιες επεκτάσεις».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ακόμη ότι αναμένονται δυσμενείς εξελίξεις καθώς είναι πιθανό να υπάρξουν και άλλες νέες άδειες για τουλάχιστον άλλα δύο λατομεία στην περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου. «Εμείς σαν παράταξη και με τη συνδρομή των πολιτών και έχοντας έννομο συμφέρον θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, όπως κάναμε στο παρελθόν, με ίδια έξοδα και καταφέραμε και αποτρέψαμε το να μετατραπεί το ανενεργό λατομείο του Παλαιοκάστρου σε χωματερή για μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ικανότητα και τις προθέσεις της διοίκησης»   συμπλήρωσε.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Παπακωνσταντίνου σε ψηφοφορία που ακολούθησε, παρά τις αντιδράσεις μερίδας των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης, υπερψηφίστηκε η πρόταση του για άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ: «Περιβαλλοντικό έγκλημα η απόφαση για τη μίσθωση προς εκμετάλλευση 250 στρεμμάτων στη λατομική περιοχή Μεσαίου»

 

Ρηγματώσεις μέσα στα ίδια τα σπίτια τους, διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και την ύπαρξη δεκάδων άλλων περιβαλλοντικών πληγών κατήγγειλαν οι κάτοικοι του Μεσαίου στον υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή και πραγματοποίησε αυτοψία στις ζώνες που γειτνιάζουν με τα λατομεία.

Η επίσκεψη του Παντελή Τσακίρη στην περιοχή του Μεσαίου πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με την «έγκριση μίσθωσης για εκμετάλλευση δημόσιας λατομικής έκτασης αδρανών υλικών εμβαδού 250,381 στρ. στη λατομική περιοχή της τοπικής κοινότητας Μεσαίου του δήμου Ωραιοκάστρου».

Η επίμαχη απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία λατομείου για διάστημα είκοσι ετών και μάλιστα με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης, έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες και θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά», Παντελής Τσακίρης έκανε λόγο για ένα «περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας», επισημαίνοντας την ίδια ώρα ότι στα μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα που ανακύπτουν έρχεται να προστεθεί και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται με τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής που θα χαθούν, καθώς οικοπεδικές εκτάσεις θα καταστούν αυτόματα μη οικοδομήσιμες και μη αξιοποιήσιμες, εξαιτίας της γειτνίασής τους με το λατομείο.

«Η λύση είναι μία: Άμεσος αποχαρακτηρισμός της περιοχής από λατομική», είπε χωρίς περιστροφές ο κ. Τσακίρης, τονίζοντας ότι τα θέματα της περιβαλλοντικής προστασίας, της διαφύλαξης και της ανάδειξης του ορεινού όγκου και ασφαλώς της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής είναι αυτά που αδιαπραγμάτευτα πρέπει να τίθενται σε απόλυτη προτεραιότητα.

«Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το Μεσαίο, για να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται. Εμείς το πράξαμε. Δεν αρκεστήκαμε σε θεωρητικές διαπιστώσεις. Πήγαμε πόρτα-πόρτα. Μιλήσαμε με τους κατοίκους. Μπήκαμε στα σπίτια τους. Οι εικόνες που αντικρίσαμε δεν τιμούν κανέναν. Αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα πρέπει να σταματήσει», είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Τσακίρης.

«Μιλήστε με τον Ανέστη»- Από το Μελισσοχώρι αρχίζει ο πρώτος κύκλος των ανοιχτών συζητήσεων που οργανώνει η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα»

 

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε» ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης και τα στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» προγραμμάτισαν ανοιχτές συζητήσεις σε όλες τις κοινότητες και τους οικισμούς του διευρυμένου δήμου, καθώς και στην πόλη του Ωραιοκάστρου προκειμένου να ακούσουν από τους ίδιους τους πολίτες τα προβλήματα που τους απασχολούν αλλά και τις ιδέες τους για την επίλυσή τους.

 Οι απόψεις και οι προτάσεις των κατοίκων του δήμου Ωραιοκάστρου, που θα συζητηθούν στις ανοιχτές συναντήσεις, θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο στο πρόγραμμα δράσης –master plan «Δ. Ωραιοκάστρου 2019-2023» της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα» η οποία, με επικεφαλής τον Ανέστη Πολυχρονίδη, διεκδικεί την ψήφο των δημοτών, αλλά και την αλλαγή σελίδας στον δήμο Ωραιοκάστρου προς όφελος όλων των κατοίκων, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Οι ανοιχτές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν εντός του Φεβρουαρίου και έρχονται σε συνέχεια των τακτικών επαφών που είχε πάντα και έχει συνεχώς –και όχι μόνο εν μέσω προεκλογικής περιόδου- ο Ανέστης Πολυχρονίδης με όλους τους δημότες με τους οποίους έχει δημιουργήσει στα περίπου 20 χρόνια της αυτοδιοικητικής του παρουσίας δεσμούς εμπιστοσύνης.   

Η πρώτη ανοιχτή συζήτηση «Μιλήστε με τον Ανέστη» θα πραγματοποιηθεί στο Μελισσοχώρι (αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου, στο παλιό σχολείο, απέναντι από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου), την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα.

 Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος συναντήσεων όπου ο Ανέστης Πολυχρονίδης θα δεσμευτεί με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και πηγές χρηματοδότησης για την επίλυση των προβλημάτων που θα έχουν ήδη τεθεί υπόψη του από τους δημότες.

(Για επικοινωνία: Ανέστης Πολυχρονίδης, τηλ. 6977 355 230)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ

 

Επαφές με δημόσιους οργανισμούς και φορείς της πόλης με στόχο την εξεύρεση λύσεων σε σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου πραγματοποιεί ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης του ο κ. Παπακωνσταντίνου επισκέφτηκε τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΕΥΑΘ κ. Γιάννη Παπαϊωάννου.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν το σοβαρό πρόβλημα ακαταλληλότητας του νερού που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα της Μυγδονίας (Μελισσοχώρι, Δρυμός, Λητή) και τα έργα υποδομής που καλούνται να γίνουν στην περιοχή του Ωραιοκάστρου που θα ενισχύσουν τη χωρητικότητα του δικτύου και θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος.

Εκεί διαπιστώθηκε η μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση των διαδικασιών από πλευράς Δήμου Ωραιοκάστρου για την ολοκλήρωση των μελετών χωροθέτησης των νέων δεξαμενών στο Ωραιόκαστρο, που έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική καθυστέρηση του σχεδιασμού για παροχή καθαρού και πόσιμου νερού από την ΕΥΑΘ στο Μελισσοχώρι, το Δρυμό και την Λητή.

Επίσης τονίστηκε, για άλλη μία φορά, από την πλευρά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η αναγκαιότητα της ανάπλασης των σημείων που θα κατασκευαστούν οι δεξαμενές και η κατασκευή παιδικών χαρών σε αυτές με την φροντίδα και τη δαπάνη της ΕΥΑΘ στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προς την κοινωνία του Ωραιοκάστρου, μία πρόταση η οποία είχε τύχει της θετικής ανταπόκρισης από τον Πρόεδρο της ΕΥΑΘ κ. Κρεστενίτη σε παλαιότερη συνάντηση.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν τα στελέχη της παράταξης Ευάγγελος Κανταρτζής Γιώργος Παραπανίσιος και ‘Άγγελος Πανούσης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης επισκέφθηκε την ΔΗΚΕΩ

 

Με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ωραιοκάστρου (ΔΗΚΕΩ) συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος συνεχίζει τις επισκέψεις του σε υπηρεσίες και φορείς του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο Ανέστης Πολυχρονίδης, μαζί με τον πρώην αντιπρόεδρο της ΔΗΚΕΩ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα», Μπάμπη Παπακώστα, συναντήθηκε με τον κ. Ηλία Ζιακούλη και συζήτησε για τη σημερινή κατάσταση της επιχείρησης, καθώς και για τις τρέχουσες δικαστικές υποθέσεις που αφορούν στη ΔΗΚΕΩ.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ενημερωθήκαμε για τη σημερινή κατάσταση και τον προγραμματισμό της ΔΗΚΕΩ. Η επικαιροποίηση της εικόνας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας είναι σημαντική ενόψει της διαμόρφωσης της δικής μας πρότασης για την επόμενη μέρα της ΔΗΚΕΩ», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας ότι «και η πρότασή μας για τη ΔΗΚΕΩ θα ενταχθεί στο master plan ‘’Ωραιόκαστρο 2019- 2023’’ που καταρτίζουμε και θα εφαρμόσουμε αμέσως μετά την ανάληψη της δημαρχίας».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης επισκέφθηκε τον ΔΟΠΠΑΩ

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΝΕΣΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

Με τη διοίκηση και στελέχη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ) συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης ο οποίος συνεχίζει τις επισκέψεις του σε υπηρεσίες του Δήμου και φορείς οι οποίοι βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του.

Συγκεκριμένα, ο Ανέστης Πολυχρονίδης, μαζί με τον πρώην πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΩ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη δημοτική παράταξη «Συνεργασία Τώρα», Μπάμπη Παπακώστα, συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΩ, Ειρήνη Αντωνιάδου, με την αναπληρώτρια προϊσταμένη Διοικητικού και Οικονομικού, Μαρία Τριγκούδη και με την αναπληρώτρια προϊσταμένη Προσχολικής Αγωγής, Προστασίας Τρίτης Ηλικίας, Πολιτισμού & Βιβλιοθηκών, Κυριακή Ταζέ.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ενημερωθήκαμε για τη σημερινή κατάσταση και τον προγραμματισμό του ΔΟΠΠΑΩ. Αυτή η ενημέρωση ήταν σημαντική ενόψει της διαμόρφωσης της δικής μας πρότασης για την επόμενη μέρα του Οργανισμού», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης υπογραμμίζοντας ότι «η πρότασή μας για τον ΔΟΠΠΑΩ θα ενταχθεί στο master plan ‘’Ωραιόκαστρο 2019- 2023’’ που καταρτίζουμε και θα εφαρμόσουμε αμέσως μετά την ανάληψη της δημαρχίας».

ΕΝΕΡΓΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ–Του Γρηγόρη Εδιρνέλη

 

Ένα μείζον θέμα που χρήζει σχεδίασης και αφορά όλους τους Δήμους που έχουν χώμα  και όχι μόνο τσιμέντο, είναι η καλλιέργεια της γης.  Ένας από αυτούς είναι και ο Δήμος Ωραιοκάστρου ο οποίος χαρακτηρίζεται από την τριπλή ιδιομορφία, του να συνδυάζει δηλαδή τον αστικό ιστό με αυτούς της κτηνοτροφίας και της γεωργίας.

Είναι όμως πράγματι λυπηρό να βλέπεις, ακόμα και σήμερα, μετά από τόση ανάλυση περί πρωτογενούς παραγωγής και περί της αναγκαιότητας στήριξής της, οι Δήμοι ανά την Ελλάδα να αδιαφορούν (ουσιαστικά και πρακτικά) γι’ αυτήν και πολλοί, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ωραιοκάστρου, να μην έχουν Ενεργό Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης (προβλέπεται και από το άρθρο 94 του Καλλικράτη).

Toυφιστάμενο γραφείο αγροτικής παραγωγής του Δήμου Ωραιοκάστρου πέρα από το γεγονός ότι μόνο τύποις υφίσταται, ουδόλως ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα και τις εξελίξεις ενώ το έργο που έχει παράξει είναι από μηδενικό έως ανύπαρκτο.

Είναι κρίμα, γιατί το συγκεκριμένο αυτό γραφείο θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ καλό και χρήσιμο εργαλείο για κάθε τοπική κοινωνία ώστε να οργανώσει και να αξιοποιήσει τη αναξιοποίητη δημοτική γη της.

Κι αν η λέξη «ανάπτυξη» δεν αρέσει σε ορισμένους γιατί δυστυχώς σήμερα έχει ταυτιστεί από κάποιους με τον αυτοκαταστροφικό τρόπο της ζωής μας, θα μπορούσαμε να ονομάσουμε τη δομή αυτή και «Γραφείο Αγροτικής Απο-ανάπτυξης», δίνοντας με σαφήνεια και το αζιμούθιο του προορισμού της.

Οι κατευθύνσεις και οι προτεραιότητες που θα δοθούν είναι θέμα συζήτησης και απόφασης κάθε κοινωνίας. Κατά τη γνώμη μου, μερικά από τα προτάγματα που πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα είναι τα εξής:

Α) Πιστοποίηση, τυποποίηση και μεταποίηση των όποιων τοπικών προϊόντων παράγονται στο Δήμο μας και σταδιακή στροφή των αγροτών σε καινοτόμες και πρωτοποριακές καλλιέργειες με την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων που θα συνεργάζονται με το Δήμο.

Β) Δημιουργία τράπεζας σπόρων και διανομή τους σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Γ) Ενθάρρυνση και εκπαίδευση των καλλιεργητών ώστε να στραφούν στη βιολογική και τη φυσική καλλιέργεια.

 Δ)Καταγραφή όλων των καλλιεργήσιμων εκτάσεων που είναι παρατημένες, ώστε να αξιοποιηθούν από ενδιαφερόμενους, νέους, άνεργους, κ.α.

Ε) Οργάνωση δημοτικών λαχανόκηπων (ο υφιστάμενος σήμερα δεν αρκεί) ώστε να μπορούν κι αυτοί που δεν έχουν δική τους γη και αδυνατούν να προσπορίζονται τα αναγκαία, να αποκτήσουν αυτάρκεια σε ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.

ΣΤ) Από τις προτάσεις αυτές καταρρίπτεται και η μόνιμη επωδός των περισσότερων αυτοδιοικητικών αρχόντων που λέει ότι «αν δεν υπάρχουν πόροι δεν γίνεται τίποτα». Για τα παραπάνω δεν χρειαζόμαστε πόρους αλλά σπόρους.

Ζ) Σπόρους που θα μας φέρουν πόρους, μιας και η στροφή στην ποιοτική παραγωγή και την αυτάρκεια είναι πολύ μεγάλος πλούτος. Καλλιεργώντας μιαν άλλη αγροτική συνείδηση αλλά και μια διαφορετική καταναλωτική συνείδηση, μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε.

Πολλά και σημαντικά πράγματα που μπορούν να υλοποιήσουν οι Δήμοι σήμερα δεν χρειάζονται μόνο πόρους και ΕΣΠΑ αλλά μεράκι, σχέδιο και φαντασία.

Η οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής, όχι μόνο προϊόντων αλλά και πολιτικής, είναι μια λύση για να βγούμε από τον αδιέξοδο δρόμο που έχουμε πάρει περιμένοντας τις λύσεις από τα πάνω, ως μάννα εξ ουρανού.

Αφού οι περισσότεροι από εμάς συμφωνούμε ότι «πήραμε τη ζωή μας λάθος», το σύνθημα δεν πρέπει να είναι άλλο απ’ το «ν’ αλλάξουμε ζωή».

*Ο Γρηγόρης Εδιρνέλης είναι υποψήφιος Δήμαρχος, νυν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ωραιοκάστρου, επικεφαλής της ΔΚΠΩ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ενημερωτική εκδήλωση για την ανάπτυξη και την τοπική αυτοδιοίκηση

«Πρωταγωνιστές Ξανά»: Πρωταγωνιστές στην κοινωνική καινοτομία με τη δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού για άτομα κάθε ηλικίας

 

Πρωταγωνιστές και στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης αναδεικνύονται οι «Πρωταγωνιστές Ξανά» του Παντελή Τσακίρη.

            Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός «Πρωταγωνιστές Ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου τον Παντελή Τσακίρη προχωρά στη λειτουργία συμβουλευτικού σταθμού, ο οποίος θα απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, από παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι και σε άτομα της τρίτης ηλικίας.                 Ο συμβουλευτικός σταθμός πρόκειται να στελεχωθεί με λογοθεραπευτή, εργοθεραπεύτρια, ψυχολόγο, ειδική παιδαγωγό και κοινωνική λειτουργό, οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε όλους τους πολίτες. Αυτή η πρώτη ομάδα των εθελοντών έχει ήδη συγκροτηθεί, ενώ οι «Πρωταγωνιστές Ξανά» θα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους επιστήμονες της περιοχής με αντίστοιχες ειδικότητες, εφόσον το επιθυμούν, να στηρίξουν το εγχείρημα.

            Σύμφωνα με την ομάδα των επιστημόνων που έχει αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμού, η καινοτομία του εγχειρήματος στηρίζεται ακριβώς στο γεγονός ότι για πρώτη φορά δημιουργείται μια οργανωμένη δομή που θα παρέχει ένα τόσο ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

            Ειδικότερα,  οι υπηρεσίες που θα παρέχονται καλύπτουν τα ακόλουθα πεδία:

  • Δυσλεξία
  • Λογοθεραπεία
  • Μαθησιακές δυσκολίες
  • Προβλήματα συμπεριφοράς
  • Προβλήματα λόγου και ομιλίας
  • Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη
  • Κοινωνικοποίηση
  • Συμβουλευτική υποστήριξη παιδιών και γονέων
  • Κοινωνική μέριμνα και ψυχολογική υποστήριξη για άτομα της τρίτης ηλικίας.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση των υπηρεσιών που θα παρέχονται μέσω του συμβουλευτικού σταθμού θα μπορούν να απευθύνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στο πολιτικό γραφείο της παράταξης (Λεωφόρος Δημοκρατίας και 25ης Μαρτίου γωνία, Ωραιόκαστρο, τηλ. 2310 689.888).

Με την οργάνωση αυτού του συμβουλευτικού σταθμού οι «Πρωταγωνιστές Ξανά» δίνουν κι ένα ισχυρό δείγμα γραφής σχετικά με τις κοινωνικές δράσεις που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν. Εξάλλου, η περαιτέρω διεύρυνση αυτής της νεοσυσταθείσας δομής και η λειτουργία της σε επίπεδο δήμου Ωραιοκάστρου αποτελεί μία από τις κεντρικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού στο σκέλος του προγράμματος που αφορά τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Αστέριος Γαβότσης: Το 2ο Δημοτικό της Γαλήνης Ωραιοκάστρου ένα από τα οικολογικά σχολεία της χώρας

Μία σπουδαία διάκριση απέσπασε το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Γαλήνης και στο πλαίσιο αυτό αποτελεί ένα από τα οικολογικά σχολεία της χώρας.

Το 2ο Δημοτικό της Γαλήνης συμμετείχε στο διεθνές πρόγραμμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση «Οικολογικά Σχολεία» του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που διήρκεσε δύο έτη.

Στόχος του προγράμματος ήταν η κατάρτιση των μαθητών/τριων σε θέματα, που αφορούν στο περιβάλλον, με την διαμόρφωση και την εφαρμογή του «Οικοκώδικα», την εφαρμογή ενός Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης, καθώς και τη διαμόρφωση του σχολικού κτιρίου και του αύλειου χώρου.

Η αξιολόγηση του 2ου Δημοτικού της Γαλήνης Ωραιοκάστρου ολοκληρώθηκε επιβραβεύοντας το σχολείο με την Πράσινη Σημαία και καθιστώντας το, το πρώτο Οικολογικό Σχολείο στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι κ.κ. Πέντας Μιλτιάδης και Λουκάς Παναγιώτης.

Η συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού και τα δύο έτη ήταν μείζονος σημασίας για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης δήλωσε σχετικά«Η σημαντική αυτή περιβαλλοντική διάκριση για το 2ο Δημοτικό του Ωραιοκάστρου αποδεικνύει την σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά, που πραγματοποιείται στα σχολεία του Δήμου μας. Η κατάρτιση των μαθητών σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί την πιο αξιόλογη παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας».

Ο Άγγελος Θεμελής υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου

 

Υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Θέμελης Άγγελος

Εφοριακός, 67 ετών. Έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ταμιακών Υπαλλήλων και της Ομοσπονδίας εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ. Δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ωραιοκάστρου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ: Έντεχνη παραποίηση της πραγματικότητας από την εφημερίδα “ωραιόκαστροtoday”

 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Στη τελευταία της έκδοση του 2018, η εφημερίδα “ωραιόκαστροtoday, ασχολήθηκε με τα “τρωτά σημεία” των υποψήφιων δημάρχων. Για τους άλλους υποψήφιους, δεν ανακάλυψε καμία πολιτική αδυναμία . Για τον ένα μάλιστα δεν αναφέρει κανένα πρόβλημα. Στο τέλος, γράφει για τον υποψήφιο της Λαϊκής Συσπείρωσης: “ακολουθεί μία κομματική γραμμή και αποτελεί μία υποψηφιότητα που δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Γεγονός που και ο ίδιος δεν το έχει κρύψει ποτέ”.

Πρόκειται για μία έντεχνη παραποίηση της πραγματικότητας.

Αυτά “συμπεραίνουν” από την επί 9 χρόνια παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παραβλέπουν τη συμμετοχή στην επιτροπή ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, τις διεκδικήσεις για τη σχολική στέγη (λ.χ. δημοτικό Μελισσοχωρίου), για τη μεταφορά των μαθητών, τους παιδικούς σταθμούς. ΄Εντεχνα αγνοούν τις προτάσεις για την ύδρευση – αποχέτευση Καλλιθέας – Μυγδονίας, την εναντίωση για νέα λατομεία σε Μονόλοφο – Δρυμό και στη καύση απορριμμάτων στο “ΤΙΤΑΝ”. Την αντίθεση στην αύξηση των δημοτικών τελών και στην παραχώρηση ακινήτων του δήμου στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Τη στήριξη των απλήρωτων και απολυμένων συμβασιούχων του δήμου, των προσφύγων και της εκπαίδευσης των παιδιών τους κλπ.

Αποσιωπούν τη δράση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ως αντιπολίτευσης που στήριξε κάθε εργατικό – λαϊκό αίτημα. Απέναντι σε όσους αυτοαποκαλούνται “ανεξάρτητοι”, με βασική τους διαφορά τα αξιώματα και κοινό στόχο έναν δήμο – επιχείρηση.

Ιστορικά, υπήρξε καθοριστική η συμβολή των κομμουνιστών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα, η εμπειρία από τις δημοτικές αρχές που πλειοψηφεί η Λ.Σ. αποδεικνύει ότι, παρά τις δυσκολίες, υπάρχει η δυνατότητα φιλολαϊκής αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε την αποτυχία των τριών συστημικών – δεξιών δημάρχων και των παρατάξεών τους στο δήμο μας κατά τα τελευταία χρόνια.

Γι αυτό καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να ενισχύσουν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΄΄ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ΄΄

 

΄΄Μίαν ώβασον κι επεκές κακάντσον΄΄ λέει μια σοφή ποντιακή παροιμία, δηλαδή πρώτα κάνε το αυγό -ολοκλήρωσε την δουλειά σου και μετά κακάρισε -κάνε κοκοκό/πανηγύρισε, για το κατόρθωμά σου!
¨Ολα αυτά μας ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας και ακούγοντας τις τελευταίες 3 ημέρες -μετά την επέλαση του χιονιά, τα κατορθώματα και τις ανούσιες αντιπαραθέσεις των διοικούντων στα ΜΜΕ και με απλούς πολίτες που είχαν ακόμη σοβαρά προβλήματα μετακίνησης, με αποκορύφωμα τον χθεσινοβραδινό αποκλεισμό του Παλαιοκάστρου μέσω της οδού Ιωνίας με τα Διαβατά και την βιομηχανική περιοχή της Σίνδου. Εκατοντάδες ανύποπτοι συμπολίτες μας  επιστρέφοντας από τις δουλειές τους, έπεφταν στις χιονοπαγίδες που δημιουργούσε ο παγωμένος αέρας και δεκάδες από αυτούς εγκλωβίστηκαν μέσα σε όγκους μεταφερόμενου χιονιού και ΄΄γλίτωσαν΄΄ από τα χειρότερα χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια εθελοντών συμπολιτών μας.  
Παράλληλα παραμένουν την τέταρτη ημέρα χωρίς χιονόπτωση οι στίβες χιονιού παντού και σε συνδυασμό με τον παγετό κάνουν την καθημερινή μετακίνηση πεζών-οχημάτων πάνω στο οδόστρωμα επικίνδυνη. Δεν έχουν καθαριστεί ούτε οι χώροι των στάσεων απο τα χιόνια, με αποτέλεσμα να περιμένει ο κόσμος το λεωφορείο πάνω στο δρόμο! 
Καλούμε τους διοικούντες να αφήσουν τις θριαμβολογίες, τις ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις ημετέρων και να εργασθούν για το σύνολο του δήμου βάσει του σχεδιασμού που έχουν κάνει -αν έχουν κάνει ! 
Τέλος θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων μας από πτώσεις παγωμένου χιονιού και σταλακτιτών από τις κεραμοσκεπές των κατοικιών.
Ανέστης Πολυχρονίδης
Δημ. Σύμβουλος
Υπ. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ

“Μόνο εύσημα και συγχαρητήρια αξίζουν σε όλο το προσωπικό του Δήμου Ωραιοκάστρου, το οποίο τα τελευταία τρία 24ωρα έδωσε και εξακολουθεί να δίνει μία τιτάνια “μάχη” ενάντια στον χιονιά. Χάρη στην προσπάθεια τους, και με την συνεργασία των αντιδημαρχιών  Ωραιόκαστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας, καθώς και όλων των προέδρων των τοπικών και δημοτικών ενοτήτων, όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες του Δήμου παρέμειναν ανοιχτές, δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και παρασχέθηκε κάθε βοήθεια στους δημότες που είχαν ανάγκη. Την ίδια στιγμή ο Δήμος διατήρησε υψηλό επίπεδο και στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων, αποδεικνύοντας πόσο ορθός και ρεαλιστικός είναι ο σχετικός σχεδιασμός μας. Πολλοί νομίζουν ότι ορισμένα πράγματα, όπως η αντιμετώπιση μίας χιονοθύελλας, είναι αυτονόητα. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο και μόνο οι άνθρωποι, όπως όλο το προσωπικό του Δήμου Ωραιοκάστρου, κάνουν την διαφορά. Πάντα παρόντες και παντός καιρού. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου”.

Δημοτική παράταξη΄΄Συνεργασία Τώρα΄΄: Το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας

 

Ξημέρωσε μία πολύ δύσκολη ημέρα για τον δήμο μας και όχι μόνον. Το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. 
Ηδη από την χθεσινοβραδινή οκτάωρη ενημερωτική περιοδεία που κάναμε σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Ενότητες και με τις συζητήσεις που είχαμε με τους Προέδρους, τους Αντιδημάρχους και με συμπολίτες μας, διαφαίνονταν ότι εάν η επέλαση του χιονιά συνεχισθεί τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρώτα τους υπαλλήλους του Δήμου μας για αυτή τους την υπερπροσπάθεια, τους εθελοντές και το πολιτικό προσωπικό που προσπαθούν με τα μέσα που έχουν να ανταποκριθουν και να διαχειρισθούν αυτή την κρίση. 
Δεν είναι τώρα η ώρα απόδοσης ευθυνών, αυτό θα γίνει στον απολογισμό.
Τώρα θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε στο βαθμό που μπορεί ο καθένας.
Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. 
Ανέστης Πολυχρονίδης
Δημοτικός Σύμβουλος,
Υπ. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Ανέστης Πολυχρονίδης: Το δικό μου πρότυπο ενός ηγέτη

 

Γεννήθηκε πριν από 93 χρόνια στις 8 Φεβρουαρίου του 1926 μια παγωμένη και με πολλά χιόνια ημέρα, όπως η σημερινή, στα προσφυγικά καταλύματα στο Παλαιόκαστρο -Νταούτ Μπαλί. Επέζησε από τύχη, όπως χαρακτηριστικά περιέγραφε: “Ήρθε ο παππούς Μπαζάκας και αγόρασε σανό για τα ζώα του και με τα λίγα χρήματα μπόρεσαν οι δικοί μου την επομένη να αγοράσουν μωροπάνες και κάτι ζεστό για το πρωτότοκο παιδί τους.”

Ο πατέρας του- απόφοιτος του φροντιστηρίου της Τραπεζούντας- έμελλε εκείνη τη χρονιά να γίνει γραμματέας της νεοιδρυθείσας Κοινότητας Ωραιοκάστρου και η μητέρα του, επειδή έπρεπε καθημερινά να δουλεύει σκληρά στα χωράφια, θήλαζε μια μέρα εκείνη και μια η αδερφή της τα παιδιά τους, ούτως ώστε η άλλη να μπορεί να κάνει τις δουλειές και των δυο νοικοκυριών.

Φτωχικά και με πολλή σκληρή αγροκτηνοτροφική εργασία τα παιδικά του χρόνια, αλλά εκείνος ήταν πνεύμα ανήσυχο και με δίψα για μάθηση. Τελείωσε το Δημοτικό στο Ωραιόκαστρο, συνέχισε στο 4ο Γυμνάσιο και στη συνέχεια έβαλε πλώρη για την Αθήνα.

“Κάθε φορά που επέστρεφα στην Θεσσαλονίκη και αντίκριζα από εκεί το Ωραιόκαστρο, ένα ρίγος ένιωθα να με διαπερνά και αυτό το ρίγος το νιώθω μέχρι σήμερα”, ήταν τα λόγια του στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη πριν από πέντε χρόνια.

Χείμαρρος ο λόγος του, συναρπαστικός, αυθεντικός, δυναμικός, πλούσιος σε λέξεις και εκφράσεις, με έξυπνο χιούμορ και γλυκύτητα. Στο επίκεντρο της σκέψης του πάντοτε το αγαπημένο του χωριό, το οποίο άφησε σε ηλικία 21 ετών το 1947, για την άλλη του αγάπη, την πατρίδα Ελλάδα και τη Σχολή Ευελπίδων, όπου βγήκε στους τρεις καλύτερους της σειράς του και ακούστηκε για πρώτη φορά το Ωραιόκαστρο πανελλαδικά.

“Μετά την αποφοίτηση μου απ’ την σχολή του Ιούλιο του 1949 και την συμμετοχή μου στις τελευταίες μάχες στην περιοχή του Βιτσίου, πολλά πράγματα άλλαξαν μέσα μου” είπε.

Παντρεύεται την αγαπημένη του Σμαράγδω, αποκτούν την Δέσποινα και την Βασιλική, το 1960 φεύγει με εθελουσία με τον βαθμό του ταγματάρχη του πυροβολικού από το στράτευμα και δημιουργεί τη δική του επιχείρηση ενδυμάτων, την οποία διατήρησε μέχρι το 1984.

Το 1964 κατεβαίνει πρώτη φορά στις κοινοτικές εκλογές και εκλέγεται σύμβουλος. Το 1967 αρνείται να διοριστεί πρόεδρος της κοινότητας και παύεται απ’ την Χούντα. Την περίοδο της δικτατορίας παίρνει μέρος στις συσκέψεις με τα μέλη της “Ένωσης Κέντρου” του Γεωργίου Παπανδρέου, στο κόμμα του οποίου είχε ενταχθεί το 1960. Μάλιστα, το 1946 μετά την απελευθέρωση, υπήρξε αρχηγός της νεολαίας του στο Ωραιόκαστρο.

Στις 31 Μαρτίου 1975 με τον συνδυασμό “Πρόοδος- Αλλαγή” κερδίζει τις πρώτες μετά την μεταπολίτευση κοινοτικές εκλογές και παραμένει πρόεδρος κοινότητας Ωραιοκάστρου μέχρι το 1986.

Στα 12 χρόνια που διοίκησε, έβαλε τις βάσεις για την μετέπειτα ραγδαία εξέλιξη της κοινότητας Ωραιοκάστρου. Το έργο της αποχέτευσης της μικρής κοινότητας Ωραιοκάστρου- Παλαιοκάστρου- Γαλήνης, το πρότυπο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, το Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου, ο παιδικός σταθμός στην Παιδόπολη, η ίδρυση και η λειτουργία του Γυμνασίου και του Λυκείου στα πέτρινα κτίρια των Κατασκηνώσεων, το ιατρείο του ΙΚΑ, το ταχυδρομικό ταμιευτήριο, η κοινοτική βιβλιοθήκη, το γήπεδο ποδοσφαίρου, η εξασφάλιση της δωρεάς Κονταξόπουλου, η ανάπλαση της πλατείας Τζαβέλα, η γέφυρα της Αγίας Παρασκευής, η αντικατάσταση των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας, η μελέτη επέκτασης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Ωραιοκάστρου, τα έργα ύδρευσης και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της ασφαλτόστρωσης Παλαιοκάστρου- Νεοχωρούδας ήταν μερικά μόνο από τα μεγάλα του έργα. Κοινοτάρχης διορατικός, πάλεψε επί πρυτανείας κυρίου Φατούρου, ώστε να φέρει πανεπιστημιακές σχολές στο Ωραιόκαστρο, σε δημοτικό χώρο βόρεια της Παιδόπολης.

Η τραγική απώλεια της μεγάλης του κόρης Δέσποινας το 1986 ήταν η αιτία της παραίτησης του μετά τις χαμένες εκλογές του ίδιου έτους. Επανήλθε στις εκλογές του 1994 και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Αποδέχθηκε την πρόταση του πολιτικού αντιπάλου και διετέλεσε πρώτος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του Δήμου -πλέον- Ωραιοκάστρου την τετραετία 1995-1998. Κατηγορήθηκε γι’ αυτή του την συνεργασία, αλλά η αγάπη του για την πρόοδο, όπως έλεγε του Ωραιοκάστρου υπερίσχυσε. Η ιστορία θα τον κρίνει.

Αγαπητέ πρόεδρε Αδάμ Τσακαλίδη,

σήμερα το Ωραιόκαστρο που τόσο αγάπησες είναι εδώ. Το παράπονο μας είναι ότι δεν προλάβαμε να οργανώσουμε μια συζήτηση μαζί σου για την ιστορία του Ωραιοκάστρου. Μας ενέπνευσες με τον τρόπο σου, την αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο, το πάθος για την πρόοδο του και την ανιδιοτελή προσφορά.

Σε ευχαριστούμε και δεσμευόμαστε ότι δεν θα σε απογοητεύσουμε.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας διαβάσω ένα απόσπασμα από τον λόγο του ως κοινοτάρχη προς όλους τους πολίτες:

“Σε αυτούς που ανακατεύονται στα κοινά με τόση όρεξη και πάθος για προσφορά, αξίζει να τους συμπαρασταθούμε στο έργο τους, γιατί αυτή είναι σε τελευταία ανάλυση η μοναδική ικανοποίηση τους, για να μπορούν να προσφέρουν περισσότερα και όχι να τους απογοητεύουμε με άδικες επικρίσεις”.

Ο Αδάμ Τσακαλίδης “‘εφυγε” εχθές από κοντά μας, αλλά μας άφησε παρακαταθήκη για τον τόπο μας τις αξίες και τα πιστεύω του.

Με αυτά θα πορευτούμε.

Ανέστης Πολυχρονίδης- Δημοτικός Σύμβουλος

Τρέχουν πίσω από τα γεγονότα… με δανεική ανάσα!

 

Τρέχουν πίσω από τα γεγονότα… με δανεική ανάσα!

Το σημαντικό ζήτημα των αδέσποτων ζώων ανέδειξε πρόσφατα στις 27/12/2018 (και μόνη) η δημοτική κίνηση «ΑΝ.Α.Σ.Α. για το Ωραιόκαστρο» του υποψηφίου Δημάρχου Παντελή Σκαρλάτου. Επεσήμανε μάλιστα με έντονο τρόπο την απουσία του Δήμου Ωραιοκάστρου από τις χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του προβλήματος ενώ ήδη επτά Δήμοι της Θεσσαλονίκης έχουν καταφέρει να ενταχθούν σε αυτό.

Η χρόνια ολιγωρία και αδράνεια της δημοτικής αρχή, σήμα κατατεθέν της σε όλη τη διάρκεια της θητείας  της, είχε τις αναμενόμενες αρνητικές επιπτώσεις (για την ασφάλεια των πολιτών και τη γενικότερη εικόνα του Δήμου αλλά και για την αξιοπρεπή διαβίωση των ίδιων των ζώων) και σε αυτό το θέμα. Επιβεβαιώθηκε με τον τρόπο αυτό πως είναι μια αναποτελεσματική δημοτική αρχή που έχει εθιστεί στο να χάνει ευκαιρίες.

Όμως, ως εκ θαύματος, μετά την ανάδειξη του ζητήματος από την «ΑΝ.Α.Σ.Α.» και τον Παντελή Σκαρλάτο η  διοίκηση αφυπνίστηκε. Ξαφνικά, ασχολήθηκε με το θέμα και διαβεβαίωσε πως θα είναι στην επόμενη χρηματοδότηση χωρίς να διευκρινίζεται πότε θα είναι αυτή και κυρίως γιατί άργησε τόσο πολύ να κάνει αυτά που έπρεπε για ένα θέμα που απασχολεί καθημερινά τους συμπολίτες μας. Μια διοίκηση που τρέχει πίσω από τα γεγονότα έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομα – τον ερχόμενο Μάιο…

Δεύτερος σε αυτή την κούρσα πίσω από τις εξελίξεις, έρχεται ο , κατά τα άλλα «πρωταγωνιστής», συνδυασμός του κ. Τσακίρη. Αντιγράφοντας την «ΑΝ.Α.Σ.Α» και αφυπνιζόμενος δεύτερος μετά το ξαφνικό ξύπνημα της διοίκησης του Δήμου, αποφάσισε να ασκήσει κρητική. Πολύ λίγο, πολύ αργά. Κανείς δεν πάει μακριά με δανεική ανάσα… Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Αλλά πρέπει να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους για να τις αξιοποιήσει. Ο Παντελις Σκαρλάτος και η «ΑΝ.Α.Σ.Α για το Ωραιόκαστρο» έχουν το σχέδιο, τη δύναμη και την ικανότητα για να το καταφέρουν.

O Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης καλωσόρισε στον δήμο μας την Εθνική Ελλάδος κορασίδων βόλεϊ

 

O Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης καλωσόρισε στον δήμο μας την Εθνική Ελλάδος κορασίδων βόλεϊ, στο φιλικό αγώνα που διεξήχθη με την ομάδα του Α.Σ Ωραιόκαστρο. Ευχήθηκε σε όλες τις αθλήτριες και το team τους, η νέα χρονιά να τους φέρει νίκες, να είναι υγιείς, να μην έχουν τραυματισμούς και στις μικρές αθλήτριες να αποδίδουν εξίσου καλά στα μαθήματα όπως μέσα στα γήπεδα

Φιλανθρωπικό gala με πρωτοβουλία του υποψηφίου δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη

Κάλεσμα ανθρωπιάς με την ευκαιρία των εορτών απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για την οργάνωση ενός φιλανθρωπικού gala, με σκοπό την ενίσχυση συλλόγων με πλούσιο κοινωνικό έργο αλλά και οικογενειών της περιοχής που έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων μας.

Το εορταστικό φιλανθρωπικό gala, το οποίο θα πλαισιωθεί με γλέντι αφιερωμένο στην παράδοση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, στις 8.30 το βράδυ, στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Rose Garden». Η τιμή της πρόσκλησης με πλήρες μενού και κρασί ανέρχεται σε 10 ευρώ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση των σκοπών του φιλανθρωπικού σωματείου «Χρήστος Τσελεπίδης» και της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου «Ελπίδα». Ακόμη μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη συνανθρώπων μας από τις περιοχές της Καλλιθέας, της Μυγδονίας και του Ωραιοκάστρου που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

Ιδρυτική Διακήρυξη – Παντελής Τσακίρης – Πρωταγωνιστές Ξανά

 / 

 

«Πρωταγωνιστές Ξανά»

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τους «Πρωταγωνιστές Ξανά» 
ο Παντελής Τσακίρης

Ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, παρουσιάζοντας χτες την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού ως επικεφαλής του οποίου κατέρχεται στον στίβο των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Rose Garden», ο κ. Τσακίρης έθεσε τις βασικές προτεραιότητές του για τον Δήμο Ωραιοκάστρου, καλώντας τους πολίτες και των τριών δημοτικών κοινοτήτων –Καλλιθέας, Μυγδονίας, Ωραιοκάστρου- να γίνουν «πρωταγωνιστές ξανά»!.

«Πρωταγωνιστές ξανά»
«Πρωταγωνιστές ξανά», εξάλλου, είναι και ο τίτλος του συνδυασμού του οποίου θα ηγηθεί ο Παντελής Τσακίρης, διεκδικώντας τη δημαρχία του Ωραιοκάστρου.
«Γιατί ‘Πρωταγωνιστές’ και γιατί ‘Ξανά’; ‘Πρωταγωνιστές’, διότι μόνο με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών μπορεί ο Δήμος να ελπίζει σε καλύτερες μέρες. ‘Ξανά’, διότι ο Δήμος μας βιώνει εδώ και χρόνια μια πρωτοφανή εγκατάλειψη από μια δημοτική αρχή αποκομμένη από τις ζωές μας και τοπικούς άρχοντες που μαθαίνουν τις εξελίξεις για τον τόπο από τις εφημερίδες και τα κανάλια!», εξήγησε στην κεντρική τοποθέτησή του ο κ. Τσακίρης.

Κάλεσμα για νέα αρχή
«Θέλουμε τον τόπο μας πίσω» είναι ένα από τα κεντρικά μηνύματα που έστειλε ο κ. Τσακίρης, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους για μια «καινούρια αρχή», ώστε «να μετατρέψουμε Καλλιθέα, Μυγδονία και Ωραιόκαστρο σε έναν τόπο όπου αξίζει να ζεις και να μεγαλώνεις τα παιδιά σου».
«Σκοπός μου δεν είναι ένας Δήμος ‘συγκολλημένος’. Σκοπός μου είναι ένας Δήμος ενωμένος! Ενωμένος όχι στα λόγια και στα χαρτιά, αλλά στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των δημοτών του. Δεν μπορεί κάποιοι να έχουν αποχέτευση και κάποιοι όχι. Κάποιοι πράσινο και κάποιοι όχι. Κάποιοι παιδικούς σταθμούς και κάποιοι όχι. Κάποιοι καθαρό νερό και κάποιοι όχι. Δεν μπορεί -εν έτει 2018- Μυγδονία, Καλλιθέα και Ωραιόκαστρο να ζούνε σε άλλους κόσμους, σε παράλληλες πραγματικότητες», τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Τα σημεία κριτικής
Στην ομιλία του ο κ. Τσακίρης επέκρινε τη σημερινή δημοτική αρχή αλλά και τις διοικήσεις της τελευταίας οκταετίας για αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, για εγκατάλειψη των γειτονιών αλλά και για πρωτοφανή αδυναμία διεκδίκησης και απορρόφησης πόρων είτε από εθνικά είτε από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.
Ο Παντελής Τσακίρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι, ενώ οι διοικήσεις στη συντριπτική πλειονότητα των δήμων της χώρας προχώρησαν σε μειώσεις στα δημοτικά τέλη, ώστε να ανακουφίσουν τους δημότες τους, η διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου «πρωτοτύπησε», επιβαρύνοντας τους πολίτες εν μέσω οικονομικής κρίσης με αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και μάλιστα σε ποσοστό πάνω από 33%.
Στην τοποθέτησή του ο Παντελής Τσακίρης επεσήμανε ότι «είναι αδιανόητο εν έτει 2018 τα παιδιά του Ωραιοκάστρου να κάνουν μάθημα σε λυόμενα και ΚΙΒΟ, όπως αδιανόητο είναι να μην υπάρχουν παιδικές χαρές όπου τα παιδιά να μπορούν να παίζουν με ασφάλεια».
Αναφερόμενος, εξάλλου, στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, ο κ. Τσακίρης σημείωσε δηκτικά ότι «κοντεύουν να γίνουν η μασκότ της σημερινής δημοτικής αρχής», αφού έχουν προκύψει μείζονα ζητήματα επικινδυνότητας, ενώ δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα ούτε για την προστασία των ίδιων των τετράποδων.

Σε οκτώ άξονες
Στην κεντρική ομιλία του ο κ. Τσακίρης παρουσίασε και τους οκτώ άξονες επάνω στους οποίους βασίζεται η πολιτική που ακολουθούν οι «Πρωταγωνιστές Ξανά»:

  1. Αξιοκρατία: Ο Δήμος, όπως τόνισε, για να προοδεύσει θα πρέπει να υποστηρίζεται καθημερινά από τους καλύτερους.
  2. Αποτελεσματικότητα: «Δεν θέλουμε πια την πολιτική των καλών προθέσεων. Θέλουμε την πολιτική των καλών αποτελεσμάτων», τόνισε.
  3. Διαφάνεια – Χρηστή Οικονομική Διαχείριση: «Δεν θα ανεχτώ κανένα κρούσμα διαφθοράς. Κανένα ευρώ που βγαίνει από τις τσέπες μας χαμένο. Πλήρης ανταποδοτικότητα για κάθε ευρώ που ξοδεύει ο δημότης», ξεκαθάρισε ο κ. Τσακίρης.
  4. Τεχνοκρατική κατάρτιση: «Κάθε απόφαση μιας σύγχρονης δημοτικής αρχής οφείλει να στηρίζεται σε βαθιά τεχνοκρατική γνώση. Η μπακάλικη λογική του ράβε-ξήλωνε χωρίς στρατηγικό προσανατολισμό μάς έχει αφήσει δεκαετίες πίσω και είναι από τις πρώτες μου προτεραιότητες να την αλλάξω», σημείωσε.
  5. Ισόρροπη καθολική ανάπτυξη: Ο κ. Τσακίρης εξέφρασε την πίστη του σε ένα μοντέλο ανάπτυξης το οποίο εκτείνεται ομοιόμορφα σε όλες τις δημοτικές και τοπικές ενότητες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέλαβε και τρεις συγκεκριμένες δεσμεύσεις:

  • Α. Σε μια εποχή κατά την οποία ο Δήμος Ωραιοκάστρου αλλά και όλη η χώρα πλήττονται από τη μάστιγα της ανεργίας και ειδικά των νέων, λαμβάνουμε πρωτοβουλίες, ώστε να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς, οι οποίοι πλήττονται από υψηλή φορολογία και χαμηλούς τζίρους. Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Δήμου Καρπενησίου και θα απαλλάξουμε για τρία χρόνια από τα δημοτικά τέλη κάθε νέο επιχειρηματία που θα θελήσει να επενδύσει στην αγορά του Ωραιοκάστρου.
  • Β. Θέτουμε σε απόλυτη προτεραιότητα τη δημιουργία νέων σχολικών υποδομών.
  • Γ. Στηρίζουμε τον κτηνοτροφικό τομέα του Δήμου, που είναι κι ο μεγαλύτερος της Βόρειας Ελλάδας! Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να συμβάλει αποφασιστικά στην τόνωση της κτηνοτροφικής δραστηριότητας, να υποστηρίξει τα κτηνοτροφικά προϊόντα και να προωθήσει τον δυναμισμό και την εξωστρέφειά τους.
  1. Περιβαλλοντική ευαισθησία: Σε απόλυτη προτεραιότητα τίθενται η βελτίωση της καθαριότητας, η προώθηση της ανακύκλωσης αλλά και η προστασία του ορεινού όγκου και η θωράκιση των δασικών εκτάσεων απέναντι στον κίνδυνο πυρκαγιάς, «για να μη ζήσουμε ποτέ αυτόν τον εφιάλτη που έζησαν οι συμπολίτες μας το περασμένο καλοκαίρι στην Αττική».
  2. Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς: «Θέλουμε έναν δήμο πολιτιστικά δραστήριο και ενεργό, με ισχυρή ταυτότητα και ιστορική μνήμη», υπογράμμισε ο κ. Τσακίρης, προσθέτοντας ότι «ταυτόχρονα επενδύουμε στην πολιτιστική παραγωγή του σήμερα και στεκόμαστε στο πλευρό των συλλόγων μεταξύ άλλων μέσα από άμεση χρηματοδότηση των δράσεων και του έργου που παράγουν».
  3. Συναίνεση: «Μαζί ξεκινάμε και θα προχωρήσουμε μαζί. Θέλουμε να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε. Σε αυτή τη δυναμική, κινηματική διαδικασία προχωράμε μαζί, για να τερματιστεί η φάση της παρακμής και να αρχίσει η φάση της ακμής», είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Τσακίρης.
  4. ΑΝ.Α.Σ.Α – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  5. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
    Δυναμική εκκίνηση του Παντ. Σκαρλάτου ως υποψηφίου  Δημάρχου Ωραιοκάστρου“ΑΝ.Α.Σ.Α. για το Ωραιόκαστρο” η ονομασία της κίνησης πολιτών που στηρίζει τον κ. Σκαρλάτο
    «Μαζί θα αλλάξουμε το Ωραιόκαστρο, μαζί θα δώσουμε Ανάσα στον τόπο μας», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε ο  Παντ. Σκαρλάτος σε εκατοντάδες δημότισσες και δημότες του Ωραιοκάστρου το πρωί της Κυριακής, 18 Νοεμβρίου, ανακοινώνοντας επίσημα την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος Ωραιοκάστρου.Σε μία εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από πολλούς παρευρεθέντες ως δυναμικό ξεκίνημα , ο κ. Σκαρλάτος παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού, «αν.α.σ.α.» (Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης), που, όπως είπε, συγκροτείται με δύο βασικούς στόχους: τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών του Ωραιοκάστρου και την ανάπτυξη του τόπου, που σήμερα γνωρίζει την παρακμή και την απαξίωση.Σε μία κατάμεστη, από Δημότες  του Ωραιοκάστρου,  αίθουσα  πήραν το λόγο, πριν την κεντρική ομιλία του Π. Σκαρλάτου, άνθρωποι που τον  έχουν γνωρίσει ως επιχειρηματία και ως ενεργό πολίτη και κατέθεσαν  την άποψη τους για αυτόν.Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Ευάγγελος Φυλακτός, καλλιτέχνης μαρμάρου και ιδρυτικό μέλος   της ελληνικής επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών της Ακρόπολης, ο οποίος δήλωσε τη στήριξή του προς τον Παντελή Σκαρλάτο, τονίζοντας ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την ανάπτυξη του τόπου γιατί έχει δει σε αυτόν έναν άνθρωπο της αθόρυβης προσφοράς.Κατόπιν, στο βήμα ανέβηκε  ο Γιώργος Καραμέρος, δημοσιογράφος και αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής, που επισήμανε ότι “είναι προνόμιο για την τοπική αυτοδιοίκηση ένας επιστήμονας, ένας επαγγελματίας , όπως ο Παντελής Σκαρλάτος να κατεβαίνει στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης για να προσφέρει στον τρόπο του”. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πρώτο θέμα» και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά. “Με κλειστά τα μάτια ”δαγκωτό” στον Παντελή Σκαρλάτο, γιατί το αξίζετε”, είπε χαρακτηριστικά.Στην κεντρική ομιλία , ο Παντελής Σκαρλάτος  αφού ευχαρίστησε  τους εκατοντάδες πολίτες του Ωραιοκάστρου οι οποίοι με την παρουσία τους στηρίζουν την πρωτοβουλία του, παρουσίασε τις βασικές αρχές που διέπουν την ιδρυτική διακήρυξη  της “αν.α.σ.α”“. Ο δήμος Ωραιοκάστρου ασφυκτιά. Θέλουμε να του προσφέρουμε την Ανάσα που έχει ανάγκη”, είπε ο Παντελής Σκαρλάτος.“Στόχος μας είναι να δώσουμε ένα κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε δυνάμεις της κοινωνίας και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς και με διάθεση προσφοράς στον τόπο”, πρόσθεσε.“Το πλάνο δράσης μας καταρτίζεται σε δύο βασικούς άξονες: Στη βελτίωση της καθημερινότητας, κάνοντας τον δήμο μας φιλικό και ανθρώπινο και στην τοπική ανάπτυξη με ενίσχυση της απασχόλησης. Δεν  είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι απλώς ένας  επαγγελματίας  της παραγωγής , για αυτό μαζί  με όλους σας μπορώ να παράγω και πολιτική.Μαζί θα αλλάξουμε το Ωραιόκαστρο, μαζί θα δώσουμε Ανάσα στον τόπο μας”, κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Σκαρλάτος.
  6. Γρ.Ερδινέλης: Καλούμε όλους τους δημότες να μας στηρίξουν και να συστρατευτούν μαζί μας

  7. Φίλοι και φίλες

    Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την κάθοδο της παράταξης μας στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019. Μια κάθοδο που έχει σαν αποκλειστικό σκοπό και στόχο την κατάκτηση της όσο το δυνατόν καλύτερης κατάταξης και γιατί όχι της πρώτης θέσης.

    Μιας θέσης που θα φέρει όλους ανεξαιρέτως τους δημότες στη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου αφού η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι οι ενεργοί, ευαίσθητοι και δραστήριοι στα κοινά πολίτες, [γυναίκες και άντρες] που αγαπούν το Δήμο τους και τον θέλουν ανάμεσα στους πρώτους και όχι ουραγό στο νομό.

    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ γεννήθηκε το 2014 από ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, σφυρηλατήθηκε, ενηλικιώθηκε και ανδρώθηκε μέσα από τις συνεχείς ουσιαστικές παρουσίες και παρεμβάσεις της στα δημοτικά συμβούλια, μεανοικτές στους πολίτες εκδηλώσεις ενημέρωσης και συζητήσεις για ειδικά και γενικά θέματα που αφορούν τους δημότες [όπως συγκοινωνία, υγεία, παιδεία, περιβάλλον, κ.α] με δράσεις για θέματα που πήραν και πανελλήνια δημοσιότηταόπως προσφυγικό, με την στάση και στήριξη της στις παράτυπες απολύσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα, στο πρόβλημα του πόσιμου νερού σε Μυγδονία και Καλλιθέα, κ.λ.π] με δημιουργικές επαφές με συλλόγους, σωματεία αλλά και απλούς πολίτες για θέματα που τους αφορούν [απλά ή σύνθετα], με αγωνιστική στήριξη και δράση για την επίλυση τοπικών προβλημάτων [όπως κινητοποιήσεις για τα λατομεία του Δρυμού και του Μεσαίου αλλά και πρόσφατα με την ανατροπή της απόφασης για την δημιουργία δανειοθαλάμων στο Δρυμό, με την συνεχή μας πίεση για την ουσιαστική επίλυση του μεγάλου προβλήματος της γέφυρας – διάβασης της Φιλαδέλφειας, κ.λ.π. ]

    Ήμασταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιδράσαμε και παλέψαμε με όσες δυνάμεις είχαμε για να μην περάσει η αύξηση των δημοτικών τελών που φόρτωσε με επιπλέον οικονομικό βάρος τους δημότες.

    Ήμασταν εκεί και επικροτήσαμε την πρόσληψη και μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων στην καθαριότητα.

    Φίλες και φίλοι

    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ήταν παρούσα σχεδόν σε όλα τα δεκάδες δημοτικά συμβούλια από το 2014 μέχρι και το τελευταίο, άσκησε ουσιαστική, εποικοδομητική και δημιουργική αντιπολίτευση με τις μικρές της δυνάμεις στη διοίκηση του Δήμου και γι αυτό εισέπραξε την εκτίμηση, την επιδοκιμασία και τη στήριξη των δημοτών σε Ωραιόκαστρο, Μυγδονία και Καλλιθέα αλλά και όλων των άλλων δημοτικών παρατάξεων για τις τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις της.

    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ, σε αντίθεση με κάποιους άλλους συνδυασμούς που δήλωσαν ότι θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών, [παλαιών αλλά και νεόκοπων] δηλώνει πως δεν πρόκειται να συμπεριλάβει στους κόλπους της ακραία, ρατσιστικά, ξενοφοβικά και φιλοχουντικά στοιχεία γιατί είναι μια δημοκρατική προοδευτική δημοτική παράταξη που επιδιώκει να ενώσει και εκπροσωπήσει όλους τους δημοκράτες πολίτες του Δήμου.

    Για εμάς ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, όπως κάνουν οι λοιπές παρατάξεις που στο όνομα ευκαιριακών ψηφοθηρικών στοχεύσεων δεν διστάζουν να συνοδοιπορήσουν με νυν δημοτικούς συμβούλους υποψηφίους που ξέχασαν προς τα πού βρίσκεται το Δημαρχιακό κτίριο, με νυν δημοτικούς συμβούλους που εμφανίζονται στις συνεδριάσεις όποτε και ότι ώρα επιθυμούν.

    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ δεν θα δεχθεί πρόσωπα, [όσους ψήφους κι αν κουβαλούν στο σάκο τους] που δυσφήμησαν στο πανελλήνιο με τις πρακτικές και πολιτικές τους το Δήμο Ωραιοκάστρου.

    Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ είναι ανοιχτή σε κάθε δημοκράτη πολίτη, σε κάθε ενεργό δημότη και σε κάθε υποψήφιο που θέλει να συμπορευτεί μαζί της για να δημιουργήσουμε:

    ένα Δήμο κοινωνικά ευαίσθητο,

    ένα Δήμο με οικολογικές ευαισθησίες,

    ένα Δήμο με στόχευση την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ένα Δήμο αγωνιστικό και διεκδικητικό,

    ένα Δήμο οικονομικά ισχυρό,

    ένα Δήμο που θα αφουγκράζεται τα προβλήματα των δημοτών,

    ένα Δήμο που δεν θα μπλέκει τους πολίτες στα γραφειοκρατικά γρανάζια των υπηρεσιών,

    ένα Δήμο με σεβασμό και στήριξη στα άτομα με ειδικές ανάγκες

    ένα Δήμο που θα ενσωματώνει τις ειρηνικές και πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης και συμπαράστασης χωρίς διακρίσεις φύλλου, ταυτότητας, προτιμήσεων, εθνότητας και θρησκεύματος.

    Ένα Δήμο που θα στηρίζει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

    Ένα Δήμο με ιδιαίτερες οικολογικές ευαισθησίες και δράσεις.

    Αυτόν τον δήμο οραματιζόμαστε εμείς στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

    Γι αυτόν τον Δήμο θα παλέψουμε και γι αυτόν τον δήμο καλούμε όλους τους δημότες να μας στηρίξουν και να συστρατευτούν μαζί μας.

    Όλοι οι άλλοι, κατά καιρούς δοκιμάστηκαν, διοίκησαν, έταξαν, υποσχέθηκαν και απέτυχαν. Δυστυχώς γι αυτούς βρέθηκαν ελλειποβαρείς από τους πολίτες του Δήμου μας και γι αυτό θα απορριφθούν με πάταγο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μοίρασε το άρθρο!