ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τοποθέτηση του Γ. Λαζαρίδη για τα Μέτρα-Αντίμετρα και το κλείσιμο της Β΄Αξιολόγησης

αρχείο λήψης

Κυριότερα σημεία από την Ομιλία του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η οποία εκφωνήθηκε σήμερα στη βουλή:

  • Για το κλείσιμο της συμφωνίας και τη σημασία της:

«Ξεμπλοκάραμε τη διαπραγμάτευση με αυτή τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει μέτρα με θετικό πρόσημο, εκτός από μέτρα με αρνητικό πρόσημο, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουμε στη ρύθμιση του χρέους, σε μια συνολική λύση για την έξοδο από την κρίση.

Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος, αλλά αλήθεια είναι ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο, για να μπορέσει η οικονομία να σταθεί μόνη στα πόδια της, με την ρύθμιση του χρέους και την υπαγωγή της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση.

Θεωρούμε απαραίτητη τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση και επιδιώκουμε τη διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, γιατί αν θέλουμε να μιλάμε για παραγωγική ανασυγκρότηση, για επενδύσεις και για οικονομική πολιτική, το ζήτημα του χρέους πρέπει να λυθεί.

Η συμφωνία είναι μια συμφωνία μηδενικού κοινωνικού δημοσιονομικού ελλείμματος και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, καθώς με την επίτευξη των πλεονασματικών στόχων, που είναι 3,5%, εφαρμόζονται συγχρόνως τα θετικά και αρνητικά μέτρα.

Αν δεν είχαμε, άλλωστε, σταθερούς οικονομικούς δείκτες και μεγάλο πλεόνασμα, δεν θα έκανε πίσω το ΔΝΤ, δεν θα δέχονταν 1% αρνητικά μέτρα και 1% θετικά μέτρα».

  • Για την στάση της αντιπολίτευσης κατά το διάστημα της διαπραγμάτευσης:

«Προκειμένου, να φτάσουμε σε αυτό τη σημείο, να βρεθεί δηλαδή μια συνολική λύση στο πρόβλημα, διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση σκληρά, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσαμε να αντικρούσουμε τις απαιτήσεις και τις κραυγές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία απαιτούσε να λάβουμε τόσα και άλλα τόσα μέτρα για να κλείσουμε την αξιολόγηση και μιλούσε για ιδεοληψίες και εμμονές της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση, που προκαλούσαν καθυστερήσεις.

Τώρα, που κλείσαμε την αξιολόγηση και είμαστε ένα βήμα πριν από τα ουσιαστικά μέτρα ρύθμισης του χρέους, τώρα οι ίδιες κραυγές συνεχίζουν και μιλούν για μια καταστροφική συμφωνία.

Ζητούν εκλογές εδώ και ενάμιση χρόνο αδιαφορώντας για τα προβλήματα της χώρας, για τις ανάγκες της οικονομίας, αδυνατώντας να προτείνουν λύσεις και στρατηγικές εξόδου από την κρίση.

Οι ίδιοι, που χωρίς καμμιά νομιμοποίηση μας έσυραν στα μνημόνια και την επιτροπεία, είναι  αυτοί που κάθονται πλέον στα έδρανα της αντιπολίτευσης, εκεί ακριβώς που τους τοποθέτησε ο Ελληνικός Λαός, εκεί που θα τους αφήσει να κάθονται για πολύ καιρό ακόμα, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι Αυτοί είναι οι καταστροφείς της χώρας

Η ψήφιση των υπό συζήτηση διατάξεων, αποτελεί μεν προαπαιτούμενο, αλλά η επιτακτικότητα της κύρωσής τους επιβάλλεται και ενισχύεται, κυρίως, από την ανάγκη διευθέτησης του χρέους.

Η επιλογή είναι δική τους, ή θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή ή θα εξακολουθούν να παραμένουν παρακολουθητές των εξελίξεων».

Ακολουθεί σχετικό video:

https://www.youtube.com/watch?v=fGz8DVzCJXs&t=145s

 

                                                       Από το Γραφείο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο!