ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

αρχείο λήψης
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για θέματα της αρμοδιότητάς του, πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Σγουρίδης και ο τομεάρχης για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Λαζαρίδης.
Συζητήθηκε αρχικά το πρόβλημα με τις χρήσεις γης του κλάδου των φαρμακαποθηκών, όπως αυτό προέκυψε με το Νόμο 4269/2014.
Ο Γ.Λαζαρίδης ανέφερε πως η πλειοψηφία των φαρμακαποθηκών λειτουργούν και στεγάζονται σε κτίρια εντός των πόλεων, αλλά σε περίπτωση που εφαρμοστούν οι χρήσεις γης ως έχουν και δεν εξαιρεθούν οι εν λόγω επιχειρήσεις, πρέπει να μεταφερθούν εκτός ορίων της Γενικής κατοικίας.
Η απομάκρυνσή τους σε ειδικές ζώνες αποθηκών – χονδρεμπορίου θα σημάνει καθυστερήσεις στο δίκτυο διανομής των φαρμάκων, χειρότερη εξυπηρέτηση των ασθενών και σημαντική επιβάρυνση για τους φαρμακοποιούς και τους πελάτες – ασθενείς, αυτών.
Από τη στιγμή που οι φαρμακαποθήκες δεν προκαλούν περιβαλλοντική επιβάρυνση στον αστικό ιστό, μιας και εμπορεύονται έτοιμα προϊόντα, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την διευθέτηση του ζητήματος.
Εν συνεχεία, οι 2 πλευρές συζήτησαν διεξοδικά το θέμα των Δασικών Χαρτών. Για τις περιπτώσεις αγρών-ιδιωτικών εκτάσεων, που φαίνονται ως δασικές ή αναδασωτέες, οι ΑΝ.ΕΛ. πρότειναν την χρήση των κτηματολογικών πινάκων των Δήμων και παλαιών κοινοτήτων, στους οποίους χαρακτηριστικά αναγράφονται εκτάσεις και χρήσεις γης για πληθώρα περιπτώσεων και σε βάθος χρόνου (προ του έτους 1945), για την ορθή διευθέτηση των περιπτώσεων ενστάσεων από τους πολίτες.
Σε όποιες περιοχές, όμως, δεν είναι δυνατή η χρήση των άνω πινάκων, προτείνεται η σύσταση ειδικών επιτροπών για την εξέταση ενστάσεων με την χρήση αεροφωτογραφιών του 1945 κι εντεύθεν. Η σύνθεση των επιτροπών διευθέτησης προτάθηκε και από τον κύριο Λαζαρίδη να αποτελείται από έναν δικαστή ως πρόεδρο, και ως μέλη έναν τοπογράφο μηχανικό, ένα γεωπόνο, ένα δασολόγο και δύο εκπροσώπους του Δήμου.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προκρίνουν την πρόταση αυτή, καθώς πιστεύουν πως θα συμβάλλει την επίλυση του ως άνω ζητήματος.

Μοίρασε το άρθρο!