Γερμανία: Ακροδεξιός ο δράστης του μακελειού – Είχε αφήσει προειδοποιητικό υλικό

Ο ένοπλος που δολοφόνησε εννέα ανθρώπους το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στη Χανάου, κοντά στη Φραγκφούρτη στην κεντρική Γερμανία, είχε ακροδεξιά κίνητρα, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Bild. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αργότερα στο σπίτι του, ονομάζεται Τομπίας Ρ. και έχει αφήσει μία επιστολή και ένα βίντεο στα οποία προαναγγέλλει τις πράξεις του.

 
Μακελειό στη Γερμανία με εννιά νεκρούς από πυροβολισμούς - Νεκρός κι δράστης

Οι επιθέσεις του Τομπίας είχαν στόχο θαμώνες σε μπαρ με ναργιλέδες, στα οποία συχνάζουν κυρίως αραβικής καταγωγής πολίτες. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανήρτησε στο Twitter: «Οι σκέψεις μας σήμερα το πρωί είναι με τους ανθρώπους στη #Χανάου όπου διαπράχθηκε ένα φρικτό έγκλημα». «Τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που επηρεάστηκαν, οι οποίες θρηνούν τον χαμό των συγγενών τους», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ, ενώ εξέφρασε την ελπίδα για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

Το χρονικό του μακελειού

Οι πληροφορίες για μια τρίτη επίθεση σε άλλη περιοχή της πόλης δεν επιβεβαιώθηκαν. Τρία άτομα σκοτώθηκαν έξω από το μπαρ «Midnight» στο κέντρο της πόλης και πέντε στην περιοχή Κέσελσταντ. 

PM Breaking News@PMBreakingNews
 
 

Hanau Mass Shooting:
– 8 dead, several injured, after shootings in Hanau, Germany
– Shootings took place in two shisha bars
– At least one suspect reportedly apprehended
– Hanau is about 25 kilometers away from Frankfurt

 

Embedded video

 

PM Breaking News@PMBreakingNews
 
 

Breaking: BILD is reporting that 8 people are dead following a mass shooting in Hanau, Germany. Reports indicate that the shooting(s) took place in the vicinity of at least one hookah bar.

 

Embedded video

 
 

Μοίρασε το άρθρο!