ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μία διοίκηση με δύο διαφορετικά προγράμματα στον δήμο Ωραιοκάστρου

Είναι πράγματι απίστευτο αυτό που γίνεται στον δήμο Ωραιοκάστρου, να έχουμε μία διοίκηση που να αποτελείτε από δύο παρατάξεις, αυτή των ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΞΑΝΑ και της παράταξης ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (είναι ένας επικεφαλής και τρία μέλη), όπως είναι και το νέο της όνομα μετά την ομαδική αποχώρηση των 82 μελών της, και της ουσιαστικά διάλυσης της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, που αν προσθέσουμε και τις υπόλοιπες αποχωρήσεις που έγιναν το καλοκαίρι, συν την ανεξαρτητοποίηση του Β.Καραστερίου και Σ.Μοδίτση, αγγίζει το 95%. 

Οι δύο λοιπόν αυτές παρατάξεις, έχουν δύο τελείως διαφορετικά προγράμματα, και από την στιγμή που δεν έγινε καμία προγραμματική σύγκληση, είναι άξιον απορίας πως θα διοικήσουν. Για παράδειγμα όταν θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του νερού της Μυγδονίας, ο σημερινός πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ω., Δ.Ιωσηφίδης, λογικά θα πρέπει να καταψηφίσει την πρόταση του Π.Τσακίρη, για ένταξη της Μυγδονίας στην Ε.Υ.Α.Θ., αφού στο πρόγραμμα της παράταξης που έγινε η εκλογή του, υπάρχει τελείως διαφορετική αναφορά, κάτι βέβαια που θα πρέπει να γίνει σεβαστό και από τους άλλους τρεις της παράταξης ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ, γιατί οι πολίτες τους ψήφισαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όπως επίσης και για τα άλλα σοβαρά θέματα που θα απασχολήσουν τα επόμενα δημοτικά συμβούλια, σεβόμενοι τις αρχές της προηγούμενης παράταξης τους, αλλά και τους πολίτες, θα πρέπει να τα καταψηφίσουν. Άρα προβλέπεται ένα μεγάλο αλαλούμ που θα βρει μπροστά του στην πορεία, ο νέος δήμαρχος.

Και μια και έγινε αναφορά στο πρόσωπο του Β. Καραστερίου και του Σ.Μοδίτση, να αναφέρουμε ότι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, διαβάστηκε η δήλωση ανεξαρτητοποίησης τους από την παράταξη ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, αφήνοντας πολλές αιχμές για τους υπόλοιπους τέσσερις που απομείνανε, για τον τρόπο που λειτούργησαν ερήμην όλων των υπολοίπων, χωρίς καν να μπούνε στον κόπο να καλεστούν τα μέλη της, για να γίνει η απαιτούμενη συζήτηση της πορείας της παράταξης, αλλά και οι απαιτούμενες διεργασίες ανάδειξης Επικεφαλής – Συντονιστή, απαράβατος όρος της δημοκρατίας, κάτι που επισημάνθηκε και στην ομαδική ανακοίνωση και αποχώρησης των 82 μελών.

πηγή πληροφοριών:PoliteiaMeOrama.gr

Μοίρασε το άρθρο!