ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – O P E N M A L L ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

 

Γιατί δημιουργούνται τα open malls
Τα open malls, είναι η απάντηση στους μεγάλους του εμπορίου και οι εμπορικοί σύλλογοι θέλουν χρηματοδότηση προκειμένου να στήσουν τα δικά τους ανοικτά εμπορικά κέντρα. Προϋπόθεση για την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου αποτελεί το ποσοστό των συμβεβλημένων επιχειρήσεων και η χιλιομετρική απόσταση της οριοθετημένης περιοχής, η οποία θα οριστεί ως περιοχή «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου». Ο οριοθετημένος χώρος του «Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου» θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις. Ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) η συνολική επιφάνεια δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1Km2.

Για να κατασκευαστούν θα πρέπει να συμβληθούν επιχειρήσεις σε μια επιφάνεια που δεν θα ξεπερνά το ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο. Όλα τα καταστήματα, όσο διαφορετικά και αν είναι θα διαθέτουν κοινή βιτρίνα. Επίσης, θα διαθέτουν κοινή πολιτική βάσει της οποίας θα δημιουργηθεί μία ενιαία κάρτα αγορών καταναλωτή ενώ θα διαθέτουν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές χρήσεις.

Οι ενιαίες εμπορικές ενέργειες
Τα Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα που θα δημιουργηθούν θα βασίζονται στη συμμετοχή των επιχειρήσεων μιας περιοχής (μελών των οικείων εμπορικών ή επαγγελματικών συλλόγων), σε ενέργειες/ δραστηριότητες στο πλαίσιο μιας ενιαίας πολιτικής ανάδειξης του εμπορικού κέντρου και εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Τέτοιες ενέργειες ενδεικτικά μπορεί να είναι:

– Χωροθέτησης και χαρτογράφησης των ανοικτών εμπορικών κέντρων σε συνδυασμό με τη δημιουργία σχετικών υποδομών

– Οργανωμένες ενέργειες μάρκετινγκ, όπως ενιαία κάρτα αγορών καταναλωτή (loyalty schemes) με πόντους αγορών ή και εκπτώσεις (στην οποία θα συμμετέχουν εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, επιχειρήσεις στάθμευσης, παιδότοποι, κλπ.)

– Προώθηση, προβολή και επικοινωνία των επιχειρήσεων της εμπορικής περιοχής που συμμετέχουν στη δράση

– Δραστηριότητες που συνδυάζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον με την ψυχαγωγία όπως street events, social events, κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ OPEN MALL ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

 

Μοίρασε το άρθρο!