Αμπέλ Φερέιρα: «Θέλουμε να δείξουμε την αξία μας στην Ευρώπη»

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλησε να αφήσει πίσω του την αναμέτρηση με τον Αγιαξ και περιμένει αυτό να συμβεί με ένα θετικό αποτέλεσμα

Ηγεύση που άφησε στον ΠΑΟΚ ο τρόπος με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός από τον Αγιαξ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι Αμπέλ Φερέιρα και Μίροσλαβ Στοχ. Ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε το σκεπτικό του ενώ ο Σλοβάκος τοποθετήθηκε στους συμπατριώτες του για τη μέχρι τώρα παρουσία του στους νταμπλούχους.

«Ο Αγιαξ είναι στο παρελθόν, εμείς σκεφτόμαστε το παρών και το μέλλον. Είμαστε συγκεντρωμένοι για την αναμέτρηση με την Σλόβαν. Ξέρουμε πως είναι ένα σημαντικό ματς για τον σύλλογο, ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την εξέλιξη των ποδοσφαιριστών αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να δείχνουμε την αξία της ομάδας και του Ελληνικού ποδοσφαίρου και στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και ως σύνολο ώστε να δείξουμε μεγάλη επιθετικότητα και να πάρουμε το αποτέλεσμα για το οποίο ήρθαμε εδώ. Για εμένα, αυτό που ισχύει είναι πως σκέφτομαι πάντα το επόμενο παιχνίδι, ούτε το προηγούμενο αλλά ούτε και αυτό που είναι μετά από το αυριανό».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγάλει αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από τον Αγιαξ, με δεδομένο πως πέρυσι δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό από την Μπενφίκα:
«Οσες δυνάμεις έχουμε, πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Σας είπα από τη πρώτη στιγμή πως δεν πρέπει να σκεφτούμε το παρελθόν».

ΠΑΟΚ: Στην Μπρατισλάβα οι νταμπλούχοι για τη «μάχη» με τη Σλόβαν

Για το αν αισθάνεται πίεση για επιτυχίες σε αυτό το πρώτο διάστημα στον πάγκο του ΠΑΟΚ:
«Κανένας δεν μπορεί να μου ασκήσει μεγαλύτερη πίεση από αυτό που ασκώ εγώ από εμένα. Εγω πιέζω τον εαυτό μου περισσότερο από όσο πιέζω τους ποδοσφαιριστές. Και θεωρώ πως όλοι θα πρέπει να το κάνουμε αυτό. Να κάνει ο καθένας από το πόστο του το καλύτερο δυνατό για την ομάδα, είτε είναι παίκτης, είτε προπονητής, είτε υπάλληλος είτε φίλαθλος».

Για το σερί νικών που έχει το τελευταίο διάστημα η Σλόβαν:
«Οποιος ξέρει από ποδόσφαιρο, έχει αντιληφθεί πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα δυνατή και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ανταγωνιστικοί και επιθετικοί για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για τα πλάνα του ενόψει της αναμέτρησης:
«Από την έναρξη της σεζόν αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγές στη μεσαία γραμμή. Εγώ ξέρω ποιοι θα αγωνιστούν και όταν θα έρθει η ώρα, θα το μάθετε και εσείς. Νομίζω οτι η εικόνα στους αγώνες με τον Αγιαξ ήταν τέτοια που δεν μας δίνει αφορμή να κάνουμε πολλές αλλαγές».

Μιροσλαβ Στοχ: «Προσπαθώ να προσαρμοστώ»

Οι ερωτήσεις προς τον Μίροσλαβ Στοχ δεν αφορούσαν μόνο τις αναμετρήσεις με τον Αγιαξ και την αυριανή με την Σλόβαν αλλά και τη μέχρι τώρα παρουσία του στον ΠΑΟΚ, καθώς δεν έχει ακόμα αγωνιστεί, με τον Σλοβάκο να αναφέρει:

Για την επιστροφή του στην πατρίδα του και το αν είναι ικανοποιημένος με το ρόλο που έχει στην ομάδα:
«Αισθάνομαι υπέροχα που είμαι στη πατρίδα του, και περιμένω τον αγώνα. Εχουμε έρθει εδώ για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχω αγωνιστεί πολύ και πρέπει να δουλέψω για να πάρω χρόνο συμμετοχής. Προσπαθώ να προσαρμοστώ για να γίνω καλύτερος και να μπορέσω να βοηθήσω».

Για τις πιθανότητες που έχει ο ΠΑΟΚ:
«Για μένα όλοι οι αγώνες αρχίζουν από το 50%-50%. Η αναμέτρηση είναι πολύ σοβαρή για μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει την ενέργεια που χρειάζεται για να αγωνιστεί στο Europa League μετά τον αποκλεισμό από τον Αγιαξ:
«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δυο μεγάλα παιχνίδια και δε νομίζω ότι αξίζαμε αυτό που έγινε, ειδικά όσον αφορά το δεύτερο αγώνα. Πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε. Δε νομίζω οτι θα μας επηρεάσει αυτό. Πρέπει να δείξουμε τα αγωνιστικά μας χαρακτηριστικά για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το αν παίζει ρόλο το γεγονός πως το πρωτάθλημα Σλοβακίας είναι στην 5η αγωνιστική και στην Ελλάδα το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει:
«Είχαμε μεγάλη περίοδο προετοιμασία, με πολλά φιλικά και μετά δώσαμε τους αγώνες με τον Αγιαξ. Θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι, στο βαθμό που θέλουμε, στο βαθμό που πρέπει για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας».

Μοίρασε το άρθρο!