Ένας λαός φυλακισμένος στο χοιροστάσιο του Survivor

images

 

17.000.000 θα δώσει ο Σκαι για το #survivorGr όταν για την κάθε τηλεοπτική αδεια έπρεπε να δωθεί 8.000.000 μόνο ενώ το star που στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε προσφορά μόνο 3000000 είχε συμφωνήσει να δώσει 12 εκατομμύρια αρχικά για να πάρει αυτο το #survivorGr.

Οι Έλληνες καναλαρχες ή ειναι ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στις κότες ή πολύ απλά κορόιδευαν και κλαιγόντουσαν για να παρουν τις άδειες τσάμπα ενώ ήταν πρόθυμοι να σκάσουν πακέτα εκατομμυρίων στους Τούρκους του #survivorGr.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ο τούρκος παραγωγός του survivor, στενός συνεργάτης του Ερντογάν, χρησιμοποιεί την τηλεθέαση που παίρνει ο σταθμός για χαλί σε εθνικά εγκλήματα.

Ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση εναντίον του Survivor εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

“Σήμερα το «Survivor» μάς διδάσκει ότι καμία ξευτίλα, καμιά μικρή προδοσία, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού σου δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς…”

 

“2.500. 000 τηλεθεατές μεταξύ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές μας, ακόμη και παιδιά του Δημοτικού (δυναμικό κοινό το λένε) παρακολουθούν κάθε βράδυ το ελληνικό «Survivor» που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης το ένα μετά το άλλο.

 

Σταδιακά, ο ανταγωνισμός μεταξύ ομάδων και ατόμων οδηγεί στην ανάδειξη του νικητή μέσω της απόρριψης των άλλων, της ψυχολογικής ή σωματικής κατάρρευσης (που εξιτάρει τους θεατές), του τελικού αποκλεισμού. «Όποιος μένει πίσω θα πρέπει να φτύνει αίμα!», λέει μια παίκτρια.

Το κοινό παρακολουθεί τις αντιδράσεις, τις αντοχές και τις συμπεριφορές των «μαχητών» συμμετέχοντας μέσω SMS που αποφέρουν κέρδη σε τηλεοπτικές/πολυεθνικές εταιρείες.

Με άλλα λόγια: ατομικισμός, προδοσία, αλληλοεξόντωση, απαξίωση των άλλων, κατάρρευση των ηττημένων, αποκλεισμός των αδύναμων…

 

Η πειθαρχία, η τυφλή υπακοή στους άνωθεν κανόνες, ακόμα και τους πιο γελοίους και παράλογους, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για όσους θέλουν να παραμείνουν στο παιχνίδι. Όλα αυτά πρέπει να εμπεδώσουν έγκαιρα οι μαθητές μας.

Δεν είναι «απλά ένα παιχνίδι» είναι η επιβολή του παράλογου. παρηκμασμένου πολιτισμού του κυρίαρχου συστήματος στα παιδιά μας, απ’ αυτούς που τα έχουν στερήσει το πραγματικό παιχνίδι, το γέλιο, τη χαρά και την ελπίδα!

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι το «Survivor»   προβάλλεται την εποχή της αέναης λιτότητας,  της φτώχειας, της πείνας, των μαθητών μας που λιγοθυμούν, ( μόλις προχθές μια 17χρονη  μαθήτρια στην Πάτρα λιποθύμησε γιατί είχε τρεις μέρες να φάει κανονικά), του υποκατώτατου μισθού, της μαθητείας –δουλείας, της γιγαντιαίας και ενίοτε ανακυκλούμενης ανεργίας των νέων, των 400χιλ. παιδιών μας που μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν στο κοινωνικό λυκόφως, κόβουν από το φαΐ, τη θέρμανση, το ρεύμα. Ένας λαός φυλακισμένος στο μνημονιακό Survivor.

Μοίρασε το άρθρο!