Τα Χάλκινα της Γουμένισσας με τον Διονύση Σαββόπουλο

Χώρος: Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, 56430, Θεσσαλονίκη
Δείτε τη διεύθυνση στον χάρτη
Τιμή: από 0.00 €

Ποιοι: Αρετή ΚετιμέΝίκος ΚουρκούληςΔιονύσης Σαββόπουλος
Πότε: 04/07/2019
Ώρα έναρξης: 21:30


Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών υποδέχεται τα Χάλκινα της Γουμένισσας, την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 21:30, σε μια μεγάλη γιορτή με ξέφρενους ρυθμούς από τριάντα κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια και σαξόφωνα.

Το πρόγραμμα, στο πρώτο μέρος ξεκινάει με σκοπούς της Μακεδονίας και της Γουμένισσας που αποδίδει η Αρετή Κετιμέ. Χορούς της Μακεδονίας παρουσιάζουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παιόνων Γουμένισσας, το Λύκειο Ελληνίδων (Παράστημα Κιλκίς) και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.
Στο δεύτερο μέρος σε αγαπημένα τραγούδια οι Διονύσης Σαββόπουλος, Αρετή Κετιμέ και Νίκος Κουρκούλης συνοδεία των Χάλκινων Πνευστών. Στη μουσική διεύθυνση ο Ελευθέριος Δίγκας.

Η περιοχή της Γουμένισσας είναι γνωστή στην Ελλάδα και ευρύτερα στον κόσμο για την παράδοση, την ιστορία και για τους περίφημους μουσικούς της. Είναι αυτοί που τους αναγνωρίζουν όλοι με το όνομα «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας».

Συνεχίζουν μια μεγάλη παράδοση διαιωνίζοντας εμπειρικά τη γνώση και τη δεξιοτεχνία. Διασώζουν και διαδίδουν ανά τον κόσμο τα μουσικά χρώματα του τόπου τους αλλά και τη μουσική κληρονομιά των Βαλκανίων.

Οι μουσικοί της Γουμένισσας, με την ποικιλία των χάλκινων μουσικών οργάνων τους και των σκοπών που ερμηνεύουν, σκορπούν το κέφι, τη χαρά και τη διασκέδαση όπου κι αν κληθούν.
Οι κομπανίες τους πλαισιώνουν χορευτικά συγκροτήματα, συμμετέχουν σε κορυφαίες εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας δίνοντας το στίγμα πως στην Κεντρική Μακεδονία η παράδοση ζει και θα συνεχίσει να υπάρχει χάρη στο ταλέντο και στη μοναδική ικανότητα των μουσικών της.

Τα Χάλκινα της Γουμένισσας
με τον Διονύση Σαββόπουλο
την Αρετή Κετιμέ και τον Νίκο Κουρκούλη

στη Μονή Λαζαριστών
Διοργάνωση: Ποντιακός Σύλλογος Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς».
Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019– ώρα έναρξης 21:30
εισιτήριο εισόδου 14 ευρώ

Μοίρασε το άρθρο!