Πώς δεν θα πάρετε κιλά αν κόψετε το κάπνισμα

images (1)

30/06/2016

Καθώς η νικοτίνη από το τσιγάρο αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και τον μεταβολικό ρυθμό του σώματος, επομένως και τις θερμίδες που καίει, όταν κάποιος κόψει το κάπνισμα είναι πολύ πιθανό να πάρει επιπλέον κιλά.

Εκτός από την αλλαγή στο ρυθμό μεταβολισμού, ρόλο παίζει και η στροφή προς το φαγητό για να καλυφθεί η ανάγκη της στοματικής ευχαρίστησης που μέχρι πρότινος την εξασφάλιζε το τσιγάρο. Αν σχεδιάζετε να κόψετε το κάπνισμα, δείτε τι να κάνετε για να μην πάρετε επιπλέον κιλά.

Αν θέλετε οπωσδήποτε να τρώτε κάτι, επιλέξτε τροφές με λίγες θερμίδες, όπως τσίχλες ή σκληρές καραμέλες χωρίς ζάχαρη και λαχανικά κομμένα σε λωρίδες, όπως καρότα.

Βουρτσίζετε συχνά τα δόντια σας, αφενός για να καλύπτετε την ανάγκη για στοματική ευχαρίστηση αφετέρου για να μειώνεται η επιθυμία σας για τσιγάρο εξαιτίας της φρεσκάδας στο στόμα.

Αποφύγετε τις δίαιτες εξπρές και φροντίστε να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς να στερηθείτε εντελώς κάποιες τροφές.

Έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό για να πίνετε κάθε φορά που θέλετε να φάτε κάτι ή κάθε φορά που σας έρχεται επιθυμία για τσιγάρο.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους. Μην απογοητευτείτε αν πάρετε κάποια κιλά καθώς η απογοήτευση μπορεί να σας κάνει να αρχίσετε ξανά το κάπνισμα.

Μοίρασε το άρθρο!