Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου θα είναι δυναμικότητας 150 μαθητών και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται σε 2 χρόνια

αρχείο λήψης1

 Το 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Παλαιόκαστρο θα είναι εξαθέσιο και δυναμικότητας 150 μαθητών. Η σχολική μονάδα θα βρίσκεται επί της οδού Υψηλάντη, σε οικοδομικό τετράγωνο με εμβαδό 1.532,94 τ.μ. και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο. Το κτίριο θα περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, τουαλέτες, διάφορους βοηθητικούς χώρους καθώς επίσης και χώρους υγιεινής. Για την καλύτερη ενεργειακή απόδοση,το κτίριο θα πρέπει να ακολουθεί τις επιταγές του ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός  Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων), και να έχει εξασφαλισμένη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες. Επίσης προβλέπεται πλήρης διαμόρφωση του αύλειου χώρου. Το έργο είναι αναγκαίο, καθώς σήμερα το σχολείο λειτουργεί στους χώρους του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Ωραιοκάστρου, τα οποία με τη σειρά τους έχουν μεταφερθεί σε μισθωμένα κτίρια.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΕΣ 2014 – 2020 και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.730.000 ευρώ και η ολοκλήρωσή του προβλέπεται σε δυο χρόνια, τον Οκτώβριο του 2018, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ωραιοκάστρου.

Διαβάστε επίσης στο RealOraiokastro την δήλωση του Δημάρχου Αστέριου Γαβότση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2ο Δημοτικό σχολείο του Παλαιοκάστρου.

Μοίρασε το άρθρο!