Το σχέδιο των νέων… Ιουλιανών του ‘65, και η απάντηση του Ιβάν Σαββίδη

 

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά μόνον ως φάρσα – είτε πρόκειται για τα Ιουλιανά του ‘65, είτε για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ’93 λόγω μακεδονικού. To εάν ωστόσο αυτή η ιστορική γνώση και μνήμη αποτελεί κεκτημένο του προέδρου της ΝΔ μένει να φανεί από τις εξελίξεις του επόμενου διαστήματος – εξελίξεις, οι οποίες «σφραγίζονται» από την ανοιχτή πλέον καταγγελία της κυβέρνησης για σχέδιο αποστασίας που καθοδηγείται από επιχειρηματικά συμφέροντα για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η καταγγελία ήρθε μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη για το Μακεδονικό και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπέδειξαν χθες πηγές του Μαξίμου, δεν κατονομάζονται αλλά προσδιορίζονται σε «Πειραιά και Θεσσαλονίκη» και  φωτογραφίζονται ευκρινώς. Κυβερνητικά στελέχη, άλλωστε, έδειχναν ευθέως χθες προς την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και του Ιβάν Σαββίδη μετά τα επεισόδια στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ όπου συμμετείχαν και οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Η επιχείρηση «νέα αποστασία»

Η υπόθεση Λαζαρίδη θεωρείται από κυβερνητικούς παράγοντες ως η κορυφή του παγόβουνου σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης με όχημα το Μακεδονικό. «Δεν τους βγήκε η αριστερή παρένθεση, δεν τους βγήκε η καταστροφολογία στην οικονομία, δεν τους βγήκε το σενάριο του 4ου Μνημονίου, και τώρα παίζουν τα ρέστα τους στην πατριδοκαπηλία και στην συμφωνία για το Μακεδονικό», έλεγε χαρακτηριστικά χθες το βράδυ κυβερνητική πηγή.

Οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν ότι το συγκεκριμένο επιχειρηματικο-πολιτικό λόμπι περνά πλέον στην τελική φάση της επιχείρησης «πτώση της κυβέρνησης» που βασίζεται στην δημιουργία τεσσάρων παράλληλων μετώπων: Την στοχοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να προκληθεί θεσμική κρίση, την δημιουργία κλίματος διχασμού μέσα από τα media που ελέγχει, την υποκίνηση των ακραίων περιστατικών προπηλακισμών για το Μακεδονικό και – κυρίως – την προσπάθεια διάλυσης του ευάλωτου κυβερνητικού εταίρου, των ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά η απάντηση του Ιβάν Σαββίδη στο Έθνος. 

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι από χθες με μείον ένα βουλευτή. Βεβαίως η κυβέρνηση δεν πέφτει, ούτε κινδυνεύει με πτώση. Ακόμα και αν υπό την πίεση των ψηφοφόρων τους και άλλοι Βορειοελλαδίτες βουλευτές των ΑΝΕΛ ανεξαρτητοποιηθούν, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφορία ή υπόνοια, 2-3 βουλευτές εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας σήμερα είναι έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση… Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει… Ο ΠΑΟΚ πήρε θέση για τα συλλαλητήρια, αλλά έως εκεί. Δεν είναι πολιτικό κόμμα ή οργανισμός για να τοποθετείται υπέρ ή κατά της Συμφωνίας. Τη βία την έχει καταδικάσει… Υπάρχει βεβαίως και ο ΠΑΟΚτσής Λαζαρίδης. Αλλά ως εδώ. Είναι βουλευτής και αποφασίζει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει.  Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ιβάν είναι κηδεμόνες του. Ούτε είναι «ιδιοκτήτες βουλευτών». Άρα; Ποια συνωμοσία για αποστασία; Και μάλιστα από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Ανάμειξη νερού με λάδι δηλαδή. Και να ήθελαν οι συνωμότες να πετύχει, δεν θα το κατάφερναν να τα αναμείξουν… Ισχύουν και κάποιοι νόμοι της Φυσικής, παιδιά…».

 

Μοίρασε το άρθρο!