Τέλος στο “θρίλερ” με την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας – Πότε φεύγει το πάρκινγκ

Οριστική απόφαση πήρε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας. Στη νέα ψηφοφορία για τη

διοικητική αποβολή του ιδιοκτήτη ψήφισαν 24 δημοτικοί σύμβουλοι υπέρ και 15 κατά, ένα λευκό και ένα παρών. Τώρα ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ πρέπει έως το τέλος της εβδομάδας να αποχωρήσει από την πλατεία και να ξεκινήσουν οι εργασίες της ανάπλασης.

Ήταν η δεύτερη φορά που η διοίκηση του δήμου έφερε προς έγκριση το θέμα της διοικητικής αποβολής του ιδιοκτήτη του πάρκινγκ, καθώς το περασμένο μήνα το δημοτικό συμβούλιο το είχε απορρίψει, μετά από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων. Ο Γιάνης Μπουτάρης σημείωσε ότι έχουν ήδη βρεθεί οι θέσεις στάθμευσης οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις θέσεις τους συγκεκριμένου  χώρου και πως  οι δημότες σε μια εβδομάδα θα έχουν συνηθίσει και θα χρησιμοποιούν τους δύο χώρους στο λιμάνι, 600 θέσεων, για να σταθμεύουν.

«Εμείς προχωρήσαμε σε τρεις κινήσεις για να απορροφηθούν αυτά τα αυτοκίνητα. Το λιμάνι έχει δύο σημεία με 600 θέσεις και είναι πιο φθηνά. Ζητήσαμε από το Υπερταμείο το κτήριο στην Πολυτεχνείου και από το ΥΠΕΘΑ το στρατόπεδο Μυστακίδη για να δημιουργήσουμε εκεί ένα πάρκινγκ», τόνισε. Ο κ. Μπουτάρης μίλησε για αντιφρονούντες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την πλατεία Ελευθερίας για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους.

Μοίρασε το άρθρο!