Σφοδρότατη κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη (VIDEO+ΦΩΤΟ)

 

Χαλάζι και έντονη βροχόπτωση πλήττουν αυτή την ώρα τη Θεσσαλονίκη.

Οι ουρανοί έχουν ανοίξει και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Μια γυναίκα παρασύρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, από τα ορμητικά νερά της βροχής στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αγνοείται άλλο ένα άτομο, ένας άνδρας περίπου 70 ετών.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μια γυναίκα και ένας άντρας παρασύρθηκαν από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη με πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να τους βοηθήσουν. Οι δυο τους περίμεναν σε στάση λεωφορείου, όταν τους βρήκε η καταιγίδα και τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που τους παρέσυραν. Ευτυχώς όμως υπήρξε άμεση κινητοποίηση και οι άνθρωποι διασώθηκαν.

Την ίδια ώρα σε άλλο σημείο της πόλης, στη γέφυρα των Αγίων Πάντων, πραγματοποιείται επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων.

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή των Συκεών, καθώς πληροφορίες αναφέρουν για παράσυρση οχημάτων από το νερά, τα οποία φτάνουν σε ορισμένα σημεία το μισό μέτρο.

Λεωφορεία του ΟΑΣΘ αποβιβάζουν τον κόσμο καθώς λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού δεν μπορούν να προσεγγίσουν ορισμένα σημεία στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα, πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες από την λεωφόρο Νίκης, που καλύφθηκε από νερά και η επιφάνειά της έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία

πηγή πληροφοριών thestival

 

Δυσκολίες υπάρχουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα ανατολικά στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, στην περιοχή του Βαρδαρίου, στην 26ης Οκτωβρίου, τη Λαγκαδά και φυσικά σε όλες τις συνοικίες, ανατολικά και δυτικά, αλλά και εκτός πόλης, σε Ρετζίκι, Πανόραμα, Πυλαία και αλλού.

Το νερό ήδη έχει αρχίσει να πλημμυρίζει τα μαγαζιά και τα υπόγεια των οικοδομών στη Θεσσαλονίκη.

Αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί σε όλο το οδικό δίκτυο.

Καταστήματα και σπίτια έχουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία του κέντρου.

πηγή πληροφοριών thessnews 

Μοίρασε το άρθρο!