ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Η ενίσχυση της ασφάλειας των χώρων εντός και περιμετρικά του γηπέδου, η προστασία των φιλάθλων και η ομαλή διεξαγωγή του Τελικού αγώνα Κυπέλλου βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης, που ζήτησε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης και είχε σήμερα, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής κο. Χρήστο Παπαζαφείρη στην Γ.Α.Δ.Α. .

Ο Γιώργος Λαζαρίδης ζήτησε να διευθετηθεί, με δέουσα προσοχή και συντονισμό, το ζήτημα της ασφάλειας και μεταφοράς των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που θα βρεθούν στην Αθήνα για τον τελικό και άσκησε πιέσεις ως προς την ορθή τήρηση των κανόνων δημόσιας τάξης και ασφάλειας και της οργάνωσης των μέτρων ασφαλείας.

Ο βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης τόνισε την αναγκαιότητα της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα, καθώς γίνεται αντιληπτό πως εάν υπάρξουν γεγονότα τύπου Βόλου, θα πρόκειται για μια αποτυχία όλων των εμπλεκομένων, ενώ η απόφαση για την απομόνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Δεν πρέπει να αφεθεί τίποτα στην τύχη, ο κόσμος που θα μπει στο γήπεδο θα πρέπει να είναι απολύτως ελεγχόμενος, ενώ επιβάλλεται να επιβεβαιωθεί η άποψη πως το ΟΑΚΑ έχει τις καλύτερες προδιαγραφές ασφαλείας, ο λόγος δηλαδή και για τον οποίο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο γήπεδο, για τη διεξαγωγή του σημαντικού παιχνιδιού, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής δήλωσε πως η αρμοδιότητα για την τήρηση της τάξης κατά τις αθλητικές συναντήσεις εκτός των αγωνιστικών χώρων ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει εκπονήσει τον απαραίτητο σχεδιασμό, τόσο για τη μεταφορά ενός τόσου μεγάλου όγκου μετακινούμενων φιλάθλων, όσο και για την ομαλή τους είσοδο στο γήπεδο και παρακολούθηση του παιχνιδιού.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης αφού ευχαρίστησε τον συντονιστή της επιχείρησης, ευχήθηκε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός, να αποτραπούν τυχόν δόλιες ενέργειες και συγκρουσιακές τάσεις και όσοι παρευρεθούν να απολαύσουν ένα παιχνίδι γιορτή, σε ασφαλές περιβάλλον.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο!