ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ & ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, ως ειδικός Αγορητής των ΑΝΕΞΑΡΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κατέθεσε τις προτάσεις του κινήματος στο Σ.Ν του Υπουργείου Υποδομών, που φέρνει η κυβέρνηση, προκειμένου να συντεθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της Αθήνας.

Η ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., ο νέος αυτός φορέας δομείται και στοχεύει ακριβώς σ’ αυτό. Διεκδικεί να λειτουργήσει ως συντονιστικό κέντρο, ως ο αποδέκτης τόπος που θα συγκεντρωθούν και θα συνδεθούν οργανικά οι αναγκαίοι παράγοντες.

Ο Εισηγητής των ΑΝΕΛ. τόνισε κατά τη διάρκεια της επιτροπής: “η άνοδος του τουρισμού στην Αθήνα είναι συνεχής και ποιοτική και οφείλουμε σαν Κράτος, να επωφεληθούμε απ’ αυτήν και να τη στηρίξουμε. Οφείλουμε, δηλαδή, να στηρίξουμε τις νέες προτάσεις επιχειρηματικότητας, να τις τονώσουμε και να τις ενισχύσουμε. Η πρότασή μας, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, για τη γρήγορη επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν, είναι ο καλύτερος συντονισμός των διαφορετικών φορέων που θα συμμετάσχουν κι επειδή στεκόμαστε ανάμεσα σε τρεις φορείς, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο, οι τρεις αυτοί φορείς, όταν δημιουργηθεί ο νέος φορέας, πρέπει, να εκπροσωπηθούν ισάξια και στοχευμένα.

Το Γνωμοδοτικό Τεχνικό Συμβούλιο πρέπει, να ενισχυθεί από ειδικούς στη χωροταξία και την πολεοδομία και είμαστε βέβαιοι πως κάτι τέτοιο θα γίνει”.

Δεν μπορούμε, παρά να χαιρετίσουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης, να συντονίσει το ζήτημα των αναπλάσεων, να εκκινήσει δράσεις για την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων και νεοτέρων μνημείων, ν’ αξιοποιήσει εγκαταλειμμένα κτίρια και να προωθήσει δράσεις υπέρ όλων των πολιτών.

Ο σχεδιασμός της αναμόρφωσης του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας είναι ο μεγάλος στόχος και ο συντονισμός σε τέτοιου μεγέθους επεμβάσεις κρίνεται απαραίτητος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για να επανεκκινηθεί η εμπορική δραστηριότητα στο Κέντρο, όπως αξίζει στην Αθήνα και ν’ αποτελέσουν τα έργα υποδομής και αναπλάσεων στο Λεκανοπέδιο Αττικής έναν από τους ισχυρούς μοχλούς για την έξοδο από την κρίση και την ενίσχυση της οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής συνοχής.

Ακολουθεί σχετικό video:

https://www.youtube.com/watch?v=s_o09ruzdnM

Από το Γραφείο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο!