Πού θα ταξιδέψουν το Πάσχα οι Θεσσαλονικείς

Βαλίτσες ετοιμάζουν οι Θεσσαλονικείς, με τη γκάμα των επιλογών τους να είναι ιδιαίτερα διευρυμένη, καθώς όπως όλα δείχνουν αυτό που τους… απασχολεί είναι να αποδράσουν για τις πασχαλινές γιορτές.

Η αυξημένη ζήτηση έχει δημιουργήσει χαμόγελα στους τουριστικούς πράκτορες που κάνουν λόγο για κίνηση αντίστοιχη με αυτή της αντίστοιχης περιόδου του 2019, ενώ δεν αποκλείουν μέχρι τελευταία στιγμή να ξεπεράσει και αυτά τα επίπεδα.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΛΕΝΑ ΤΣΙΡΕΚΑ

Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης, οι κορυφαίοι εγχώριοι, νησιωτικοί, προορισμοί για οργανωμένα ταξίδια τη φετινή πασχαλινή περίοδο είναι η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως, ενώ στην ηπειρωτική Ελλάδα ζήτηση καταγράφεται για το Ναύπλιο, την Ελάτη, τη Λίμνη Πλαστήρα, το Μέτσοβο και τα Γιάννενα.

Τα σκήπτρα στους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς, παραδοσιακά κρατά η Κέρκυρα, την οποία οι βορειοελλαδίτες εκδρομείς μπορούν να την προσεγγίσουν τόσο οδικώς, όσο και αεροπορικώς.

Αναφορικά με τις αεροπορικές εκδρομές στο εξωτερικό σημαντική ζήτηση παρουσιάζουν η Μάλτα, η Κύπρος, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Πράγα, η Βιέννη αλλά και το Αλπικό Τρένο (Ελβετικό Πανόραμα).

Στις οδικές εκδρομές ζήτηση καταγράφεται για την Οχρίδα, το Βουκουρέστι, τη Βουδαπέστη, τη Σόφια αλλά και τη Φιλιππούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Θεολόγη, τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των εκδρομέων κρατούν οι οδικές εκδρομές συγκεντρώνοντας το 60% έναντι των αεροπορικών που αντιστοιχούν στο 40% των επιλογών των εκδρομέων.

Οι ηλικιακές ομάδες που επιλέγουν οργανωμένες εκδρομές είναι οι 60 plus, που συνήθως προτιμούν τις οδικές εκδρομές, ενώ δυναμικά στο παιχνίδι των οργανωμένων ταξιδιών έχει μπει και η ηλικιακή ομάδα των 20 έως 40 ετών.

«Μας ενδιαφέρει να ταξιδέψει ο κόσμος»

Αναφορικά με τις τιμές ο κ. Θεολόγης επισημαίνει πως τα πακέτα που δημιούργησαν οι τουριστικοί πράκτορες είναι ελκυστικά, λέγοντας χαρακτηριστικά «μας ενδιαφέρει να ταξιδέψει ο κόσμος». Ενδεικτικά οι τιμές για τις οδικές εκδρομές κυμαίνονται από 150 έως 200 ευρώ και συμπεριλαμβάνουν τη μεταφορά και τη διαμονή σε ξενοδοχείο, ενώ οι αεροπορικές, για παράδειγμα, στη Μάλτα είναι στα 440 ευρώ, ενώ στο Λονδίνο και στο Παρίσι φτάνουν τα 580 ευρώ το άτομο.

Οι οδικές εκδρομές συνήθως περιλαμβάνουν 4 με 5 βραδιές, ενώ οι αεροπορικές από 3 έως 4 διανυκτερεύσεις.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως τα χαμόγελα των ανθρώπων του τουρισμού ήδη περισσεύουν για την καλοκαιρινή σεζόν, καθώς η ζήτηση, είναι έντονη, με τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και την Κρήτη να βρίσκονται πρώτες στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Μοίρασε το άρθρο!