ΠΑΟΚ που ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε στο γήπεδο αυτό που άξιζε, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ που βρισκόταν μόνιμα στα σχοινιά. Σε κίνδυνο για την 2η θέση ο Δικέφαλος, 9ο παιχνίδι χωρίς νίκη! 

Μπορεί να είναι χωρίς νίκη στα playoffs, μπορεί να αγνοεί το «τρίποντο» στην έδρα του στα τελευταία τρία ματς, ωστόσο, ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε αποφασισμένος να ρεφάρει τις εντυπώσεις, ευελπιστώντας στους «Ζωσιμάδες» να μετουσιώσει σε αποτέλεσμα τις καλές του εμφανίσεις. Απέναντί του, ένας «λαβωμένος» ΠΑΟΚ, μετρώντας ακόμη και προβλήματα της τελευταίας στιγμής (σ.σ. ενοχλήσεις για Λύρατζη, στα… πιτς ο Αντρίγια), ο οποίος με τη σειρά του μετράει ένα σερί οχτώ παιχνιδιών χωρίς νίκη, γεγονός που του δημιούργησε ακόμη και την ανασφάλεια της δεύτερης θέσης.

Στα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, ωστόσο, αρκέστηκε σε μία φλύαρη υπεροχή κατοχής μπάλας, μην μπορώντας να δημιουργήσει επί της ουσίας επικίνδυνες συνθήκες στην περιοχή του ΠΑΣ, κινούμενος κυρίως από τον άξονα και ενίοτε από τα αριστερά καθώς δεξιά βρέθηκε με συνθήκη ανάγκης και συγκεκριμένα τον Τέιλορ, την ώρα που ο βασικός -για πρώτη φορά μετά την επάνοδό του- Ολιβέιρα έμοιαζε ‘εγκλωβισμένος’ ανάμεσα σε Κάργα και Εραμούσπε που ακολουθούσαν κατά πόδας τον Πορτογάλο. 

Οι εντυπώσεις του α΄ημιχρόνου ανήκουν στους γηπεδούχους που αρκέστηκαν μεν σε ένα δεύτερο ρόλο στο γήπεδο αλλά φάνταζαν σαφώς πιο απειλητικοί από τον ΠΑΟΚ με τρεξίματα και παιχνίδι από τα άκρα, μακρινές μεταβιβάσεις ακριβείας και έναν Περέα που έμοιαζε μία μόνιμη πηγή κινδύνου για τους ασπρόμαυρους, εκθέτοντας ουκ ολίγες φορές την αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι επελάσεις του Κολομβιανού από τα αριστερά του ΠΑΟΚ ανάγκασαν τον Λουτσέσκου να τοποθετήσει στο μεσοδιάστημα τον Βαρέλα δεξί στόπερ, επιστρατεύοντας την εμπειρία του.

Μάλιστα, στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης ο Περέα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR, με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου τη δική του αξιομνημόνευτη ευκαιρία στο 44′ όταν ο Μιτρίτσα από θέση βολής «εκτέλεσε» πάνω στον Σάλιακα ενώ η συνέχεια της φάσης δεν αξιοποιήθηκε από τον Ολιβέιρα. Αναμενόμενα, το 0-0 συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια…

Με το πόδι στο… γκάζι εμφανίστηκε και στο β΄ημίχρονο ο ΠΑΣ, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ να βρεθεί σε ρόλο αμυνόμενου, σε μία προσπάθεια να «καταστρέψει» το πλάνο επίθεσης των γηπεδούχων. Σαν σε επανάληψη, οι Ηπειρώτες βρήκαν εκ νέου γκολ με τον Περέα αλλά και πάλι το γκολ του Κολομβιανού στο 62′, μετά από εξαιρετική ενέργεια μπροστά στους αμυνόμενους του ΠΑΟΚ, ακυρώθηκε με τη συνδρομή του VAR ως οφσάιντ.

Η κάκιστη εικόνα του Δικεφάλου σήμανε συναγερμό στον πάγκο του Δικεφάλου, ενεργοποιώντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου που κινήθηκε στη λογική των δύο φορ με Άκπομ και Τσόλακ, θέλοντας να τονώσει επιθετικά την ομάδα του δεδομένου πως δεν έβρισκε απαντήσεις στις ευκαιρίες του ΠΑΣ. 

Και πάλι όμως, η ομάδα που έδειχνε να θέλει περισσότερο τη νίκη και να μπορεί επί της ουσίας να τη διεκδικήσει ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τους Ηπειρώτες να παίρνουν στο γήπεδο ό,τι αξίζουν στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ βρισκόταν μόνιμα στα σχοινιά. Ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πίρσμαν έπιασε την κεφαλιά πάσα και ο Σνάιντερ από κοντά νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με τον μεν ΠΑΣ να παίρνει μία δύσκολη -εκ του αποτελέσματος- νίκη αλλά δίκαιη δεδομένης της εικόνας αλλά και της υπεροχής του και τον δε ΠΑΟΚ να ακούει έντονα πια την «καμπάνα» κινδύνου. Ζητείται σφυγμός εντός του Δικεφάλου…

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (46′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ (46′ Κύρκος-92′ Παντελάκης), Περέα

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (56′ Σβαμπ), Τέιλορ (78′ Σοάρες), Μιτρίτσα (64′ Άκπομ), Μουργκ, Ολιβέιρα (56′ Τσόλακ).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Λεφτά στην Τράπεζα: Σνάιντερ, το δικό του γκολ δίνει το τρίποντο στον ΠΑΣ. Ό,τι δεν έκανε ο Περέα, λόγω της συνδρομής του VAR, το πέτυχε ο Γερμανός για την πρώτη νίκη της ομάδας του στα playoffs.

Γίνε Πρόεδρος: Περέα, μία μόνιμη πηγή κινδύνου για τον ΠΑΟΚ. Τρομερά ορεξάτος καθ΄όλη τη διάρκεια του ματς, δημιούργησε πολλά προβλήματα στους ασπρόμαυρους, χρειάστηκε ακόμη και να αλλάξει η διάταξη στα μετόπισθεν προκειμένου να βρεθούν τα στηρίγματα για την αντιμετώπισή του. Σημείωσε δύο γκολ, εκθέτοντας τη λειτουργία του Δικεφάλου, αλλά δεν πανηγύρισε κανένα καθώς βρέθηκε εκτεθειμένος.

Lockdown: Μιτρίτσα, μία ακόμη εμφάνιση σε ρηχά νερά. Σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη, λόγω των απουσιών και της αλχημείας που κάνει ο προπονητής για να βρει λύσεις, την ποιότητά του, ήταν μέτριος, με ενέργειες ημιτελείς.

Τελετές «Το Κοράκι»: Επιστρατεύθηκε το VAR σε δύο πολύ δύσκολες φάσεις και παρά το γεγονός πως… χρειάστηκε να του δοθεί χρόνος προκειμένου να εξεταστούν προσεκτικά τα δύο γκολ του Περέα, δεν βιάστηκε, και με τη βοήθεια της τεχνολογίας έφερε εις πέρας ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο.

Πόση αλήθεια αντέχεις; Το καμπανάκι στα αυτιά των παικτών του ΠΑΟΚ ηχεί εδώ και καιρό. Και πάλι όμως δεν εισακούστηκε. Μέτρια ως κακή εμφάνιση για τους Θεσσαλονικείς που τους βυθίζει στην εσωστρέφειά τους και μεγαλώνει την ανασφάλεια για τη δεύτερη θέση που φαντάζει ακόμη ανοιχτή. Σαφώς οι απουσίες είναι μία σημαντική παράμετρος της ανάγνωσης του ΠΑΟΚ, ωστόσο, το κοντέρ γράφει πως για 9ο παιχνίδι παρέμεινε χωρίς νίκη! Και αναμφίβολα ενόψει της συνέχειας ζητείται σφυγμός… Στον αντίποδα, δίκαιη νίκη για τον ΠΑΣ που το ήθελε, έμοιαζε διαβασμένος και βρήκε τον τρόπο να το διεκδικήσει από τον ΠΑΟΚ, έχοντας την εικόνα μια σαφώς καλύτερης ομάδας. 

Μοίρασε το άρθρο!