Οι πιο ασφαλείς χώρες για να ταξιδέψεις μόνος σου

Σας αρέσει να ταξιδεύετε στον κόσμο και να γνωρίζετε καινούρια μέρη, αλλά δεν βρίσκεται την κατάλληλη παρέα;

Αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα, καθώς κάποιες φορές είναι καλύτερο να ταξιδεύει κανείς μόνος. Με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψει καλύτερα τον εαυτό του, τα θέλω του και δεν θα χρειαστεί να κάνει υποχωρήσεις.

 Το πρόγραμμα το κανονίζει μόνος τους, χωρίς να πρέπει να συντονιστεί με άλλους, ενώ παράλληλα είναι πολύ εύκολο να κάνει νέες γνωριμίες. To solo travelling ήρθε ουσιαστικά για να μετατρέψει τους τουρίστες σε ταξιδιώτες. Διότι, όταν ταξιδεύεις μόνος, μαθαίνεις να δίνεις πραγματική προσοχή στο μέρος, τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι εκεί, και μιλώντας μαζί τους, να δώσεις βάση στην κουλτούρα του κάθε προορισμού.

Φαίνεται μάλιστα να γίνεται όλο και πιο δημοφιλές σύμφωνα με έρευνα του 2016, στην οποία το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλει να ζήσει την εμπειρία και την πρόκληση ενός μοναχικού ταξιδιού στο μέλλον. Παράλληλα, μεγάλη αύξηση σημειώθηκε και στις γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους τα τελευταία χρόνια.

Αν σκέφτεστε εδώ και καιρό να κάνετε ένα ταξίδι μόνοι σας, σίγουρα θα έχετε έρθει αντιμέτωποι με τις ανησυχίες και τους φόβους φίλων και συγγενών σχετικά με την τολμηρή ιδέα σας. Και σίγουρα θα έχετε έρθει αντιμέτωποι και με τους δικούς σας φόβους.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τις πιο ασφαλείς χώρες για solo travellers, σύμφωνα με το culturetrip.

 Αυστραλία

Ιαπωνία

Ολλανδία

Καναδάς

  Ελβετία

Τσεχία

Ισλανδία

Κροατία

Δανία

Νέα Ζηλανδία

Μοίρασε το άρθρο!