Κάθε μέρα που εσύ βλέπεις «ειδήσεις» στη Γάζα δολοφονούνται 128 παιδιά…

Από τις 7 Οκτωβρίου και μετά στη Γάζα έχουν σκοτωθεί 5.087 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 2.055 παιδιά. Δηλαδή 128 την ημέρα. Το ακούς; Το διαβάζεις;

Το συνειδητοποιείς; 128 παιδιά την ημέρα… Σαν να μπαίνει κάποιος σε ένα ελληνικό σχολείο και να δολοφονεί δύο 3-4 τάξεις την ημέρα. Κάθε μέρα εδώ και 17 μέρες. Θα έκανες κάτι; Θα έκανες. Το ότι γίνεται εκεί κάτω, το ότι το βλέπουμε απλά στις ειδήσεις, το ότι τα παιδιά δεν είναι δικά μας, δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται… Γίνεται. Και έχει ένα όνομα: Γενοκτονία.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Είπαμε από την αρχή και δεν το παίρνουμε πίσω. Σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε με τους λαούς. Ούτε με το Νετανιάχου ούτε με τους τρομοκράτες. Αλλά για στάσου, ποιο δικαίωμα στην άμυνα σου επιτρέπει να σκοτώνεις 128 παιδιά τη μέρα; Ποιος Θεός στο δικαιολογεί;

Ποια μυαλά το αφήνουν και συμβαίνει; Οι αριθμοί δεν είναι αμείλικτοι. Οι άνθρωποι είναι. Κτήνη. Οι αριθμοί σου λένε την ωμή αλήθεια. Αυτή που δεν σου λένε τα media. Κι αν στη λένε, θα στην πουν μισή. Όσο εσύ λοιπόν βλέπεις ειδήσεις, στη Γάζα σκοτώνεται απλός κόσμος.

Και κυρίως παιδιά. 128 την ημέρα.

Κάθε φορά που το γράφω εξοργίζομαι. Και ντρέπομαι για την κατάντια μας. Ωραίες οι εντυπωσιακές εκφράσεις όπως «λουτρό αίματος», «τραγωδία» κλπ αλλά καμία πια δεν μπορεί να αποδώσει αυτό που ακριβώς συμβαίνει εκεί κάτω.

Τα 128 νεκρά, δολοφονημένα παιδιά ανά ημέρα… Κι όσο υπάρχει ένας που διαλέγει πλευρά, που φανατίζεται υπέρ του ενός ή του άλλου, που δικαιολογεί όλον αυτόν τον θάνατο, τόσο τα όπλα δεν θα σιγούν… Τόσο θα δολοφονούνται παιδιά… 128 την ημέρα. Κάθε μέρα.

Εδώ και 17 μέρες… Αύριο 18… Ντροπή μας.

Μοίρασε το άρθρο!