Η φυσική αντιπάθεια κάποιων ανθρώπων – Του latsion

Η φυσική αντιπάθεια κάποιων ανθρώπων – Του latsion

Είναι κάποιοι άνθρωποι που παραμένουν στην επιφάνεια χάριν της αρνητικής διαφήμισης. Ο πλέον γνωστός σήμερα είναι ο Κούγιας. Όλοι τον αντιπαθούν αλλά και όλοι είναι έτοιμοι να προστρέξουν στις υπηρεσίες του, αν υποπέσουν σε κάποιο σοβαρό έγκλημα. Είναι ο εθνικός αθωωτής, παρόλο που αν προσλάβεις τον Κούγια, πείθεται και ο πλέον δύσπιστος, ότι είσαι ένοχος!

Εν τω μεταξύ είναι τόσο απασχολημένος που μια μέρα χτύπησε την πόρτα του γραφείου του ένας Μάρτυρας του Ιεχωβά. Ο ευγενής κύριος πρότεινε στον σκυμμένο Κούγια, που είχε αλλού το μυαλό του, να γίνει Μάρτυρας του Ιεχωβά. Οπότε ο Κούγιας που άκουσε μόνο τη λέξη μάρτυρας, γυρίζει και του λέει: «Αρνούμαι, γιατί δεν έχω πλήρη γνώση του θέματος αλλά θα ενδιαφερόμουν να αναλάβω την υπόθεση αν μπορούσατε να πληρώσετε την αμοιβή μου»!

Ταξιδεύει με το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη. Την ώρα που πάει να καθίσει στις θέσεις vip, βλέπει να κάθεται δίπλα του η Καινούργιου, με την οποία είναι στα μαχαίρια. Ανάβει ο Κούγιας και αρχίζει να την βρίζει. Η Καινούργιου ανέκφραστη. «Είσαι μια ηλίθια, που νομίζεις ότι έχεις μυαλό. Δεν ξέρεις τίποτε και νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα».

Γυρίζει ψύχραιμη η Καινούργιου και του λέει: «Πάμε στοίχημα ότι είσαι πιο ηλίθιος από μένα;». «Πώς;» ειρωνεύεται ο Κούγιας. «Θα σου κάνω μια ερώτηση και όση βοήθεια και να ζητήσεις, δεν θα μπορέσεις να μου απαντήσεις», του λέει η Καινούργιου. «Πάμε» λέει ο Κούγιας και «για να έχει ενδιαφέρον το στοίχημα, αν δεν σου απαντήσω, θα σου δώσω 500 ευρώ. Αντίθετα, για να αποδείξω ότι είσαι ηλίθια, θα σου κάνω και γω μια απλή ερώτηση και επειδή δεν θα μπορείς να μου απαντήσεις, εσύ θα μου δώσεις μόνο 5 ευρώ». Συμφωνεί η Καινούργιου οπότε γυρίζει και του κάνει την ερώτηση: «Τι είναι αυτό που είναι μαύρο τη μέρα και άσπρο τη νύχτα;». Αμέσως ο Κούγιας ανοίγει το laptop και στέλνει την ερώτηση στους συνεργάτες του. Ψάχνει και ο ίδιος για την απάντηση, τίποτε. Περιμένει ένα τέταρτο τίποτε. Ξαναστέλνει μήνυμα στο γραφείο του και τους απειλεί ότι θα τους απολύσει αν δεν βρουν την απάντηση, μη τυχόν και γίνει ρεζίλι σε μια ξανθιά.

Φτάνει το αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη και απάντηση δεν έχει δοθεί. Κατακόκκινος ο Κούγιας βγάζει 500 ευρώ και τα δίνει στην Καινούργιου. Εκείνη πάει να φύγει, οπότε την πιάνει από το χέρι: «Στάσου, εγώ δεν σου έκανα ερώτηση». Σταματά στο διάδρομο όρθια η Καινούργιου και του λέει: «Ρώτα». Πονηρός, μα και περίεργος ο Κούγιας, της κάνει την ίδια ακριβώς ερώτηση: «Τι είναι αυτό που είναι μαύρο τη μέρα και άσπρο τη νύχτα;». Απαθής η Καινούργιου βγάζει από τη τσέπη της 5 ευρώ του τα δίνει και του απαντά: «Δεν ξέρω» και φεύγει. Έμεινε σύξυλο ο Κούγιας να την κοιτάζει.

Εν τω μεταξύ μετά από πολλά χρόνια η πρώην σύζυγός του, η Βατίδουαποκάλυψε τί έγινε την ημέρα που βγήκε ο Κούγιας στα κανάλια ματωμένος. Μεταφέρω τα λόγια της Βατίδου όπως γράφτηκαν σε περιοδικό: «Ο Αλέξης, λόγω ηλικίας, δεν ήταν και πολύ παραγωγικός στο σεξ, οπότε συνήθως με έπαιρνε ο ύπνος στο κρεβάτι. Μια μέρα που είχα πιει λίγο παραπάνω και κοιμόμουν βαριά, ξυπνώ από ένα κουδούνισμα και βλέπω στο σκοτάδι κάποιον πάνω μου. –Γρήγορα πήδα απ΄το μπαλκόνι, έρχεται ο άντρας μου, του φωνάζω. Οπότε η σκιά που ήταν πάνω μου τρέχει στο μπαλκόνι και πηδάει κάτω. Μετά αποδείχθηκε, ότι αυτός από πάνω μου ήταν ο Αλέξης, αλλά είχε ήδη σακατευτεί.

Τον είδαν προχθές κάτι νεαροί φοιτητές στο δρόμο και για να σπάσουν πλάκα του φωνάζουν: «Γίγαντα Κούγια, ούτε σου σηκώνεται πια..». Γυρίζει αυτός και τους λέει: «Ρε κωλόπαιδα, εμένα ακόμη και το κινητό μου αρχίζει από 69..»!

Η έκφυλη δημοσιότητα είναι που οδηγεί τους ανθρώπους στην έκδηλη ηλιθιότητα!

Μοίρασε το άρθρο!