Επιβεβαιώθηκε 100% το ΚΚΕ να μην είναι στην ομιλία Ζελένσκι

Επιβεβαιώθηκε 100% το ΚΚΕ να μην είναι στην ομιλία Ζελένσκι

Επιβεβαιώθηκε 100% η στάση του ΚΚΕ να μην είναι στη Βουλή στην ομιλία Ζελένσκι και του ναζί του τάγματος Αζόφ, τόνισε ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης στο ραδιόφωνο «Ελλάδα FM», προσθέτοντας ότι ντράπηκε και η ντροπή στη Βουλή με τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου να χειροκροτάνε.

Τόνισε ότι τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου αναζητούν καταφύγιο για αυτό που έγινε στο αν είχαν ή δεν είχαν ενημέρωση ότι θα μιλήσει ναζί του τάγματος Αζόφ.  Πρόσθεσε ότι γνώριζαν για τον ρόλο του τάγματος Αζόφ στην Ουκρανία και επί ημερών κυβέρνησης Ζελένσκι.

Παρέπεμψε στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΚΚΕ που σημείωνε ότι «η κυβέρνηση Ζελέσνκι -όπως και οι κυβερνήσεις πριν από αυτόν- προέκυψε υπό συνθήκες μεγάλων εκβιασμών προς τον ουκρανικό λαό, ειδικά μετά το πραξικόπημα του 2014, με την άμεση παρέμβαση του ευρωατλαντικού στρατοπέδου. Ευθύνεται για την καταπάτηση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, για τη στήριξη και συνεργασία με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, όπως το τάγμα του Αζόφ, που έχει ενταχθεί οργανικά στον ουκρανικό στρατό, την αστυνομία και όλες τις κρατικές δομές».

Είναι τεράστια η ευθύνη κάθε κόμματος που στήθηκε στη Βουλή για να ακούσει την ομιλία Ζελένσκι, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η αλληλεγγύη στον λαό της Ουκρανίας δεν έχει καμία σχέση με τη στήριξη της κυβέρνησης Ζελένσκι.

Επίσης, τόνισε πως την ίδια ώρα και στιγμή που δόθηκε βήμα στη Βουλή σε μέλος νεοναζιστικής ομάδας διώκονται στη χώρα μας αγωνιστές γιατί πρωτοστατούν στην πάλη για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Μοίρασε το άρθρο!