Ο Πουτζντεμόν παραδόθηκε στην αστυνομία

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν παραδόθηκε στην βελγική αστυνομία, μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας VRT επικαλούμενη πηγή.

Εισαγγελείς στις Βρυξέλλες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον Πουτζντεμόν, εναντίον του οποίου η Μαδρίτη έχει εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος του και τεσσάρων «υπουργών» του που βρίσκονται στο Βέλγιο. Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν παραδοθεί και αυτοί στην αστυνομία. 

Σύμφωνα με τους βελγικούς κανονισμούς, οι εισαγγελείς πρέπει να παραπέμψουν τους υπόπτους ενώπιον δικαστή, ο οποίος έχει 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το ένταλμα σύλληψης. Τυχόν εφέσεις μπορούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία μέχρι 45 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας θα κερδίσουν στις τοπικές εκλογές τον Δεκέμβριο αλλά θεωρείται απίθανο να λάβουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα La Vanguardia.

Μοίρασε το άρθρο!