Γ.ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση Παρακλινικών Εξετάσεων στα Δημόσια Νοσοκομεία

unnamed

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης και Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή για τα ποσά που χάνουν κάθε χρόνο τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας από τη μη καθολική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για παρακλινικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση για τους λόγους που δεν εφαρμόζεται η σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ καθώς και τα ποσά που έχουν χάσει τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας κατά τα έτη 2015, 2016 και 2017.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης:

“Δυστυχώς εδώ και τρία χρόνια φαίνεται ότι η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται ικανοποιητικά, αφού υπάρχουν καταγγελίες για μη καθολική εφαρμογή του μέτρου. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να χάνουν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει τα χειρόγραφα παραστατικά”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 35975/18.11.2014 απόφαση του ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας υποχρεούνται να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά τις παρακλινικές εξετάσεις που διενεργούν.

Δυστυχώς, όμως, εδώ και τρία χρόνια φαίνεται ότι η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται ικανοποιητικά, αφού υπάρχουν καταγγελίες για μη καθολική εφαρμογή του μέτρου. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να χάνουν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν πληρώνει τα χειρόγραφα παραστατικά.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Εφαρμόζεται πλήρως, σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, η υπ. αριθμ. 35975/18.11.2014 απόφαση του ΕΟΠΥΥ για ηλεκτρονική συνταγογράφηση των παρακλινικών εξετάσεων;
  • Εάν όχι, για ποιους λόγους δεν υπήρξε καθολική εφαρμογή της εν λόγω απόφασης κατά τα έτη 2015, 2016 και 2017;
  • Ποιο είναι το ύψος των χρημάτων που έχουν χάσει τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τα έτη 2015, 2016 και 2017 από την μη καθολική εφαρμογή της εν λόγω απόφασης;

Μοίρασε το άρθρο!