Απάντηση του RealOraiokastro.gr στους ”απόντες” Π.Τσακίρη και Α.Πανιώρη

 

Μετά το φιάσκο της διοίκησης Τσακίρη με το νερό της Μυγδονίας, εμείς βάλαμε το ερώτημα για το τι κάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης, που εκλέχτηκαν στην Μυγδονία; Εξακολουθούν να παραμένουν ”αραγμένοι” στις καρέκλες τους, ή υποβάλουν την παραίτηση τους. Τώρα βέβαια θα πει κανείς ότι είμαστε πολύ αφελείς. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Αφελείς είμαστε, αλλά όχι ”απόντες”.

Δυστυχώς όμως ο κ.Πανιώρης αντί να σκύψει το κεφάλι του, και να ζητήσει ταπεινά μια συγνώμη, για μια ακόμη φορά προσπάθησε να δικαιολογήσει την ανύπαρκτη διοίκηση που υπηρετεί.

Ας ξεκινήσουμε για όσες αναλήθειες ειπώθηκαν εκ μέρους του, από το γεγονός όπως λέει, ότι θα είναι  εδώ μέχρι τέλους! Τώρα αν δεν υπάρχει ίχνος ντροπή, και μπορεί μετά από αυτό το φιάσκο να βλέπει  τους πολίτες της Μυγδονίας στα μάτια, αυτό πραγματικά μας ξεπερνάει. Ίσως η καρέκλα της εξουσίας, έχει περισσότερη δύναμη από τους πολίτες.

Βέβαια το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός, ότι ή δεν ξέρει την ιστορία του τόπου του, ή προσπαθεί  μέσα από ψέματα, να σκεπάσει την ανεπάρκεια του δημάρχου του, ο οποίος θα οδηγήσει ακόμα και τον επόμενο δήμαρχο σε αποτυχία, αφού δεν θα υπάρχει ούτε μία μελέτη να αφήσει.

Το 2006 λοιπόν με την σύσταση της ΔΕΥΑΜ, βρέθηκε το πρόβλημα με την ακαταλληλότητα του νερού, όπου και ανακοινώθηκε, και τα στοιχεία υπάρχουν στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Η τότε διοίκηση με τα μέσα που υπήρχαν εκείνο το χρονικό διάστημα, προσπάθησε να βρεθεί μια λύση σε τοπικό επίπεδο.  Όμως το 2011 με 2014, επί διοικήσεως Σαραμάντου, υπήρχε μια ”νεκρή περίοδος”, που δεν ασχολήθηκε κανένας, με αποτέλεσμα να χαθούν οι δύο προσκλήσεις του 2012 και 2013, διότι η διοίκηση Σαραμάντου δεν ωρίμασε τις μελέτες.

Το 2014 που ανέλαβε η διοίκηση του Α.Γαβότση, και για τον οποίο ο τελευταίος που θα μπορούσε να μιλήσει είσαι εσύ, κάτι που το γνωρίζεις προσωπικά, ξεκίνησαν οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η μελέτη, που είχαν αφήσει το 2009. Τον Γενάρη του 2017, βγήκε η πρόσκληση για την ένταξη της μελέτης.. Έχοντας λοιπόν ώριμη την μελέτη, τον Μάιο του 2017 υποβλήθηκε το αίτημα. Τον Φεβρουάριο του 2019, εντάχθηκε η μελέτη στην πρόσκληση, και τον Απρίλιο του 2019, έγινε η δημοπράτηση του έργου, αξίας 2.950 000 ευρώ, που βρήκε έτοιμη η διοίκηση σας, μόλις αναλάβατε.

Τον Απρίλιο του 2020, το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί στους πολίτες, κάτι που δεν έγινε, αφού καθυστέρησε έπετα από τις δικές σας αστοχίες. Γι αυτό αφήστε τα μεγάλα λόγια, που από αυτά δυστυχώς χόρτασαν εδώ και τρία χρόνια οι πολίτες, και θα έπρεπε να σκύψετε το κεφάλι σας από ντροπή. Βέβαια η λέξη αυτή, γνωρίζουμε ότι τους είναι άγνωστη. Η Μυγδονία για ένα αγωγό 2,5 χιλιομέτρων, μετά από αστοχία του γραφείου που συνένταξε την μελέτη, και την οποία θα έπρεπε να είχανε προβλέψει, έχοντας περιθώρεια δύο χρόνια, αφού είχανε και τα στοιχεία που τους προσκόμισε ο προηγούμενος δήμαρχος.

Και μια και αναφερόμαστε στον προηγούμενο δήμαρχο, από το 2010 μιλούσε για αγορά νερού από την ΕΥΑΘ, και όχι ένταξη. Αν τώρα η σημερινή διοίκηση τολμήσει να το κάνει όπως λένε, και παίρνουν οι πολίτες τετραπλάσιους λογαριασμούς, μάλλον θα τρέχουν να κρυφτούν, και μάλλον εκτός δήμου.

ΥΓ:Να θυμίσουμε ότι ο κ.Πανιώρης έγινε γνωστός στους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου, μέσα από τις στήλες μας, γιατί μέχρι τώρα ήταν άγνωστος λόγω της ανεπάρκειας του στο πόστο της ΔΗΚΕΩ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΣΑΚΙΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ RealOraiokastro.gr ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΩ

Μοίρασε το άρθρο!