Ανεβαίνει η σημερινή λίστα των θανάτων στην Ελλάδα-Οι ανακοινώσεις του Σ.Τσιόδρα και Ν.Χαρδαλιά

 

Ακόμη έναν θάνατο από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 26. Ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 892.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 26 εκ των οποίων, οι 21 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 71, την Πέμπτη (26/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 892.

Αυτή τη στιγμή, 57 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 54 είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα, 42 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

«Η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα περιορισμού και την τήρησή τους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Αναφερόμενος στο θάνατο του Γερμανού καθηγητή που επισκέφτηκε για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, επεσήμανε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα του ασθενή.

Καθησυχάζοντας, ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν έχει την πορεία της Ιταλίας, καθώς «δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων» στη χώρα μας.

Με τη σειρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις.

«Πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις», επανέλαβε με έμφαση.

Τόνισε πως τα μέτρα δεν ισχύουν για όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας. Έχουν ελευθερία μόνο για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για τις άλλες τους κινήσεις θα ισχύει ότι και στους άλλους πολίτες. 

Υπενθύμισε πως η αποστολή των SMS στο 13033 είναι χωρίς χρέωση και τα προσωπικά δεδομένα δεν κρατούνται.

Κατά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, 5.824 άτομα βρίσκονται σε κατ’οίκον καραντίνα και έχουν ληφθεί 1.116 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Οι 82 βρέθηκαν εκτός σπιτιού και επιβλήθηκαν τα πρόστιμα των 5.000 ευρώ.

«Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί τις επόμενες ημέρες», είπε ακόμη. 

Μοίρασε το άρθρο!