Ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα και τα ειρωνικά «συγχαρητήρια» του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τιμόνι της ΤτΕ θα παραμείνει για μία ακόμη θητεία ο κ. Γιάννης Στουρνάρας έπειτα από σχετική εισήγηση της κυβέρνησης. Ο διοικητής τη ΤτΕ δήλωσε πως για την επικύρωση της ανανέωσης της θητείας του διοικητή της ΤτΕ θα ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία, η οποία αναμένεται να διαρκέσει περί τις δύο εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Στουρνάρας διορίστηκε στη θέση του επικεφαλής της ΤτΕ τον Ιούνιο του 2014, καθώς το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, εν όψει της αποχώρησης του διοικητή Γιώργου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή. Στις 20 Ιουνίου ορκίστηκε στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο διοικητής της ΤτΕ χειρίστηκε πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως ο η επιβολή των capital controls και ο αποκλεισμός του εγχώριου τραπεζικού συστήματος από τις διεθνείς αγορές, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο και στη στήριξη των τραπεζών κατά τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου.

Παράλληλα, η ανανέωση της θητείας τους αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά όσο και από τους ομολόγους του στο διοικητικό συμβούλιο της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Σημειώνεται πως ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε πρόσφατα την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα ειρωνικά «συγχαρητήρια» του ΣΥΡΙΖΑ στον Στουρνάρα

Σε άκρως ειρωνικό ύφος η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα  για την ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Ευχόμαστε στον κ. Στουρνάρα μια καλή δεύτερη θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδας. Τουλάχιστον τώρα που δεν είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, να πέσει μέσα σε κάποια πρόβλεψή του, με πρώτη από όλες αυτή για ύφεση 4% λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.  Όχι όπως όταν προέβαλλε σθεναρή αντίσταση ενάντια στο σχέδιο για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, θέτοντας την πιστοληπτική γραμμή στήριξης ως δήθεν μοναδική λύση. Ούτε όπως όταν πίεζε για περικοπή των συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου που απέτρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έτσι όπως τα φέρνει η ζωή, θα ξανασυναντηθούμε αργά η γρήγορα, οπότε θα έχει και πάλι όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να υπονομεύει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση.»

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επανειλημμένα συγκρουστεί με τον Γιάννη Στουρνάρα.

 

Μοίρασε το άρθρο!