“Αδιάβαστος” για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Για μια ακόμα φορά, αδιάβαστος ήταν ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας, Β.Χατζηαντωνίου. Τώρα θα πείτε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δεν έχει την ικανότητα να λαμβάνει άμεσα αποφάσεις, και να είναι άρτια καταρτισμένος και ενημερωμένος για σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το να συλλαμβάνεσαι, όμως, “αδιάβαστος”, για τα ερωτήματα που προβάλεις, αυτό δεν είναι καλό. Αντιθέτως, είναι κακό και αναιρεί όλες τις προσπάθειες σου.

Από την στιγμή λοιπόν που είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτών βάσει νομοθεσίας με αριθμό 1409/6.6.2007,  απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, σε όλα τα σχολεία, και αφού το 3ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών για την αγορά απινιδωτή, ξύπνησε από τον βαθύ λήθαργο, όπως φυσικά ξύπνησε και  η ευαισθησία του δημάρχου μας, όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών και των μαθητών.

Βέβαια όσες φορές και αν έχουμε μιλήσει για αλλαγές, για δεύτερες ευκαιρίες, όσες φορές και αν έχουμε ακούσει ότι θα αλλάξουν νοοτροπία, προτεραιότητες, λειτουργία, αλλά πόσες φορές – αλήθεια- μπορεί κάποιος να αλλάξει προφίλ ανάλογα με τις περιστάσεις; Το πρόβλημα όμως είναι, ότι εκθέτει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τον Π.Τσακίρη, και δυστυχώς, ο Β.Χατζηαντωνίου,  αποδεικνύει για άλλη μια φορά μετά τις δηλώσεις του, για την πρόθεση της διοίκησης να δρομολογήσει τον εξοπλισμό όλων των σχολείων του με εξωτερικούς απινιδωτές. ότι με την εν γένει δράση και συμπεριφορά του, είναι εντελώς «ξένος» με τα σχολεία του δήμου μας.

Ο Γκεόργκ Τρακλ επεσήμανε κάποτε πως μόνο αυτός που είναι πρόθυμος να πάρει διαζύγιο από την «ευτυχία», (δηλαδή από την βόλεψη, την «επιτυχία» την «δημοφιλία»), μπορεί να γίνει κάτοχος της αλήθειας. Η βόλεψη και η αλήθεια δεν βαδίζουν μαζί, εκτός αν θέλεις να πέφτεις μια ζωή υποκριτικά από τα σύννεφα.

 

Μοίρασε το άρθρο!