Το βιβλίο με τις αποκαλύψεις του Μπάνον για τον Τραμπ βάζει φωτιά στον Λευκό Οίκο

Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του πρώην στενού συνεργάτη, Στιβ Μπάνον για τις αποκαλύψεις που κάνει στο βιβλίο του Μάικλ Γουλφ, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε χθες, Τετάρτη, ο βρετανικός Guardian και το αμερικανικό New York Magazine.

Ο Στιβ Μπάνον περιγράφει τον Πρόεδρο Τραμπ ως απείθαρχο και ανώριμο, λέει πως το βράδυ της εκλογικής του νίκης έμεινε άναυδος, και ότι η σύζυγός του Μελάνια έκλαιγε από στεναχώρια, ενώ υποστηρίζει πως οι επαφές του Ντόναλντ τζούνιορ με Ρώσους ήταν προδοσία.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιανουαρίου με τίτλο «Οργή και Φωτιά, στον Λευκό Οίκο του Τραμπ».

Ο Μπάνον μιλά ακόμη και για προδοσία, αναφερόμενος στη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, του Πολ Μάναφορντ και του Τζάρεντ Κούσνερ με ομάδα Ρώσων αξιωματούχων. Αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν έτοιμος να γίνει πρόεδρος, ενώ ακόμη και την ημέρα της ορκωμοσίας του το κλίμα ήταν χαοτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
• Ο Στιβ Μπάνον κατηγορεί τον γιο του Τραμπ για «προδοσία»

Στο βιβλίο αποκαλύπτεται επίσης, η φιλοδοξία της Ιβάνκα Τραμπ και του συζύγου της Τζάρεντ Κούσνερ, να είναι εκείνη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και το γεγονός ότι συχνά αστειεύεται σε συνεργάτες της σχολιάζοντας τον τρόπο που χτενίζεται ο πατέρας της.

Ο Τραμπ δεν απόλαυσε καν την ορκωμοσία του. Ήταν έξαλλος, γιατί τα πρωτοκλασάτα ονόματα της σόουμπιζ δεν έδωσαν το παρόν. Τσακωνόταν δημόσια με τη σύζυγό του, που έμοιαζε έτοιμη να κλάψει, αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Εντός του Λευκού Οίκου

Ο συγγραφέας αποκαλύπτει πως ο πρόεδρος και ο πρώην σύμβουλός του Στιβ Μπάνον δειπνούσαν μαζί κάθε βράδυ. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Τραμπ κλεινόταν στο δωμάτιό του και έτρωγε τσίζμπεργκερ βλέποντας τρία κανάλια συγχρόνως, ενώ μιλούσε με φίλους του στα τηλέφωνα.

Αποκαλύπτει επίσης ότι ο Τραμπ έβαλε μια έξτρα κλειδαριά στην πόρτα του δωματίου του και έβαζε τις φωνές στο προσωπικό του Λευκού Οίκου: «Αν το πουκάμισό μου είναι στο πάτωμα, είναι γιατί το θέλω στο πάτωμα», λέγεται πως είπε κάποτε. Επίσης έχει δώσει εντολή στο προσωπικό να μην αγγίζει ποτέ τα πράγματά του και ειδικά την οδοντόβουρτσά του, καθώς τρέμει στην ιδέα πως μπορεί να πέσει θύμα δηλητηρίασης.

«Ο Τραμπ, στην πραγματικότητα, έβρισκε τον Λευκό Οίκο κάπως πληκτικό και λίγο τρομακτικό. Αποσυρόταν συχνά στην κρεβατοκάμαρά του – πρώτη φορά μετά το ζεύγος Κένεντι που ένα προεδρικό ζεύγος κοιμόταν σε χωριστές κρεβατοκάμαρες. Τις πρώτες μέρες παρήγγειλε δύο ακόμη τηλεοράσεις, εκτός από τη μία που υπήρχε ήδη μέσα στο δωμάτιο, και μία κλειδαριά στην πόρτα, παρά την άρνηση των Μυστικών Υπηρεσιών που επέμεναν ότι θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση στο δωμάτιο» αναφέρει το βιβλίο.

Εξώδικο Τραμπ προς Μπάνον για παραβίαση ρήτρας εμπιστευτικότητας

Οι νομικοί εκπρόσωποι του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκαν γραπτώς με εξώδικο στον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον, επισημαίνοντάς του ότι έχει παραβιάσει ρήτρα συμφώνου εμπιστευτικότητας, μιλώντας στον συγγραφέα Μάικλ Γουλφ.

Οι δικηγόροι του Τραμπ σημειώνουν στο εξώδικο ότι ο Μπάνον παραβίασε τη συμφωνία του με το επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ, μιλώντας στον συγγραφέα για τον ίδιο τον Τραμπ και την οικογένειά του, «αποκαλύπτοντας εμπιστευτικές πληροφορίες» και κάνοντας «δυσφημιστικά» σχόλια.

Ο Μπάνον, μιλώντας στο ακροδεξιό ειδησεογραφικό δίκτυο του οποίου ηγείται, το Breitbart News, αποκάλεσε τον πρόεδρο Τραμπ «πολύ σημαντικό άνδρα» και, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους, πρόσθεσε ότι τον έχει υποστηρίξει «από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα».

Μοίρασε το άρθρο!