Οι πιο καλοκαιρινές αυλές και ταράτσες της Αθήνας

Για κρασί, μεζέ, μπύρες και κοκτέιλ, οι βραδιές στις αυλές και στις ταράτσες της Αθήνας είναι το must του καλοκαιριού.

Άλλωστε το καλοκαίρι θέλει μέρη που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε στην Αθήνα και θα μας ταξιδέψουν σε κάποιο νησί.

Τι καλύτερο από καταπράσινους κήπους, ανθισμένα λουλούδια και ρετρό πλακάκια; Ευτυχώς, η πόλη κρύβει μικρές οάσεις δροσιάς στα πιο απρόσμενα μέρη, όπως το κέντρο της Αθήνας. 

Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να μπείτε κι εσείς σε εναλλακτικούς ρυθμούς, πιάνοντας θέση σε πανέμορφες αυλές και ταράτσες κι ακούγοντας ωραίες μουσικές.

Taf
Νορμανού 5, Αθήνα

Αυτή η κρυμμένη αυλή στο κέντρο της Αθήνας έχει τον αέρα της παλιάς Αθήανς. Σε αυτόν τον πολυχώρο που χρονολογείται από το 1870 θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τζαζ και σόουλ μουσικές μαζί με τα κοκτέιλ σας. Στις διαφορετικές εισόδους φιλοξενούνται κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις τέχνης και πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά δρώμενα όπως λάιβ μουσικές.

Η Αυλή
Πλ. Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή

Το σκηνικό εδώ θυμίζει ελληνική ταινία της δεκαετίας του ’50. Μια μακρόστενη αυλή, ένα ισόγειο κτίσμα αριστερά κι ένα διώροφο δεξιά, μπλε παραθυρόφυλλα, γλάστρες, ασβεστωμένες σκάλες, γάτες, πλαστικά καρό τραπεζομάντιλα και λαϊκά στα ηχεία από ραδιοφωνικό σταθμό. Οι ποικιλία των μεζέδων είναι μικρή, αλλά μη φύγετε αν δε δοκιμάσετε συκώτι και χοιρινή τηγανιά.

Φάμπρικα
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Μεταξουργείο

Αν πάλι είστε λάτρεις των τεχνών, η Φάμπρικα είναι η κατάλληλη επιλογή. Στέκι ηθοποιών, σκηνοθετών και άλλων καλλιτεχνών, διακρίνεται για το παρεΐστικο κλίμα της και τη χαλαρή ατμόσφαιρα. Η αυλή της, στρωμένη με χαλικάκι και στολισμένη από δέντρα για έξτρα δόσεις καλοκαιρινής δροσιάς, φιλοξενεί συχνά μουσικά δρώμενα. Δεν είναι απίθανο να βρεθείτε σε κάποια προβολής ταινίας, ενώ στο υπόγειο παρουσίαζε θεατρικές παραστάσεις. Ένας πολυχώρος που αγαπάει το DIY, τις τέχνες και την καλή μουσική.

Cantina Social
Λεωκορίου 8, Ψυρρή

 Ένα καλά κρυμμένο μπαρ στου Ψυρρή έχει εξελιχθεί σε must στέκι για αυτούς που θέλουν να χορέψουν και να νιώσουν τόσο άνετα όσο στο σπίτι τους. Η Cantina έχει αυτή την underground μαγεία που σε προσελκύει στην πρώτη επίσκεψη και σε κάνει να θες να επιστρέψεις. Στην αυλή του μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα κοκτέιλ την ώρα που ο προτζέκτορας θα παίζει κάποια ταινία ή μουσικά βίντεο.

Χοροστάσιο Taratsa Bar
Σκουλενίου 2Β, Πλατεία Κλαυθμώνος

Η ταράτσα του Χοροστάσιου ανοίγει την καλοκαιρινή σεζόν και παραμένει διαχρονική αξία στο εναλλακτικό τοπίο διασκέδασης. Εδώ θα δοκιμάσετε νόστιμα κοκτέιλς πάντα υπό τους ήχους καλοκαιρινών μουσικών επιλογών. Το σκηνικό θυμίζει νησιώτικο beach bar και η θέα στον Λυκαβηττό σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

Λόλα
Κειριαδών 11, Κάτω Πετράλωνα

Παρείστικη ατμόσφαιρα και καλή μουσική είναι δύο από τα δυνατά χαρτιά της Λόλας. Ένα στέκι στον ήσυχο δρόμο των Κάτω Πετραλώνων απλώνει τραπεζάκια στον παρακείμενο πεζόδρομο και σερβίρει φτηνά ποτά (5€), δημιουργώντας μία από τις δημοφιλέστερες «αυλές» της Αθήνας. Βιομηχανική ατμόσφαιρα όπου θα ακούσετε τζακ και φανκ μουσικές.

Bios
Πειραιώς 84, Κεραμεικός

Στην περιοχή του Κεραμεικού, πάνω στην Πειραιώς, υψώνεται το ιδιαίτερο κτίριο του BIOS με την πιο διάσημη ταράτσα της πόλης, η οποία «βλέπει» προς την Ακρόπολη. Εναολλακτικός κόσμος, ωραία ατμόσφαιρα, σεσλόνγκ και καλή ψαγμένη μουσική. Κάθε καλοκαίρι πλήθος κόσμου την επισκέπτεται για να απολαύσει μοναδικά κοκτέιλς, όπως τα ιδιαίτερα «παποτά» που μόνο το BIOS φτιάχνει.

Καμπεθόν
Κεραμεικού 110, Μεταξουργείο

Καμπεθόν στα ισπανικά σημαίνει ξεροκέφαλος. Αγαπημένο στέκι των Αθηναίων που δεν χάνουν ευκαιρία να επισκεφτούν αυτή την μικρή όαση στο κέντρο της πόλης. Στο Καμπεθόν υπάρχουν μεγάλα τραπέζια, ιδανικά για παρέες άνω των έξι ατόμων. Πολλά δέντρα και κισσοί σκαρφαλώνουν στους τοίχους γύρω σου κάνοντας αυτόν τον κήπο στον Κεραμεικό ιδανικό για μια απόδραση από την τσιμεντούπολη.

Μοίρασε το άρθρο!