ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ:ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ GOUNIS ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

SAM_2086

Έκτακτο ανακοινωθέν! Όλα τα Γκουνοκόμικς είναι πλέον διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό κατάστημα https://shop.gounis.org/

SAM_3919

SAM_20851

01111

 

Άρθρο του Γιάννη Κουκουλά από το Καρέ Καρέ της Εφημερίδας των Συντακτών.

« Από τις ευχάριστες εκπλήξεις (και υπάρχουν πολλές) στις πρόσφατες εκδόσεις κόμικς στη χώρα μας ήταν το άλμπουμ «Οι Πρωτόπλαστοι» του Gounis. Αφενός γιατί πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο comic strip, αφετέρου γιατί αποτελεί αυτοέκδοση του δημιουργού του. Μιλώντας, λοιπόν, για δημιουργό, ο Gounis ασχολείται με τον άλλο δημιουργό, αυτόν που συνήθως γράφεται με κεφαλαίο «Δ». Αλλά επ’ ουδενί στη δική μας περίπτωση καθώς ο υποτιθέμενος μεγαλοδύναμος έχει μεγάλη όρεξη για χιούμορ, παίζει τάβλι με τον Εωσφόρο, παραγγέλνει ουζάκια στον Μιχαήλ και τα έργα του μόνο θαυμαστά δεν είναι. Κατά τον Gounis, το άλμπουμ ισοδυναμεί με ένα «director’s cut» της Παλαιάς Διαθήκης και φωτίζει τα σκοτεινά και ανεξερεύνητα κεφάλαια της Γένεσης με επίκεντρο τον Αδάμ σε αναζήτηση γυναικείας συντροφιάς. Που όταν έρχεται τον απατά με όλα τα όντα, δίποδα και τετράποδα… Στους Πρωτόπλαστους συμμετέχουν επίσης ο Μαραντόνα, το σωματίδιο Χιγκς, ο θεός Αρης, ο βδελυρός Οφις και άλλα πλάσματα ενός πλακατζή και βαριεστημένου δημιουργού. »

Review του κόμικ Οι Πρωτόπλαστοι από τον υπεύθυνο εκδόσεων της Comicdom Press Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου.

« Τον Gounis δεν τον ήξερα. Το στριπάκι του, επίσης. Όταν, λοιπόν, μου το πρόσφερε κατά τη διάρκεια του φετινού CCA, και εν μέσω της γνωστής τρέλας που επικρατεί, το πρώτο – και μοναδικό πράγμα – που πρόσεξα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι επρόκειτο για μια προσεγμένη αυτοέκδοση. Το σχέδιο του εξωφύλλου έβγαζε μια σχεδόν παιδική γλύκα, μέχρι τη στιγμή που εστίαζες σε μια σημαντική λεπτομέρειά του και η όποια παιδικότητα πήγαινε περίπατο. Αρκετές μέρες μετά, το διάβασα και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις πήγαν κι αυτές να συναντήσουν την παιδικότητα.

Ένας Αδάμ που “του ‘χει φτάσει μέχρι τα αυτιά”, ένας Θεός που θυμίζει ρέμπελο δημόσιο υπάλληλο, παραδείσια ζώα χωρίς ταμπού και αναστολές, αμφίβολα copyright της Δημιουργίας και μια Εύα που όταν επιτέλους μπαίνει στο παιχνίδι… δοκιμάζει πριν καταλήξει. Αυτή δεν είναι μια εκδοχή για θρησκευόμενους, αλλά αν ανήκεις σε όλους τους άλλους, θα γελάσεις, θες δε θες. »

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ GOUNIS ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ TAGESSPIEGEL ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ

Τέλος, ο Gounis και το βερολινέζικο Comics and the Beast δρώμενο αυτοεκδιδόμενων κόμιξ διοργανωμένο από τον ίδιο αναφέρθηκε στο Tagesspiegel σε άρθρο για την διεθνή σκηνή κόμιξ στο Βερολίνο. Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, επισκεφτείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

[Προσφατα, στο μίνι-φεστιβάλ Comics and the Beast που έλαβε χώρα σε ένα μπαρ του Neukölln στο Βερολίνο, οι επισκέπτες κουβέντιαζαν μεταξύ τους στα ελληνικά και αγγλικά, στα γαλλικά και γερμανικά. Ποικίλες ήταν οι γλώσσες των περισσότερων αυτοεκδιδόμενων κόμιξ στους πάγκους των σκιτσογράφων. Ένα από τα πολλά παραδείγματα που δείχνει πόσο διεθνής έχει γίνει η σκηνή κόμιξ του Βερολίνου και πως η πόλη και οι καλλιτέχνες εμπλουτίζονται ο ένας από τον άλλον…

Ο Έλληνας σκιτσογράφος Gounis (www.gounis.org), ο οποιος προδίδει μόνο το καλλιτεχνικό του όνομα, δουλεύει στο Βερολίνο.

SAM_20491SAM_20521

SAM_20531SAM_20541

SAM_20551SAM_20851

 

Μοίρασε το άρθρο!