ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μιλώντας την Τρίτη 04.12.18, κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, στην επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, με θέμα τις ειδικές μορφές τουρισμού, ο Γιώργος Λαζαρίδης τόνισε πως αφορά έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα της παγκόσμιας οικονομίας, πολύ σημαντικό για την οικονομία μας και ένας τομέας στον οποίο οφείλουμε να διεκδικούμε περαιτέρω προοπτικές ανάπτυξης.

Φυσικά αναφέρθηκε στην πλειάδα εναλλακτικών δραστηριοτήτων της περιοχής και των ποικίλων δράσεων που προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μιλώντας για ιδιαιτέρως προσφιλή προορισμό σε ό,τι αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό, εκφράζοντας την αναγκαιότητα στήριξης από το Υπουργείο και τον ΕΟΤ και των 3 περιφερειακών διαμερισμάτων της Μακεδονίας, με σαφή στόχευση στην ανάπτυξη τουριστικών υποδομών και την ανάδειξη των προορισμών.

Ο Μακεδόνας βουλευτής δήλωσε χαρακτηριστικά: «…το έχω τονίσει πολλές φορές, είτε από το βήμα της Ολομέλειας, είτε από τις Επιτροπές, ότι απουσιάζει η Μακεδονία από την κεντρική εξουσία, είτε για έργα υποδομής, είτε για επενδυτικά έργα, είτε για οτιδήποτε.

Τώρα βλέπουμε ότι απουσιάζει και από την τουριστική αξιοποίηση και τις επενδύσεις για τον τουρισμό. Θα παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα να ενημερωθώ, για τις τουριστικές επενδύσεις οι οποίες έχουν γίνει στην Μακεδονία και τι κίνητρα έχετε δώσει για επενδύσεις όσον αφορά τον τουρισμό».

Κλείνοντας έκανε αναφορά στην περίπτωση του Τύμβου Καστά, στην περιοχή της Αμφίπολης, αυτό το σημαντικό μνημείο οικουμενικής αναφοράς & ενδιαφέροντος, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί: «Εάν αρχίσει να λειτουργεί αυτό το μνημείο θα αξιοποιηθούν τρεις – τέσσερις νομοί, η περιοχή θα εξυπηρετείται από δύο αεροδρόμια, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, οπότε θα αξιοποιηθούν τουριστικά όλες οι γύρω περιοχές και θα μεγαλώσει η σεζόν τους, όμως στην ουσία έχουν σταματήσει οι εργασίες».

  • Το σχέδιο νόμου εισάγεται αύριο, Πέμπτη 06/12/2018, στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση

Ακολουθεί σχετικό video:

www.youtube.com/watch?v=EkczgroPQpI

Μοίρασε το άρθρο!