ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ,ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

αρχείο λήψης

Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα την ακρόαση του κου. Διαμαντόπουλου και της κυρίας Αικατερινάρη, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου, αντίστοιχα, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝ.ΕΛΛ. Γιώργος Λαζαρίδης επεσήμανε ότι ρόλος των δημοσίων συμμετοχών είναι η αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, σε αντίθεση με τον ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ που είναι η πώληση, ένα αποτέλεσμα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ.

Βασικός σκοπός της Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, είναι να συγκεντρώσει κάτω από μία ενιαία στέγη περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου (συμμετοχές σε δημόσιες επιχειρήσεις και real estate assets) και να τα αξιοποιήσει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο· … Άλλο πράγμα η αξιοποίηση της περιουσίας του δημόσιου και άλλο το ξεπούλημα και η απώλεια σημαντικών δομών του κράτους.

Ως παράδειγμα ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. ανέφερε την περίπτωση του διαγωνισμού όπου, προ τριετίας, πουλήθηκαν και στη συνέχεια επαναμισθώθηκαν 28 κτίρια, προκειμένου να στεγάσουν τις ίδιες κρατικές υπηρεσίες, με κόστος που υπερβαίνει κατά πολύ το τίμημα που εισπράχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τα ακίνητα αυτά πωλήθηκαν αντί τιμήματος 261.310.000 ευρώ μέσω δύο ξεχωριστών χαρτοφυλακίων. Την ίδια στιγμή, το Δημόσιο εκφράζοντας την επιθυμία της επαναμίσθωσή τους, προς κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του, συμφώνησε να πληρώνει για 20 χρόνια περί τα 600.000.000 ευρώ, δηλαδή ποσό τριπλάσιο του οφέλους που είχε από την πώλησή τους, πλήττοντας ανεπανόρθωτα τα δημόσια αποθεματικά.

Αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Συμφωνήθηκε και επαναγορά, εφόσον επιθυμεί  το δημόσιο να παραμείνει εκεί, μετά από είκοσι χρόνια.

Όσον αφορά «Τα χάλια της Δ.Ε.Η.», για την οποία έγινε αναφορά κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από την αντιπολίτευση, ο Γιώργος Λαζαρίδης επέστρεψε τον χαρακτηρισμό, λέγοντας ότι όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισαν, οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να φορτώσουν εισπράξεις φόρων μέσα από τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η..

Συγκεκριμένα την περίοδο του 2011, ο τ. Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ανακοίνωνε την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ, ο οποίος εισπράττεται μέσων των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. και ενώ μέχρι τότε διήγγειλε πως ήταν αντισυνταγματικό να εισπράττονται φόροι, μέσω λογαριασμών κοινωφελών οργανισμών.

Μόλις με  δυο παραδείγματα ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπέδειξε την ανακολουθία λόγων και έργων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, φέροντας την συζήτηση στην πραγματική της διάσταση · από εκεί ξεκίνησε η κατρακύλα, η όποια κατρακύλα της Δ.Ε.Η., επομένως να μην πυροβολούμε προς πάσα κατεύθυνση.

 

Από το Γραφείο Τύπου.

 

Ακολουθεί το σχετικό video:

 

https://www.youtube.com/watch?v=cpoVKSzWZTc&t=1s

 

Μοίρασε το άρθρο!