Έρχονται τα πατίνια να σώσουν τις πόλεις!

Καθώς η ιδέα της υπηρεσίας-ενοικίασης κερδίζει σιγά-σιγά έδαφος έναντι της ιδιοκτησίας μεταφορικού μέσου, η προσφορά στον τομέα αυτόν όχι μόνο αυξάνεται αλλά γίνεται και πολυδιάστατη. Παντελώς άγνωστη στη χώρα μας η εταιρία Lime, με έδρα την Καλιφόρνια, έχει ήδη αναπτύξει ένα δίκτυο ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών και ποδηλάτων, τόσο απλών όσο και ηλεκτρικών, στις ΗΠΑ (Βαλτιμόρη, Ντάλας, Λος Άντζελες, Σιάτλ κλπ.) ενώ κάνει τα πρώτα της βήματα και στην Ευρώπη (Παρίσι, Βρυξέλλες, Βιέννη κ.ά.). Σύμφωνα μάλιστα με νεότερες πληροφορίες δεν αποκλείεται να τη δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.

Το σύστημα λειτουργεί με τη βοήθεια application για smartphone που κλειδώνει και ξεκλειδώνει τα εφοδιασμένα με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) δίτροχα της Lime, που οι χρήστες τα παρκάρουν σε οποιοδήποτε ελεύθερο χώρο για να τα παραλάβουν για κατ’ οίκον φόρτιση τη νύχτα συνεργάτες της εταρίας.

 
 

Στις ΗΠΑ το «ξεκλείδωμα» κοστίζει $1,0 και η χρονοχρέωση 5 έως 15 σεντς/λεπτό, ανάλογα με το δίκυκλο. Λίαν προσφάτως η εταιρία πρόσθεσε στην γκάμα της ένα ακόμα ηλεκτρικό πατίνι (που η ίδια αποκαλεί σκούτερ) το Lime-S Generation 3, που διαθέτει μεγαλύτερους τροχούς (10’’), ενσωματωμένη ανάρτηση, μεγαλύτερη μπαταρία και αυτονομία 48 χλμ. αλλά και ενισχυμένο πλαίσιο. Το πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι η Lime – και η ιδέα της – φαίνεται και από τα 335 εκ. δολάρια που επένδυσε πρόσφατα στην εταιρία αυτή η φοβερή και τρομερή Google, αλλά και από την ένταξη των δικύκλων της στο Google Maps.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοίρασε το άρθρο!