Όταν αφήνουμε την καλή κυρία να βγάλει τα σκουπιδάκια της και τον καλό κύριο να πετάξει τα χορταράκια του

«Αυτά τα κλαδιά ήταν αρκετό καιρό πεταγμένα στο πεζοδρόμιο. Η αντιδημαρχία αντέδρασε άμεσα και σε τρεις ημέρες μετά το τηλεφώνημά μου.
Το δυσάρεστο όμως, δυο ημέρες μετά πέταξαν στο ίδιο μέρος πάλι κλαδιά ….  
Φοβάμαι, ότι ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας δεν τηλεφώνησε στην αντιδημαρχία.
Πρέπει τουλάχιστον, όταν πετάμε κλαδιά να ενημερώνουμε, μέχρι να αποφασίσει η αντιδημαρχία να προγραμματίσει τις ημέρες περισυλλογής των κλαδιών και ογκώδη.»

Η φωτογραφία και το κείμενο είναι του φίλου του RealOraiokastro.gr. Γιώργου Μουστακίδη, ο οποίος με χαρακτηριστικό τρόπο περιγράφει την συμπεριφορά ορισμένων συνδημοτών μας.Στο ίδιο μήκος κύματος και ένας άλλος φίλος, ο Σάκης Κουσαξίδης,ο οποίος αναφέρει ότι: ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑ ΚΎΡΙΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗ ΈΧΟΥΜΕ ΤΟ ΊΔΙΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ.ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΜΙΑ ΒΔΟΜΆΔΑΣ ΤΑ ΜΆΖΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΜΈΡΑ ΒΓΆΛΑΝΕ ΠΆΛΙ ΚΛΑΔΙΆ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΔΈΝΔΡΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΦΥΣΆΕΙ ΌΛΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΌΝΙ ΜΟΥ ΉΡΘΑΝ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΆΝΕ.

Εμείς σαν RealOraiokastro, πριν λίγο καιρό είχαμε καταγγείλει αυτήν την συμπεριφορά:

Ασυνείδητοι πολίτες απορρίπτουν πάσης φύσεως αντικείμενα, διάφορα ογκώδη, απορρίμματα, σκουπίδια σε κάδους ανακύκλωσης, μπάζα, χόρτα, κλαδιά, δημιουργώντας μικρές παράνομες χωματερές, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Σπάζουμε τα κολονάκια για να μπορούμε να παρκάρουμε, δεν σεβόμαστε τις θέσεις ΑΜΕΑ, δεν σεβόμαστε τίποτα. Η ασυνείδητη αυτή πρακτική επιτήδειων πολιτών που ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα το αστικό περιβάλλον, τους δρόμους, τις γειτονιές, κάποτε πρέπει να σταματήσει.Βρίσκουν πάντα την κατάλληλη στιγμή για να ξεφορτωθούν τα σκουπίδια τους. Τέτοιες απαράδεκτες τακτικές είναι δείγμα κοινωνικής ανευθυνότητας. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο είναι αξίες τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να προασπίζουμε όλοι. Είναι πραγματικά θλιβερό να αντικρίζουμε αυτές τις εικόνες ντροπής και να λέμε πάντα φταίει το κράτος, φταίει ο Δήμος.

ΌΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ. Όταν αφήνουμε την καλή κυρία να βγάλει τα σκουπιδάκια της και να τα αφήσει στο πεζοδρόμιο ή έξω από τον κάδο των απορριμμάτων, όταν αφήνουμε τον καλό κύριο να κόψει τα κλαδιά από τον ωραίο κήπο του σπιτιού του, και χωρίς καμία ενημέρωση με τους υπεύθυνους, να τα εγκαταλείψει στους δρόμους, όταν ανεχόμαστε όλα αυτά γύρω μας, εμείς κύριοι φταίμε.

 

 

Μοίρασε το άρθρο!