Ολυμπιακός-Μπασακσεχίρ 2-0: Στα πλέι οφ του Champions League με φύλακα-άγγελο τον Σα

Ο εξαιρετικός Σεμέδο και ο Βαλμπουενά (με πέναλτι) πέτυχαν τα γκολ της νίκης, όμως ο Πορτογάλος γκολκίπερ Σα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Αντίπαλος στα πλέι οφ η Κράσνονταρ

Ο Ολυμπιακός με δεύτερη νίκη κόντρα στην Μπασακσεχίρ μπροστά στον κόσμο του προκρίθηκε πανηγυρικά στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ, που επικράτησε 3-2 στην Πορτογαλία της Πόρτο! Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς νίκησαν 2-0 με δύο γκολ που πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Σεμέδο και Βαλμπουενά (με πέναλτι).  ΟΙ Πειραιώτες συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τους Τούρκους στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Πορτογάλος γκολκίπερ Σα έκανε εκπληκτική εμφάνιση και κράτησε το μηδέν στην άμυνα για τέταρτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι!

Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά από τα αποδυτήρια, έχοντας και τη στήριξη των φιλάθλων του και μόλις στο 4′ ο Γκιγιέρμε σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Γκιουνόκ. Ομως οι Τούρκοι γρήγορα ανέκαμψαν και άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Στο 10′ ο Σα έκανε μεγάλη επέμβαση στο τετ α τετ του Βίτσκα και κράτησε το μηδέν. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ είχε και νέα σπουδαία απόκρουση στο 15′, ενώ στο 35′ έκανε την απόκρουση της βραδιάς σε νέο τετ α τετ του Ρομπίνιο.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες και στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βγήκε ανανεωμένος. Γκερέρο και Βαλμπουενά έχασαν δύο καλές ευκαιρίες σε ένα λεπτό και στο 55′ από φάουλ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Γκερέρο, ο Σεμέδο με προβολή μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Η Μπασακσεχίρ βγήκε μπροστά μην έχοντας τίποτα να χάσει και ο Σα έκανε δύο ακόμη μεγάλες επεμβάσεις στο 63′ και στο 66′. Στο 77′ ο Ραντζέλοβιτς που μπήκε από τον πάγκο και είχε μεγάλη συνεισφορά κέρδισε πέναλτι από τον Βιέιρα και ένα λεπτό αργότερα, ο Βαλμπουενά ψύχραιμα από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε (89′ Κούτρης), Μασούρας, Βαλμπουενά (81′ Καμαρά), Ποντένσε (68′ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο.

Μπασακσεχίρ (Ιρφάν Σαράλογλου): Γκιουνόκ, Κλισί, Ροντρίγκες, Βιεϊρά, Καϊσάρα, Βίστσα, Αταμά, Αζουμπουίκε, Ελία, Ρομπίνιο, Κριβέλι (75′ Γκούλμπραντσεν)

Μοίρασε το άρθρο!