«Η αγάπη της μάνας είναι μοναδική» Tης Χριστίνας Βαμβάκη Λιμπατέ

unnamed (1)

Η μητέρα, είναι κάτι περισσότερο από το πρόσωπο που φέρνει στον κόσμο μια καινούρια ζωή. Είναι εκείνη που διαμορφώνει χαρακτήρες, πλάθει ψυχές, ανατρέφει, φροντίζει, συμπαραστέκεται, κουράζεται, δακρύζει, αναστενάζει, αγωνιά αλλά και χαίρεται. Η μητέρα μας, πάντα βάζει τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα, είναι η ασπίδα μπροστά σε κάθε κίνδυνο και γίνεται θυσία για την ευτυχία των παιδιών της.

Η αγάπη, της μάνας είναι ανιδιοτελής και μοναδική, δίχως όρια και κανόνες, που χαρακτηρίζεται από θυσίες, υπομονή, επιμονή και συνεχή προσφορά. Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή σ αυτό το πρόσωπο, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή και κοινωνική συνοχή.

Η μητέρα, ένα πρόσωπο ιερό, ένα πρόσωπο αγαπητό, είναι εκείνη που αντικρίζουμε, πρώτη, όταν ερχόμαστε στον κόσμο και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μάη. Η γιορτή της μητέρας καθιερώθηκε προκειμένου να αποδώσουμε τον θαυμασμό, αλλά και το σεβασμό, καθώς και να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρει και να δείξουμε την αγάπη μας, την εκτίμηση μας προς το πρόσωπο της.

  Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες !

ΒΑΜΒΑΚΗ   ΛΙΜΠΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

                                     ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Μοίρασε το άρθρο!