Ε-Χασαν την… μπάλα και οι τρεις!

Το γνωρίζαμε από την ημέρα της κλήρωσης κιόλας ότι οι όμιλοι της ΑΕΚ στο Champions League, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στο Europa League ήταν δύσκολοι, με αντιπάλους υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών. 

Ωστόσο, όταν και στα τρία παιχνίδια (Άγιαξ-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Τσέλσι και Ολυμπιακός- Μπέτις) βλέπεις τις ομάδες μας να είναι 2-3 επίπεδα πιο κάτω από τους αντιπάλους τους σε ποιότητα, ταχύτητα, αντοχές, αντιδράσεις και κυρίως στον τρόπο αντιμετώπισης των αγώνων, δίνοντας χώρο για παιχτούν τα ματς στο 1/3 του αγωνιστικού χώρου, το πρόβλημα είναι μεγάλο.

 Και οι τρεις ομάδες δεν είχαν δυνατότητα να κρατήσουν την μπάλα για παραπάνω από 3-4 πάσες όταν οι αντίπαλοί τους είχαν κατοχή περίπου στο 70-30. 

Κι αν ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα και έχει το… ελαφρυντικό ότι μοντάρεται και ψάχνει ακόμα πατήματα, η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ έχουν βασιστεί στον περσινό κορμό τους, αλλά και πάλι δεν έδειξαν την παραμικρή πρόοδο.  

Η ΑΕΚ για ένα ακόμα παιχνίδι (όπως και σε όλα τα προκριματικά) φάνηκε να ξεφουσκώνει μετά το 60 – 65 και να ελπίζει μόνο στον Μπάρκα και στην αστοχία του όποιου αντιπάλου της.

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε νωρίς το γκολ από τον Γουίλιαν και αμέσως πάτησε… φρένο μόνο και μόνο για να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τη γλίτωσε όμως φτηνά γιατί και ο Μοράτα δεν ήταν σε καλό βράδυ και η Τσέλσι έλεγξε το ρυθμό και δεν κινδύνευσε.

Η δε εικόνα του Ολυμπιακού στο Φάληρο ήταν επίσης απογοητευτική με 11 παίκτες κάτω από την σέντρα να αφήνουν την μπάλα στο Χοακίν και τους υπόλοιπους. Ναι, έχασε δύο καλές ευκαιρίες να… κλέψει το ματς, αλλά η γενική εικόνα είναι που μετράει.

Εκείνοι βέβαια που προτίμησαν τον Χασάν (που Ε-Χασεν γκολ σε κενή εστία) αντί του Καρίμ, πέτυχαν διάνα!

Ο Τυνήσιος δεν έχει το εκτόπισμα του Ιρανού, δεν μπορεί να κοντρολάρει τη μπάλα όταν του έρχεται από μακριά και φυσικά δεν μπορεί να την “σπάσει” σωστά σε συμπαίκτη του. Κατά συνέπεια όντως Ε-Χασαν με την επιλογή τους, αλλά περισσότερο χάνει ο Ολυμπιακός.

Συμπερασματικά για να βελτιωθεί η ποιότητα των ελληνικών ομάδων υπάρχει μόνο ένας δρόμος, αλλά οι παράγοντες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να βαδίσουν πάνω του.

Να γίνει πρωτάθλημα 12 ομάδων με πλέη οφ και πλέη άουτ και ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης (τώρα πια) να παίζουν συνεχόμενα ντέρμπι μεταξύ τους για να αυξήσουν κατακόρυφα την ανταγωνιστικότητά τους.

Όσο αρκούνται στα μεταξύ τους ματς των δύο γύρων, τα… δεύτερα της Τσέλσι και της Μπέτις θα τους παίζουν μονότερμα στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη και τα πιτσιρίκια του Άγιαξ στο Αμστελόδαμο. 

Του Δημήτρη Παπανικολάου

Μοίρασε το άρθρο!