Δ.ΜΑΡΔΑΣ:«Επίσκεψη στον Αγ. Αθανάσιο: Προσδιορισμός φορολογικής αξίας ακινήτων και ελληνοποιήσεις»

images (2)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την πρώτη συνάντηση προ μηνός, με τον δήμαρχο του δήμου της Χαλκηδόνας κ. Γ. Τσουκνιδά, επισκεπτόμενος ο κ. Δημήτρης Μάρδας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Θεσσαλονίκης, τον Άγιο Αθανάσιο συζήτησε δύο κυρίως θέματα που απασχολούν πολίτες της περιοχής.

Ελλείψει αντικειμενικών τιμών, το πρώτο αφορά στις φορολογικές αξίες  των ακινήτων. Ειδικότερα, ενώ ισχύουν μεγάλες διαφορές  ανάμεσα στις τιμές ανά περιοχή, τελικά χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των φόρων επί των ακινήτων (ΕΝΦΙΑ κλπ), οι τιμές που ισχύουν μιας μόνο ακριβής περιοχής. Έτσι, αγνοούνται οι τιμές των υπολοίπων, εκ παραδρομής μάλλον. Κατ’ επανάληψη έγιναν επερωτήσεις στη Βουλή, αλλά δεν έδωσαν ικανοποιητικά αποτέλεσμα. Ως επακόλουθο της πρώτης συζήτησης επί του θέματος, αποφασίσθηκε η δημιουργία ενός φακέλου που θα περιλαμβάνει την τεκμηριωμένη παρουσίαση όλων των λεπτομερών στοιχείων, τα οποία θα καταδεικνύουν την εν λόγω στρέβλωση, προτείνοντας τις προσήκουσες λύσεις στο αρμόδιο υπουργείο.

Σε μια δεύτερη συνάντηση με αγρότες στο ξηραντήριο-αποθηκευτικό χώρο του συνεταιρισμού συζητήθηκε, εκτός των άλλων, το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων των σιτηρών, (και γαλακτοκομικών) προερχομένων είτε από την Άπω Ανατολή είτε μέσω της Βουλγαρίας. Ο κος Μάρδας παρουσίασε τις προτάσεις του για τον περιορισμό του φαινομένου από τη Βουλγαρία, ενώ  σημείωσε ότι ομάδα φοιτητών του ερευνά το πρόβλημα, στο πλαίσιο μελέτης η οποία μπορεί να εξελιχθεί φυσικά σε συνεργασία με τους αγρότες.

Μοίρασε το άρθρο!