Β.Χατζηαντωνίου: Ο ανύπαρκτος και ανίκανος πρόεδρος της Αβάθμιας εκπαίδευσης

Όταν ένας άνθρωπος της διοίκησης δεν μπορεί να κάνει καλό στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, θα περιμένει κανείς να το κάνει στον δήμο. Η απάντηση είναι απλή. ΟΧΙ. Είναι ο άνθρωπος που επί δύο χρόνια, άφηνε τα σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου να ρημάζουν, και θυμήθηκε ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα, ότι θέλουν συντήρηση.
Στα ”κάγκελα” λοιπόν βρίσκονται από χθες οι γονείς των Νηπιαγωγείων Λητής, για την υποβάθμιση των σχολείων τους, λόγω φυσικά της ανικανότητας ενός προέδρου, ο οποίος για το μόνο που φάνηκε ικανός σε όλη του την διαδρομή, ήταν από την μια να ”πουλάει” πολιτικά τους συναγωνιστές του και τον άνθρωπο που επί 17 χρόνια τον στήριξε, και αφετέρου για την συνδικαλιστική του δράση, και τον ρόλο που έπαιξε στο κλείσιμο του ΑΓΝΟ, όπως τουλάχιστον τον έχουν καταγγείλει συνάδελφοί του, βρίσκει σήμερα καταφύγιο, στην διοίκηση Τσακίρη. 
Αφού γνώριζε το πρόβλημα από την περίοδο που είχαν αρχίσει οι εγγραφές, ο κύριος αυτός δυστυχώς ασχολούταν με την ”μεταγραφή” του στην διοίκηση. Μαζί με τον ”νέο” του ηγέτη, θα έπρεπε να βάλει φρένο στην Αβάθμια εκπαίδευση, για να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, και χωρίς καμία ενημέρωση στους γονείς ως όφειλε, πιάστηκε για μια ακόμα φορά ”βαθιά νυχτωμένος”. Μια απόφαση που δύσκολα θα ανατραπεί, και κάποια στιγμή θα πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες της γενέτειρας του που τους άφησε ξεκρέμαστους.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων Λητής

Σας ενημερώνουμε ότι έχει αποφασιστεί να υποβαθμιστεί σε μονοθέσιο το 2ο νηπιαγωγείο μας. Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες στη λειτουργικότητα και στη γενικότερη υπόσταση και των δυο νηπιαγωγείων μας 1) μεγαλύτερος αριθμός παιδιών στα εναπομένοντα τμήματα, με ότι συνεπάγεται αυτό 2) μείωση της ήδη λιγοστής χρηματοδότησης για υλοποίηση βασικών αναγκών του νηπιαγωγείου 3) αναγκαστική μεταφορά προνηπίων/νηπίων στο άλλο μας νηπιαγωγείο κάτι που θα βάλει τα παιδιά μας σε διαδικασία προσαρμογής ξανά, και ως γονείς ξέρετε ότι είναι ψυχοφθόρα μια τέτοια διαδικασία, όπως επίσης και την αύξηση του πλήθους στα τμήματα ειδικά στη περίοδο που διανύουμε 4) ίσως υπάρξει θέμα και με το ολοήμερο εάν δε συμπληρωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων παιδιών για τη λειτουργία του, κάτι που θα μας δυσκολέψει ως εργαζόμενους γονείς. Ο σύλλογος θα κινηθεί όπως μπορεί για να αποτρέψει αυτή την απόφαση, σας θέλουμε δίπλα μας, πρόκειται για τα παιδιά μας, για τα σχολεία μας, για τις δασκάλες μας για το χωριό μας. ΌΧΙ άλλες υποβαθμίσεις στις εκπαιδευτικές μας δομές ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να παραμείνει το νηπιαγωγείο μας διθέσιο, ΔΕΝ θα ανεχτούμε το στρίμωγμα των παιδιών μας σε τμήματα των 25 ατόμων.

Μοίρασε το άρθρο!