«Έγινε παρεξήγηση» είναι η… εξήγηση του καθηγητή «Φακελάκη»

Για «παρεξήγηση» κάνει ο λόγο ο καθηγητής «Φακελάκης»  του ΤΕΙ Σερρών, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριών του αλλά και για το ότι χρηματιζόταν, προκειμένου να τους περνάει στα μαθήματα του.

Στην απολογία του, που αποκαλύπτει η εφημερίδα Real Νews,  ο προφυλακισμένος καθηγητής υποστηρίζει πως όλες οι κατηγορίες που του αποδίδονται στηρίζονται σε αναπόδεικτες και αυθαίρετες εικασίες και φήμες που εκκινούν από το γεγονός ότι ήταν αυστηρός καθηγητής.

Ο ίδιος αρνείται τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και ισχυρίζεται ότι «κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής μου καριέρας ανέπτυξα όπως συχνά συμβαίνει διαπροσωπικές σχέσεις με κάποιους φοιτητές μου. Στα πλαίσια των σχέσεων αυτών αναπτύχθηκε εκατέρωθεν οικειότητα μεταξύ μας η οποία ενδεχομένως και να παρερμηνεύτηκε».

Όσον αφορά τα «φακελάκια» που φέρεται να έπαιρνε από φροντιστήρια για να περάσουν σπουδαστές το μάθημα του, λέει: «Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ ποτέ δεν απευθύνθηκε σε εμένα κάποιος φοιτητής είτε για να του συστήσω κάποιο φροντιστήριο είτε για να με ενημερώσει ότι παρακολουθεί μαθήματα στο φροντιστήριο. Ακόμη δε και να είχε γίνει θα του συνιστούσα να πράξει κατά βούληση και πρωτίστως να επικεντρωθεί σε προσωπική επιμελή προσπάθεια που περιλαμβάνει τόσο την παρακολούθηση όσο και τη μελέτη.»

Τέλος για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του υποστηρίζει πως «το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του, δεν είναι δώρο αλλά έσοδα προσωπικά και της οικογένειάς του και χρήματα που αφορούν την άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματος του λογιστή».

Ωστόσο οι καταγγελίες των φοιτητών που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, άλλα υποστηρίζουν…

Μοίρασε το άρθρο!