Αυτές είναι οι 10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Είτε θέλεις να διευρύνεις τις γνώσεις σου, είτε να ταξιδέψεις σε μια άλλη χώρα, αλλά το κυριότερο για επαγγελματικούς λόγους. Άλλωστε είναι ένα από τα βασικότερα και πολυτιμότερα προσόντα σε πολλές εργασίες και ένα μεγάλο συν στο βιογραφικό μας. Για αυτούς τους λόγους και ακόμα περισσότερους, συγκεντρώσαμε για εσάς, τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών για Android συσκευές.

Στην εποχή μας πλέον, απαιτούνται περισσότερες από μία ξένες γλώσσες σε μια δουλειά. Οικονομικά όμως είναι και πιο δύσκολο να μπορούμε να πληρώσουμε για να κάνουμε μαθήματα. Η λύση είναι στις εφαρμογές που μπορούμε να εγκαταστήσουμε εντελώς δωρεάν στις Android συσκευές μας. Εφαρμογές που μπορούν να κάνουν την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας εύκολη και γρήγορη. Εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε το λεξιλόγιο και τη γραμματική σας, να βελτιώσετε την προφορά και πολλά ακόμη.

Ποιες είναι οι καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών

1) Duolingo

Μια από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών. Με γρήγορο, διασκεδαστικό και δωρεάν τρόπο, το Duolingo αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε τις ξένες γλώσσες. Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή, εύκολα και απλά επιλέγετε τη γλώσσα και ποιο είναι ο σκοπός σας. Η εφαρμογή προσφέρει τέσσερις διαφορετικούς στόχους για εκμάθηση ξένων γλωσσών, όπως CasualRegularSerious και Insane. Περιέχει επίσης εικόνες και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τρόποι που βοηθούν στην καλύτερη εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Έτσι επιλέγετε στόχο ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η εφαρμογή αξιοποιεί τον καλύτερο τρόπο για να μάθετε μια γλώσσα, που είναι μέσω εικόνων και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων.

2) Memrise

Μια ακόμα καταπληκτική εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών που μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε μια νέα γλώσσα. Η εφαρμογή σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε το επίπεδο, πχ. Basic ή Intermediate, παρέχει πολλές επιλογές σύνδεσης όπως το Google, το email κ.α. Ένα από τα συν του Memrise είναι ότι διαθέτει βίντεο από ντόπιους ομιλητές κάτι που βοηθάει στην εξάσκηση της προφοράς. Επίσης χρησιμοποιεί τρόπους εξέτασης για να δει τι έχετε καταλάβει, δίνει αποτελέσματα και πληροφορίες για την πρόοδό σας.

3) 50 languages

Μία σούπερ εφαρμογή, διαθέσιμη σε περισσότερες από 50 γλώσσες όπως Αραβικά, Κινεζικά, Ολλανδικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Χίντι, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Περσικά, Πορτογαλλικά, Ρωσικά, Ισπανικά,ή Τουρκικά, και με 1600 συνδυασμούς γλωσσών. Η εφαρμογή 50 languages παρέχει πάνω από 100 μαθήματα για να μάθετε ξένες γλώσσες χρησιμοποιώντας την μητρική σας γλώσσα! Διαθέτει ήχο και υποστήριξη κειμένου, για καλύτερα αποτελέσματα και δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε τον ήχο από 50languages.com και να το χρησιμοποιείτε και offline οπουδήποτε. Παρέχει επίσης δωρεάν, τεστ και δραστηριότητες.

4) Drops: Language learning and more

Το Drops δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα των καλύτερων δωρεάν εφαρμογών εκμάθησης ξένων γλωσσών. Παρέχει περισσότερες από 20 γλώσσες και διαθέτει τρία διαφορετικά επίπεδα εκμάθησης, Beginner, Intermediate, και Advanced. Σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει επίσης το πιο διαδραστικό περιβάλλον εργασίας για τους χρήστες και μοναδικό τρόπο εκμάθησης των ξένων γλωσσών. Το Drops σας επιτρέπει επίσης να αποφασίσετε την ώρα που θέλετε να αφιερώσετε στο μάθημα εκμάθησης γλωσσών και σας επιβραβεύει αν δεν χάσετε μαθήματα και παρακολουθείτε καθημερινά.

5) Busuu–Easy Language Learning

Το Busuu είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές και εύκολες εφαρμογές στην εκμάθηση ξένων γλωσσών. Μπορείτε να μάθετε Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Τουρκικά, Αραβικά, Ρωσικά, Κινέζικα, Πολωνικά, Ιαπωνικά και Πορτογαλικά με τη βοήθεια πάνω από 60 εκατομμυρίων διεθνών φυσικών ομιλητών. Το ενδιαφέρον είναι ότι πέρα από αυτές τις γλώσσες, η εφαρμογή προσφέρει και την ευκαιρία στους χρήστες να μάθουν την υπό εξαφάνιση γλώσσα Busuu. Kαι αν δεν ξέρετε τι είναι η γλώσσα Busuu, σας λέμε ότι είναι μια γλώσσα που βρίσκεται στα πρόθυρα εξαφάνισης, με ελάχιστους native speakers Busuu (λιγότεροι από δέκα), σε όλο τον κόσμο και εκεί οφείλει και η εφαρμογή την ονομασία της.

Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι το busuu διαθέτει μια δωρεάν και μια premium έκδοση και σε σχέση με άλλες εφαρμογές προσφέρει τη μικρότερη ποσότητα δωρεάν περιεχομένου. Παρόλα αυτά το δωρεάν της περιεχόμενο περιλαμβάνει αξιόλογες διαδραστικές ασκήσεις και υλικό που είναι διασκεδαστικά αλλά και αποτελεσματικά. Όσο αφορά στην premium έκδοση, παρέχεται ένα μοναδικό και σημαντικό χαρακτηριστικό, και αυτό είναι η δυνατότητα διεξαγωγής εξετάσεων και η λήψη πιστοποιητικών γνώσης γλωσσών για διαφορετικά επίπεδα επάρκειας. Το busuu λόγω της συνεργασίας του με την εταιρεία εκπαίδευσης McGraw-Hill, παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

6) Babbel – learn languages

Η εφαρμογή babbel, παρέχει ίσως λιγότερες επιλογές σε σχέση με τις άλλες εφαρμογές και τη δυνατότητα εκμάθησης 15 γλωσσών. Παρόλα αυτά χρησιμοποιεί δοκιμασμένες μεθόδους εκμάθησης ξένων γλωσσών με ποικιλία μαθημάτων ακρόασης, γραφής και ομιλίας. Διαθέτει επίσης ασκήσεις γραμματικής και προφοράς. Επίσης δίνει την επιλογή να κατεβάσεις τα μαθήματα για μελέτη χωρίς τη χρήση διαδικτύου. Παρόλο που δεν διατίθεται όλο το περιεχόμενο στη δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, παρέχει πρόσβαση σε 40 μαθήματα, σημαντικός αριθμός θα λέγαμε. Τα μαθήματα ξεκινούν με την μάθηση λεξιλογίου, έπειτα αυτό χρησιμοποιείται σε διαλόγους και φράσεις και έπειτα προχωρά σε πιο δύσκολα μαθήματα. Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του Babbel είναι ότι χρησιμοποιεί την αναγνώριση ομιλίας με σκοπό να βοηθήσει και να βελτιώσει την ικανότητα ομιλίας των χρηστών.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αφορά την εκμάθηση Αγγλικών. Η εφαρμογή υπόσχεται ότι μέσα σε λίγα λεπτά θα μπορείτε να γνωρίζετε βασικό λεξιλόγιο, να σχηματίζετε προτάσεις, να μαθαίνετε να μιλάτε αγγλικές φράσεις και να συμμετέχετε σε συζητήσεις. Με διασκεδαστικά μαθήματα θα βελτιώσετε το λεξιλόγιο, τη γραμματική και την προφορά σας. Μια συναρπαστική και ποιοτική εμπειρία εκμάθησης που συνδυάζεται με την τεχνολογία Automatic Speech Recognition. Η εφαρμογή προσαρμόζεται τέλεια στις ανάγκες του κάθε χρήστη.

8) TouristLanguagelearnandspeak

Μια καταπληκτική εφαρμογή για όσους αγαπούν τα ταξίδια. Με την εφαρμογή Tourist Language learn and speak, μπορείτε να μεταφράσετε φράσεις ή ολόκληρες προτάσεις από τη μία γλώσσα στην άλλη. Η εφαρμογή περιλαμβάνει ουσιαστικά μετάφραση από την μητρική γλώσσα του χρήστη, στη γλώσσα της χώρας που ταξιδεύουμε. Επίσης μας δίνει χρήσιμο λεξιλόγιο για επικοινωνία σε σχέση με βασικά θέματα ενός ταξιδιού όπως: το φαγητό, τη διαμονή, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προφορική επικοινωνία με ντόπιος κ.α. Επίσης σημαντικό είναι ότι μας λέει την ώρα, την ημέρα και το αλφάβητο της κάθε χώρας με σωστή προφορά και μια μεγάλη λίστα με αριθμούς.

9) OpenLanguage

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από επαγγελματίες ξένους καθηγητές και παρέχει περισσότερα από 1500 πρακτικά μαθήματα που διδάσκονται από φυσικούς ομιλητές. Όλα τα μαθήματα εκμάθησης, βασίζονται σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς που τα παρουσιάζουν. Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR). Κάθε μάθημα αποτελείται από διαλόγους, λεξιλόγιο, παραδείγματα προτάσεων, γραμματική, προφορική πρακτική και άλλα τμήματα μάθησης. Επίσης το Open Language δίνει τη δυνατότητα βαθμολόγησης των προφορικών σας και επισημαίνει με ακρίβεια τα προβλήματα της προφοράς σας. Η εφαρμογή υποστηρίζει εκπαιδευτικό υλικό για Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Αραβικά και Ρώσικα.

10) LingQ- Learn a Language

Αυτή η εφαρμογή, μπορεί να σας διδάξει πολλές ξένες γλώσσες αλλά επίσης σας επιτρέπει να μελετήσετε μαθήματα σε λειτουργία χωρίς σύνδεση. Όλα τα δεδομένα, σας είναι πλήρως συγχρονισμένα με το web app LingQ και οποιαδήποτε offline δραστηριότητα συγχρονίζεται αυτόματα την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε στο Internet. Ο συνιδρυτής του LingQ, ο Steve Kaufmann, είναι ένας από τους κορυφαίους πολυγλωσσούς στον κόσμο, έχοντας μάθει 15 γλώσσες χρησιμοποιώντας αυτήν την προσέγγιση.

Μοίρασε το άρθρο!