
Το συμβούλιο αποφυλάκισης της Καλιφόρνια έδωσε χθες το πράσινο φως για την αποφυλάκιση του Σιρχάν Σιρχάν, του ανθρώπου που δολοφόνησε τον Ρόμπερτ Κένεντι, τον μικρότερο αδελφό του Τζον Φιτζγκέραλντ Κένεντι, κατά τη διάρκεια μιας προεδρικής εκστρατείας το 1968.
Ο Σιρχάν Σιρχάν, 77 ετών σήμερα, καταδικάστηκε στις 17 Απριλίου 1969 για τη δολοφονία του γερουσιαστή της Νέας Υόρκης. Είχε καταδικαστεί σε θάνατο αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1972, μετά από μια σύντομης διάρκειας κατάργηση της θανατικής ποινής στην Καλιφόρνια.
Ο Παλαιστίνιος μετανάστης Σιρχάν Σιρχάν δολοφόνησε τον «Μπόμπι» Κένεντι στο ξενοδοχείο Ambassador στο Λος Άντζελες, καθώς ο γερουσιαστής έκανε προεκλογική εκστρατεία για να τεθεί υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.
Ο καταδικασμένος δολοφόνος είχε δικαιολογήσει τότε την πράξη του στην οποία προέβη λόγω της υποστήριξης του Ρόμπερτ Κένεντι στην πώληση στρατιωτικών αεροσκαφών στο Ισραήλ.



