
Η καλή παραδοσιακή κουζίνα, φτιαγμένη με μεράκι είναι κάτι που εκτιμάμε πολύ σε αυτή την πόλη. Γεύσεις απλές, καθαρές, αυθεντικές, που τις νοσταλγούμε πολλές φορές, κυνηγώντας το διαφορετικό και το καινούργιο.
Πέρδικα
Πλατεία Χρυσαυγής, Λαγκαδά

Νοστιμιά, αρώματα και προσεγμένες γεύσεις! Μόλις 15′ από το κέντρο της πόλης, ο υπαίθριος χώρος του εστιατορίου Πέρδικα ενδείκνυται για τις πιο απολαυστικές εξορμήσεις με την οικογένεια και την παρέα.
Εδώ, κάθε εύγευστο πιάτο είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης εμπειρίας και επιμέλειας και συμπληρώνεται από μια προσεκτικά επιμελημένη επιλογή κρασιών. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Χουνκιάρ Μπεγιεντί, μια σπεσιαλιτέ με χρόνια παράδοση στο εστιατόριο!
Τσεγάνη
Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Αποτελεί μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο και μία από τις πρώτες του παραδοσιακού οικισμού, που λειτουργεί από το 1997. Στην ταβέρνα Τσέγανη, θα μπορέσετε να γευτείτε το υπέροχο γεύμα σας απολαμβάνοντας την θέα ολόκληρου του οικισμού.

Δοκιμάστε τα ελληνικής προέλευσης βιολογικά κρεατικά, όπως την μπριζόλα μαύρου χοίρου, πεντανόστιμο μοσχαρίσιο φιλέτο, σπαλομπριζόλα και άλλα πολλά, δίνοντας πάντα έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες. Τις εντυπώσεις κλέβει και το πετρόχτιστο τζάκι, που συνθέτει το ιδανικό σκηνικό για ατμοσφαιρικές χειμερινές εξόδους.
Τα Πλατανάκια
Όρμα Πέλλας

Η ταβέρνα Τα Πλατανάκια στο χωριό Όρμα της Αριδαίας φημίζεται για τα πεντανόστιμα και αυθεντικά πιάτα της, που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση της ελληνικής κουζίνας. Με βάση τις τοπικές πρώτες ύλες και την παραδοσιακή τεχνογνωσία, το μενού της ταβέρνας προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που συναρπάζει. Οι Σούβλες είναι απόλυτη παράδοση, με αρνάκι, κοκορέτσι, κοντοσούβλι χοιρινό και κοντοσούβλι κοτόπουλο, όλα μαγειρεμένα με φρεσκάδα και μεράκι, ψημένα στη φωτιά για μοναδική γεύση.

Ανακαλύψτε τις σπεσιαλιτέ κυνήγι, όπως το αγριογούρουνο πρασόσχοινο και τον λαγό στιφάδο, πιάτα που αναδεικνύουν τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας με γεμάτες και έντονες γεύσεις. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πιάτα μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο: χοιρινό στην στάμνα, σιδηρόδρομο μοσχαρίσιο, οσομπούκο μοσχαρίσιο, τσοπλέκι, κότσι χοιρινό και κόκορα κρασάτο. Κάθε πιάτο είναι φτιαγμένο με αγάπη και υπομονή, για να απολαμβάνετε το καλύτερο της ελληνικής κουζίνας.
Κόκκινο Πιπέρι
2ο χλμ Λουτρών – Όρμας Λουτράκι, Αριδαία
Το Κόκκινο Πιπέρι, μόλις λίγα λεπτά μακριά από τα Λουτρά Πόζαρ, καθημερινά φροντίζει να προσφέρει μία ποικιλία από μαγειρευτό «σπιτικού ύφους» φαγητό. Μπορείτε να γευματίσετε σ’ ένα περιβάλλον με μοντέρνα αισθητική αλλά και αντίστοιχη μουσική ατμόσφαιρα καθώς τα Σαββατοκύριακα δεν λείπουν και οι ζωντανές βραδιές. Στο επίκεντρο του μενού είναι η μεσογειακή διατροφή με τα γνώριμα υλικά της και τους νόστιμους συνδυασμούς.

Στον χώρο του θα δοκιμάσεις ζουμερή σπαλομπριζόλα, μανιτάρια αγαρικά σωτέ με λεμόνι και θυμάρι, πεντανόστιμους χορτοκεφτέδες, κοντοσούβλι, γιαουρτλύ κεμπάπ, μεσογειακές χυλοπίτες με κόκκορα κρασάτο ή pesto βασιλικού, οσομπούκο αλλά και παραδοσιακές πίτες. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τη μανιταρόσουπα που θα βρεις στο μενού και να συνοδεύσεις με ένα ποτήρι καλό κρασί.
Voras Gefsis
Νέος Άγιος Αθανάσιος, Ν. Πέλλας

Κατευθυνόμενοι προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, λίγο μετά την έξοδο του χωριού Νέος Άγιος Αθανάσιος, θα συναντήσετε το Voras Gefsis. Σ΄ένα ζεστό, φιλόξενο, ατμοσφαιρικό χώρo από πέτρα και ξύλο, χαρείτε την εκπληκτική θέα του όρους Βόρα, παρέα με μια ζεστή σοκολάτα ή ένα μυρωδάτο καφέ. Δίπλα στο τζάκι ή στην υπέροχη βεράντα μας, διαλέξτε από τον πλούσιο κατάλογο του εστιατορίου μας και απολαύστε αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Στο εστιατόριo θα απολαύστε αυθεντικές γεύσεις με τη φρέσκια πινελιά του σεφ, Χρήστου Καραμήτσου, ο οποίος επιμελείται το μενού με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι, χρησιμοποιώντας πάντα ντόπια και αγνά υλικά. Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να περάσετε από το κρεοπωλείο του και να προμηθευτείτε για το σπίτι ολόφρεσκο κρέας από τη φάρμα αλλά και από άλλους ντόπιους κτηνοτρόφους.
Καλύβα
Παλαιός Οικισμός, Άγιος Αθανάσιος

Η ταβέρνα «Καλύβα» που ανήκει στο αρχοντικό Ταρσούνα, βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Παλιού Αγίου Αθανασίου – Καϊμακτσαλάν και προσφέρει όλο τον χρόνο την παραδοσιακή της κουζίνα μέσα σε ένα όμορφο, πετρόχτιστο περιβάλλον, με το προσωπικό πάντα διαθέσιμο να εξυπηρετήσει.
Οι γεύσεις είναι μοναδικές, τα υλικά πάντα φρέσκα και κυρίως, ντόπιας παραγωγής. Τους χειμερινούς μήνες, μπορείτε να απολαύσετε την τοπική κουζίνα του δίπλα στο τζάκι αλλά και εκλεκτές ποικιλίες κρασιών από την πλούσια κάβα, που θα βρείτε στο εσωτερικό του μαγαζιού.
Εξοχικό Κέντρο Ροδοχωρίου
Εξοχικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, Ροδοχώρι Νάουσας
Δίπλα στον Ιερό χώρο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στους πρόποδες του Βερμίου, βρίσκουμε το Εξοχικό Κέντρο Ροδοχωρίου σε ένα μέρος με ιστορικές αναφορές και ιδιαίτερα ποντιακές μνήμες.
Στον χώρο τους, που είναι ιδιαίτερα ασφαλής για μικρούς και μεγάλους εκδρομείς, μπορείτε να πιείτε καφέ, να δοκιμάσετε την παραδοσιακή χειροποίητη κωνσταντινοπολίτικη μπουγάτσα και να γευτείτε τις εκλεκτές γεύσεις της κουζίνας του που συνδυάζει νέες γεύσεις με παραδοσιακά πιάτα και σούβλες. Όλα τα παραπάνω, καθιστούν το Εξοχικό Κέντρο Ροδοχωρίου, έναν ευχάριστο προορισμό για εξόρμηση στη φύση και καλό φαγητό να τη συνοδεύει.
Ψησταριά Μπίλης
Άγιος Πρόδρομος, Χαλκιδική

Ο Άγιος Πρόδρομος φημίζεται για τα σουβλάκια του και όσοι ζούμε στη Θεσσαλονίκη ξέρουμε πώς όταν ψάχνουμε μία κοντινή απόδραση για καλό φαγητό, θα κατευθυνθούμε προς τα εκεί.

Με το που μπεις στο χωριό στο αριστερό σου χέρι θα συναντήσεις τη «Ψησταριά Μπίλης». Εκεί, θα φας το καλύτερο σουβλάκι που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
πηγή: biscotto.gr












