Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: ΕΛΕΓΧΟΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

αρχείο λήψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ & ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η μέριμνα, η πρόληψη και η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, σε ό,τι έχει να κάνει με τις αδειοδοτήσεις, θα σταθεί αρωγός στην αναβάθμιση και την προστασία των μικρών και μεγάλων πόλεων, απέναντι στην κάθε μορφής πολεοδομική αυθαιρεσία, τόνισε στην αρμόδια Επιτροπή, ο εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το νομοσχέδιο, Γιώργος Λαζαρίδης.

Το νομοσχέδιο θεσμοθετεί μια σειρά από νέα εργαλεία για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν από την ανάγκη για ανάπτυξη των πολεοδομικών συγκροτημάτων. Αυτό που πρέπει να εξασφαλιστεί είναι ένα ξεκάθαρο πλαίσιο, βάσει του οποίου θα δίνονται κατευθυντήριες στους υπαλλήλους της Κεντρικής ή Περιφερειακής Διοίκησης, να επιλύουν τα ζητήματα των πολιτών.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στάθηκε στη σημασία της λειτουργίας των αποκεντρωμένων υπηρεσιών, καθώς πολλές φορές δρουν με λανθασμένο σκεπτικό και αντί να βοηθούν στα έργα για τα οποία κατατίθενται φάκελοι, ζητούν έγκριση, κωλυσιεργούν, με αποτέλεσμα αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που μπορεί να φτάσουν τα δύο χρόνια.

Σημαντικό μέτρο, όσον αφορά στις τοπικές κοινωνίες, είναι η δημιουργία της ηλεκτρονικής πολεοδομικής ταυτότητας δήμου, όπου κάθε δήμος καταχωρεί τους κοινόχρηστους ή αδόμητους χώρους του και προβλέπεται η διασύνδεση με το Εθνικό Κτηματολόγιο, το Εθνικό Δασολόγιο κ.λπ. Διότι, θα λειτουργεί ως βασική πηγή ενημέρωσης για την εξέταση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των ακινήτων και θα αποφευχθούν περιπτώσεις άναρχης δόμησης, περιπτώσεων κυρίως, στις μεγαλύτερες πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο κ.λπ., όπου οι επεκτάσεις στο σχέδιο ήταν από ανύπαρκτες έως ελάχιστες και κατά συνέπεια οι πολίτες έπρεπε από μόνοι τους να τακτοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , όπως εκφράστηκε από τον εισηγητή τους είναι να εξασφαλιστεί η τοποθέτηση ειδικών στις αρμόδιες θέσεις(περιφέρειες), να εναρμονιστούν με το νέο πλαίσιο και να συνεχίσουν να επιτελούν το ουσιαστικό τους έργο με επιτυχία και προς όφελος της ορθής και περιβαλλοντικής, δημόσιας και αστικής δόμησης, προς όφελος όλων μας, προς όφελος της περιφερειακής ανάπτυξης, άρα και στο σύνολο της ανάπτυξης της χώρας.

Σε ότι αφορά τους Δασικούς Χάρτες, ο Γιώργος Λαζαρίδης ζήτησε εκ νέου να παραταθεί η προθεσμία για τους Δασικούς Χάρτες, για την διευθέτηση ουσιαστικών ζητημάτων.

Ακολουθούν σχετικά video:

https://youtu.be/gmEk3SO4RK8

https://youtu.be/qORVur9Tx_U

ΣΦΟΔΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Λαζαρίδης δεν άφησε ασχολίαστη την κριτική την οποία κατέθεσε η Ν.Δ., μέσα στα πλαίσια της στείρας αντιπολίτευσης την οποία ασκεί, κατά την εξέταση του σχεδίου νόμου για το Δομημένο Περιβάλλον.

Η αφορμή δόθηκε από δημοσιεύματα περί κινδύνου αποχώρησης της κατασκευαστικής εταιρείας Blackrock, τα οποία χρησιμοποίησε ως βάση των επιχειρημάτων του, ο βουλευτής της ΝΔ, στην προσπάθειά του να πλήξει επικοινωνιακά την κυβέρνηση, με τον Γιώργο Λαζαρίδη να απαντά: “…Τώρα δείχνουν ενδιαφέρον για τους ξένους επενδυτές και ορθώς δείχνουν, όταν είχαν την διακυβέρνηση, όμως, ΝΔ & ΠΑΣΟΚ έπληξαν βάναυσα τον κατασκευαστικό κλάδο, λέγοντας ότι αναγκάζονταν να στραφούν σε τομείς παραγωγικούς, καθώς ούτε οι κατασκευές είναι παραγωγικές, ούτε το εμπόριο, αν δεν είναι αυτό υποκριτικό, τότε τι είναι; ”.

Η έντονη διαμάχη συνεχίστηκε όταν ο βουλευτής της ΝΔ τοποθετήθηκε και αμφισβήτησε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την  Δυτική Μακεδονία, με τον κύριο Λαζαρίδη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να δηλώνει:”..Ξέρετε το ενδιαφέρον της ΝΔ, μεγιστοποιείται όταν επιζητά τη δημιουργία εντυπώσεων. Όταν πρόκειται να ασχοληθεί με την ουσιαστική ελάφρυνση των προβλημάτων των πολιτών απουσιάζει και θα εξηγήσω τι εννοώ. Έχω την απόφαση από την λαϊκή συνέλευση που έγινε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Σε αυτή την συνέλευση, στα πρακτικά αναφέρει ποιοι ήταν παρόντες, ήταν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι κλπ, απούσα η ΝΔ. Αφού ενδιαφέρεται τόσο πολύ γιατί δεν έδωσε το παρόν εκεί, να καταθέσει και τις απόψεις της;

Εμείς με τους συναδέλφους από το ΣΥΡΙΖΑ, συνυπογράφουμε και πρόκειται να καταθέσουμε και μια τροπολογία με βάση τις αποφάσεις αυτές της λαϊκής συνέλευσης. Επομένως, κάποια στιγμή πρέπει να λάβει τέλος αυτή η υποκριτική συμπεριφορά των συναδέλφων της Ν.Δ..

Άν ήθελε κανείς να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά  της Ν.Δ., της στείρας αντιπολίτευσης, θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει σαν μια αέναη επαναλαμβανόμενη κίνηση πολιτικού αυτισμού, που πηγαίνει από ήττα σε ήττα διαρκώς”.

Ακολουθεί σχετικό video:

https://youtu.be/gmEk3SO4RK8

Μοίρασε το άρθρο!