Open Mall στο κέντρο της Καλαμαριάς – Στο Ωραιόκαστρο η διοίκηση Τσακίρη ”κοιμάται”

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε καταγγείλει τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου για ”πολιτική και διοικητική ανυπαρξία”. Ένας  δήμαρχος που πήρε την εξουσία, υποσχόμενος ότι θα διοικήσει με μια άλλη νοοτροπία,  και από πολύ νωρίς όμως, απόδειξε ότι η εκλογή του, ήταν εκλογή ευκαιρίας και ισοπεδωτικού λαϊκισμού.  Εμείς βέβαια πάντα είχαμε την απορία, αν ποτέ θα καταφέρει να εγκαινιάσει ένα δικό του έργο, ή τουλάχιστον να ”εκμεταλευτεί” την ”προίκα” που τον άφησε η προηγούμενη διοίκηση.  Αλλά από ότι φαίνεται, δεν έχει ούτε την γνώση, ούτε την ικανότητα, αλλά ούτε και την διάθεση, να δημιουργήσει ένα δικό του έργο στον δήμο μας. Η τετραετία από ότι φαίνεται θα μείνει στην ιστορία του δήμου Ωραιοκάστρου, σαν μια ”σακατεμένη τετραετία”. Μια τέτοια λοιπόν ”προίκα”, ήταν και το Open Mall, το οποίο όπως και τόσα άλλα έργα που θα αναβαθμίζανε τον δήμο μας, πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ OPEN MAIL ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αναβάθμιση του κέντρου της Καλαμαριάς αισθητικά και λειτουργικά, στο πλαίσιο της δημιουργίας Open Mall.

Η επιλογή του χρόνου των εργασιών δεν είναι τυχαία, καθώς ο Δήμος θέλησε να υπάρχει μειωμένη κίνηση, λόγω θερινής περιόδου, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και ο εμπορικός κόσμος. Ωστόσο χρειάζεται υπομονή και κατανόηση απ’ όλους, μέχρι το τέλος των εργασιών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αφού το έργο στοχεύει  στη δημιουργία συνθηκών άνεσης, ασφαλούς κινητικότητας σε όλους τους χρήστες, χωρίς αποκλεισμούς και στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.

Μέσα στο  επόμενο έτος θα γίνουν παρεμβάσεις, κατά μήκος της οδού Μητροπολίτου Χρυσάνθου και στις οδούς Τριανταφυλλίδη και Ξενοφώντος. Επιπλέον με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχωρήθηκε προσωρινά η χρήση μέρους οικοπέδου του δήμου επί της οδού Μουρουζηδών, στον εργολάβο του έργου για εργοταξιακή χρήση.

Η μετατροπή των δρόμων της περιοχής μελέτης σε «δρόμους με ήπια κυκλοφορία» έχει σαν στόχο, την ανάγκη για μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων, την βελτίωση της οδικής ασφάλειας  και της ποιότητας ζωής των κατοίκων δίνοντας προτεραιότητα στους ευάλωτους χρήστες της οδού (πεζοί, δικυκλιστές και άτομα με ειδικές ανάγκες) και την αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς των οδηγών.  Η ήπια κυκλοφορία σε τμήμα του εμπορικού κέντρου του Δήμου Καλαμαριάς σε συνδυασμό με τις γειτνιάζουσες χρήσεις πρασίνου και αναψυχής εξασφαλίζει 

  • Μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και των ταχυτήτων των μηχανοκίνητων οχημάτων.
  • Βελτίωση της ασφάλειας της οδού για την άνετη μετακίνηση των χρηστών της (πεζών, δικυκλιστών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, παιδιών).
  • Μείωση της συχνότητας και σοβαρότητας σύγκρουσης των μηχανοκίνητων οχημάτων.
  • Μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον από τα μηχανοκίνητα οχήματα (π.χ. ατμοσφαιρική ρύπανση, θόρυβος). 
 • Μείωση της ανάγκης για αστυνόμευση των οδηγών.
 • Εξωραϊσμός του δρόμου και βελτίωση της αισθητικής του περιβάλλοντος με πιθανές θετικές επιπτώσεις σε τοπικές οικονομικές δραστηριότητες.
 • Βελτίωση της συνοχής των γειτονιών και της βιωσιμότητας.
 • Παροχή περισσότερου πρασίνου με συστηματική φύτευση.
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 983.500 € και χρηματοδοτείται από πρόγραμμα ΕΣΠΑ

af_openmall-1024x482.jpg
 

Μοίρασε το άρθρο!