EΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

EΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 Αγαπητοί συνδημότες, σας αναφέρουμε τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία πενταετία και αφορούν πρωτοβουλίες της Αντιπροέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Ωραιοκάστρου, Βασιλικής  Λύσσα με τη στήριξη, πάντα, του Προέδρου Ευάγγελου Χατζηαντωνίου και του Δημάρχου Αστέριου Γαβότση.

Το 2015 πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Τοπικής Ενότητας του δήμου Ωραιοκάστρου Μετρήσεις και έλεγχος Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης στα παιδιά της  ΣΤ΄ Δημοτικού  από εθελοντές ορθοπεδικούς γιατρούς του Δήμου μας (κ. Τοψής και κ. Βαλικίδης), μετά από ειδική άδεια που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε από το Υπουργείο Παιδείας.

Για τα έτη 2015, 2016 και 2017 κάθε Ιούνιο στις 5 του μηνός, που είναι η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, γίνεται διαγωνισμός έξυπνης ζωγραφιάς(σχετικά με το Περιβάλλον) από τους μαθητές της ΣΤ΄Δημοτικού των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας της Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου. Οι νικητές βραβεύονται με κάποιο δώρο και η <έξυπνη> ζωγραφιά μένει ενθύμιο σε κορνίζα στο σχολείο.

Μετά από επίμονες ενέργειες και επιμονή της Αντιπροέδρου κ. Βασιλικής Λύσσα με το Υπουργείο Παιδείας και σε απόλυτη συνεργασία με τον κ. Ζιακούλη(υπεύθυνο Κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου, αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Πρασίνου και Πρόεδρο ΔΗΚΕΩ) το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο μπαίνει στο Πρόγραμμα Κολύμβησης των Δημοτικών σχολείων και εξυπηρετεί όλα τα Δημοτικά σχολεία του διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς και πολλά σχολεία των γύρω περιοχών για τους μήνες Μάϊο-Ιούνιο. Καθημερινά τις μέρες αυτές εξυπηρετεί πάνω από 150 μαθητές και γύρω στις  50 σχολικές  μονάδες.   Ενημερωτικά αν δεν ήταν το Κολυμβητήριό μας μέσα στο πρόγραμμα τα παιδιά μας δεν θα είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από ειδικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό(καθηγητές Φυσικής Αγωγής   με ειδικότητα Κολύμβησης) και να διδαχθούν τις βασικές αρχές Κολύμβησης  και μάλιστα δωρεάν.

Προς τα τέλη κάθε σχολικής χρονιάς οι μαθητές των  ΣΤ’ τάξεων όλων των Δημοτικών σχολείων, οι οποίοι επιτυγχάνουν  στους διαγωνισμούς Φυσικής και Μαθηματικών  βραβεύονται από το Δήμο μας , με δώρο Δωρεάν χρήση του Δημοτικού μας Κολυμβητηρίου και εκμάθηση Κολύμβησης για όλο το καλοκαίρι του τρέχοντος Έτους. Ένα  σημαντικότατο κίνητρο για τους μαθητές που αριστεύουν.

Το Ακαδημαϊκό Έτος 2018 – 2019  με Πρωτοβουλία της κ. Λύσσα,  σε συνεργασία με την ΟΜΑΚ  Ωραιοκάστρου και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Αδαμίδη, οργανώθηκαν επιμορφωτικές συναντήσεις , σε συνεργασία πάντα με τους Διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία του διευρυμένου Δήμου που αφορούσαν στην Ενημέρωση και προστασία από τους Σεισμούς.

Πάνω από δέκα σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας με όλο τους το μαθητικό δυναμικό ενημερώθηκαν διεξοδικά για την πρόληψη και σωστή αντιμετώπιση σε περίπτωση σεισμού.

Το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-19  με Πρωτοβουλία της κ. Λύσσα και σε συνεργασία με την ΠΑΣΘ, οργανώθηκε η 1η Ποδηλατοβόλτα του Δήμου Ωραιοκάστρου καλώντας όλους τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Τοπικής Ενότητας Ωραιοκάστρου να χαρούν παρέα τη μαγεία της Ποδηλασίας.

Ακολούθησε με μεγάλη επιτυχία η Ποδηλατοβόλτα του Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου με την στήριξη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου και με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κυρίας Μαρίας Πράπα. Με επίσης μεγάλη επιτυχία έκλεισε ο κύκλος των Ποδηλατοδρομιών με την Ποδηλατοβόλτα του Δημοτικού σχολείου Δρυμού η οποία είχε πάλι τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κυρίας  Βάσιας Χατζηπέτρου.

Η ανταπόκριση και η βοήθεια της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Ωραιοκάστρου σε όλα τα σχολεία και σε όλες τις δράσεις τους ήταν πλουσιοπάροχη και η ανταπόκριση του Προέδρου κ. Χατζηαντωνίου πάντα θετική και άμεση.

Προσεχείς δράσεις:

15 Μαΐου , Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών για όλους τους εκπαιδευτικούς του Δήμου, μέλη συλλόγων, γονείς.

19 Μαΐου , παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Κουτσανοπούλου Μαρίας,  για το οποίο θα ενημερωθείτε προσεχώς!!!

Σκοπός και στόχος  μας  είναι να αναβαθμίζουμε την ποιότητα και να αυξάνουμε τις παροχές με όλες μας τις δυνάμεις στο χώρο της Παιδείας, το πολυτιμότερο αγαθό της Πολιτείας. Από όποια θέση και να βρισκόμαστε θα το υποστηρίζουμε και θα το ενισχύουμε δυναμικά!!!

                                       Με  ιδιαίτερη εκτίμηση !

                                Λύσσα Βασιλική, Εκπαιδευτικός,

 Αντιπρόεδρος Σχ. Επιτροπής Δήμου Ωραιοκάστρου, Δημ. Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ωραιοκάστρου, Μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχ. Επιτροπής.

Μοίρασε το άρθρο!