60 Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τελετή εγκαινίων της γέφυρας της Ν. Φιλαδέλφειας

Από την ομιλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση.

Κυρίες και Κύριοι,

Σήμερα εγκαινιάζουμε την γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο 1.380.000 ευρώ εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ προήλθαν από χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή της γέφυρας στη Ν. Φιλαδέλφεια υπεγράφη σύμβαση το 2010, ωστόσο παρέμεινε ανενεργή μέχρι και το 2014.

Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση προχώρησε άμεσα σε νέα μελέτη, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Τελικά δημοπρατήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και στις αρχές του 2018 οι κάτοικοι της περιοχής είδαν εργάτες και σκαπτικά μηχανήματα να μπαίνουν στο χώρο και να ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής. 

Ως διοίκηση αισθανόμαστε ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο.

Η γέφυρα που παραδίδουμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό και τη μελέτη που παραλάβαμε το 2014.

Φτιάξαμε νέα μελέτη από την αρχή κι αυτό γιατί βάλαμε ένα μεγάλο στοίχημα όταν αναλάβαμε: να παραδώσουμε στους κατοίκους του δήμου μας έργα πνοής. Και ανάμεσα σ΄αυτά είναι και η γέφυρα της Ν. Φιλαδέλφειας. Ένα σημείο, όπου στο παρελθόν είχαμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.  

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, που βελτιώνει την καθημερινότητά τους και την ποιότητα ζωής τους, γίνεται σήμερα μία απτή πραγματικότητα.

Κάθε φορά που χτίζουμε κάτι για αυτόν τον τόπο η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί έτσι καταφέρνουμε να αποδεικνύουμε στις «σειρήνες» των αντιπάλων μας ότι και ακούμε τα προβλήματα των δημοτών μας αλλά δίνουμε και λύσεις.

Στην περιοχή δεν έχουμε υλοποιήσει μόνο την γέφυρα, αλλά και αρκετά χιλιόμετρα νέων ασφαλτοστρώσεων, όπως και έργα ομβρίων στην περιοχή της Παναγίτσας.

Πρόσφατα, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε αμετάκλητα την ένταξη των έργων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Φιλαδέλφειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ.

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου εξελίσσεται διαρκώς και πλέον αλλάζει μορφή. Μετά από χρόνια γίνονται και πάλι έργα. Απόδειξη αυτού, ότι ο δήμος σήμερα έχει μία «βεντάλια» έργων που φτάνουν τα 45 εκατ. ευρώ»!

Ο δήμος Ωραιοκάστρου ανοίγει τις πύλες του και στη νέα ψηφιακή εποχή, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Μέσα από μια πλατφόρμα συμμετοχής και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, θα μπορεί να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει την στρατηγική και την λειτουργία του Δήμου.

Παράλληλα έρχεται η πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των πολιτών και η απλούστευση των διαδικασιών. Πώς;

– αξιοποιώντας εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας (Βελτιώνω την Πόλη μου, προσωποποιημένη ενημέρωση μέσω έξυπνων ειδοποιήσεων και ηλεκτρονικές πληρωμές).

– με την εγκατάσταση ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης αιτημάτων του πολίτη.

– με το ηλεκτρονικό σύστημα διακίνησης εγγράφων (ήδη έχει εγκατασταθεί στο Δήμο).

– με τη συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα για την απλούστευση και τυποποίηση των διαδικασιών. Στόχος είναι στο τέλος του 2019 να μη διακινείται μέσα στο Δήμο κανένα έγγραφο σε έντυπη μορφή.

– με τη συμμετοχή του Δήμου σε δράσεις συμμετοχικού προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός μας θα είναι πλήρως διαθέσιμος σε όλους, σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου.

Και μέσα σε όλα αυτά να τονίσω, και είναι πολύ σημαντικό, ότι στον προϋπολογισμό του 2019 – 2020 θα υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών.

Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό μας. Και μπορούμε!

Μοίρασε το άρθρο!